top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Πώς να προσελκύσω ευημερία!!!

5.3.2018

Της Σοφίας Κωνσταντινίδου


Είναι άραγε εύκολο να ζούμε σε ευημερία;;; Και ειδικά στις ημέρες μας;;;

Κατ’ αρχήν, ας δούμε τι σημαίνει η λέξη ευημερία. Η λέξη βγαίνει από το ευ, που σημαίνει καλός, και το ημέρα. Άρα το να ζει κάποιος μέσα σε ευημερία, σημαίνει να έχει καλές ημέρες! Κατ’ επέκταση, καλή ζωή!

Η ευημερία δεν περιορίζεται στην καλή οικονομική κατάσταση. Ευημερία, είναι κάτι πολύ περισσότερο από χρήματα και πλούτο. Ευημερία σημαίνει πρώτα και πάνω από όλα, να έχω εσωτερική γαλήνη, χαρά, αγάπη άνευ όρων πρώτα από όλα για τον εαυτό μου και ύστερα για ολόκληρη τη δημιουργία! (Πολύ δύσκολο, θα μου πει κάποιος). Όμως ας υποθέσουμε ότι υπάρχει τρόπος να το καταφέρουμε αυτό σε κάποιο βαθμό, αξίζει να το προσπαθήσουμε; Και γιατί να το κάνουμε; Τι έχουμε να κερδίσουμε, αν καταφέρουμε να νιώθουμε κατά κύριο λόγο γαλήνη, χαρά κι αγάπη;;;

Λοιπόν, ναι δεν είναι καθόλου εύκολο όλο αυτό, όμως αν το καταφέρουμε, έστω σε κάποιο βαθμό, έχουμε να κερδίσουμε τα πάντα!!! Κι όταν λέω τα πάντα, το εννοώ!!! Εννοώ οικονομική ελευθερία, ψυχική και σωματική υγεία, υπέροχες σχέσεις, χαρά, ελεύθερο χρόνο, αγάπη και ό,τι άλλο καλό υπάρχει σε αυτή τη ζωή!!!

Αν τώρα σε αυτή την όμορφη εσωτερική κατάσταση προσθέσουμε και την ευγνωμοσύνη, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα! Μα, θα μου πει κάποιος, κυρία Κωνσταντινίδου, τι σχέση μπορεί να έχει η εσωτερική μου κατάσταση και τα συναισθήματά μου, με τον εξωτερικό κόσμο;;; Τι σχέση μπορεί να έχουν με τα χρήματα, με τον πλούτο, με την υγεία, με τις προσωπικές μας σχέσεις;;;

Κι όμως αγαπημένοι φίλοι μου, έχει απόλυτη σχέση!!! Η κβαντική φυσική, έχει αποδείξει εδώ και χρόνια, πως ό,τι συμβαίνει μέσα μας, είναι αυτό που εκδηλώνεται κι απ’ έξω μας! Με απλά λόγια, οι καταστάσεις της ζωής μας, είναι ο καθρέφτης του τι υπάρχει μέσα μας!!! Σε ένα μεγάλο συνέδριο που έγινε πριν χρόνια, ο Dr. Alex Loyd στην Αμερική, σε μια αίθουσα με περισσότερα από χίλια άτομα, μοίρασαν σε όλους από μια κόλλα χαρτί κι ένα στυλό και τους ζήτησαν μέσα σε ένα μόνο λεπτό, να γράψουν τι ήθελε ο καθένας να αποκτήσει… Έτσι λοιπόν, έγραψε ο καθένας στη σελίδα του, αυτό που επιθυμούσε. Μετά από ένα λεπτό, μαζεύτηκαν αυτές οι κόλλες και διαβάστηκαν. Ο Dr. Alex Loyd ανακοίνωσε ότι μόνο ένας από τους χίλιους ανθρώπους είχε εκφράσει πάνω στο χαρτί του τη σωστή επιθυμία. Οι περισσότεροι είχαν γράψει ότι ήθελαν σπίτια, ακριβά αυτοκίνητα, ωραίες γυναίκες ή άντρες, πολλά χρήματα, πλούτη, ταξίδια και άλλα παρόμοια. Ένας λοιπόν από τους χίλιους είχε γράψει στο χαρτί του, ότι ήθελε να έχει μόνιμη χαρά, μόνιμη γαλήνη κι αγάπη, ανεξαρτήτως των περιστάσεων!!!

Κατά τον Dr. Alex Loyd, μόνο αυτός ο ένας είχε ζητήσει τα πάντα!!! Και γιατί αυτό; Γιατί αποδεδειγμένα, όταν βρίσκεσαι σε μια τέτοια εσωτερική κατάσταση, γαλήνης, χαράς, αγάπης, ευγνωμοσύνης, όλα τα υλικά αγαθά έρχονται σε εσένα από μόνα τους!!! Αυτό μας λέει ο συμπαντικός νόμος της έλξης! Κι αυτό μας λέει και η κβαντική φυσική! Όμως πριν από όλους αυτούς, το γνωρίζουμε από μια πολύ πιο έγκυρη πηγή! Κατά τη γνώμη μου, την πιο έγκυρη που υπάρχει, υπήρξε και θα υπάρξει!!!

Ας δούμε λοιπόν εδώ ποια είναι αυτή η «πηγή» και τι ακριβώς μας έχει υποσχεθεί! Θα χρησιμοποιήσω εδώ μερικά αποσπάσματα από το πολύ σπουδαίο κατά την άποψή μου, βιβλίο του αρχιμ. Αστέριου Σ. Χατζηνικολάου, με τίτλο «Η κραυγή μου προς σε ελθέτω» για να εισακούονται οι προσευχές μας. Στο κεφάλαιο «Με αιτήματα μεγάλα», μας λέει: «Πόσο διαφορετικός από τους επίγειους άρχοντες και βασιλιάδες είναι ο δικός μας βασιλιάς! Θέλει οι υπήκοοί του να είμαστε ενοχλητικοί με την επιμονή μας και απαιτητικοί με τα μεγάλα κυρίως αιτήματα. Δυσανασχετεί όταν του ζητάμε μόνο μικρά και ασήμαντα πράγματα, όταν στενοχωρούμεθα και επιμένουμε να παρακαλούμε για πρόσκαιρα και ζητούμε διαρκώς και επίμονα τα υλικά, τα επίγεια αγαθά. Αυτά δεν είναι τίποτε. Θα μας τα δώσει ασφαλώς, με την προϋπόθεση όμως ότι η καρδιά μας θα είναι δοσμένη στα ανεκτίμητα πνευματικά αγαθά, στα ουράνια και αιώνια, τα οποία και πρέπει πρωτίστως να ζητούμε. «Ζητείτε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν», μας είπε ο Κύριος στην επί του όρους ομιλία του (Ματθ. ς΄ 33). Να ζητείτε πρωτίστως να επικρατήσει η βασιλεία του Θεού. Αυτό να είναι το κύριο αίτημά σας. Και επίσης, το να αποκτήσετε τη δικαιοσύνη, την αρετή. Και τότε θα σας δοθούν και όλα τα αναγκαία επίγεια αγαθά. Δεν λέγει ο Κύριος «ζητείτε μόνον την βασιλείαν του Θεού…», αλλά «ζητείτε πρώτον». Δε μας απαγορεύει να ζητήσουμε και κάτι απλό, κάτι από τα καθημερινά, από τα πρόσκαιρα και υλικά. Είναι κι αυτά μέσα στη ζωή μας, και φυσικό είναι να μας απασχολούν σε κάποιο βαθμό.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο Κύριος, μας υπόσχεται ότι θα μας δώσει όλα τα υλικά αγαθά με την προϋπόθεση να καλλιεργούμε τις αρετές και βάσει αυτών να λειτουργούμε και να ζούμε. Άρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να ζούμε βάσει των αρετών!!! Να λοιπόν γιατί χρειάζεται όπως είπαμε στην αρχή, ο πρώτος μας στόχος να είναι η εσωτερική μας γαλήνη, η χαρά, η αγάπη, η ευγνωμοσύνη, η πίστη-εμπιστοσύνη και όλες οι άλλες αρετές!!!

Ας δούμε όμως πώς μπορούμε να δουλέψουμε με τον εσωτερικό μας κόσμο και με όλες αυτές τις αρετές. Ανέφερα στην αρχή του άρθρου τον Dr. Alexander Loyd, ακριβώς επειδή το 2001 στην Αμερική ανακάλυψε τη σπουδαία ενεργειακή τεχνική «THE HEALING CODE», η οποία αποτελείται από δώδεκα βασικές κατηγορίες. Μερικές από αυτές είναι, η αγάπη, η χαρά, η γαλήνη, η υπομονή, η πίστη-εμπιστοσύνη, η ευγένεια-καλοσύνη, η ταπεινότητα κ.α. Όλα αυτά δουλεύονται σε βάθος κυτταρικής μνήμης! Και σε αυτό μας βοηθάει η μέθοδος του Dr. Alex Loyd, «THE HEALING CODE».

Sofiakonstantinidou12@gmail.com
www.sofiakonstantinidou.gr
youtube: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ 
τηλ.: 6988060763 

Η Σοφία Κωνσταντινίδου είναι δασκάλα προσωπικής ανάπτυξης, συγγραφέας και lifecoach.


63 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page