top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Τα Σημεία των Καιρών και το πλανητικό σχέδιο του Αντιχρίστου

Άνοιξη 2014

Του Παναγιώτη Α. Τουλάτου

Ουράνια φαινόμενα, σημαίνουσες ημερομηνίες, πόλεμοι, λοιμοί και φυσικές καταστροφές, έκαναν κατά καιρούς τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πλησίαζε το τέλος του κόσμου και η Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού. Δεν ήταν όμως έτσι, διότι έλειπαν κάποια κομμάτια από το τοπίο. Σήμερα που τα κομμάτια του τοπίου άρχισαν να συμπληρώνονται, οι άνθρωποι αδιαφορούν.

«Παρατηρήστε την συκιά και όλα τα δένδρα. Όταν ήδη βλαστήσουν, βλέπετε και καταλαβαίνετε μόνοι σας ότι πλησιάζει πια το καλοκαίρι. Έτσι και σεις, όταν ιδείτε αυτά να γίνωνται, να γνωρίζετε ότι είναι κοντά η βασιλεία του Θεού. Αληθώς σας λέγω, ότι δεν θα περάση η γενεά αυτή, έως ότου γίνουν όλα αυτά. Ο ουρανός και η γη θα παρέλθουν, οι λόγοι μου όμως δεν θα παρέλθουν. Προσέχετε δε τον εαυτόν σας μήπως οι καρδιές σας γίνουν βαριές από κραιπάλην και μέθην και από μέριμνες βιοτικές και σας έλθη αιφνιδίως η ημέρα εκείνη». (Λουκάς, 21, 29)

Το πρώτο από τα σημεία των καιρών που έχει ήδη επαληθευθεί, είναι η προφητεία του Ιεζεκιήλ, περί της επανιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ:

«ιδού, λαέ μου, εγώ ανοίγω τους τάφους σας. Και θέλω σας αναβιβάσει εκ των τάφων σας, θέλω σας φέρει εις την γην του Ισραήλ». (37, 12)

Η διασπορά των Εβραίων έγινε το 70 μ.Χ. επί Τίτου και η αναζωοποίησή τους είναι η επιστροφή τους στην γη της Παλαιστίνης. Η επιστροφή αυτή πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 1948, με την ταυτόχρονη σύσταση του κράτους του Ισραήλ. Η δεύτερη προφητεία, ότι η Ιερουσαλήμ θα ξαναγίνει εβραϊκή, επαληθεύεται και αυτή με τον πόλεμο των έξι ημερών, κατά την πετρελαϊκή κρίση του 1967.

Το σημαντικώτερο όμως από τα σημεία των καιρών είναι η ευρεία κυκλοφορία του αριθμού χξς΄ (666) με τη μορφή του γραμμωτού κωδικού συστήματος-χαράγματος (bar code system).

«Και υπεχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλουσίους και πτωχούς, ελευθέρους και δούλους, να έχουν σημάδι χαραγμένο εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε να μη μπορή κανείς να αγοράση ή να πωλήση παρά εκείνος που έχει το χαραγμένο σημάδι, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματός του. Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. Εκείνος που έχει νόησιν ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου. Είναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός αυτού είναι χξς΄ (666)». (Αποκάλυψις, 13, 16).

Εάν αποκωδικοποιηθούν οι γραμμές του γραμμωτού κωδικού συστήματος, τα τρία ίδια ζεύγη γραμμών τα οποία βρίσκονται σε κάθε προϊόν, αναπαριστούν τρία εξάρια. Το οικονομικό σύστημα του πλανήτη ελέγχεται από τον Αντίχριστο και κάθε υλικό αγαθό που διακινείται σήμερα φέρει το χάραγμα του ονόματός του με το γραμμωτό κωδικό σύστημα. Οι νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες θα περιέχουν το σύστημα αυτό, καθώς και ένα παγκόσμιο προσωπικό αριθμό για κάθε πολίτη.

Όποιος δεν αποδεχθεί τις ηλεκτρονικές ταυτότητες με την μαγνητική ταινία και το γραμμωτό σύστημα (bar code), και αργότερα το χάραγμα επί του δεξιού χεριού, δεν θα είναι σε θέση να αγοράζει και να πωλεί προϊόντα.

Σύμφωνα με τον Αρέθα Καισαρείας, το χξς΄ είναι γνώρισμα εμπορευσιμότητας και για τα προϊόντα και για τους ανθρώπους.

«Ίνα δώσωσιν αυτοίς χαράγματα επί της δεξιάς χειρός ή επί του μετώπου. Τούτο δε εις γνώρισμα του εμπορευτέου ή μη».

Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν θα σφραγιστούν άνθρωποι και προϊόντα.

Το σύστημα του χαράγματος δεν θα εφαρμοστεί αιφνιδίως, αλλά ήδη υπάρχει μία ομαλή μετάβαση προς αυτό. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο οικονομικό σύστημα, το οποίο έχει ως στόχο την απόσυρση των χρημάτων, τον απόλυτο έλεγχο των συναλλαγών και την εξοικείωση των ανθρώπων με ηλεκτρονικές συναλλαγές, πιστωτικές κάρτες, cash card, κ.ά... Οι συμβατικές πιστωτικές κάρτες έχουν ήδη αρχίσει να αντικαθίστανται από έξυπνες κάρτες (smart card) που διαθέτουν ενσωματωμένο μικροτσίπ, ενώ το πλαστικό χρήμα θα αρχίσει να αντικαθίσταται από ηλεκτρονικές μονάδες που βρίσκονται καταχωρημένες στην μνήμη ενός κεντρικού υπερυπολογιστή. Το μικροτσίπ που θα βρίσκεται ενσωματωμένο στις ηλεκτρονικές ταυτότητες θα μεταφερθεί αργότερα στο χέρι ή στο μέτωπο των ανθρώπων, ώστε η τελική διακίνηση του χρήματος να γίνεται αποκλειστικά με το χάραγμα του θηρίου.

Το μεταβατικό στάδιο το οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια σε εξέλιξη προδιαγράφει με ακρίβεια την πορεία προς το χάραγμα, με αποτέλεσμα την εξοικείωση του πολίτη με αυτό και την αποδοχή του ως μία φυσιολογική τεχνολογική εξέλιξη. Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα μπορεί να χαθεί ή να κλαπεί. Το εμφυτευμένο όμως χάραγμα όχι.

Όπως αναφέρω και στο πρώτο μου βιβλίο, το κυριότερο σημείο που θα μας φανερώσει ότι βρισκόμαστε προ των ημερών του Αντιχρίστου, είναι η επανασύσταση του ναού του Σολομώντος, ο οποίος καταστράφηκε από τον Τίτο το 70 μ.Χ. Στην θέση του κατεστραμμένου ναού βρίσκεται σήμερα το δεύτερο σε αξία μουσουλμανικό τέμενος μετά την Μέκκα, το τέμενος του Ομάρ ή χρυσός τρούλος της Πέτρας. Σ’ αυτόν τον χώρο, αφού καταστραφεί το μουσουλμανικό τέμενος, θα στηθεί ο νέος ναός του Σολομώντος ο οποίος έχει ήδη προκατασκευαστεί από τους πολύτιμους λίθους του παρελθόντος.

Στους μυστικούς κύκλους των επίλεκτων σιωνιστών είναι ήδη γνωστός ο Αντίχριστος, ο οποίος αναμένει την στιγμή που θα του παραδοθούν τα ηνία της διακυβέρνησης του πλανήτη. Θα είναι ένας άνθρωπος που αρχικά θα εμφανισθεί ως πολιτικός ηγέτης, θα είναι ευπαρουσίαστος, δεν θα θυμίζει θρησκευτικό ηγέτη και κατά μείζονα λόγο ότι είναι ο Αντίχριστος. Θα αποκαλείται με τον τίτλο Δαν Στέλλαρ, που στα Ελληνικά σημαίνει πεφωτισμένος. Το όνομα Στέλλαρ δίνει άθροισμα 666, ενώ η λέξη Δαν υποδηλώνει την φυλή από την οποία κατάγεται. Είναι η φυλή καταγωγής του Ιούδα, της Σαλώμης και όλων των υιών της απωλείας. Έχει μυηθεί από το αρχιραβινείο στην στοά της μεγάλης Δρυός, ενώ η πρώτη ημέρα της επταετίας του θα είναι η ημέρα κατά την οποίαν το Ισραήλ θα υπογράψει συνθήκη μέλους με τα δέκα κέρατα, με τα δέκα δηλαδή βασικά μέλη της ΕΟΚ.

«Ημείς, εκάμομεν συνθήκην μετά του θανάτου, και συνεφωνήσαμεν μετά του Άδου». (Ησαΐας, 28, 15)

«Και τα δέκα κέρατα τα οποία είδες, είναι δέκα βασιλείς, οι οποίοι δεν επήραν ακόμη βασιλείαν, αλλά θα πάρουν εξουσίαν ως βασιλείς δια μίαν ώραν μαζί με το θηρίον». (Αποκάλυψις, 17, 12)

Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο προφήτης Ζαχαρίας μας γνωστοποιεί την υποταγή δέκα ισχυρών ανδρών απ’ όλα τα έθνη σε έναν Ιουδαίο, καθώς, μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και διαβουλεύσεις, οι δέκα άνδρες αποφάσισαν να πορευθούν μαζί του.

«Και λαοί πολλοί και έθνη ισχυρά θέλουσιν ελθεί δια να εκζητήσωσι τον Κύριον των δυνάμεων εν Ιερουσαλήμ, και να εξιλεώσωσι το πρόσωπον του Κυρίου. Αυτά λέγει ο Κύριος των δυνάμεων: Εν ταις ημέραις εκείναις δέκα άνδρες εκ πασών των γλωσσών των εθνών θέλουσι πιάσει σφιγκτά, ναι, θέλουσι πιάσει σφιγκτά το κράσπεδον ενός Ιουδαίου, λέγοντες: θέλομεν υπάγει με σας διότι ηκούσαμεν ότι ο Θεός είναι με σας». (Ζαχαρίας, 8, 22)

Πέραν των σημείων που προαναφέρθηκαν, η φράση τα σημεία των καιρών έχει και έννοια κυριολεκτική, που είναι τα καιρικά φαινόμενα. Ήδη, το παγκόσμιο κλίμα έχει αρχίσει να μεταβάλλεται δραματικά, το φαινόμενο του θερμοκηπίου ανεβάζει επικίνδυνα την θερμοκρασία του πλανήτη και οι προφητείες των Σιβυλλών περί της αλλαγής των καιρών στους έσχατους καιρούς, επαληθεύονται με θαυμαστή ακρίβεια.

«Αλλά όταν αλλάξει τους καιρούς ο Θεός μεταβάλλοντας το χειμώνα σε καλοκαίρι, τότε (θα επιβεβαιωθούν) οι θεϊκοί χρησμοί, αλλά τότε ο κόσμος θα έχει χαθεί». (Όγδοος Σιβυλλικός Λόγος)

Μεταξύ των σημείων των καιρών συγκαταλέγεται και η μόλυνση των ιερών. Τον Οκτώβριο του 1986, στην Ασίζη της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε ένα παγκόσμιο θρησκευτικό συνέδριο στο οποίο συναντήθηκαν και συμπροσευχήθηκαν για πρώτη φορά αντιπρόσωποι όλων των μεγάλων θρησκειών. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Πάπας της Ρώμης, ο Δαλάι Λάμα, ο αρχιραβίνος των Εβραίων, Ορθόδοξοι, Προτεστάντες, Καθολικοί, Βουδιστές, Ινδουϊστές, Σιντοϊστές, Ισλαμιστές, πυρολάτρες, μάγοι και ινδιάνοι. Όλοι αυτοί συμπροσευχήθηκαν επί δύο ώρες υπό την ηγεσία του Πάπα εντός του ναού της Μαρίας των Αγγέλων της Ασίζης. Ήταν τέτοια η διαστροφή, ώστε κατά τη διάρκεια της συμπροσευχής, βουδιστές μοναχοί τοποθέτησαν είδωλο του Βούδα επάνω στην Αγία Τράπεζα, υπό την ανοχή των χριστιανών επισκόπων. Η τοποθέτηση του ειδώλου του Βούδα επί του Αγίου θυσιαστηρίου και η κοινή συμπροσευχή των θρησκευτικών αντιπροσώπων αποτελούν υψίστη ύβρη προς τον Θεό.

Δια να δικαιολογηθεί η ασυνήθιστη συμπροσευχή προς ένα κοινό Θεό, προφασίστηκε το ενδιαφέρον για την παγκόσμια ειρήνη και τον τερματισμό των πολέμων. Με τον τρόπον αυτόν όμως, ο διεθνής Σιωνισμός προετοιμάζει το έδαφος για την έλευση του Αντιχρίστου, ο οποίος θα εφαρμόσει για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας ένα τεχνητό παγκόσμιο πρόγραμμα ειρήνης.

Έξι χρόνια μετά το συνέδριο της Ασίζης, τον Φεβρουάριο του 1991, ακολούθησε μία νέα θρησκευτική συνεύρεση στην Καμπέρα της Αυστραλίας, όπου έλαβαν μέρος 4.000 θρησκευτικοί αντιπρόσωποι από όλον τον κόσμο. Μεταξύ αυτών ήταν ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, οι οποίοι συμμετείχαν με την ιδιότητα του επισκόπου Χαλκηδόνος και Δημητριάδος αντίστοιχα.

Δια ποίον λόγον έσπευσαν να συμπροσευχηθούν με 4.000 αλλόθρησκους και να συμψάλλουν μαζί τους ακόμη και το Πάτερ Ημών; Γνώριζαν οι Βουδιστές, οι Ισλαμιστές και οι ιθαγενείς της Αυστραλίας το Πάτερ Ημών, ή μήπως γνώριζαν ποια είναι η τρισυπόστατη φύση του Θεού;

Λίγους μήνες μετά το συνέδριο της Καμπέρα, τον Οκτώβριο του 1991, ο τότε Επίσκοπος Χαλκηδόνος Βαρθολομαίος τόλμησε να σπιλώσει την μνήμη των ηρώων της Επανάστασης του 1821, με την εξής δήλωση:

«Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές...»

Η σκλαβιά των 400 χρόνων αποκαλείται υπέροχη συμβίωση, ενώ οι ήρωες που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης και ο Παπαφλέσσας, θεωρούνται από τον Πατριάρχη ως κάποιοι ξεβράκωτοι που ξεσηκώθηκαν δια να δημιουργήσουν προστριβές.

Εγγύς ο καιρός και έχουνε γνώσιν οι φύλακες.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έσπευσε στην Ρώμη όχι απλά δια να συμπροσευχηθεί, αλλά και να συλλειτουργήσει με τον Πάπα Ιωάννη Α΄ κατά πλήρη παράβαση των ιερών κανόνων της Ορθοδοξίας.

Σήμερα, η Μονή Εσφιγμένου είναι η μοναδική Μονή του Αγίου Όρους που εναντιώνεται ενεργά στον θρησκευτικό Οικουμενισμό και συγχρόνως αρνείται να μνημονεύσει το όνομα του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, λόγω της οικουμενιστικής του δράσης και των συλλειτουργιών που έχει τελέσει με τον Πάπα της Ρώμης.

Στο τελεσίγραφο του Πατριάρχου Βαρθολομαίου το οποίο εστάλη τον Νοέμβριο του 1992 προς τους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου, ετέθη το δίλημμα, «Ή με μνημονεύετε ή φεύγετε από το Άγιον Όρος.» («Έθνος», 9-11-1992)

Η απάντηση των μοναχών ήταν, ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ. Εύγε!

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο δεύτερος συνυποψήφιος του Βαρθολομαίου για το αξίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχη τον Οκτώβριο του 1991, ήταν ο μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιάκωβος, ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Οι δηλώσεις του Ιακώβου, «έχουμε ανάγκη μιας νέας θρησκείας χωρίς τας ελληνικάς ιδέας» (New York Times, 25-9-1967), «δεν χρειαζόμαστε την ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία δια να γίνουμε καλοί χριστιανοί» (Φωνή Αποδήμων, Οκτώβριος 1975), και, «υπάρχει αμφιβολία δια το κύρος του κατά Μάρκον Ευαγγελίου, διότι υπάρχει αμφιβολία δια τον χαρακτήρα του Ευαγγελιστού Μάρκου» (Ορθόδοξος Παρατηρητής, 27-6-1973), ανάγκασαν τη θεολογική σχολή Αθηνών να τον αποκηρύξει. Έφθασε στο σημείο να καταργήσει ακόμη και την ελληνική γλώσσα από τις θείες λειτουργίες των ορθοδόξων εκκλησιών της Αμερικής, επιβάλλοντας την Αγγλική (Ελευθεροτυπία, 12-11-1975).

Ανάλογη είναι και η συμπεριφορά του νυν Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού ο οποίος πρωτοστάτησε στο θρησκευτικό συνέδριο της Καμπέρα. Σε γραπτό εγκύκλιο κήρυγμα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της αυστραλιανής Αρχιεπισκοπής, διακήρυξε τις πρωτοφανείς απόψεις ότι, «πλανάται όποιος νομίζει ότι η ανθρώπινη φύση του Ιησού είναι τέλεια και αναμάρτητη» (Φωνή της Ορθοδοξίας, Δεκέμβριος 1998). Ο Επίσκοπος Στυλιανός θεωρεί ότι ο Χριστός ήρθε αμαρτωλός και ατελής. Όπως επίσης θεωρεί ότι είναι υπεροψία και υπερηφάνεια, να λένε οι Ορθόδοξοι ότι κατέχουν την αλήθεια. Θα έπρεπε να λένε από ταπεινοφροσύνη ότι κατέχουν το ψεύδος!

«Οι κληρικοί θα γίνουν οι ασεβέστεροι όλων». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

«Και θα υπάρξει στους περισσότερους ανθρώπους ασυδοσία πράξεων και ιεροσυλία ναών». (Δεύτερος Σιβυλλικός Λόγος)

Σας φανερώνω την αλήθεια, χωρίς να είμαι κατήγορος, αλλά ένας υπηρέτης της αληθείας και της δικαιοσύνης. Οι δυνάμεις του σκότους χρειάζονται υποστηρικτές του θρησκευτικού Οικουμενισμού δια να πλαισιώσουν τα καίρια ιερατικά αξιώματα όλων των θρησκειών της γης. Οι κατέχοντες τα αξιώματα αυτά είναι σε θέση να κατευθύνουν τις μάζες ως προς την αποδοχή ή όχι του χαράγματος του θηρίου. Ο θρησκευτικός Οικουμενισμός είναι ένα σχέδιο του Αντιχρίστου, διότι πριν απαιτήσει να τον προσκυνήσουν όλοι οι κάτοικοι της γης, θα πρέπει να ελέγξει όλες τις θρησκείες. Είναι η νέα πανθρησκεία των καιρών μας και αποσκοπεί σε μία πανσπερμιακή συνένωση των θρησκειών, υπό μία και μόνο κεφαλή.

Το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης, πέραν του θρησκευτικού χαρακτήρα, επεκτείνεται σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, πολιτιστικό και στρατιωτικό. Το ΝΑΤΟ, η CIA, το CFR, η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η Τριμερής Επιτροπή, οι Illuminati, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Μασονία, οι Θεοσοφιστές, το Βατικανό και πάσης φύσεως μαφία, εν γνώσει ή εν αγνοία τους συνεργάζονται για την οικοδόμηση του κοσμοκράτους του Αντιχρίστου. Σε όλους τους παραπάνω οργανισμούς συμμετέχουν πάμπλουτοι τραπεζίτες, πολιτικοί, βιομήχανοι, βαρόνοι των ναρκωτικών και των Μ.Μ.Ε., γαλαζοαίματοι βασιλιάδες, ιδιοκτήτες πολυεθνικών και θρησκευτικοί ηγέτες των οποίων η επιρροή φτάνει σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Θεμέλιος λίθος όλων των παραπάνω οργανισμών και μυστικών εταιρειών ήταν η ίδρυση των Illuminati, το 1770, με χρηματοδότηση των Ρότσιλντ. Οι Illuminati καθοδήγησαν τους Καρλ Μαρξ και Φρίντιχ Ένγκελς στην συγγραφή του αθεϊστικού Κομμουνιστικού Μανιφέστου, αυτοί χρηματοδότησαν τον Χίτλερ και οι ίδιοι υπέδειξαν στον Στάλιν και τον Ρούσβελτ τη Νέα Υόρκη ως έδρα του Ο.Η.Ε. Οι Rothschilds, Krupp και άλλοι Εβραίοι τραπεζίτες στήριξαν τον φασισμό, τον ναζισμό και τον Χίτλερ, αδιαφορώντας για την σφαγή των χιλιάδων αδύναμων και πτωχών Εβραίων. Είχαν σκοπό τους να ενισχύσουν τον πολιτικό σιωνισμό και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Τα κορυφαία μέλη των Illuminati (Πεφωτισμένοι), με σημαντικότερους τους μεγιστάνες David και Laurence Rockfeller, δημιούργησαν το 1973 την Τριμερή Επιτροπή η οποία αποτελεί το κορυφαίο επιτελείο του Εβραιοσιωνισμού που σε συνεργασία με την λέσχη Μπίλντεμπεργκ και το CFR, αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου. Η Τριμερής Επιτροπή έλαβε την ονομασία της από την ευρεία τριμερή συμμαχία μεταξύ Ευρώπης, Η.Π.Α και Ιαπωνίας, ενώ το CFR (Council Foreign Relations) ιδρύθηκε και αυτό από απογόνους των αρχικών Illuminati.

Βασικός συμμέτοχος του σκοτεινού αυτού παρασκηνίου είναι και το Βατικανό, το οποίο είναι ενταγμένο στη Μασονική Στοά Ρ2. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ πριν από έξι χρόνια έκανε την πρόβλεψη ότι μετά από το 2000, όλες οι θρησκείες του κόσμου θα λατρεύονται μαζί! (San Francisco Catholic Chronicle, 31 Μαΐου 1995).

Το επιδιωκόμενο μοντέλο της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η δημιουργία μιας Νέας Πανθρησκείας και μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης, της οποίας ο ηγέτης θα ευρεθεί στο πρόσωπο του Αντιχρίστου.

Το μεγάλο αγκάθι στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η αντίδραση των Ελλήνων.

«Ο Ελληνικός λαός είναι ατίθασος και δι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε την γλώσσα, την θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει και να μας παρενοχλεί». (Οικονομικός Ταχυδρόμος, 14-8-97 και Καθημερινή, 24-8-97).

Οι ανθελληνικές δηλώσεις ανήκουν στον Χένρυ Κίσσινγκερ, πρώην υπουργό εξωτερικών των Η.Π.Α., μασόνο 33ου βαθμού, μέλος των Illuminati και χειριστή του κυπριακού ζητήματος κατά την εισβολή του Αττίλα. Οι δηλώσεις έγιναν σε δημόσια ομιλία του στην Ουάσινγκτον και αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τα κίνητρα και τις επιδιώξεις του διεθνούς Σιωνισμού αναφορικά με την Ελλάδα.

Στο πρωτοσέλιδο της 1ης Ιουλίου 2000, η αθηναϊκή εβδομαδιαία εφημερίδα Άλφα Ένα, είχε τίτλο «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΗΜΙΤΗ-ΕΒΡΑΙΩΝ», και υπότιτλο, «Τον Δεκέμβριο του 1995, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν κλινικά νεκρός στην εντατική, ο Σημίτης παζάρευε με την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή. Αντάλλαγμα η πρωθυπουργία με τις ταυτότητες».

Στο άρθρο της εφημερίδας, παρουσιάζεται το ντοκουμέντο με το χρονικό της συνάντησης:

«New York, April 12… In a meeting today with American Jewish Committee leaders, Greek Prime Minister Costas Simitis announced that his government had decided to erect a memorial in Thessaloniki to Jews killed during World War II… As it had in several previous meetings (most recently in December 1995 in Athens), the AJC leaders brought up the issue of new Greek identity cards, which will identify the bearer’s religion. The law for the new identity cards, passed by the Greek Parliament, has created serious concern, among others, for the small Jewish community»

(«Νέα Υόρκη 12 Απριλίου (1996)... Σε μία συνάντηση σήμερα, με τους ηγέτες της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να ανεγείρει ένα μνημείο στην Θεσσαλονίκη για τους Εβραίους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου... Όπως έχει γίνει σε πολλές προηγούμενες συναντήσεις (η πιο πρόσφατη τον Δεκέμβριο του 1995 στην Αθήνα), οι ηγέτες της A.J.C., έφεραν το θέμα των νέων ελληνικών ταυτοτήτων, οι οποίες θα αποδεικνύουν τη θρησκεία του κατόχου. Ο νόμος για τα δελτία ταυτότητας που πέρασε από την Ελληνική Βουλή, έχει δημιουργήσει έντονο ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, για τη μικρή εβραϊκή κοινότητα».

Με ποιο δικαίωμα οι Σιωνιστές ζητούν να αφαιρεθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες των Ελλήνων και με ποιο δικαίωμα επεμβαίνουν στις πεποιθήσεις των λαών και διατάσσουν αν θα πρέπει να ομολογήσουμε γραπτώς τον Ιησού Χριστό, τον οποίο αυτοί εσταύρωσαν;

Αυτοί θα ορίσουν τους νόες και τις καρδιές των Ελλήνων; Μη γένοιτο.

Η απάντηση δεν θα είναι απλά οδών αντί οδόντος κατά τον νόμο του Μωυσέως, αλλά οδών αντί οδοντοστοιχίας, κατά τον τρόπο πληρωμής του Αλεξάνδρου προς τον Δαρείο, για όσα προκάλεσε ο περσικός στρατός στους ναούς και τα μνημεία των Ελλήνων. Με τον ίδιο τρόπο θα απαντήσουμε και σήμερα.

Εάν κάποιοι με θεωρούν αντισιωνιστή, τότε οι ηγέτες της A.J.C., ο Χ. Κίσσινγκερ και οι συν αυτώ, πώς θα έπρεπε να αποκαλούνται; Ανθέλληνες, σκοταδιστές ή φωτοκτόνοι; Ευτυχώς που το φως δεν θανατώνεται, αλλά τυφλώνει αυτούς που το διώκουν. Η Ελλάς είναι φως και όσοι την καταδιώκουν, είτε το θέλουν είτε όχι, κάποια στιγμή θα καούν. Ο νοών νοείτω!

Το σχέδιο του Αντιχρίστου και της Νέας Τάξης πραγμάτων θέλει τον άνθρωπο αριθμοποιημένο, τυποποιημένο και ελεγχόμενο σκλάβο. Όσοι δεχόμαστε τον Ιησού Χριστό ως Κύριο και Θεό μας, δεν πρέπει να λάβουμε τον αριθμό του θηρίου, ούτε σε μορφή ταυτότητας, ούτε αργότερα στο χέρι ή στο μέτωπο, μέσω ενός συστήματος υποδόριου μικροπομπού (1 Watt), που θα λειτουργεί ως ταλαντωτής, ώστε το άτομο να εντοπίζεται οπουδήποτε και αν βρίσκεται μέσω δορυφόρων και computers. Η τελευταία λέξη βάσει του λατινικού αριθμογραμματικού συστήματος, σε πολλαπλάσια του έξι [a=6, b=12, c=18, d=24, e=30, f=36, g=42, h=48, i=54…], αντιστοιχεί στον αριθμό 666 (Computer→C=18, O=90, M=78, P=96, U=126, T=120, E=30, R=108→666).

Η προσπάθεια των σημερινών επιστημόνων να δημιουργήσουν κλωνοποιημένους ανθρώπους, αποτελεί τη χειρότερη ύβρη προς τον Θεό, διότι ο άνθρωπος επιχειρεί να πάρει την θέση του ιδίου του Θεού, επεμβαίνοντας στους κώδικες ισορροπίας της φύσης. Αυτή είναι η ύβρις κατά του Αγίου Πνεύματος, διότι το Πνεύμα το Άγιον είναι αυτό που ποιεί και δημιουργεί.

«Δια τούτο σας λέγω, κάθε αμαρτία και βλασφημία θα συγχωρηθή εις τους ανθρώπους, η βλασφημία όμως κατά του Πνεύματος δεν θα συγχωρηθή εις τους ανθρώπους». (Ματθαίος, 12, 31)

Στο επόμενο εδάφιο του ιδίου Ευαγγελίου, ο Ιησούς μας γνωστοποιεί ότι, κάποιοι μεταξύ των ανθρώπων είναι γεννήματα εχιδνών και τέκνα του διαβόλου.

«Γεννήματα εχιδνών, πώς δύνασθε να μιλήτε για καλά πράγματα, όντες πονηροί»; (Ματθαίος, 12, 34)

«Και θα το προσκυνήσουν όλοι οι κάτοικοι της γης, των οποίων το όνομα δεν έχει γραφή, από τον καιρό της δημιουργίας του κόσμου, εις το βιβλίον της ζωής του Αρνίου του εσφαγμένου». (Αποκάλυψις, 13, 8)

Τα γεννήματα των εχιδνών, οι υιοί της απωλείας, είναι αυτοί των οποίων το όνομα δεν ευρίσκεται εγγεγραμμένο εις το βιβλίον της ζωής του Αρνίου, είναι αυτοί που θα δεχθούν το χάραγμα του θηρίου. Από εκείνη την στιγμή, γίνονται όργανα του διαβόλου και ο Άγιος Ιππόλυτος μας γνωστοποιεί ότι δεν θα δύνανται να κάνουν ούτε τον σταυρό τους.

«...και δώσει αυτοίς χάραγμα εν τη χειρί τη δεξιά και εν τω μετώπω, ίνα μη τις τον τίμιον σταυρόν ποιήση εν τω μετώπω τη δεξιά αυτού χειρί». (Ιππόλυτος, «Λόγος περί της συντέλειας», 28, 10)

Κατά την κίνηση του σταυρού, η αρχική καθοδική κίνηση του χεριού από το μέτωπο προς τον ομφαλό συμβολίζει την κάθοδο του Ιησού στην γη, η δεύτερη ανοδική κίνηση από τον ομφαλό προς το επάνω δεξιό τμήμα του στήθους συμβολίζει την Ανάστασή Του και η τρίτη οριζόντια κίνηση προς το αριστερό τμήμα του στήθους, δηλώνει την Δευτέρα Παρουσία Του στην γη, κατά την οποία θα έλθει «κρίναι ζώντας και νεκρούς».

Όσοι λάβουν το χάραγμα, θα στραφούν εναντίον εκείνων που θα το αρνηθούν, ακόμη και αν αυτοί είναι συγγενικά τους πρόσωπα. Τότε θα εκπληρωθούν οι λόγοι του Ιησού που θέλουν τους ανθρώπους που αρνήθηκαν το χάραγμα να καταδιώκονται και να προδίδονται από γονείς, συγγενείς, αδελφούς και φίλους.

«Θα χωρισθούν ο πατέρας εναντίον του υιού και ο υιός εναντίον του πατέρα, η μητέρα εναντίον της θυγατέρας και η θυγατέρα εναντίον της μητέρας, η πεθερά εναντίον της νύφης της και η νύφη εναντίον της πεθεράς της». (Λουκάς, 12, 53)

«Θα παραδοθήτε δε και από γονείς και αδελφούς και από συγγενείς και φίλους και θα θανατώσουν μερικούς από σας και θα σας μισούν όλοι εξαιτίας του ονόματός μου». (Λουκάς, 21, 16)

«Θα παραδώση ο αδελφός τον αδελφόν εις θάνατον και ο πατέρας το παιδί του και θα επαναστατήσουν τα παιδιά εναντίον των γονέων και θα τους θανατώσουν». (Μάρκος, 13, 12)

Οι καιροί που ζούμε είναι καιροί ομολογίας. Όσοι ομολογήσουν για Κύριό τους Ιησούν Χριστόν, τότε και Αυτός θα τους ομολογήσει εις τον Πατέρα. Οι επιλογές των ανθρώπων θα φέρουν τον πόλεμο μέσα στις οικογένειες και όχι την ειρήνη.

«Μη νομίσετε πως ήλθα να βάλω ειρήνην εις την γην. Δεν ήλθα να βάλω ειρήνην, αλλά μάχαιραν. Διότι ήλθα να χωρίσω άνθρωπον από τον πατέρα του και θυγατέρα από την μητέρα της και νύμφην από την πενθεράν της. Και εχθροί του ανθρώπου θα γίνουν οι δικοί του». (Ματθαίος, 10, 34)

Η θλίψη που θα επικρατήσει κατά τους έσχατους καιρούς ούτε έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν, ούτε και θα ξαναγίνει εις τον αιώνα. Οι καιροί της θλίψης θα διαρκέσουν επτά έτη, από τα οποία τα πρώτα τρισήμισι θα κηρύξουν οι προφήτες του Θεού και τα δεύτερα τρισήμισι θα βασιλέψει ο Αντίχριστος.

«Του γαρ Δανιήλ ειπόντος εβδομάδα μίαν θήσομαι την διαθήκην μου τα επτά έτη εδήλωσεν, το ήμισυ της εβδομάδος του κηρύξαι τους προφήτας και το ήμισυ της εβδομάδος ήγουν τα τρία ήμισυ έτη βασιλεύσει ο αντίχριστος επί της γης, και μετά τούτο αρθήσεται η βασιλεία αυτού και η δόξα. οράτε, φιλόθεοι, οία θλίψις εν ταις ημέραις εκείναις γενήσεται, (οία ου γέγονεν από καταβολής κόσμου ουδ’ ου μη γένηται) αλλ’ εν ταύταις ταις ημέραις μόνον. τότε ο άνομος επαρθείς τη καρδία συνάξει τους εαυτού δαίμονας εν σχήματι ανθρώπων και τους προσκαλουμένους αυτόν επί την βασιλείαν βδελύξεται και πολλάς ψυχάς μιανεί.

(Διότι όταν ο Δανιήλ είπε μία εβδομάδα θα θέσω την διαθήκη μου, τα επτά έτη εφανέρωσε. Το μισό της επτάδος θα κηρύξουν οι προφήτες και το άλλο μισό της επτάδος, δηλαδή τα τρισήμισι έτη, θα βασιλεύσει ο Αντίχριστος εις την γην. Και μετά απ’ αυτό θα ανατραπεί η εξουσία και η δόξα του. Προσέχετε όσοι αγαπάτε τον Θεόν, ποία θλίψη θα συμβεί εκείνες τις ημέρες, (τέτοια που δεν έχει συμβεί από την αρχή του κόσμου ούτε θα συμβεί), αλλά μόνον σ’ αυτές τις ημέρες. Τότε ο παράνομος από υπερηφάνεια στην καρδιά του θα συγκεντρώσει τους δικούς του δαίμονες που έχουν ανθρώπινη μορφή και αυτούς που θα τον προσκαλούν στην βασιλεία θα τους αποστρέψει και πολλές ψυχές θα μολύνει)». (Ιππόλυτος, «Λόγος περί της συντέλειας», 25, 17)

Σύμφωνα με την προφητεία του Αγίου Ιππολύτου, ο Αντίχριστος θα συνάξει τους «εαυτού δαίμονας εν σχήματι ανθρώπων», δηλαδή, θα «συγκεντρώσει τους δικούς του δαίμονες που θα έχουν ανθρώπινη μορφή». Οι δαίμονες αυτοί θα ομοιάζουν με τους ανθρώπους, χωρίς όμως να είναι. Είναι αυτοί που στην «Αποκάλυψη» αναφέρονται ως μη εγγεγραμένοι «εις το βιβλίον της ζωής του Αρνίου», είναι οι έκπτωτοι οφιονίδες, τα γεννήματα εχιδνών που έχουν κατακλύσει τον πλανήτη. Είναι οι λεγεώνες των δαιμόνων που θα προσκυνήσουν την εικόνα του θηρίου και θα καταδιώξουν όσους αρνηθούν το χάραγμα. Είναι οι ίδιοι «φαύλοι δαίμονες» που κατά τον Άγιο Ιουστίνο θανάτωναν όσους διάβαζαν τα βιβλία της Σίβυλλας και του Υστάσπη. Εάν δεν είχαν ανθρώπινη υπόσταση, πώς θανάτωναν;

Ο Ιησούς μας λέγει να μην φοβούμεθα εκείνον που έχει δικαίωμα να μας θανατώσει σ’ αυτήν την ζωή. Εάν χτυπήσετε το πρόσωπό σας μπροστά σε έναν καθρέπτη, εσείς θα πονέσετε, το είδωλό σας όμως στον καθρέπτη όχι, καθώς εκεί υφίσταται η αντανάκλαση της έκφρασης του πόνου. Μην φοβόσαστε αυτόν που έχει δικαίωμα να σας θανατώσει μέσα στον καθρέπτη. Να φοβόσαστε Αυτόν που έχει δικαίωμα επάνω σας, όταν ξεφύγετε από το όνειρο και δείτε ότι δεν υπάρχει καθρέπτης. Αυτόν που έχει δικαίωμα επάνω σας μετά τον θάνατο του σώματος και όχι του πνεύματος, διότι το πνεύμα δεν αποθνήσκει.

Ο Λεωνίδας και οι τριακόσιοι Σπαρτιάτες γνώριζαν τι υπάρχει μετά τον θάνατο και δι’ αυτό δεν είχαν πάνω τους ίχνος φόβου. Ήταν μυημένοι και είχαν επίγνωση της αποστολής την οποία επιτελούσαν. Γνώριζαν ότι με την θυσία τους θα φούντωνε η Ελλάδα, διότι οι υπόλοιποι Έλληνες θα ένιωθαν ντροπή που τους εγκατέλειψαν απέναντι στα εκατομμύρια των Περσών. Όπως και έγινε. Το ίδιο έγινε και με τους τριακόσιους του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι οι οποίοι θυσιάστηκαν δια να αφυπνιστούν οι υπόλοιποι Έλληνες.

Όταν ο Ξέρξης έφθασε με τον στρατό του στο στενό των Θερμοπυλών, έστειλε έναν καβαλάρη του να δει πόσοι είναι οι Έλληνες και τι κάνουν. Έκπληκτος ο καβαλάρης αντίκρισε τους Έλληνες να λούζονται, να χτενίζονται και να τραγουδούν λίγο πριν ξεσπάσει η μάχη. Ήξεραν πού θα μεταβούν μετά την μάχη και ήθελαν να έχουν το κάλλος.

Ανήσυχος ο Ξέρξης, αποστέλλει δεύτερο καβαλάρη και ζητά από τους Έλληνες να παραδώσουν τα όπλα. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, απαντά λακωνικά ο Λεωνίδας και εξωθεί τους αντιπάλους του σε επίθεση. Τα αποτελέσματα όμως είναι απογοητευτικά για τον πολυάριθμο στρατό των Περσών. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας ένας Μαλιέας προδότης, ο Εφιάλτης, υποδεικνύει στον Ξέρξη ένα μονοπάτι που οδηγεί στα μετόπισθεν των Ελλήνων. Οι Φωκαείς αισθανόμενοι τον κυκλωτικό ελιγμό των Περσών, τρέπονται σε φυγή.

«Είστε ελεύθεροι να φύγετε όλοι», φώναξε ο Λεωνίδας στους αρχηγούς των συμμάχων του οι οποίοι τον εγκατέλειψαν. Εκτός από τον Δημόφιλο, τον αρχηγό των επτακοσίων Θεσπιών, που παρέμεινε στο πλευρό του Λεωνίδα, απαντώντας του ότι οι Θεσπιείς δεν θα άφηναν ποτέ τους Σπαρτιάτες να πάρουν μόνοι τους την δόξα! «Εγώ και οι άνδρες μου θα μείνουμε μαζί σου. Θα ήταν ντροπή να σε εγκαταλείψουμε την δύσκολη αυτήν ώρα», φώναξε ο Δημόφιλος στον Λεωνίδα. Γνώριζαν ότι τους περίμενε ο θάνατος απέναντι στα εκατομμύρια των Περσών. Γνώριζαν όμως ότι τους περίμενε και η δόξα. Ανάμεσά τους ήταν και ένας τυφλός Σπαρτιάτης, ο Εύρυτος, που προτίμησε να πολεμήσει στα τυφλά, παρά να γυρίσει στην Σπάρτη ντροπιασμένος! Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ.

Σκεφθείτε τους τριακοσίους της σημερινής βουλής στην θέση των τριακοσίων Σπαρτιατών! Μπορείτε άραγε να τους φανταστείτε με σπαθιά και περικεφαλαίες να υπερασπίζονται την πατρίδα τους;

Ας πάρουμε θάρρος από την μάχη των Θερμοπυλών και ας επιστρέψουμε στο σήμερα. Οι προφήτες του Θεού που θα προφητεύσουν τα πρώτα τρισήμισι έτη της επταετίας του Αντιχρίστου, θα είναι οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ.

«Και θα δώσω εντολήν εις τους δύο μάρτυράς μου να προφητεύσουν επί χιλίας διακοσίας εξήντα ημέρας, ντυμένοι με σάκκους. Αυτοί είναι οι δύο ελαίαι και οι δύο λυχνίαι που ευρίσκονται ενώπιον του Κυρίου της γης. Και εάν κανείς θέλη να τους βλάψη, εξέρχεται πυρ από το στόμα τους και κατατρώγει τους εχθρούς των· έτσι πρέπει να θανατωθή όποιος θελήση να τους βλάψη. Αυτοί θα έχουν εξουσίαν να κλείσουν τον ουρανόν για να μη πέση βροχή κατά τας ημέρας της προφητείας των· και θα έχουν εξουσίαν να μεταβάλλουν τα ύδατα εις αίμα και να πατάξουν την γην με οιανδήποτε πληγήν, όσες φορές το θελήσουν. Και όταν τελειώσουν την μαρτυρίαν των, το θηρίον που ανεβαίνει από την άβυσσον θα κάνη πόλεμον εναντίον των και θα τους νικήση και θα τους σκοτώση. Τα πτώματά των θα αφεθούν εις την πλατείαν της πόλεως της μεγάλης, η οποία αλληγορικώς καλείται Σόδομα και Αίγυπτος, όπου και ο Κύριος αυτών εσταυρώθηκε. Και άνθρωποι από τους λαούς, τας φυλάς, τας γλώσσας και τα έθνη θα βλέπουν τα πτώματά των επί τρεις και μισή ημέρες και δεν θα επιτρέψουν να ταφούν σε μνήμα. Και οι κάτοικοι της γης θα χαρούν δια τον θάνατόν τους και θα ευφρανθούν και θα ανταλλάξουν δώρα μεταξύ των, διότι αυτοί οι δύο προφήται εβασάνισαν τους κατοίκους της γης. Και μετά τας τρεις και μισή ημέρας εισήλθεν εις αυτούς πνεύμα ζωής εκ του Θεού και στάθηκαν εις τα πόδια τους, και φόβος μέγας κατέλαβε εκείνους που τους έβλεπαν. Και άκουσαν φωνήν δυνατήν από τον ουρανόν που τους έλεγε, «Ανεβήτε εδώ». Και ανέβηκαν εις τον ουρανόν μέσα σε νεφέλη και οι εχθροί των τους είδαν». (Αποκάλυψις, 11, 3)

Οι δύο προφήτες του Θεού, ο Ηλίας και ο Ενώχ, θα κηρύξουν τον Λόγον του Θεού σε διάστημα τρισήμισι ετών και θα αποκαλύψουν στους ανθρώπους το πραγματικό πρόσωπο του Αντιχρίστου. Παρών στην γη θα είναι και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.

«Ο Πέτρος έστρεψε προς τα πίσω και βλέπει τον μαθητήν που αγαπούσε ο Ιησούς να ακολουθή· ήτο εκείνος που κατά το δείπνον έπεσε εις το στήθος του και ερώτησε, «Κύριε, ποιος είναι εκείνος που θα σε παραδώση;». Όταν ο Πέτρος τον είδε, είπε εις τον Ιησούν, «Κύριε, εις αυτόν τι θα συμβή;». Ο Ιησούς του λέγει, «Εάν θέλω να μείνη αυτός έως ότου έλθω, τι σ’ ενδιαφέρει; Συ ακολούθει με». (Ιωάννης, 21, 20)

Όταν οι προφήτες Ηλίας και Ενώχ εκπληρώσουν την αποστολή τους, ο Θεός θα επιτρέψει να θανατωθούν στην πλατεία των Ιεροσολύμων από τον ίδιο τον Αντίχριστο. Τα σώματά τους θα αφεθούν άταφα και μετά από τρισήμισι ημέρες (που συμβολίζουν τα τρισήμισι έτη της μαρτυρίας τους) θα αναστηθούν ενώπιον όλης της ανθρωπότητας. Από εκείνη την χρονική στιγμή και έπειτα, αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του Αντιχρίστου και ξεκινούν οι χειρότεροι διωγμοί στην ιστορία της ανθρωπότητας, εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν το χάραγμα.

«Και η γυναίκα έφυγε εις την έρημον, όπου έχει τόπον ετοιμασμένον δι’ αυτήν από τον Θεόν, δια να την τρέφουν εκεί χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρες». (Αποκάλυψις, 12, 4)

Η γυναίκα και το τέκνο αυτής, έφυγαν στην έρημο δια να τραφούν. Η γυναίκα συμβολίζει την εκκλησία και το τέκνο τους πιστούς χριστιανούς. Εάν ήταν να παραμείνουμε στις πόλεις και να υποστούμε τα δεινά σ’ αυτές, δε θα δίνονταν αυτές οι οδηγίες. Πολλοί όμως σήμερα βάζουν σε δοκιμασία τον Θεό, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σημασία ο τόπος που θα διαμείνουν. Αλλοίμονο σ’ αυτούς που τότε θα έχουν τα σπίτια τους κοντά στους δρόμους, μας λέγει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, προτρέποντας τους ανθρώπους να καταφύγουν στα όρη.

«Ευτυχισμένα να είναι τα βουνά, διότι αυτά θα σώσουν πολλές ψυχές. Επιστρέψτε εις την παραγωγήν του τόπου σας δια να σωθείτε». (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Το ίδιο προτρέπει και ο προφήτης Ιερεμίας.

«φεύγετε και σώσατε τας ψυχάς υμών, και έσεσθε ώσπερ όνος άγριος εν ερήμω». (Ιερεμίας, λα΄, 6)

Στα όρη μας καθοδηγούν να στραφούμε και οι Ευαγγελιστές Μάρκος και Λουκάς, μέσω των λόγων του Ιησού.

«Τότε εκείνοι που θα είναι εις την Ιουδαίαν ας φύγουν εις τα όρη και εκείνοι που θα είναι εις την πόλιν ας φύγουν έξω και εκείνοι που θα είναι εις την ύπαιθρον ας μη μπουν εις την πόλιν, διότι ημέραι εκδικήσεως θα είναι αυταί, δια να εκπληρωθούν όλα τα γραμμένα». (Λουκάς, 21, 22)

«Όταν δε ιδήτε το βδέλυγμα της ερημώσεως, που επροφητεύτηκε από τον Δανιήλ τον προφήτην, να στέκεται εκεί όπου δεν πρέπει – ο αναγνώστης ας καταλάβη – τότε όσοι ευρίσκονται εις την Ιουδαίαν ας φύγουν προς τα όρη. Και εκείνος που είναι εις την ταράτσα του ας μη κατεβή, ούτε να μπη δια να πάρη κάτι από το σπίτι του. Και εκείνος, που είναι εις το χωράφι, ας μη γυρίση να πάρη το ένδυμά του. Αλλοίμονον δε εις εκείνας, που θα είναι έγκυοι και θα θηλάζουν κατ’ εκείνας τας ημέρας. Να προσεύχεσθε να μη γίνη η φυγή σας κατά τον χειμώνα. Τέτοια θλίψις θα γίνη κατά τας ημέρας εκείνας, που δεν έγινε ποτέ έως σήμερα από την αρχήν του κόσμου, τον οποίον ο Θεός εδημιούργησε, ούτε και θα γίνη». (Μάρκος, 13, 14)

Η οδηγία που προτρέπει τους ανθρώπους να μην γυρίσουν να πάρουν ούτε ένα ένδυμα, προμηνύει ταχύτητα ξαφνικής εκκένωσης μιας πόλης, που δεν συναντάται σε έναν συμβατικό πόλεμο, αλλά μόνον σε έναν πυρηνικό. Οι περισσότεροι όμως άνθρωποι θα αγνοήσουν τους λόγους του Χριστού και θα παραμείνουν εντός των πόλεων δια να υπερασπισθούν τις περιουσίες και τις ανέσεις του

49 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Περί Κορανίου

bottom of page