top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Υπογεννητικότητα: άμεσα μέτρα πριν να είναι αργά!

Έγινε ενημέρωση: 22 Μαρ 2021

13.9.2020

Της Αναστασίας-Αικατερίνης Αλεξοπούλου *

Συνηθίζουμε στη δημόσια ατζέντα, να βάζουμε σε προτεραιότητα θέματα όπως η οικονομία, τα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής, ακόμη και τα νέα έκτακτα δεδομένα που προέκυψαν από την ξαφνική εμφάνιση στις ζωές μας του COVID-19. Όλα αυτά είναι ασφαλώς, λιγότερο ή περισσότερο, κρίσιμα για το παρόν και το μέλλον της χώρας μας. Θα λέγαμε όμως, ότι πραγματικά ωχριούν μπροστά σ' αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως το μείζον πρόβλημα του Ελληνισμού: το λεγόμενο δημογραφικό ζήτημα.

Πράγματι, το πρόβλημα με την υπογεννητικότητα των Ελλήνων -σε συνδυασμό μάλιστα με την αθρόα παράνομη μετανάστευση των καιρών μας- καθιστά αβέβαιη ακόμη και την ύπαρξη του ελληνικού έθνους στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον! Είναι, δε, ένα πρόβλημα που εμπεριέχει όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα που μας απασχολούν: χωρίς ανθρώπους, για ποια οικονομία μπορούμε να μιλάμε, αλλά και για ποια προάσπιση των συνόρων μας;

Οι αριθμοί, επί τω προκειμένω, είναι αμείλικτοι. Ως γνωστόν, η επιστήμη της δημογραφίας αναγνωρίζει ότι για την απλή επιβίωση και αναπαραγωγή ενός έθνους, είναι αυτονόητο ότι σε κάθε μητέρα αντιστοιχούν 2,1 (τουλάχιστον) παιδιά. Ο αριθμός αυτός των παιδιών ανά οικογένεια απλώς αντικαθιστά βέβαια τους γονείς του. Με δυο λόγια, με 2,1 παιδιά / οικογένεια, ένα έθνος μένει αριθμητικά στάσιμο: ούτε αυξάνεται, αλλά ούτε και μειώνεται.

Όμως η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα είναι απελπιστική. Σε κάθε Ελληνίδα αντιστοιχούν, μετά βίας, μόλις 1,2 παιδιά! Δηλαδή, πολύ κάτω του μέσου όρου απλής αναπαραγωγής του εθνικού κορμού. Μάλιστα, ο αριθμός αυτός μειώνεται δραματικά ακόμη περισσότερο, εάν ληφθεί υπόψη ότι σ' αυτόν συμπεριλαμβάνονται και πολλές ξένες (μετανάστριες) που ζουν στην Ελλάδα -μουσουλμάνες κατά πλειοψηφία-, οι οποίες κατά παράδοση φέρνουν στη ζωή πολλά περισσότερα παιδιά: 3, 4 ή και πιο πολλά ακόμη...

Με απλά λόγια, στη μέση Ελληνίδα σήμερα ζήτημα είναι εάν αντιστοιχεί και 1 παιδί, κατά μέσο όρο. Κάτι που θα έπρεπε να έχει σημάνει τον εθνικό συναγερμό, ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, αφού το όλο θέμα δεν πρέπει να παραπεμφθεί για πολλοστή φορά στις... καλένδες του μέλλοντος. Ήδη το πρόβλημα είναι εμφανές, π.χ. στα σχολεία και στις ένοπλες δυνάμεις μας. Σε πολλές τάξεις του δημοτικού σχολείου, στον Δήμο Αθηναίων, η πλειονότητα των μικρών μαθητών είναι αλλοδαπά παιδιά. Ενώ και στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού υπηρετούν όλο και περισσότεροι αλλογενείς, που έλαβαν την ελληνική υπηκοότητα. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι συνέπειες θα μπορούσαν να έχουν τα παραπάνω για το μέλλον της κοινωνίας μας και για την εθνική μας άμυνα...

Επίσης, ανησυχητικά είναι τα επίσημα στατιστικά στοιχεία -τόσο της ελληνικής Πολιτείας όσο και της Eurostat και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών-, σύμφωνα με τα οποία από το έτος 2000 και μετά η Ελλάδα έχει σπάσει το λεγόμενο φράγμα του θανάτου. Δηλαδή, οι θάνατοι των Ελλήνων που καταγράφονται κατά έτος είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Εάν δούμε τα στατιστικά των τελευταίων και μόνο χρόνων, οι θάνατοι ξεπερνούν ακόμη και κατά 30 χιλιάδες τις γεννήσεις. Παράδειγμα: Το 2018 γεννήθηκαν στην Ελλάδα 86.440 άνθρωποι, ενώ πέθαναν 120.297. Κοντολογίς, κατά 33.857 άτομα ξεπέρασαν οι θάνατοι τις γεννήσεις.

Δυστυχώς, το ελληνικό πολιτικό σύστημα κωφεύει και εθελοτυφλεί στο υπ' αριθμόν 1 πρόβλημα του σύγχρονου Ελληνισμού. Από όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, μόνο η Ελληνική Λύση έχει στο πρόγραμμά της ως κεντρικό πολιτικό και εθνικό ζήτημα το περίφημο δημογραφικό πρόβλημα. Δηλαδή, την όλο και αυξανόμενη υπογεννητικότητα των Ελλήνων, σε άμεση συνάρτηση με την είσοδο στη χώρα μας εκατοντάδων χιλιάδων -ίσως και εκατομμυρίων- μεταναστών και “προσφύγων”, οι οποίοι αλλοιώνουν ασυναίσθητα τα ήθη και τα έθιμά μας, την ίδια τη φύση του πολιτισμού μας.

Άμεσα μέτρα, λοιπόν, εδώ και τώρα για την αναχαίτιση της δημογραφικής παρακμής μας και της απειλής εξαφάνισης των Ελλήνων! Κίνητρα στους νέους Έλληνες, για να δημιουργούν οικογένειες και να μην φεύγουν στα ξένα. Αντί των παράτυπων μεταναστών που κατέκλυσαν την πατρίδα μας, να δοθεί βάρος στην ελληνική οικογένεια, με δουλειές για όλους τους νέους Έλληνες, έτσι ώστε να ανακάμψει η Ελλάδα δημογραφικά και να σταματήσει ο διαφαινόμενος όλεθρος. Αρκεί γι' αυτό, σε πρώτη φάση, μία γενναία αναδιανομή των κονδυλίων υπέρ των νέων Ελλήνων και όχι υπέρ των παρανόμων μεταναστών, το βάρος των οποίων δεν μπορεί να αντέξει η χώρα μας.


* Η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου είναι Βουλευτής Β1΄ Βορείου Τομέα Αθηνών, με την Ελληνική Λύση.


28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Περί Κορανίου

bottom of page