top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ελληνικό ανάδελφο έθνος 

29.2.2024


Της Ευθυμίας-Ελλάδας Κωνσταντινίδου 


Πρέπει να καταλάβουμε εμείς οι Έλληνες ότι είμαστε μόνοι μας και να μη περιμένουμε τίποτα από κανένα, καμιά απολύτως βοήθεια από πουθενά, γιατί δεν έχουμε κανένα να μας στηρίξει. Όλα όσα μας χαρακτηρίζουν σαν έθνος, δηλ. γλώσσα, καταγωγή, συνήθειες, όλα αυτά είναι μοναδικά στους Έλληνες και δεν απαντιώνται πουθενά αλλού. Αν πάρουμε τους γύρω μας λαούς, οι Τούρκοι ανήκουν στην τουρκοαλταϊκή ομοεθνία που αριθμεί εκατοντάδες εκατομμύρια, οι Βούλγαροι στη σλαβική που αριθμεί άλλες τόσες, οι Ιταλοί στη λατινική που αριθμεί το ίδιο, και ούτω καθ’ εξής. Οι Έλληνες αντίθετα δεν ανήκουμε σε καμία ομοεθνία, αλλά είμαστε ξεχωριστό («μοναδικό») έθνος. 

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις, γιατί δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από κανένα. Το 1922 στη Μικρασία όλοι στράφηκαν εναντίον της μικρής Ελλάδας, όχι μόνο οι Τούρκοι του Κεμάλ, αλλά και Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, που αρνήθηκαν να σώσουν τους Έλληνες της περιοχής όταν εκείνοι για να σωθούν έσπευδαν στα πλοία τους. Το 1955, όταν ξεριζωνόταν ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου κανένας, ούτε Ρώσοι ούτε Αμερικάνοι (οι τότε υπερδυνάμεις) κούνησε το δαχτυλάκι του για να μας υπερασπιστεί στο δίκιο μας. Τα ίδια και το 1974 στην Κύπρο, όπου ο «Αττίλας» μας κατέσφαζε και η διεθνής κοινότητα σφύριζε αδιάφορα... 

Σε όλα τα εθνικά μας θέματα, το ίδιο. Ακόμα και όταν με το σπαθί μας κατακτούμε κάτι, δεν μας αφήνουν να το ολοκληρώσουμε. Την ελληνικότατη Βόρεια Ήπειρο τέσσερις (4) φορές την απελευθέρωσε ο Ελληνικός Στρατός και άλλες τόσες φορές εμπόδισαν οι ξένοι να ενωθεί με την μάνα Ελλάδα! Άφησαν μία πεντακάθαρα ελληνική περιοχή και έναν ελληνικό πληθυσμό στο έλεος των Αλβανών! Δεν διστάζουν οι δήθεν «σύμμαχοι» να μας αδικήσουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, όπως φάνηκε και σε πολλά άλλα ζητήματα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το θέμα της Μακεδονίας, όπου ένας άσχετος πληθυσμός που κατέβηκε στη Βαλκανική τον 6ο αιώνα μ.Χ. πήρε ένα πανάρχαιο ελληνικό όνομα που κατά κανένα τρόπο δεν του ανήκε; Είπαμε όμως... τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων πάνω απ’ όλα. 

Είμαστε ανάδελφο έθνος, όπως έχουν πει στο παρελθόν κι άλλοι, ολομόναχοι στον κόσμο. Μία πικρή αλήθεια, που όμως θα πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς. Γιατί όταν έχεις αυτογνωσία και στηρίζεσαι αποκλειστικά στις δικές σου δυνάμεις, τότε μπορείς να ζήσεις! Ενώ όταν περιμένεις κάτι από άλλους, που είναι άσχετοι εθνολογικά, γλωσσικά και εθιμικά μαζί σου και δεν σε αγαπάνε, τότε είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα σε «χαντακώσουν». Αυτή η μοναδικότητα του ελληνικού έθνους δεν πρέπει να μας κάνει «κακομοίρηδες», αλλά αντίθετα πρέπει να μας κάνει περήφανους! Την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, το αίμα μας δεν το έχει κανένας άλλος λαός! «Εμείς και στους θεούς ορθοί μιλούμε!», έλεγε ο Γέρος του Μωριά, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης! 


7.721 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Περί Κορανίου

bottom of page