top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ρωσσική & κομμουνιστική προπαγάνδα εν και το αυτό!

30.6.2022


Του Χρήστου Σκαλούμπακα


Τον Μάϊο του 2016 ένα ακροδεξιό γκρουπ του Facebook με 250.000 μέλη και το όνομα “Η Καρδιά του Τέξας”, οργάνωσε μια συγκέντρωση διαμαρτυράς έξω από το κτίριο του Ισλαμικού Κέντρου στο Houston, με σκοπό να διαδηλώσουν κατά του Εξισλαμισμού που θεωρούσαν ότι συμβαίνει στην πόλη τους.

Την ίδια μέρα και την ίδια ώρα ένα άλλο γκρούπ στο facebook με 320.000 μέλη και το όνομα “Ηνωμένοι Μουσουλμάνοι της Αμερικής”, οργάνωσε μια άλλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστήριξη της Ισλαμικής ταυτότητας, ακριβώς στο ίδιο μέρος. Όπως αντιλαμβάνεστε, αν τα δυο γκρουπ όντως συναντιούνταν τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά.

Ευτυχώς η Αστυνομία έμαθε τι επρόκειτο να συμβεί και οι δυο συγκεντρώσεις ακυρώθηκαν. Το ενδιαφέρον όμως σ' αυτή την ιστορία είναι άλλο: Το γκρούπ “Η Καρδιά του Τέξας” ΔΕΝ το είχαν φτιάξει Μουσουλμάνοι. Και τα δύο γκρούπ τα είχαν φτιάξει ΡΩΣΣΟΙ!

Μεθοδικά και στρατηγικά είχαν στήσει ολόκληρο μηχανισμό προπαγάνδας για να πυροδοτήσουν τον θυμό και την αντιπαλότητα, με σκοπό να επιταχύνουν καταλυτικά τον διχασμό μιας Κοινωνίας. Τέτοιες δράσεις είναι μέρος ενός γιγάντιου Μηχανισμού Προπαγάνδας που υλοποιείται από τη Ρωσσία εδώ και χρόνια, με αποκλειστικό στόχο την υπονόμευση της Κοινωνικής ειρήνης σε Δυτικές χώρες, την πυροδότηση συγκρούσεων και την ενίσχυση του Διχασμού.

Αυτή η δραστηριότητα συμπληρώνει τις άλλες εξόφθαλμες κινήσεις του Ρωσσικού Καθεστώτος κατά της Δύσης, από τις δολοφονίες σε ξένο έδαφος, την εξαγορά Ποδοσφαιρικών Ομάδων, Λιμανιών και άλλων υποδομών από Ολιγάρχες του Κρεμλίνου σε διάφορες χώρες, μέχρι και πιο άμεσες επεμβάσεις σε μέρη όπως το Άγιον Όρος, τα παιχνίδια με τις εξαγωγές λιπασμάτων ή με το ν' αφήσουν επίτηδες μισοάδειες τις αποθήκες Φυσικού Αερίου της Ευρώπης, πολλές εκ των οποίων ελέγχει η Gazprom, το περασμένο φθινόπωρο για να προκαλέσουν την έκρηξη στις τιμές της Ενέργειας. Και ας μην ξεχνούμε και τα διάφορα αντιεμβολιαστικά κινήματα σε όλα τα Βαλκάνια από “ορθοδόξους” που ελέγχονται από την Μόσχα. Όλα αυτά είναι εκφάνσεις μιας μαζικής επιθέσεως.

Η Ρωσσία έχει κηρύξει τον πόλεμο στη Δύση και αναπόφευκτα και στην Ελλάδα. Κι αυτός ο πόλεμος διεξάγεται εδώ και πολλά χρόνια. Απλώς μέχρι πρόσφατα διεξαγόταν με τρόπους που πολλοί δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να αποκαλέσουν “πόλεμο”. Η Ρωσσία είναι σε πόλεμο με τη Δύση και με τον παραδοσιακό τρόπο. Απλώς μέχρι τώρα πολεμούν για λογαριασμό μας μόνο κάτι “νεοναζιστές” Ουκρανοί...

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει βεβαίως μια μεγάλη συζήτηση για το πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Και στη συζήτηση αυτή πολλοί εξακολουθούν να εννοούν ως “πόλεμο” μόνο τη μάχη της Ουκρανίας. Βεβαίως, όπως δηλώνουν και οι ίδιοι οι Ρώσσοι σε κάθε ευκαιρία, ο πόλεμος δεν είναι κατά της Ουκρανίας αλλά κατά της Δύσης. Και αυτός ο πόλεμος δεν θα σταματήσει αν, όπως ζητούν πολλοί “ψύχραιμοι και ρεαλιστές” σχολιαστές, η Ουκρανία δεν συνθηκολογήσει θυσιάζοντας τα εδάφη της και μέρος της Εθνικής της Κυριαρχίας στον επιτιθέμενο. Όπως δεν σταμάτησε μετά την εισβολή στη Γεωργία το 2008 ή μετά την εισβολή στην Κριμαία το 2014.

Ξέρουμε πια καλά πώς εκλαμβάνει την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα της Δύσης ο Vladimir Putin: Ως αδυναμία και ως κάρτα ελευθέρας για να προχωρήσει στην επόμενη εισβολή!

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το τσαμπερλενικό “Appeasement” δεν θα λειτουργήσει αυτή τη φορά είναι το ότι πλέον έχει γίνει αδύνατη η επιστροφή σε μια ειρηνική και ομαλή συνύπαρξη με το καθεστώς του ΠΟΥΤΙΝ στο επίπεδο του Διεθνούς Οικονομικού και Εμπορικού περιβάλλοντος.

Η διαδικασία απεξάρτησης της Δύσης από τη Ρωσσία έχει αρχίσει, πιο δειλά από όσο θα έπρεπε, αλλά είναι ΜΗ αναστρέψιμη. Χώρες όπως η δική μας έχουν πάρει απόφαση ότι ένας κόσμος στον οποίο θα κάνουμε δουλίτσες με τον ΠΟΥΤΙΝ δεν μπορεί να υπάρξει ξανά και ότι αν συνεχίσει να υπάρχει ΠΟΥΤΙΝ στη Ρωσσία, θα καταλήξουμε να έχουμε μια βόμβα που είναι βέβαιο ότι θα σκάσει αργά ή γρήγορα και πάνω μας. Αλλά αν το “Appeasement” δεν μπορεί να λειτουργήσει, πώς μπορεί να μοιάζει το τέλος του πολέμου που έχει κηρύξει εναντίον της Δύσεως η Ρωσσία;

Μόνο δυο ρεαλιστικά εναλλακτικά ενδεχόμενα υπάρχουν:

Α) Η πτώση του καθεστώτος ΠΟΥΤΙΝ, υπό το βάρος εξαντλητικών κυρώσεων της Δύσης που θα αφορά και το ΑΠΟΛΥΤΟ εμπάρκο του Ρωσσικού φυσικού αερίου.

Β) Η κλιμάκωση του πολέμου και η πτώση του Ρωσσικού καθεστώτος, μετά τη στρατιωτική ήττα του.

Η δεύτερη θα έχει δραματικές οικονομικές συνέπειες και για την ΔΥΣΗ. Γιατί τότε θα έχουμε ΚΑΝΟΝΙΚΟ πόλεμο. Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές! Για προφανείς λόγους, η χώρα μας, αλλά και όλες οι χώρες της Δύσεως, πρέπει να επιδιώξουν με αποφασιστικότητα την πρώτη λύση. Γιατί αλλιώς, θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να οδηγηθούμε στη δεύτερη, ένα ενδεχόμενο, που σχεδόν ουδείς συζητά σήμερα και φοβούμαι ουδείς προετοιμάζεται γι' αυτό και ουδείς θέλει!

Ερχόμενοι στην ζοφερή Ελληνική πραγματικότητα, φαίνεται ότι ορισμένοι “Έλληνες”, ειδικά της Βορείου Ελλάδος, αισθάνονται “καταπιεσμένοι”, έχοντας υποστεί ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ από “ειδικούς”, που εμφανίζονται καθημερινά σε τηλεοπτικά κανάλια, σε ραδιόφωνα και στο youtube, οι οποίοι, ως ΕΜΜΙΣΘΟΙ της ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ εν Ελλάδι, διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο κατά της χώρας μας, χειραγωγώντας την κοινή γνώμη, σε σημείο, ακόμα και αυτή την στιγμή που η Ουκρανία βομβαρδίζεται ανηλεώς και δολοφονούνται από τους Ρώσσους γυναίκες και παιδιά, να υποστηρίζουν, σε ποσοστό 35 - 40%, τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ που διαπράτουν οι “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ” που καταπολεμούν τους δήθεν “ΝΕΟΝΑΖΙ” της Ουκρανίας!

Να θυμίσω ότι γεμάτους “Ναζί” (ετών 5 - 15) είναι και ο Φενεός και η Πηγάδα του Μελιγαλά και άπειρες άλλες μαρτυρικές τοποθεσίες της Ελλάδος κατά την περίοδο της “αντίστασης” του προδοτικού σταλινικού ΕΑΜ-ΕΛΑΣ το 1942 - 1944 που ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΕ οτιδήποτε δεν ήταν κομμουνιστικό στην Ελλάδα και απετέλη εμπόδιο στα σχέδιά του για κατάληψη της εξουσίας μετά την απελευθέρωση από τους Γερμανούς, που νομοτελειακά θα συνέβαινε!

Διαχρονικές είναι οι ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ του κομμουνισμού εναντίον του Έθνους κατά την Μικρασιατική εκστρατεία, το Μακεδονικό, το Βορειοηπειρωτικό, το Κυπριακό και την Εθνική αντίσταση, καθώς και τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και οι προβοκάτσιες του εναντίον των Ελλήνων, με τις θηριωδίες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ (οργανώσεων του Κ.Κ.Ε.) των: Δημητριτσίου, Γάρδιτσας, Μαλάων, Βαλτεσινίκου, Φενεού, Βαλτετσίου, Σοφικού, Στιμάγκας, Αραχναίου, Κοντόσταυλου, Μαψού, Σολομού, Αγιονορίου, Κεφαλονιάς, Καλαμάτας, Μελιγαλά, Αχλαδοκάμπου, Γαργαλιάνων, Πύλου, Βέργας, Λεύκης, Κιλκίς κ.α., τα άπειρα Δεκεμβριανά εγκλήματα, τις δολοφονίες Ιερωμένων (ακόμη και μέσω σταυρώσεως), διδασκάλων και γυναικοπαίδων, τις ομαδικές εκτελέσεις σε Λιτόχωρο Πιερίας, Κωνσταντία Πέλλας, Βέροια, Νιγρίτα κ.ά., τις δολιοφθορές σε Στρατιωτικές Μονάδες, το εγκληματικό παιδομάζωμα και την απάνθρωπη μεταχείριση αιχμαλώτων του Ελληνικού Στρατού από τους σλαυόψυχους κατά το 50% αντάρτες του λεγόμενου “ΔΣΕ” του Κ.Κ.Ε.!

Παρ' όλη αυτή την τραγική εμπειρία, ύπουλα και υποδόρια, γίνεται και σήμερα λόγος, εδώ και λίγα χρόνια, από ορισμένους ανθελληνικούς κύκλους και μεθόδευση από την Ρωσσική πρεσβεία, για ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ της Ελλάδος (ναι, καλά ακούσατε!), δηλαδή τα σύνορά της να μην ξεπερνούν τα Τέμπη και όλη η υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα να ΑΝΗΚΕΙ στα ΚΡΑΤΗ-ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ της ΠΟΥΤΙΝΙΚΗΣ Ρωσσίας, όπως η “αδελφή” μας η “ομόδοξη” Σερβία!

Εξ άλλου, μια θλιβερή κομπανία ΡΩΣΣΟΦΙΛΩΝ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ συνεχίζει την δηλητηριώδη αντεθνική προπαγάνδα της! Τέτοιος θαυμασμός για τον ΠΟΥΤΙΝ και τον ΕΡΝΤΟΓΑΝ, εις βάρος του ΔΥΤΙΚΟΥ προσανατολισμού της Ελλάδος δεν έχει ξαναγίνει, εδώ και 70 χρόνια που η Ελλάς είναι στο ΝΑΤΟ (και ευτυχώς).

Σε περασμένο άρθρο μας με τίτλο “ΕΛΛΗΝΕΣ και ΣΛΑΥΟΙ” ασχοληθήκαμε με ορισμένους κατά την γνώμη μας ρωσόφιλους αποστράτους αξιωματικούς που κάνουν ζημιά στα εθνικά μας θέματα. Σήμερα θα απαριθμήσουμε κάποιους άλλους, όπως: Τον Ιωάννη Μάζη (στρατιωτικό αναλυτή). Τους Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Πάρι Καρβουνόπουλο, Άκη Παυλόπουλο, Δημ. Λάτσο, Θαν. Αυγερινό και λοιπούς κομμουνιστές δημοσιογράφους...

Επίσης, κανάλια στο youtube, τα οποία χειραγωγούν μεγάλο μέρος της Ελληνικής νεολαίας, όπως το “Αγωγή”, το οποίο ανήκει σε έναν ΟΥΚά ονόματι Μάριο, ο οποίος μέχρι πριν μερικά χρόνια ησχολείτο με φυσική αγωγή και τώρα, με 150.000 εγγεγραμμένους στο κανάλι του, την έχει δει “ειδικός” στην ενημέρωση υπέρ του εγκληματικού Κρεμλίνου, με θεάσεις άνω των 400.000 στα βιντεάκια του Terry Hatziieremias, θιασώτη του Ηλία Κασιδιάρη. Να επισημάνω τέλος - όσον αφορά την Βόρεια Ελλάδα - και τους Ρωσσόδουλους ανθελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης FOCUS FM KAI METROSPORT 95,5 (METROPOLIS) που ανήκουν στον Βελόπουλο και στον Μπούζο (άνθρωπο μάλλον του Σαββίδη) αντίστοιχα!

Σημείωνε ο αντ/χης ΠΖ Παναγιώτης Σκαλούμπακας, τελειώνοντας τα μαθήματα του στην Στρ. Σχ. Ευελπίδων, το 1960:

“Σήμερον ο πόλεμος έχει εξελιχθεί εις πόλεμον κυρίως επί του ηθικού πεδίου. Σήμερον ο Αξιωματικός αντικρύζει πολυπλοκώτερα προβλήματα και πρέπει να είναι εις θέσιν να αντιμετωπίζη την εις επιστήμην αναχθείσαν, προπαγάνδαν του εχθρού και να εξοπλίζη τους άνδας του ιδεολογικώς. Σήμερον, δια τους γνωρίζοντας, δεν μάχονται δύο κόσμοι, όπως λέγει ο επίβουλος αντίπαλος, ούτε δύο ιδεολογίαι, αλλά ο κόσμος κατά της ακοσμίας, ο κόσμος των ιδεών κατά των πολεμίων και αρνητών πάσης ιδέας. Το πνεύμα κατά της ύλης. Η Ελευθερία κατά του ολοκληρωτισμού!”


119 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Περί Κορανίου

bottom of page