top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Χάρης Μπότσαρης: R.I.P.

7.3.2016

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2016 ο αγαπητός φίλος, γνωστός δημοσιογράφος κι ερευνητής Χάρης Μπότσαρης… Ο Χάρης Μπότσαρης είχε ταλαιπωρηθεί τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε: την άνοιξη του 2013 είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μονάδα του Ευαγγελισμού. Τότε είχε ξεπεράσει το πρόβλημα, αλλά τον τελευταίο καιρό αυτό επιδεινώθηκε…

Τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Χάρη Μπότσαρη, την πληροφορηθήκαμε νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook (Προσωποβιβλίο). Εκεί αναγράφονταν τα εξής από τη σύντροφό του Μαρία: «Στις 02:15 με πήρε ο γιατρός του νοσοκομείου που ο Χάρης νοσηλεύεται… Ο Χάρης μας κατέληξε. Καλό ταξίδι ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ». Κι όμως, μόλις δύο μέρες πιο πριν, στον λογαριασμό του Χάρη Μπότσαρη είχαν αναγραφεί τα κάτωθι ενθαρρυντικά: «Ο Χάρης είναι ξανά στο νοσοκομείο αλλά όλα δείχνουν ότι πάει καλά και θα βγει σύντομα… Την αγάπη του σε όλους».

Η δημοσιογραφική πορεία του Χάρη Μπότσαρη υπήρξε σημαντική. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ, ενώ ήταν κοινά αναγνωρισμένος ως μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ελληνικής δημοσιογραφίας! Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε (και ο γράφων στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΡΤ») θα τον θυμόμαστε για πάντα για το ήθος, την καλοσύνη και την ευγένειά του… Τα τελευταία χρόνια υπήρξε στενός συνεργάτης του βετεράνου δημοσιογράφου Σπύρου Καρατζαφέρη. Οι ραδιοφωνικές του εκπομπές «Τρίτη Όψη» και «Μέσες Άκρες», γνώρισαν τεράστια επιτυχία, με τον ίδιο να επιμένει σε θέματα που αφορούσαν στο παρασκήνιο της πολιτικής και όχι μόνο, καθώς και τις ίντριγκες της πολιτικής σκηνής και την τρομοκρατία… Ο Χάρης Μπότσαρης είχε ζήσει για χρόνια στο εξωτερικό και συνεργάστηκε με αρκετούς δημοσιογράφους σε κοινές έρευνες.

Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε εδώ τα συγκινητικά λόγια που γράφθηκαν για τον Χάρη Μπότσαρη αμέσως μετά τον θάνατό του: «Η Γαλήνη και η ηρεμία την ΨΥΧΗ σου γεμίζει

και από ’κει ψηλά όλους εμάς ατενίζει... Θα σε θυμόμαστε πάντα με Αγάπη και Σεβασμό! Καλά να είσαι Εκεί ελεύθερος και Υγιής πια, που είσαι... Καλό σου Ταξίδι».


9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page