top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Πώς να προσελκύσω περισσότερα χρήματα!!!

5.1.2019

Της Σοφίας Κωνσταντινίδου*


Όταν δεν έχουμε κάτι που θέλουμε, είτε είναι χρήματα, είτε μια σχέση, είτε μια συγκεκριμένη εμπειρία, πιθανόν να είναι επειδή υπάρχει κάποιος εσωτερικός προγραμματισμός αντίθετος προς αυτό που συνειδητά επιθυμούμε. Μια μικρή ιδέα του τι σημαίνει εσωτερικός προγραμματισμός, θα μπορούσαν να είναι οι παρακάτω κρυφές ή φανερές πεποιθήσεις μας:

«Δεν είμαι αρκετά καλός» - «Είμαι ασυγχώρητος» - «Είμαι ασήμαντος» - «Είμαι άτυχος» - «Δεν γίνονται αυτά» - «Θέλω, αλλά δεν μπορώ» - «Δεν υπάρχει λύση» - «Δεν με αγαπούν» - «Οι άλλοι με εκμεταλλεύονται» - «Δεν έχω την ικανότητα» - «Κάποιος άλλος πρέπει να το κάνει για μένα» - «Οι άλλοι φταίνε»… Και πολλά-πολλά παρόμοια.

Εδώ χρειάζεται να σταθούμε και να αναρωτηθοήυμε, γιατί τα έχω πιστέψει αυτά;;; Ποιος τα είπε κι εγώ τα πίστεψα;;; Με εξυπηρέτησαν μέχρι τώρα στη ζωή μου;;; Είναι η γνώμη των πολλών, ή είναι η αλήθεια;;; Μπορώ να κάνω κάτι να τα αλλάξω μιας κι αυτές οι λανθασμένες πεποιθήσεις μου έλκουν τα όμοιά τους;;;

Αν καταφέρουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτά δεν είναι η αλήθεια, αλλά λανθασμένοι προγραμματισμοί λόγια δηλαδή άλλων, που τα πιστέψαμε και τα υιοθετήσαμε σαν αληθινά, ή λάθος συμπεράσματα δικά μας, τότε θα καταλάβουμε ότι αυτοί οι προγραμματισμοί είναι που κάνουν τη ζημιά. Αυτοί οι λανθασμένοι προγραμματισμοί είναι οι καταστρεπτικοί ιοί στο σκληρό δίσκο του εσωτερικού μας κομπιούτερ. Στην πραγματικότητα, ζούμε σε ένα σύμπαν γεμάτο αφθονία.

Για να φέρουμε στην επίγνωσή μας τους λανθασμένους προγραμματισμούς μας, σε σχέση με τα χρήματα, ας δούμε κάποιους από αυτούς:

«Τα χρήματα βγαίνουν δύσκολα» - «Τα χρήματα είναι για λίγους» - «Τα χρήματα δεν ταιριάζουν με την πνευματικότητα» - «Τα πολλά χρήματα δεν βγαίνουν με το σταυρό στο χέρι» - «Τα χρήματα είναι η ρίζα όλων των κακών» - «Δεν υπάρχουν χρήματα στην αγορά» - «Τα χρήματα είναι περιορισμένα».

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο και να βρούμε ακόμα πολλές άλλες αρνητικές πεποιθήσεις σε σχέση με τα χρήματα…

Ένας λοιπόν πολύ σημαντικός παράγοντας που δεν προσελκύουμε μέχρι τώρα περισσότερα χρήματα στη ζωή μας, είναι τέτοιες λανθασμένες πεποιθήσεις σε σχέση με αυτά!

Ας λάβουμε λοιπόν, υπ’ όψιν μας ότι τα χρήματα όπως και οτιδήποτε άλλο υπάρχει γύρω μας, ακόμα και το ίδιο το σώμα μας, αποτελούνται από ενέργεια!!! Τα πάντα είναι ενέργεια!!! Το έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια η κβαντική φυσική!!! Με δεδομένο λοιπόν ότι και τα χρήματα είναι ενέργεια, το πρώτο που χρειάζεται να κάνουμε για να προσελκύσουμε περισσότερα χρήματα είναι αρχικά να απαλλαγούμε από τις αρνητικές πεποιθήσεις που έχουμε σε σχέση με αυτά!!!

Εδώ είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι για να προσελκύσουμε οποιοδήποτε είδος ενέργειας, στη προκειμένη περίπτωση την ενέργεια των χρημάτων, είναι απαραίτητο να αλλάξουμε πεποιθήσεις σε σχέση με αυτά.

Πολύ πιο σημαντικό κι απαραίτητο για να προσελκύουμε αφθονία και χρήματα στη ζωή μας, είναι να δούμε ποια είναι γενικότερα τα αρνητικά συναισθήματα που υπάρχουν μέσα μας, όχι μόνο σε σχέση με τα χρήματα, αλλά και σε σχέση με τον εαυτό μας, με τη ζωή, με τους συνανθρώπους μας και με οτιδήποτε άλλο!!! Μερικά από αυτά τα συναισθήματα θα μπορούσαν να είναι η πικρία, το παράπονο, η μνησικακία, ο θυμός, η θλίψη, η ζήλεια, η ενοχή, η απογοήτευση, ο φόβος, η απελπισία και άλλα. Κάθε αρνητικό συναίσθημα εμποδίζει, μπλοκάρει αποδεδειγμένα την αφθονία και οποιοδήποτε άλλο καλό στη ζωή μας!!!

Τα συναισθήματά μας είναι κι αυτά ενέργεια, η οποία προσελκύει τα αντίστοιχά της κάθε φορά. Αν για παράδειγμα νιώθουμε έλλειψη σε σχέση με τα χρήματα, τότε θα προσελκύσουμε κι άλλη έλλειψη. Υπάρχουν φυσικοί, συμπαντικοί νόμοι και βάσει αυτών, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, προσελκύουμε τα πάντα!!! Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα πάντα συμβαίνουν από μόνα τους κι ότι εμείς δεν έχουμε καμία απολύτως συμμετοχή σε αυτά που μας συμβαίνουν. Όμως η αλήθεια είναι ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Ακόμα και την οικονομική μας πραγματικότητα, άσχετα από την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Ένας από τους πολύ γνωστούς συμπαντικούς νόμους που λειτουργεί συνεχώς, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, είναι ο νόμος της έλξης!!! Βάσει λοιπόν αυτού του νόμου, μας συμβαίνουν τα πάντα!!! Τίποτα δεν συμβαίνει στη ζωή μας τυχαία!!! Ο νόμος λοιπόν της έλξης ορίζει ότι οι όμοιες σκέψεις και τα όμοια συναισθήματα έλκουν όμοια πραγματικότητα. Να λοιπόν γιατί είναι τόσο σημαντικό, να αλλάξουμε τις αρνητικές μας πεποιθήσεις και τα αρνητικά μας συναισθήματα σε σχέση με τα χρήματα!!! Και σε σχέση με οτιδήποτε άλλο!!! Είναι αδύνατον να πιστεύω ότι τα χρήματα είναι βρώμικα, για παράδειγμα, και να περιμένω χρήματα και αφθονία!!!

«Μα» -θα μου πει κάποιος- «εγώ γνωρίζω ανθρώπους που έχουν πάρα πολλά χρήματα, οι οποίοι είναι γεμάτοι αρνητικά συναισθήματα»! Ωραία!!! Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν πολλά χρήματα και σκέφτονται και λειτουργούν αρνητικά!!! Όμως εδώ μιλάμε για μια υγιή κατάσταση αφθονίας! Για μια κατάσταση που ξεκινάει μέσα από μια εσωτερική αλλαγή!!!

Θα έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές ανθρώπους οικονομικά ευκατάστατους που όμως δεν μπορούν το βράδυ να κοιμηθούν, ή που είναι άρρωστοι, ή που κανένας άλλος τομέας στη ζωή τους δεν πηγαίνει καλά, εκτός από το οικονομικό. Εδώ λοιπόν μιλάμε για μια ζωή γεμάτη αφθονία, σε όλους τους τομείς της. Στο οικονομικό, στις σχέσεις, στην ψυχική και σωματική υγεία!!! Μιλάμε λοιπόν για μια κατάσταση ευημερίας!!! Για μια ζωή γεμάτη ομορφιά!!! Ευημερία σημαίνει αφθονία στα χρήματα, αφθονία στη χαρά, αφθονία στην αγάπη, αφθονία στη γαλήνη, στις σχέσεις μας!!!

Άρα, εδώ μιλάμε για προσέλκυση χρημάτων, μέσα από μια εσωτερική και γενική αλλαγή του εαυτού μας, που μας φέρνει όλα όσα αξίζουμε και όλα όσα επιθυμούμε!!! Προσωπικά, θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο! Γιατί, και μπορούμε και αξίζουμε να ευημερούμε!


Sofiakonstantinidou12@gmail.com
www.sofiakonstantinidou.gr
youtube: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ 
τηλ.: 6988060763 

*Η Σοφία Κωνσταντινίδου είναι δασκάλα προσωπικής ανάπτυξης, συγγραφέας και lifecoach.




115 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page