top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Το μοιραίο Σχίσμα του 1054 και οι συνέπειές του μέχρι και σήμερα...

24.8.2013

Του Φώτιου Μπαμπάνη


Όπως είναι γνωστό, το 1054 ολοκληρώθηκε το Σχίσμα των δύο Εκκλησιών, Ορθοδόξου και Καθολικής. Βέβαια, είχε προηγηθεί το πρώτο Σχίσμα επί του γνωστού οικουμενικού Πατριάρχη Φωτίου, ο οποίος πράγματι είχε δώσει τότε ένα ηχηρό ράπισμα στους Παπικούς! Κατόπιν, επήλθε μια προσπάθεια οι δύο Εκκλησίες να τα «βρουν», αλλά τελικά η προσπάθεια αυτή αποδείχτηκε εντελώς άκαρπη... Και πώς άλλωστε θα μπορούσε να ευδοκιμήσει; Έτσι, καταλήξαμε στο οριστικό Σχίσμα του 1054.

Όμως αυτό ακριβώς το Σχίσμα του 1054 έχει αποδειχτεί μοιραίο μέχρι και τις ημέρες μας! Και τούτο, διότι εξαιτίας του Σχίσματος και της σκληρής αντιπαράθεσης μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών, οι τελευταίοι (αν και Χριστιανοί και οι ίδιοι) πάντοτε επιδίωκαν την εξόντωση και τον αφανισμό των εν Χριστώ αδελφών τους!...

Πώς αποδεικνύεται αυτό; Πρώτα απ’ όλα με τις Σταυροφορίες, όπου μάλιστα σε μια εξ αυτών κατέλαβαν και διαμέλισαν μια ολόκληρη αυτοκρατορία, με την άλωση της Πόλης του 1204! Δεύτερον, όταν το 1453 άφησαν αβοήθητους τους Χριστιανούς της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα τελικά η Πόλη να καταληφθεί από τους Οθωμανούς... Αλλά και αργότερα, στην σύγχρονη ιστορία μας, έχουμε και πάλι παρενέργειες εξαιτίας του Σχίσματος. Πράγματι, ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει την συνεργασία των Ελλήνων Καθολικών με τους κατακτητές Γερμανούς και Ιταλούς στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και την Κατοχή;

Αλλά και σήμερα... Η Καθολική, αλλά και η Προτεσταντική, Ευρώπη αυτή τη στιγμή, ειδικότερα δε η Γερμανία, πάει να κάνει ό,τι δεν κατάφερε στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Να μας υποδουλώσει, σύμφωνα με τις επιταγές της Μέρκελ και του «Λύκου» Σόιμπλε... Συνεπικουρούμενοι από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν ως σκοπό την εξόντωση του λαού μας!

Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι συνέπειες του τότε Σχίσματος δυστυχώς παραμένουν τόσους πολλούς αιώνες, μέχρι και σήμερα... Και να δούμε πού θα καταλήξουν.

Εάν λοιπόν σύντομα δεν αντισταθούμε, διακατεχόμενοι από τα Ιδανικά της Θρησκείας, της Πατρίδας και της Οικογένειας, πολύ φοβόμαστε ότι αυτές ακριβώς οι συνέπειες του Σχίσματος θα είναι τελικά τραγικές για τον τόπο μας! Ο λαός μας θα εξολοθρευθεί και σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν πια Έλληνες να κατοικούν σ’ αυτή εδώ την χώρα!!!


59 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page