top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

ΗΠΑ και ισλαμιστές ετοιμάζουν πισώπλατο χτύπημα στον Πούτιν!

18.10.2014

Του Alexander Dugin

Η λεγόμενη «Αραβική άνοιξη» και τα γεγονότα που προέκυψαν εξ αιτίας της, δεν εξυπηρετούν τον ίδιο τον αραβικό κόσμο. Απλώς οι Αμερικανοί στρατηγικοί σχεδιαστές χειραγωγούν την αλλαγή στις ισορροπίες των δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Στη σύγχρονη γεωπολιτική υφίσταται ο όρος «τοπικός υποϊμπεριαλισμός». Πρόκειται για συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία από τον αραβικό κόσμο, αλλά και η Τουρκία. Και αυτές ακριβώς οι χώρες είναι οι «ενδιάμεσοι» σε όλες τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή, που γίνονται προς όφελος των αμερικανικών συμφερόντων.

Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν τα πραξικοπήματα στην Τυνησία και την Αίγυπτο και στην εξουσία αυτών των χωρών ήρθαν συνασπισμένες ομάδες, προσανατολισμένες άμεσα προς τις ΗΠΑ. Αποκλήθηκαν «δημοκράτες» που ανέτρεψαν τα παλαιά καθεστώτα, αλλά ήταν μέρος του αμερικανικού γεωπολιτικού σχεδιασμού. Στη Λιβύη, όπου η κατάσταση έγινε εξαιρετικά πολύπλοκη και ο λαός της χώρας δεν ήθελε να στηρίξει το αντικαθεστωτικό κίνημα, η Δύση προώθησε μέτρα στρατιωτικής επέμβασης. Προσέξτε! Παραβιάζοντας όλες τις διεθνείς συνθήκες, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες (η Γαλλία, εν μέρει) συμμετείχαν σε μια πολεμική σύρραξη στο πλευρό των ουαχαμπιστών και των ισλαμιστών-φονταμενταλιστών...

Σε όλα αυτά συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους άνθρωποι, όπως ο Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, σύμβουλος του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και ενεργός σιωνιστής-υποστηρικτής του Ισραήλ, ο Κρίστοφερ Στίβενς, Αμερικανός πρέσβης που δολοφονήθηκε αργότερα στη Βεγγάζη και ο παραγωγός της ταινίας-σκάνδαλο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» Νικολά Μπαζέλ, γνωστός επίσης και ως Σαμ Μπατζ. Όπως βλέπουμε, στην ίδια πλευρά μάχονται συνεργαζόμενοι οι σιωνιστές, οι καθοδηγητές της CIA και οι ριζοσπάστες ισλαμοφοβικοί. Όλοι αυτοί ακριβώς είναι εκείνοι που κινούν τα νήματα πίσω από την «Αραβική άνοιξη», η οποία – όπως προείπα – δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα των ίδιων των Αράβων.

Η αμερικανική πολιτική μηχανή κίνησε τα νήματα των Αράβων για να δημιουργήσει κατάσταση ελεγχόμενου χάους. Το έκανε με τη βοήθεια της δυτικής επιρροής στον κόσμο και μέσω των υποϊμπεριαλιστικών συμμάχων της στη Μέση Ανατολή. Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία, αλλά είναι θέμα καθαρά γεωπολιτικής. Η Δύση θέλει να δημιουργήσει δικά της καθεστώτα που να τα ελέγχει, ενώ η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, οι ουαχαμπιστές, όπως και η Τουρκία, θέλουν να δημιουργήσουν το υπόστρωμα για μελλοντικές επιθέσεις κατά του Ιράν. Το ίδιο ισχύει και για το «σιϊτικό τόξο», προκειμένου να εισδύσει στο Ιράν και το Ιράκ. Το «σιϊτικό τόξο» περιλαμβάνει το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία, τη «Χεζμπολάχ» στον Λίβανο, ακόμη και το Μπαχρέιν. Όλοι αυτοί δεν ακολουθούν την αμερικανική γραμμή, δεν παίζουν το αμερικανικό παιχνίδι. Αντιτίθενται στον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ έναντι του ισλαμικού κόσμου. Γι’ αυτό και η Δύση τους μισεί, όλες δε οι αραβικές επαναστάσεις έγιναν κατά του Ιράν και της Συρίας, δηλ. κατά του «σιϊτικού τόξου». Θα έλεγα μάλιστα... και κατά της Ρωσίας, που αυτή την ώρα στηρίζει την αντιϊμπεριαλιστική-αντιαμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή!

Από τη μια πλευρά είναι οι υποστηρικτές του πολυπολικού κόσμου: η Ρωσία, η Κίνα, οι σιϊτικές χώρες και οι σιϊτικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή, που αντιτίθενται στον αμερικανικό και σιωνιστικό επεκτατισμό. Από την άλλη πλευρά, οι υποστηρικτές του μονοπολικού κόσμου: οι ΗΠΑ και τα υποϊμπεριαλιστικά κράτη, όπως το Ισραήλ από τη μια μεριά, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ κι οι ισλαμιστές-εξτρεμιστές από την άλλη, ενώ από μια τρίτη μεριά είναι και η Τουρκία. Π.χ. στην Τουρκία βλέπουμε ότι αμέσως με το που ο Έρντογαν έριξε στη φυλακή τους αντιπάλους του, επέστρεψε στις φιλοαμερικανικές του θέσεις.

Μπορούμε άνετα να παραλληλίσουμε την όλη αυτή κατάσταση με εκείνη της Σερβίας: και η Σερβία ήταν υπέρ του πολυπολικού κόσμου και σύμμαχος της Ρωσίας. Ε λοιπόν, εναντίον της Σερβίας πολέμησαν οι ίδιες ακριβώς δυνάμεις, οι οποίες σήμερα πολεμούν εναντίον του Ιράν και της Συρίας, αποσταθεροποιώντας τη Μέση Ανατολή! Το ίδιο παιχνίδι, οι ίδιοι παίχτες...

Η Συρία είναι το τελευταίο προπύργιο. Εάν το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ πέσει κάτω από τα χτυπήματα των Αμερικανών και των ισλαμιστών συμμάχων τους, τότε ανοίγει η είσοδος για χτύπημα κατα του Ιράν. Κάτι που σημαίνει... χτύπημα κατά της Ρωσίας! Σημαίνει Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο! Αυτή τη στιγμή οι ουαχαμπιστές που βρίσκονται μέσα στη Ρωσία περιμένουν την εξέλιξη της συριακής τραγωδίας. Οι πράκτορες των ΗΠΑ, της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ δρουν μέσα στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ετοιμάζουν πισώπλατο χτύπημα κατά του Πούτιν!!!


9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Περί Κορανίου

bottom of page