top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

CIA: Πότε θα αρχίσει ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος!

ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΛΥ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΦΑΝΤΑΣΙΑ»...


18.10.2016

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


«Αν ο πόλεμος πιαστεί [= ξεκινήσει] από κάτω, λίγα θα πάθετε. Αν πιαστεί από πάνω, θα καταστραφείτε»… Αυτή υπήρξε η προφητική ρήση του Πατροκοσμά (του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού), εδώ και πάνω από 250 χρόνια, δηλ. από τον 18ο αιώνα! Και πραγματικά, σήμερα δύο είναι οι βασικές εστίες κινδύνου ανάφλεξης μίας παγκόσμιας σύρραξης: η περιοχή της Συρίας-Κουρδιστάν («κάτω») και η περιοχή της Ουκρανίας-Κριμαίας («πάνω»). Από πού λοιπόν θα πιαστεί ο Γενικός, κατά Πατροκοσμά, πόλεμος; Από κάτω, το οποίο θα έχει για την Ελλάδα ελάχιστες συνέπειες, ή από πάνω, κάτι που θα είναι για εμάς καταστρεπτικό;

Συνοπτικά, αναφέρουμε ότι οι δύο ως άνω εκδοχές, να ξεκινήσει δηλ. ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος από τη Συρία ή από την Ουκρανία, αναλύονται ως εξής:

α) Στην περίπτωση της Συρίας, ο πόλεμος θα ξεκινήσει με αφορμή το κουρδικό ζήτημα, τα νερά των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, αλλά και την επέλαση των τζιχαντιστών προς δυσμάς. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα εκρηκτικό «μείγμα», που αν πυροδοτηθεί θα τινάξει στον αέρα όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη!

β) Στην περίπτωση της Ουκρανίας, ένας γενικευμένος πόλεμος δύναται να αρχίσει, εάν η Ρωσία θελήσει να εντάξει στην επικράτειά της και την ανατολική Ουκρανία (αφού ήδη προσάρτησε την Κριμαία). Τότε το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει στον νέο αυτό εδαφικό ακρωτηριασμό της Ουκρανίας και θα επιτεθεί στη Ρωσία, όπως συνέβη στη Γιουγκοσλαβία το 1999, αλλά και στο Ιράκ (το 1991 και το 2003).

Κι όσο για την Ελλάδα... Ιδού οι λόγοι για τους οποίους εάν μεν ο πόλεμος ξεκινήσει «από κάτω» η Ελλάδα θα περάσει λίγα, ενώ αν ξεκινήσει «από πάνω» θα καταστραφεί. Τους παρουσιάζουμε εν τάχει:

α) Εάν ο πόλεμος ξεκινήσει «από κάτω», δηλ. από τη Συρία, κάτι τέτοιο θα έχει ως αναπόφευκτο επακόλουθο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν και, συνεπώς, έναν επώδυνο εδαφικό διαμελισμό της Τουρκίας. Τότε η Τουρκία θα επιτεθεί κατά της Ελλάδας, για να αντικαταστήσει τις χαμένες της ανατολικές επαρχίες με το μισό Αιγαίο, αλλά αυτό θα προκαλέσει την επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων («νέα Γιάλτα») και την καταστροφή των Τούρκων· άρα η Ελλάδα θα πάθει σχετικά λίγα.

β) Εάν όμως ο πόλεμος ξεκινήσει «από πάνω», δηλ. από την Ουκρανία, τότε η Τουρκία αναπόφευκτα θα αναβαθμιστεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αφού θα αποτελέσει την αιχμή της επίθεσης των Δυτικών κατά των Ρώσων. Αντίθετα, η Ελλάδα θα μείνει εντελώς έκθετη στο νέο αυτό πολεμικό περιβάλλον και μία τουρκική εναντίον της επίθεση θα την αγνοήσουν επιδεικτικά οι Δυτικοί (που δεν θα θέλουν να χάσουν την Τουρκία από κύρια βάση τους κατά της επίθεσής τους στη Ρωσία)· επομένως ο ελληνισμός θα βιώσει μία νέα ανείπωτη εθνική τραγωδία…

Όμως, πέρα από τις δύο αυτές επικίνδυνες εστίες (Συρία, Ουκρανία) για το ενδεχόμενο ξεσπάσματος Γ΄ παγκοσμίου πολέμου, υπάρχουν και αρκετές ακόμη «καυτές ζώνες» πάνω στον πλανήτη, οι οποίες κρίνονται ως «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» και πολλοί πιστεύουν ότι μία γενική σύρραξη στον κόσμο μας θα μπορούσε να ξεκινήσει και απ’ αυτές. Τέτοιες περιοχές είναι, για παράδειγμα, η νήσος Ταϊβάν με την «παραδοσιακή» της εχθρότητα με την Κίνα. Ή η περιοχή του Κασμίρ, την οποία διεκδικούν το Πακιστάν και η Ινδία, αμφότερες πυρηνικές δυνάμεις. Αλλά και η Βόρεια Κορέα είναι επίσης επίφοβη ζώνη, το ίδιο κι η Υεμένη κτλ. Βλέπουμε λοιπόν ότι ένας Γ΄ παγκόσμιος (ο Γενικός) πόλεμος πιθανότατα θα αφορά ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλανήτη μας: καμία περιοχή της Γης μας δεν θα μείνει άθικτη από ένα μελλοντικό θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα (Αρμαγεδδών)…

Σήμερα παρουσιάζουμε ένα πάρα πολύ πιθανό σενάριο, που επεξεργάστηκε πρόσφατα η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, η CIA, το οποίο αφορά τον Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο: την απαρχή του, την εξέλιξή του, αλλά και το τέλος του… Αφήνουμε από την πλευρά μας εντελώς ασχολίαστο το σενάριο αυτό της CIA, στο οποίο μάλιστα παρατίθενται και συγκεκριμένες ημερομηνίες και άλλου είδους ανάλογες εντυπωσιακές λεπτομέρειες! Ας δούμε λοιπόν το αμερικανικό σενάριο για τον Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο, σαν να βλέπουμε… κάποια ταινία στον κινηματογράφο:

«Μέσα σε συνθήκες έντασης παντού στον κόσμο, η ανακοίνωση προσχώρησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ γεννά τη σύρραξη στην Ανατολή. Αυτή ξεκινά, όταν οι ρωσόφωνοι κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας εξεγείρονται κατά της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ημερομηνία έναρξης των γεγονότων: 14 Απριλίου 2019…

18 Μαΐου 2019: Η Ουκρανία προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο στις ανατολικές της επαρχίες, στέλνοντας κατά των στασιαστών ένοπλες δυνάμεις.

30 Μαΐου 2019: Η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία!

7 Ιουνίου 2019: Οι ρωσικές δυνάμεις φτάνουν στον ποταμό Δνείπερο.

8 Ιουνίου 2019: Η Λευκορωσία συντάσσεται στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας.

16 Ιουνίου 2019: Η περιοχή των Ουκρανικών Καρπαθίων αποκολλάται από την υπόλοιπη Ουκρανία.

22 Ιουνίου 2019: Η Ρωσία προσαρτά ολόκληρη την Ουκρανία.

27 Ιουνίου 2019: Η Ρωσία προσαρτά επίσης και τη Λευκορωσία.

16 Ιουλίου 2019: Η περιοχή της Υπερδνειστερίας ανακοινώνει την αναξαρτητοποίησή της από τη Μολδαβία.

17 Ιουλίου 2019: Η Μολδαβία επιτίθεται στην Υπερδνειστερία.

22 Ιουλίου 2019: Η Ρωσία στηρίζει την Υπερδνειστερία και επιτίθεται στη Μολδαβία.

24 Ιουλίου 2019: Η Ρουμανία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και εισβάλει στη Μολδαβία για να προσαρτήσει εδάφη της, με την αιτιολογία της «προστασίας» του μολδαβικού πληθυσμού.

8 Αυγούστου 2019: Η Ρουμανία καλεί τη Ρωσία να αποχωρήσει οικειοθελώς από τα εδάφη της Μολδαβίας, αλλά η Ρωσία αρνείται. Τότε η Ρουμανία επικαλείται τη βοήθεια του ΝΑΤΟ.

10 Αυγούστου 2019: Το ΝΑΤΟ κηρύσσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας!

14 Αυγούστου 2019: Το ΝΑΤΟ εισβάλει στη Ρωσία!

16 Αυγούστου 2019: Το Ιράν κηρύσσει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ.

5 Σεπτεμβρίου 2019: Η Ρωσία αρχίζει να αντεπιτίθεται με το σχέδιο «Ξίφος του χειμώνα».

7 Σεπτεμβρίου 2019: Το Κουρδιστάν μπαίνει στον πόλεμο στο πλευρό της Ρωσίας.

21 Σεπτεμβρίου 2019: Τερματίζεται η εκστρατεία του Καυκάσου.

3 Οκτωβρίου 2019: Η Κίνα κηρύσσει τον πόλεμο στη συμμαχία των Δυτικών με επικεφαλής τις ΗΠΑ, όταν ιαπωνικές, αμερικανικές και κορεατικές δυνάμεις επιτίθενται στο ρωσικό λιμάνι του Βλαδιβοστόκ.

21 Οκτωβρίου 2019: Φιλορωσικό πραξικόπημα λαμβάνει χώρα στη Ρουμανία και η χώρα στρέφεται προς τη Ρωσία.

25 Οκτωβρίου 2019: Η Κίνα καταλαμβάνει την Ταϊβάν.

29 Οκτωβρίου 2019: Πραξικόπημα λαμβάνει χώρα στη Βουλγαρία και η χώρα αποχωρεί από το ΝΑΤΟ.

1 Νοεμβρίου 2019: Η Τουρκία επιτίθεται στη Βουλγαρία, με πρόσχημα την αποκατάσταση της τάξης.

10 Νοεμβρίου 2019: Η ΠΓΔΜ προσχωρεί στη Δυτική Συμμαχία και το ΝΑΤΟ επιτίθεται στη Βουλγαρία.

17 Νοεμβρίου 2019: Η Βουλγαρία προσχωρεί στην Ανατολική Συμμαχία, υπό τη Ρωσία.

24 Νοεμβρίου 2019: Η Κίνα πραγματοποιεί επίθεση και καταλαμβάνει τις Φιλιππίνες.

1 Δεκεμβρίου 2019: Η Κίνα εισβάλει στο Βιετνάμ.

13 Δεκεμβρίου 2019: Η Τουρκία ζητά από την Ελλάδα πρόσβαση στον ελληνικό χώρο. Η Ελλάδα αρνείται. Τότε η Τουρκία εισβάλει στη Θράκη, για να επιτεθεί στη Βουλγαρία.

21 Δεκεμβρίου 2019: Η Ελλάδα προσχωρεί στην Ανατολική Συμμαχία.

25 Δεκεμβρίου 2019: Οι Λεβάντες της Συρίας ξεκινούν στη Μέση Ανατολή επίθεση κατά της Τουρκίας, με στόχο να διώξουν τους Τούρκους από τα εδάφη που κατέλαβαν πριν τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο.

14 Ιανουαρίου 2020: Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους καταλαμβάνουν μέρος του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, ως απάντηση στην ανάμειξη του Ιράν στον πόλεμο υπέρ της Ρωσίας.

24 Ιανουαρίου 2020: Η Ρωσία πραγματοποιεί αμφίβια προσγείωση στην τουρκική (Ανατολική) Θράκη.

3 Φεβρουαρίου 2020: Η Γερμανία προτείνει ανακωχή με την Ανατολική Συμμαχία.

4 Φεβρουαρίου 2020: Οι ρωσικές δυνάμεις της Βόρειας Αφρικής αποκόπτονται από εκείνες της Ευρώπης στη Βόρεια Ιταλία.

11 Φεβρουαρίου 2020: Καταλαμβάνεται η Κωνσταντινούπολη!

17 Φεβρουαρίου 2020: Η τουρκική πολιτική κτλ. ηγεσία φεύγει εξόριστη. Εδάφη της Τουρκίας δίνονται στην Ελλάδα, τη Συρία, το Κουρδιστάν και την Αρμενία.

7 Μαρτίου 2020: Η Συμφωνία Ειρήνης του Βορρά υπογράφεται ανάμεσα στη Ρωσία και τα σκανδιναβικά κράτη (Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία). Η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιεί τα εδάφη αυτών των χωρών για στρατιωτικούς σκοπούς και σε αντάλλαγμα εξασφαλίζεται η εδαφική τους ακεραιότητα, αλλά και η πρόσβαση στο πετρέλαιο του Αρκτικού ωκεανού.

14 Μαρτίου 2020: Η Ινδία συμμαχεί με τη Ρωσία και την Κίνα.

22 Μαρτίου 2020: Η Κίνα ξεκινά την εισβολή της στην Ιαπωνία.

25 Μαρτίου 2020: Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους αναγκάζονται να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, για να στηρίξουν το ευρωπαϊκό δυτικό μέτωπο.

26 Απριλίου 2020: Το Ιράν καταλαμβάνει το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

11 Μαΐου 2020: Σφοδρές συγκρούσεις στη γαλλική περιοχή της Αλσατίας-Λωρραίνης.

29 Μαΐου 2020: Οι ρωσικές δυνάμεις βοηθούν την Κίνα να εισβάλει στην Ιαπωνία δια μέσου της νήσου Χοκάιντο.

10 Ιουνίου 2020: Οι ιαπωνικές δυνάμεις παραδίδονται και η χώρα αυτή υπογράφει ανακωχή με την Κίνα και τη Ρωσία.

5 Ιουλίου 2020: Προσαρτήσεις λαμβάνουν χώρα στα εδάφη της Κορέας και της Ιαπωνίας.

Εντός του Ιουλίου 2020: Οι ιρανικές δυνάμεις προχωρούν εναντίον του Ομάν.

10 Αυγούστου 2020: Η Γαλλία παραδίδεται, μαζί με όλα τα ξένα στρατεύματα που δεν πρόλαβαν να εκκενώσουν την περιοχή.

22 με 25 Αυγούστου 2020: Τα Βαλτικά κράτη μετατρέπονται σε χώρες-μαριονέτες της Ρωσίας.

5 Σεπτεμβρίου 2020: Ξεκινούν μεγάλες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στην Ισπανία και την Πορτογαλία. Οι χώρες αυτές μένουν εκτός πολέμου, με την προϋπόθεση η Καταλονία να γίνει ανεξάρτητη και αντισυμμαχικές δυνάμεις καταλαμβάνουν προσωρινά τα παράκτια εδάφη της Ισπανίας.

18 Οκτωβρίου 2020: Η Κίνα κι οι σύμμαχοί της πραγματοποιούν εισβολή σε εδάφη της Μαλαισίας.

28 Οκτωβρίου 2020: Αεροπορικές επιδρομές ξεκινούν κατά της Μεγάλης Βρετανίας.

12 Νοεμβρίου 2020: Η Ιταλία συνάπτει συμφωνία ανακωχής με την Ανατολική Συμμαχία.

19 Νοεμβρίου 2020: Ένα προσωρινό κράτος-μαριονέτα σχηματίζεται στη Βόρεια Ιταλία, για να προφυλάξει το μέτωπο από συμμαχική εισβολή.

17 Δεκεμβρίου 2020: Το Ιράν καταλαμβάνει τη Ριάντ. Η Σαουδική Αραβία παραδίδεται και η κυβέρνησή της πέφτει. Η Αραβική χερσόνησος υποπίπτει στην επιρροή του Ιράν.

1 Ιανουαρίου 2021: Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ εκκενώνουν επιτυχώς τη Σαρδηνία και την Κορσική.

14 Ιανουαρίου 2021: Συριακές και ιρανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το Τελ Αβίβ. Το Ισραήλ αναγκάζεται να συμφωνήσει να επιστρέψουν τα σύνορα του 1948.

6 Φεβρουαρίου 2021: Η Αίγυπτος επιτρέπει στις αντισυμμαχικές δυνάμεις να καταλάβουν τα πάντα ανατολικά από το Σουέζ για το υπόλοιπο του πολέμου.

1 Μαρτίου 2021: Απαρχή της επιχείρησης «Λέων της Ερήμου». Οι δυνάμεις κατά του Άξονα διώχνουν το ΝΑΤΟ από τη Βόρεια Αφρική.

26 Απριλίου 2021: Η επιχείρηση «Λέων της Ερήμου» ολοκληρώνεται επιτυχώς.

27 Απριλίου 2021: Οι αεροπορικές επιδρομές κατά της Μεγάλης Βρετανίας κορυφώνονται. Πάνω από 3000 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται την εβδομάδα.

9 Μαΐου 2021: Χιλιάδες Ρώσοι αλεξιπτωτιστές προσγειώνονται στην Αλάσκα, υποστηριζόμενοι από ελαφρύ και βαρύ οπλισμό, αεροπορική στήριξη και δυνάμεις πυροβολικού.

9 Ιουνίου 2021: Οι ρωσικές δυνάμεις επελαύνουν και φτάνουν στα σύνορα με τον Καναδά.

2 Ιουλίου 2021: Το Μεξικό ενθαρρύνεται από τις κινήσεις των Ρώσων και προσπαθεί να ανακτήσει τα ιστορικά του εδάφη από τις ΗΠΑ.

8 Ιουλίου 2021: Οι ΗΠΑ αποκρούουν εύκολα τη μεξικανική επίθεση και τελικά το Μεξικό παραδίδεται εν λευκώ.

9 Ιουλίου 2021: Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν το Σηάτλ.

11 Ιουλίου 2021: Κινεζικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τη Χαβάη.

2 Αυγούστου 2021: Η Κίνα ξεκινά επιθέσεις κατά των αμερικανικών πόλεων της Δυτικής Ακτής.

7 Αυγούστου 2021: Παραδίδεται η Ινδονησία.

9 Αυγούστου 2021: Το Τέξας και μερικές ακόμη αμερικανικές πολιτείες κηρύσσονται ανεξάρτητες και διατηρούν την ουδετερότητά τους.

13 Αυγούστου 2021: Λήγει η αμερικανική κατοχή στα σύνορα με το Μεξικό.

22 Αυγούστου 2021: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να ανακτήσουν τις πολιτείες τους που ανεξαρτητοποιήθηκαν.

24 Σεπτεμβρίου 2021: Η νέα γαλλική κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ και σε όσες χώρες απέμειναν ως μέλη του.

13 Οκτωβρίου 2021: Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάζεται να παραδοθεί εν λευκώ. Το ίδιο κάνουν και μερικές ακόμη χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

2 Νοεμβρίου 2021: Καταλαμβάνεται η πόλη της Νέας Υόρκης.

Τέλος, η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον καταλαμβάνεται κι αυτή, όταν ρωσικές δυνάμεις εισβάλουν μέσα στον Λευκό Οίκο. Η ηγεσία των ΗΠΑ αναγκάζεται να υπογράψει συμφωνία ανακωχής. Οι όροι της συμφωνίας: α) Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν πολεμικές αποζημιώσεις 2,3 τρις δολάρια. β) Οι ΗΠΑ οφείλουν να αποσύρουν όλες τις στρατιωτικές βάσεις τους ανά τον κόσμο. γ) Όλα τα νησιά του Ειρηνικού ωκεανού που ανήκουν στις ΗΠΑ δίδονται στην Κίνα. δ) Το Τέξας και άλλες πολιτείες επανέρχονται στις ΗΠΑ. ε) Οι ΗΠΑ χωρίζονται σε τρεις ζώνες κατοχής μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου 2025».


156 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page