top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ο Άγιος Απόστολος Ιούδας Θαδδαίος και η προσευχή για τα δύσκολα!!!

19.3.2018

Της Σοφίας Κωνσταντινίδου


Ο Άγιος Ιούδας γιορτάζει στις 19 Ιουνίου και τις 21 Αυγούστου. Φαίνεται πως είναι ένας από τους αδελφόθεους, δηλαδή τους λεγόμενους «αδελφούς του Κυρίου», τα παιδιά του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορα (του αρραβωνιαστικού της Παναγίας) και της πρώτης του γυναίκας, της Σαλώμης. Ο πιο γνωστός από τους Αγίους αυτούς είναι ο Άγιος Ιάκωβος ο αδελφόθεος, αδελφός του Αγίου Ιούδα.

Ο Ιούδας λοιπόν, κατά την παράδοση, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία, επισκέφτηκε την Έδεσσα και στην πόλη Αραράτ συνελήφθη από τους απίστους, οι οποίοι τον εκτέλεσαν δια τοξευμού. Ο Απόστολος Ιούδας έφερε και την προσωνυμία Θαδδαίος ή Λεββαίος. Η ζωή του κοντά στο Χριστό ήταν παρόμοια με των άλλων Αποστόλων. Μετά την Πεντηκοστή, αφού εργάστηκε για λίγο στην εκκλησία των Ιεροσολύμων, κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μεσοποταμία ανάμεσα σε πολλούς κινδύνους. Αλλά ο Ιούδας, άξιος Απόστολος του Χριστού, γεμάτος αυταπάρνηση, μαρτύρησε τελικά στην Έδεσσα (της Συρίας)…

Στην Καινή Διαθήκη, έχουμε και μια καθολική (παγκόσμια) επιστολή του Ιούδα, που είναι σύντομη (ένα κεφάλαιο), αλλά γεμάτη μηνύματα αληθινής ζωής. Να τι συμβουλεύει στους Χριστιανούς, που ζουν μέσα στο διεφθαρμένο από την αμαρτία κόσμο:

«Υμείς δε, αγαπητοί, τη αγιοτάτη υμών πίστει εποικοδομούντες εαυτούς, εν πνεύματι αγίω, προσευχόμενοι, εαυτούς εν αγάπη Θεού τηρήσατε, προσδεχόμενοι το έλεος του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, εις ζωήν αιώνιον» (Επιστολή Ιούδα, στίχοι 20-21). Δηλαδή, «σεις όμως, αγαπητοί, αντίθετα με τον διεφθαρμένο κόσμο, να οικοδομείτε τους εαυτούς σας πάνω στο θεμέλιο της αγιώτατης πίστης σας με την προσευχή, που θα κάνετε με την έμπνευση του Αγίου Πνεύματος, φυλάξτε και διατηρείστε τους εαυτούς σας στην αγάπη του Θεού, περιμένοντας με εμπιστοσύνη το έλεος του Χριστού, για να πετύχουμε την αιώνια ζωή».


ΠΡΟΣΕΥΧΗ


Η παρακάτω προσευχή, είναι προσευχή εννεαήμερου, προς τον Άγιο Ιούδα το Θαδδαίο. Λέγεται, ότι όταν συναντάμε προβλήματα ή όταν δε φαίνεται να υπάρχει βοήθεια και έχουμε σχεδόν απελπιστεί. Οι προσευχές του εννεαήμερου πρέπει να λέγονται 7 φορές την ημέρα, επί 9 συνεχείς ημέρες. Οι προσευχές εισακούγονται την εννάτη και πριν και ποτέ μέχρι τώρα δεν απέτυχαν. Θα λάβετε τη χάρη που ζητάτε, όσο απραγματοποίητη κι αν φαίνεται. Το κείμενο της προσευχής έχει ως εξής:

«Αγιότατε Απόστολε, Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, πιστέ υπηρέτη και φίλε του Ιησού, η Ορθοδοξία σ’ όλον τον κόσμο σε τιμά και σε επικαλείται ως προστάτη των απελπισμένων υποθέσεων, αυτών για τις οποίες έχει χαθεί κάθε ελπίδα. Προσευχήσου για μένα. Είμαι τόσο απελπισμένη/νος και μόνη/νος. Σε ικετεύω, κάνε χρήση αυτής της ιδιαίτερης χάρης που σου έχει δοθεί, να φέρνεις ορατή και γρήγορη βοήθεια όπου δεν υπάρχει καμία σχεδόν ελπίδα βοηθείας. Βοήθησέ με τούτη την ώρα της ανάγκης, για να μπορέσω να λάβω την παρηγοριά και τη βοήθεια της Αγίας Τριάδος, σε όλες μου τις ανάγκες, δοκιμασίες και βάσανα (εδώ εκφράζετε το αίτημά σας), και να μπορώ να υμνώ το Χριστό μαζί με εσένα και με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Υπόσχομαι, ω ευλογημένε Άγιε Ιούδα Θαδδαίε, να ενθυμούμαι πάντοτε αυτή τη μεγάλη χάρη. Να σε τιμώ πάντοτε, ιδιαίτερα ως τον πιο δυνατό προστάτη μου, και με ευγνωμοσύνη να ενθαρρύνω την ευλάβεια προς εσένα, αμήν. Είθε το όνομα της Αγίας Τριάδος να λατρεύεται και να υμνείται από όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, τους αιώνες των αιώνων, αμήν. Είθε το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, να υμνείται και να δοξάζεται τώρα και παντοτινά, αμήν. Άγιε Ιούδα Θαδδαίε δεήσου για μας και άκουσε τις προσευχές μας, αμήν. Ας είναι ευλογημένο το όνομα του Ιησού Χριστού. Ας είναι ευλογημένο το όνομα της Υπεραγίας και Αειπαρθένου Μαρίας. Ας είναι ευλογημένος ο Άγιος Ιούδας ο Θαδδαίος σε όλους τους αιώνες και σε όλο τον κόσμο, αμήν. Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου, ελθέτω η βασιλεία σου, γενηθήτω το θέλημά σου ως εν ουρανώ και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών. Και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού. Αμήν. Χαίρε Μαρία Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου. Ευλογημένη συ εν γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ο Ιησούς. Υπεραγία Θεοτόκε πρέσβευε υπέρ ημών των αμαρτωλών νυν και αεί και την ώρα του θανάτου ημών. Αμήν».

Sofiakonstantinidou12@gmail.com
www.sofiakonstantinidou.gr
youtube: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ 
τηλ.: 6988060763 

*Η Σοφία Κωνσταντινίδου είναι δασκάλα προσωπικής ανάπτυξης, συγγραφέας και lifecoach.


79 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page