top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ωδή τράγου

23.1.2018

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Τραγωδία = Ωδή τράγου… Πράγματι, μια απίστευτη ΤΡΑΓΩΔΙΑ εκτυλίσσεται στην υλική και πνευματική μας σφαίρα, ολόγυρά μας, με πρωταγωνιστές εκείνους που ο ελληνικός λαός έμαθε πια να ΜΙΣΕΙ -και όχι να αγαπά, όπως παλαιότερα-, τους (δήθεν) «ιεράρχες» μας, τους ΑΝΑΞΙΟΥΣ αυτούς τύπους που ηγούνται της «Εκκλησίας της Ελλάδος Α.Ε.», τους οποίους και ονομάζει με απέχθεια «τραγοπαπάδες»… Και έχει απόλυτο δίκιο το αλάθητο λαϊκό αισθητήριο, διότι ποτέ ξανά ο ελληνισμός δεν είχε στο τιμόνι της Εκκλησίας του (;) τέτοιου είδους πρόσωπα…

Μιλήσαμε με πολύ κόσμο τώρα τελευταία. Ο λαός μας είναι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ με τη στάση της «Εκκλησίας της Ελλάδος Α.Ε.» σε δύο θέματα που έθιξαν το φιλότιμό του: α) το «Μακεδονικό» ζήτημα, με τις ανόητες και ανιστόρητες σκοπιανές διεκδικήσεις επί της ψυχής μας και β) το σατανικό γλυπτό «Phylax», που ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης έστησε σε περίοπτη θέση στον δήμο του. Ακόμα λοιπόν και οι πιο ήπιοι, ακόμη και οι πιο ήρεμοι και γαλήνιοι Συνέλληνές μας, είναι πραγματικά «στα κάγκελα» για την απαράδεκτη στάση που τήρησαν στα δυο αυτά θέματα οι «ιεράρχες» μας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού)!

Το τι λόγια ακούσαμε από τους συμπολίτες μας, ειδικά κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, δεν λέγεται… Τον υβρίζουν (δυστυχώς) με τα χειρότερα λόγια! Ναι, ακόμα και οι πλέον ήπιοι, οι πλέον ειρηνικοί συνάνθρωποί μας… Δεν τον θέλει κανείς! «Ανάξιο» τον ανεβάζουν και «ανάξιο» τον κατεβάζουν! Ζητώντας (όλοι τους!) την άμεση παραίτησή του από τον αρχιεπισκοπικό θώκο… Μας ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕ βαθύτατα όλους μας με τη σιωπή του στα μείζονα εθνικά και θρησκευτικά προβλήματα των καιρών μας… Ο λαός μας ζητάει να… ξυριστεί και να πετάξει πέρα το ράσο!

Και το μείζον ερώτημα εδώ είναι: Μα, τι ακριβώς παριστάνουν αυτά τα άτομα που δηλώνουν «ιεράρχες»; Στα πνευματικά θέματα, είναι ΑΠΟΝΤΕΣ! Το ίδιο και στα κοινωνικά ζητήματα, ενώ ο λαός μας υποφέρει, αυτοί κρύβονται ως… πόντικες στις τρύπες τους! Ζούνε σε «γυάλινο πύργο», μακράν της κοινωνίας μας… Όπως ακριβώς και οι γραικύλοι πολιτικάντηδες. Σε τι διαφέρει λοιπόν ο Ιερώνυμος από τον Τσίπρα; Σε τίποτα, δυστυχώς! «ΑΝΑΞΙΟΙ», φωνάζει με οργή ο λαός μας, που ΔΕΝ έχει Εκκλησία του Χριστού σήμερα, για να στηριχθεί! Όχι, δεν τους θέλουμε στις ζωές μας. Πόσο δίκιο είχε ο Άγιος Κοσμάς, όταν έλεγε: «Στους έσχατους καιρούς οι παπάδες θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι όλων»… Μάλιστα, ζούμε στους έσχατους καιρούς. Ο νοών νοείτω.


43 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page