top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Salus populi suprema lex esto

16.3.2014

Του Βύρωνα Γ. Πολύδωρα


Το αδιέξοδο είναι μπροστά μας. Τοίχος και μας προκαλεί. Και εμείς «κουτουλάμε» πάνω του. Από την «απελπισιά» που λέει και ο Διονύσιος Σολωμός. Όμως ούτε η «απελπισιά» ούτε η μετωπική είναι λύση. Είναι απάνθρωπο να παίρνει θέση στη σκέψη των «τεχνοκρατών» χειριστών της υπόθεσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδος η συζήτηση περί «βιωσιμότητας του χρέους» και να μη χωράει σκέψη, πολλώ δε μάλλον πόνος και συζήτηση για τη «βιωσιμότητα του Ελληνικού λαού»!

Ο έσχατος αξιακός ξεπεσμός!!! Τον τοίχο πρέπει να τον υπερπηδήσουμε, να τον υπερβούμε. Με ενότητα, με ομοψυχία, με καρτερία και με ελπίδα. Έχουμε περάσει και χειρότερα. Αλλά εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι η τιμωρητική και πειραματική διαδικασία στην οποία από κοινού συμφώνου, κυβερνώντες και πιστωτές, της κυρίας Μέρκελ χωροστατούσης, έχουν εισαγάγει τον δύσμοιρο λαό. Κυβέρνηση και πιστωτές εναλλάσσονται στη διάπραξη λαθών. Αλλά τη ζημιά καλείται πάντα το ίδιο υποζύγιο να πληρώσει. Ο φτωχός λαός. Και όχι οι διαπράττοντες τα λάθη.

Μετρούν και υπολογίζουν λάθος τα έσοδα, τις δαπάνες, την ύφεση, την ανάπτυξη, την ανεργία, τον τιμάριθμο και ούτω καθ’ εξής. Και επιμένουν στο λάθος. Συχνά ασκούνται σε σουρρεαλιστικές ή Πιραντελλικές ασκήσεις. Ομολογούν το λάθος και... το επαναλαμβάνουν. Κατά τα λοιπά οι «τεχνοκράτες» αξιώνουν σεβασμό. Σεβασμό και υπακοή! Έλεος! Ο λαός χάνει το εισόδημά του με τις οριζόντιες και κάθετες «περικοπές», κοινώς πετσοκόμματα, χάνει το σπίτι του και την ιδιοκτησία του, με τους κεφαλικούς φόρους κοινώς και τουρκιστί «χαράτσια» επί των ακινήτων τους, που θυμίζουν τον «Varlik Vergisi», του τουρκικού «φόρου περιουσίας» του 1942, με τον οποίο οι ουδέτεροι στον πόλεμο Τούρκοι εδίωξαν μέχρις εξοντώσεως τους Έλληνες που πολεμούσαν και αντιστέκονταν και τους Εβραίους που οδηγούντο στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Ο άνθρωπος όταν χάνει την περιουσία του με δημευτικούς φόρους, κατ’ ακολουθία χάνει και την ελευθερία του, γιατί το εισόδημα και η περιουσία δεν είναι απλώς και μόνον μέσα επιβίωσης. Είναι ουσιώδη συστατικά και στηρίγματα της ελευθερίας. Με τα ατελέσφορα πειράματά τους, στα οποία επιμένουν, οι «τροϊκανοί τεχνοκράτες» καλούν τον λαό να χάσει και τη λογική του.

Διότι μόνον ένας ανοήμων δεν καταλαβαίνει πως τα «μέτρα» που ενσκήπτουν, κατά σύμπτωση εξυπηρετούν μόνον τους «εθνικούς» και διεθνείς τραπεζίτες και τα διεθνή χρηματοπιστωτικά και επενδυτικά κέντρα! Κόντρα στα συμφέροντα των απλών πολιτών και μελών της μεσαίας τάξης που είναι στο στόχαστρο και που την εξαφανίζουν!

Αλλά εκεί που η κούφια αδολεσχία τους ξεχυλίζει, είναι όταν κηρύσσουν και ξανακηρύσσουν τον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς (υπαλλακτικώς μικτές έννοιες του ποινικού δικαίου), ενώ οι λίστες της Λαγκάρντ με τους 1991 εξαγωγείς συναλλάγματος στην Ελβετία, των ελεγχόμενων 32 ή 52 πολιτικών, των αποκτησάντων τα τελευταία χρόνια ιδιοκτησίες στο Λονδίνο, των 1700 (;) μεγάλων φοροδιαφευγόντων ή φοροκλεπτών – εδώ η λίστα υπήρξε «καρποφόρος», δεδομένου ότι συνέλαβαν 19 εκ. ευρώ έναντι 13 δισ. ευρώ (!) που είναι το σύνολον του ποσού της φοροδιαφυγής – των 54.000 υπόπτων φοροδιαφυγής και Κύριος οίδεν πόσες και ποιες άλλες λίστες ακόμη, υπνώττουν και φυλάσσονται σαν κρυμμένος θησαυρός σε κάποιο «πειρατικό» σεντούκι.

Όντως, στη ρητορική τους περί κηρύξεως πολέμου κατά της διαφθοράς μοιάζουν σαν κάποιος να τους κουρδίζει σε αυτοσαρκασμό και αυτοειρωνεία.


66 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Περί Κορανίου

bottom of page