top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ο νόμος της έλξης!!!

12.3.2018

Της Σοφίας Κωνσταντινίδου


«Ψάχνω για ανθρώπους που έχουν μια απεριόριστη ικανότητα να μην ξέρουν, τι δεν μπορεί να γίνει».

(Χένρι Φορντ)


«Δεν μπορείς να λύσεις ένα πρόβλημα, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο σκέψης που το δημιούργησε».

(Άλμπερτ Αϊνστάιν)


Η ικανότητα και η προθυμία να είναι κάποιος ανοικτός και δεκτικός σε καινούρια πράγματα, είναι χαρακτηριστικό υψηλού επιπέδου συνειδητότητας, και ένδειξη αγάπης προς τον εαυτό μας. Αντίθετα, στο επίπεδο του «θύματος» και του «αγώνα» υπάρχει μεγάλη αντίσταση, στο να ακούσει κάποιος οτιδήποτε από τον οποιονδήποτε.

Ο Wallace D. Wattles στο βιβλίο του «Η επιστήμη της αφθονίας» μας λέει, «ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να υπηρετήσουμε τον εαυτό μας, τους γύρω μας και την ανθρωπότητα, είναι να γίνουμε πλούσιοι, με την προϋπόθεση ότι θα πλουτίσουμε μέσω της δημιουργικής μεθόδου και όχι μέσω της ανταγωνιστικής». Κι ακόμα μας λέει ότι, «οι φτωχοί δε χρειάζονται ελεημοσύνη. Χρειάζονται έμπνευση. Κάθε άνθρωπος που πλουτίζει μέσω της δημιουργίας, ανοίγει το δρόμο για να ακολουθήσουν χιλιάδες και τους εμπνέει να το κάνουν».

Οι ειδικοί μας λένε, ότι το σύμπαν διέπεται από νόμους, κι ένας από τους γνωστούς μας νόμους είναι ο νόμος της βαρύτητας. Όλοι γνωρίζουμε ότι, εάν κρατάμε ένα μολύβι στο χέρι μας και το αφήσουμε, αυτό θα πέσει κάτω σύμφωνα με το νόμο της βαρύτητας. Εκείνο που ίσως δε γνωρίζουμε είναι ότι οι σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας, οι απόψεις μας (πεποιθήσεις) και τα λόγια μας είναι αυτά που έχουν δημιουργήσει την τωρινή πραγματικότητά μας, σύμφωνα με έναν άλλο νόμο του σύμπαντος, αόρατο και πανίσχυρο. Το νόμο της έλξης. Τόσο απλό και τόσο σοβαρό μαζί.

Αυτός ο ισχυρότατος νόμος της έλξης λειτουργεί συνεχώς στη ζωή μας, είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι. Και τι μας λέει αυτός ο νόμος; Μας λέει ότι, «τα όμοια έλκουν όμοια». Και τι σημαίνει ότι τα όμοια έλκουν όμοια; Με απλά λόγια σημαίνει, ότι οι σκέψεις μας και τα συναισθήματά μας είναι το κλειδί που τον λειτουργεί. Είναι το κλειδί για να έχουμε αυτά που επιθυμούμε, όχι μέσω του ανταγωνισμού, αλλά μέσω του δημιουργικού τρόπου. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα, που μου δημιουργούν αυτές τις σκέψεις, γίνονται μαγνήτης και μαγνητίζουν τα όμοιά τους.

Ο φόβος έλκει κι άλλο φόβο. Η χαρά έλκει κι άλλη χαρά. Οι σκέψεις αφθονίας έλκουν αφθονία. Π.χ. όταν βάζω την προσοχή μου (σκέψη) στο τι έχω, και χαίρομαι (συναίσθημα) για αυτό, τότε, βάσει του νόμου της έλξης θα έχω περισσότερα και θα έχω περισσότερη χαρά. Γιατί, τα όμοια έλκουν όμοια.

Αν θέλω, λοιπόν, να λειτουργήσω αυτό το νόμο προς όφελός μου, είναι απαραίτητο να παρατηρώ τι σκέφτομαι, τι αισθάνομαι και τι λέω. Επίσης, να αναγνωρίζω τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις και να τις αναθεωρώ. Και πώς μπορώ να παρατηρώ τις σκέψεις μου;;; Είναι εύκολο αυτό;

Ακριβώς εδώ είναι που χρειάζεται να εξασκηθεί κάποιος. Στη συνέχεια αυτό θα γίνεται αυτόματα και χωρίς κόπο. Κάποτε δεν ήξερες να περπατάς χωρίς να σκέπτεσαι. Αυτό γίνεται αυτόματα. Κάποτε δεν ήξερες να ντύνεσαι μόνος σου, αλλά τώρα το κάνεις εύκολα και χωρίς βοήθεια. Δεν ήξερες να διαβάζεις. Δεν ήξερες να γράφεις. Κοίταξε όμως με πόση ευκολία τα κάνεις όλα αυτά τώρα!!! Ίσως το έχεις ξεχάσει. Όμως κάποτε ασκήθηκες για αυτά και τα κατάφερες, γιατί ήταν μέσα στις ικανότητές σου να τα καταφέρεις. Ήταν μέσα στο DNA σου.

Κάθε μας ικανότητα χρειάζεται εξάσκηση για να εδραιωθεί και να αποδώσει τους καρπούς της. Π.χ. μπαίνω μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ για να ψωνίσω κάτι. Εδώ έχω δύο επιλογές: 1. Ή μπαίνω γρήγορα, ψωνίζω αυτά που θέλω και σκέφτομαι συνεχώς «Ωχ! Πάλι χρήματα ξόδεψα» και άλλα παρόμοια… 2 Ή μπαίνω στο σούπερ μάρκετ, στέκομαι λίγο και κοιτάω εσκεμμένα τα γεμάτα ράφια και προς χάριν της εξάσκησής μου σκέφτομαι την αφθονία των αγαθών, που βλέπουν τα μάτια μου αυτή τη στιγμή. Για λίγα λεπτά γεμίζω το μυαλό μου με την έννοια της αφθονίας. Ας θυμηθούμε ότι τα όμοια έλκουν όμοια και ότι οι σκέψεις αφθονίας έλκουν αφθονία.

Άλλοι τρόποι για να γεμίσω το μυαλό μου με σκέψεις και συναισθήματα αφθονίας… Κοιτάζω ένα δέντρο κι αρχίζω να μετράω τα φύλλα του. Σταματάω γιατί… είναι τόσα πολλά… Αφθονία… Σκέφτομαι πόσα ψάρια έχουν οι ωκεανοί… Αφθονία… Πόσοι άνθρωποι κυκλοφορούν… Αφθονία… Πόσα αυτοκίνητα… Αφθονία… Πόσα χρήματα κυκλοφορούν… Αφθονία…

Για λίγα λεπτά την ημέρα, συντονίσου με αυτά που επιθυμείς να έχεις -πλούτο και αφθονία- γιατί μόνο έτσι μπορείς να έχεις τα όμοιά τους. Κι αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα, για να αντιληφθείς πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου, να πηγαίνει εκεί που θέλεις εσύ, ο ηγέτης, κι όχι ο ηγέτης να συρρικνώνεται μέσα στο φόβο και να πηγαίνει εκεί που του λέει το μυαλό του. Εσύ είσαι ο ηγέτης κι όχι το μυαλό σου. Και μόνο με τις σκέψεις που κάνεις στο τώρα, στο παρόν, μπορείς να δημιουργήσεις το αύριο, που θέλεις να έχεις και να είσαι. Για να το κάνεις αυτό, χρειάζεται να αποστασιοποιείσαι για λίγο από τα πράγματα. Να διευρύνεις «το φακό σου», για να έχεις μεγαλύτερη ορατότητα. Και, χωρίς καμία κριτική, να παρατηρείς ήρεμα τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου.

Είναι προφανές λοιπόν, ότι δεν είμαστε έρμαια της τύχης, της μοίρας και των εξωτερικών καταστάσεων, αλά είμαστε συμμέτοχοι για τις εξελίξεις των γεγονότων της ζωής μας. Και, σαν συμμέτοχοι και συνδημιουργοί που είμαστε, είναι πρωταρχική ανάγκη να μπούμε μέσα στο πλάνο της ζωής μας και όχι να στεκόμαστε απ’ έξω θεατές. Είναι ανάγκη, και γίνεται, να επιτρέψουμε συνειδητά σε αυτόν τον πολύτιμο και υπέροχο εαυτό μας, να γίνει ο σκηνοθέτης, ο σεναριογράφος, ο χορογράφος, ο πρωταγωνιστής και ο χορηγός του δικού μας έργου και όχι του θεάτρου σκιών…

Αν εξασκηθείς αρκετά στο να παρατηρείς τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις (οι ασκήσεις του βιβλίου «Είναι στο χέρι μας!!», θα σε βοηθήσουν σε αυτό), τότε, συνειδητά, μπορείς να στρέφεις την προσοχή σου και να διοχετεύεις την ενέργειά σου σε αυτό που επιθυμείς να έχεις κι όχι στην έλλειψή του. Θυμήσου, ότι η σκέψη σου, όσο και τα συναισθήματά σου, είναι στη διάθεσή σου για να σε εξυπηρετούν. Γέμισε το μυαλό σου με εικόνες πλούτου και αφθονίας. Αν σταθείς και κοιτάξεις, θα τα δεις γύρω σου παντού. Αν θέλεις, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου, στρέφοντας με πείσμα την προσοχή σου και τη σκέψη σου προς το θετικό και αισιόδοξο, ανεξάρτητα από τις εκάστοτε εξωτερικές καταστάσεις.

Με δεδομένο λοιπόν, ότι τώρα γνωρίζουμε πως έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα εργαλεία (σκέψη και συναίσθημα) και ότι όλο το δυναμικό βρίσκεται μέσα μας για να δημιουργήσουμε οτιδήποτε θελήσουμε, μπορούμε εσκεμμένα πια να θέσουμε σε λειτουργία «το νόμο της έλξης» προς όφελός μας!!! Μπορούμε να τον κάνουμε σύμμαχό μας, δημιουργώντας την πιο υπέροχη ζωή για εμάς, τους γύρω μας και τους άλλους ανθρώπους. Χρησιμοποιώντας έναν εντελώς καινούριο τρόπο, τον δημιουργικό κι όχι τον ανταγωνιστικό τρόπο. Δημιουργούμε αυτό που θέλουμε με τη σκέψη μας και το συναίσθημά μας. Τόσο απλό και τόσο σοβαρό μαζί!!!

Σήμερα είναι η μέρα… Σήμερα είναι η μέρα που παίρνεις τα κλειδιά (ασκήσεις βιβλίου) για να ξεκλειδώσεις το πλούσιο δυναμικό που ήδη βρίσκεται μέσα σου. Σήμερα είναι η μέρα να αρχίσεις να αλλάζεις τη νοοτροπία σου, τις πεποιθήσεις σου και τις απόψεις σου σε σχέση με τα χρήματα, τον πλούτο και την αφθονία, που είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου. Σήμερα είναι η μέρα να μπεις στη παρέα των πλούσιων. Αυτών που έχουν αγάπη, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και όραμα. Σήμερα είναι η μέρα να κάνεις το βήμα, να προχωρήσεις μπροστά και… να το κάνεις να συμβεί!!! Γιατί σίγουρα μπορείς και γίνεται!!! Γίνεται εφόσον έχεις τη επιθυμία, ορίσεις ξεκάθαρα το στόχο σου, πιστέψεις στο αποτέλεσμα. Με την προϋπόθεση, ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι για το ανώτερο καλό το δικό σου, των άλλων ανθρώπων και όλης της δημιουργίας (απόσπασμα από το βιβλίο «Είναι στο χέρι μας!!»).


Sofiakonstantinidou12@gmail.com
www.sofiakonstantinidou.gr
youtube: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ 
τηλ.: 6988060763 

*Η Σοφία Κωνσταντινίδου είναι δασκάλα προσωπικής ανάπτυξης, συγγραφέας και lifecoach.


96 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page