top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Η Εκκλησία του μέλλοντος

30.7.2006


Του Παύλου Πισσάνου


Δεν είναι σίγουρο, άν το σημερινό ιερατείο είναι έτοιμο να δεχθεί μία «νέα άποψη» για την δομή της εκκλησίας στο πέρασμα της τρίτης χιλιετίας.

Όμως, θεωρώ ότι είναι καθήκον κάθε σκεπτομένου που οραματίζεται ένα καλλίτερο κόσμο, να μπορεί να συγκρίνει, να ταξινομεί, να μελετά, να καταγράφει και καταδεικνύει τις «κρυμμένες αλήθειες» που αποκαλύπτονται μέσα από τις δέλτους της φύσης και του κόσμου.

Ισχυρίζονται πολλοί «αμαθείς ιερείς» και πολλοί «αμαθείς επιστήμονες» πως, άλλο η ύλη και άλλο το πνεύμα, άλλο η θρησκεία και άλλο η επιστήμη, άλλο ο Χριστιανισμός και άλλο ο Υλισμός.

Αυτές οι απόψεις για την εποχή μας αποτελούν μία αυταπάτη.

Σήμερα έχει αποδειχθεί ότι, η ύλη είναι πνευματοποιημένη και το πνεύμα είναι υλοποιημένο.

Σήμερα έχει αποδειχθεί ότι, κάθε πράξη και κάθε σκέψη μας, κάθε λόγος μας, ακόμα και κάθε κίνησή μας είναι μία δράσις της ενεργειακής μας υπόστασης και, τη στιγμή που εκδηλώνεται, την ξέρει η άλλη άκρη του Σύμπαντος.

Σήμερα ο Ιησούς δεν είναι το «πρόσωπο» που ήρθε με χρονική δικλείδα στη Γη πριν από 2000 χρόνια, για να κυρήξει την Αγάπη.

Επειδή σήμερα γνωρίζουμε ότι, το παρελθόν και το μέλλον, είναι το «αιώνιο τώρα», ο Ιησούς σήμερα είναι ολοζώντανος στη σκηνή της Δημιουργίας, διαδραματίζοντας το ρόλο του μονογενούς Υιού του Θεού, που υπάρχει από πάντα για πάντα, για τη σωτηρία του συνόλου των ευφυών όντων της Γης, του Γαλαξία, του Σύμπαντος κόσμου.

Δεν αργεί να έρθει η ώρα που η ερμηνεία των ευαγγελίων θα γίνεται υπό την σκέπη της Κβαντικής Φυσικής. Ο Ιησούς είπε: «Εγώ είμι το φως του κόσμου».

Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Θεός αυτοαποκαλύπτεται μέσω του ενεργούς φωτός, η Αλήθειά Του βρίσκεται μέσα στο φάσμα του ίδιου του φωτός και όχι μέσα από την ερμηνεία ενός, ίσως, αμαθούς ιερωμένου που φόρεσε το ράσο, έγινε έμισθος λειτουργός σ’ έναν ναό και κάνει κήρυγμα στο λαό.

Οι επιστήμες, σε μία πρωτοφανή εξελικτική πορεία, διαρκώς αποκαλύπτουν τους κώδικες των φυσικών νόμων.

Όμως, κάθε αποκρυπτογράφηση αυτών των κωδίκων είναι και μία «Αποκάλυψη» της θείας Προνοίας για τη δημιουργία του κόσμου, για τη δημιουργία του ανθρώπου, για το σύνολο της Συμπαντικής ψυχής.

Οι επιστήμες σε λίγο θα «εισέλθουν» μέσα στους ναούς των εκκλησιών, θα ξεκαθαρίσουν τα χρήσιμα από τα περιττά, θα εξηγήσουν τι είναι αληθές και τι μη αληθές με το άνοιγμα της αυλαίας του Κβαντικού Χριστιανισμού.

Ο ναός της γειτονιάς, σύντομα στο μέλλον, θα γίνει ναός του Σύμπαντος.

Η καμπάνα θα χτυπά και θα γνωρίζουμε ότι ο ήχος της αγκαλιάζει τους Γαλαξίες.

Ο ιερεύς θα είναι αστροφυσικός, ή φυσικός, ή μαθηματικός, πάντα θεοσεβής και πάντα επιστήμων, Πανεπιστημιακός καθηγητής ή Ακαδημαϊκός.

Το κήρυγμα του επιστήμονος ιερέως, θα το στηρίζει η ερμηνεία του Φωτός μέσα από την Κβαντική Μηχανική και θα ενώνει «μέσω του Φωτός» τον πιστό με το σύνολο της παγκόσμιας ψυχής.

Η αυριανή εκκλησία δεν θα έχει παγκάρι, δεν θα υπάρχουν ιερείς που θα κάνουν γάμους ή βαπτίσια ή τρισάγια «επί πληρωμή».

Ο επιστήμων ιερεύς θα ανήκει στο σύνολο του κόσμου απέριττος, λιτός, άμισθος και πάνω απ’ όλα ένθεος. Θα γνωρίζει τόσο πολύ καλά τον Θεό μέσα από την επιστήμη του, ώστε η έννοια της «αμαρτωλής αμοιβής» για κάθε πράξη μυστηρίου που θα εκτελεί για λογαριασμό του ποιμνίου, θα είναι γι’ αυτόν πράξις αίσχους και ντροπής.

Τότε, μέσα από τις λάμψεις του υπερβατικού φωτός θ’ αστράψουν τα μανουάλια, τα καντηλέρια, τα χρυσά και τα αργυρά κηροπήγια, μέσα στον σήμερα προδομένο ναό, που διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση από τις αρχές του περασμένου αιώνα.

Τότε ο Ιησούς με το αιώνιο χαμόγελο της Αγάπης Του θα ακούγεται «ζωντανός» στα ενεργά Κβαντικά πεδία του αδύτου.

Τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ, οι άξιοι Πατέρες, ο γνήσιος Λόγος του Θεού μέσα από την Καινή Διαθήκη, θα αποτελούν εστίες «επαφής» για τους πιστούς που η ψυχή τους αγωνιά να εγγίσει το Θείον.

Η σκέψις του Θεού περνά στην εποχή μας μια ολέθρια κρίση.

Το ιερατείο, ποτέ άλλοτε δεν στάθηκε τόσον «ελλειπές» στην γνώση για ενημέρωση και στην έμπρακτη υπηρέτηση του θείου, για παράδειγμα στους πιστούς.

Όμως, η ώρα που ο Χριστιανισμός θα αστράψει με την εκτυφλωτική λάμψη του για να γίνει παγκόσμια θρησκεία και η Ελληνική γλώσσα παγκόσμια γλώσσα, η ώρα που η φύση θα ξεδιπλώσει τους νόμους της για την Αποκάλυψη της Κβαντικής υπόστασης του Υιού του Θεού και ο Ιησούς θα φανερωθεί «εν ενεργεία φωτός» ολοζώντανος μπροστά μας, δεν αργεί.

Οι άρχοντες της εκκλησίας ας ετοιμαστούν από τώρα για την υποδοχή της επιστημονικής θρησκείας. Ας ρίξουν στη Γη τις χρυσές κορώνες και τα χρυσά άμφια, ας προσπαθήσουν να ταπεινωθούν, να ζήσουν απερρήτως, να πολεμήσουν τις έσωθεν αντιθέσεις τους, να τιμήσουν την φύση τους και την ψυχική τους ισορροπία, για να υπηρετήσουν μια Εκκλησία όπως την οραματίσθηκε ο απόστολος Παύλος.


628 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Περί Κορανίου

bottom of page