top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Σύγκρουση Μεγάλης Βρετανίας-Γερμανίας

Με ενδεχόμενο πιθανή αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.

6.7.2014

Του Φώτιου Μπαμπάνη


Τις τελευταίες μέρες της Ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., το θέμα που κυριάρχησε ήταν για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός των Κρατών μελών της Ε.Ε. ο οποίος θα διαδεχθεί στη προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) τον Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Όπως ήταν από πριν γνωστό, ο βασικός υποψήφιος ήταν και παραμένει ο γνωστός Λουξεμβούργιος πολιτικός Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Απέναντι όμως στην υποψηφιότητά του αυτή, σθεναρά και απόλυτα αντίθετος ήταν ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον. Δημιουργήθηκαν λοιπόν, δύο αντιμαχόμενα μέρη. Από τη μια πλευρά οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Γιούνκερ, και από την άλλη οι πολέμιοι αυτής.

Τελικά η κυρία Μέρκελ, γνωστή καγκελάριος του σύγχρονου Δ’ Γερμανικού Ράιχ δημοσιοποίησε τη θέση της, σύμφωνα με την οποία θα υποστηρίξει τελικώς την υποψηφιότητα Γιούνκερ. Με τη θέση της κυρίας Μέρκελ τάχθηκαν ασφαλώς αμέσως οι πιστοί σύμμαχοί της και τα Κράτη-προτεκτοράτα του Δ’ Ράιχ μεταξύ των οποίων πρώτη και καλύτερη η Ελλάς των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον προσπάθησε με νύχια και με δόντια να αποτρέψει την υποψηφιότητα Γιούνκερ. Πλην όμως απέτυχε παταγωδώς! Από τα 28 Κράτη-μέλη της Ε.Ε. μόνο η Ουγγαρία συμπαρατάχθηκε μαζί του... Έτσι το Βερολίνο μαζί με άλλα 25 Κράτη-μέλη (σύνολο 26), σημείωσε έναν ακόμα θρίαμβο, προκαλώντας ταυτόχρονα συντριβή και ταπείνωση στο Λονδίνο.

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού των Άγγλων Ευρωσκεπτικιστών Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον υπεσχέθη τα πάντα, επιστρέφει όμως κομίζοντας το απόλυτο τίποτα. Ήταν αδιαμφισβήτητα μία ακόμη επίδειξη ισχύος του Βερολίνου, κατέστη δε σε όλα τα Κράτη-μέλη σαφές ότι ο ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας είναι απόλυτος και δεν χωρεί σχετικά η παραμικρή αμφισβήτηση από οποιοδήποτε από τα Κράτη-μέλη της Ε.Ε.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε εδώ ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι μία χώρα η οποία ιστορικά και παραδοσιακά έχει συνηθίσει να ηγείται και όχι να καθοδηγείται. Είναι αδύνατο λοιπόν το Λονδίνο να ανέχεται να βρίσκεται κάτω από τις διαταγές του Βερολίνου. Δηλαδή ο νικητής των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, η Μεγάλη Βρετανία, να υπακούει τώρα στον ηττημένο των πολέμων αυτών, δηλαδή στη Γερμανία.

Και να αναλογιστεί κανείς ότι η Μεγάλη Βρετανία εισήλθε στην Ε.Ε. το 1973 επί πρωθυπουργίας Τζέιμς Κάλαχαν μαζί με την Ιρλανδία και τη Δανία, και παραμένει υπό τις παραπάνω συνθήκες στην Ε.Ε., δηλαδή σε ρόλο υποτακτικού και κομπάρσου υπακούοντας και αυτή στις εντολές του Βερολίνου...

Είναι μοιραίο λοιπόν ότι αργά ή γρήγορα η Μεγάλη Βρετανία θα αντιδράσει! Άλλωστε έχει προγραμματιστεί σχετικό δημοψήφισμα με θέμα την παραμονή ή την αποχώρησή της από την Ε.Ε. το οποίο θα διεξαχθεί το 2017. Τονίζουμε επίσης ότι το κόμμα των Ευρωσκεπτικιστών του Νάιτζελ Φάρατζ το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, έχει σαφέστατη θέση ως προς το παραπάνω ζήτημα. Ή θα περισταλούν οι εξουσίες του Βερολίνου και η Ε.Ε. θα μετατραπεί σε μία ένωση Κρατών όπου η εδαφική κυριαρχία εκάστου θα είναι απόλυτα σεβαστή, σε αντίθετη περίπτωση η Μεγάλη Βρετανία δεν πρόκειται να συνεχίσει να παραμένει στην Ε.Ε. όπως αυτή υφίσταται σήμερα, οπότε θα πρέπει να αποχωρήσει...

Μία ενδεχόμενη όμως και άκρως πιθανή αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. θα αποτελέσει χωρίς αμφιβολία ένα ισχυρό πλήγμα κατά της συνοχής της Ε.Ε., αλλά θα είναι και ένα δυνατό χτύπημα στην παντοκρατορία του Βερολίνου. Βέβαια η Ελλάδα όπως ήδη προαναφέραμε είναι δέσμια στο άρμα του Βερολίνου και σύρεται από αυτό σύμφωνα με τις διαθέσεις και τις αποφάσεις της κυρίας Μέρκελ.

Η Ελλάδα όμως είναι νησιωτική χώρα, και οι Έλληνες διακρίνονταν από αρχαιοτάτον στον εφοπλισμό και στη ναυτιλία. Είναι σαφές λοιπόν ότι τα χαρακτηριστικά, οι πολιτιστικές αξίες, αλλά και τα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της χώρας μας και του Λαού μας δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα μιας χώρας, η οποία και αν ακόμη ήταν και παραμένει πανίσχυρη σε όλα τα επίπεδα, είναι μία χώρα της Κεντρικής Ηπειρωτικής Ευρώπης. Αντίθετα με τη Μεγάλη Βρετανία και με τους Βρετανούς μας συνδέουν όλα τα ανωτέρω. Και τούτο, είναι απολύτως λογικό και επόμενο καθότι η Μεγάλη Βρετανία είναι και αυτή μια εξίσου νησιωτική χώρα με αντίστοιχη τεράστια ναυτική παράδοση, και ας μην ξεχνάμε ότι τους τελευταίους αιώνες ήταν η πρώτη και κορυφαία παγκόσμια υπερδύναμη του πλανήτη, ακριβώς λόγω της θαλασσοκρατορίας της.

Γι’ αυτό λοιπόν θα έπρεπε η χώρα μας να είχε συμπαραταχθεί με το Λονδίνο, κάτι το οποίο άλλωστε είχε πράξει και στο παρελθόν αφού, από την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821 μέχρι και πρόσφατα στη σύγχρονη ιστορία μας, και εννοούμε ασφαλώς τους πρόσφατους δύο παγκοσμίους πολέμους, είχαμε όχι απλώς συμπαραταχθεί αλλά και συμπολεμήσει ενάντια στο Β’ και Γ’ Ράιχ.

Όμως το δικομματικό κυβερνητικό έκτρωμα Σαμαρά-Βενιζέλου, με την ανοχή ασφαλώς και του αμερικανικού παράγοντα, μας έχει αλυσοδέσει στο γερμανικό άρμα, και μέσω των μνημονίων και της υφιστάμενης οικονομικής πολιτικής οδηγεί τη χώρα μας και το λαό μας στον αφανισμό και την υποτέλεια... Η ταπείνωση είναι ολοκληρωτική! Εμείς, οι νικητές των δύο τελευταίων παγκοσμίων πολέμων, καταλήξαμε εξαιτίας των Σαμαρά-Βενιζέλου να προσκυνάμε τους ηττημένους των πολέμων αυτών Γερμανούς!...

Ας ευχηθούμε ότι, και με τη βοήθεια του Θεού, θα απαλλαγούμε από αυτό το άθλιο δικομματικό έκτρωμα το συντομότερο δυνατό προκειμένου μία νέα γνήσια πατριωτική κυβέρνηση να απελευθερώσει τη χώρα μας από τα μνημόνια και από την Ε.Ε. του Δ’ Ράιχ! Σε μια τέτοια Ε.Ε., σαν τη σημερινή, ασφαλώς και η χώρα μας δεν έχει καμία απολύτως θέση. Η φυσική θέση μας ως χώρα ναυτική και νησιωτική βρίσκεται μαζί με τα Μεσογειακά Κράτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και τη μεγάλη ναυτική χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία, σε μία Ε.Ε., ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ!

62 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page