top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ο τσιπραϊσμός, άξιος συνεχιστής του παπανδρεϊσμού

6.9.2015

Του Φώτιου Μπαμπάνη


Η χώρα μας έχει ήδη περάσει στον αστερισμό του φαινομένου ή του τυφώνα που τη σαρώνει ήδη, του Τσιπραϊσμού!

Από το 1964 μέχρι και το θάνατό του το 1996, η κυρίαρχη πολιτική φυσιογνωμία που συντάραξε την πορεία της Χώρας μας στο σύνολό της, ήταν ο αλήστου μνήμης Ανδρέας Παπανδρέου. Ο μοιραίος και τραγικός αυτός πολιτικός, εισήλθε στην πολιτική σκηνή της χώρας όπως είναι γνωστό από τον Κ. Καραμανλή, πρόεδρο τότε της ΕΡΕ και μετέπειτα ιδρυτή και πρόεδρο της ΝΔ. Έκτοτε ο Κ. Καραμανλής αρχικά και ο Αντώνης Σαμαράς αργότερα έκαναν κυριολεκτικά ό,τι περνούσε από το χέρι τους, αρχικά στρώνοντας το χαλί στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου για να ανέλθει στην εξουσία και στη συνέχεια δίνοντας συνεχώς το φιλί της ζωής, προκειμένου να παραμένει το ΠΑΣΟΚ ακόμα και μετά το θάνατο του ιδρυτή του στην εξουσία παντί τρόπω και μέσω…

Τονίζουμε ότι το πρώτο, μέγιστο και καθοριστικό χτύπημα που κατάφερε στην Πατρίδα και στο Έθνος μας ο Α. Παπανδρέου, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε μέχρι σήμερα και θα εξακολουθήσουν να τις πληρώνουν και οι επόμενες γενιές στο μέλλον, ήταν η απόλυτα αρνητική στάση του, την οποία και επέβαλε στον τότε πρωθυπουργό και πατέρα του σχετικά με το περίφημο σχέδιο Άτσεσον, που αφορούσε την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος. Ήταν φανατικά πολέμιος του ως άνω σχεδίου για το οποίο ο πατέρας του, Γ. Παπανδρέου, είχε πει τη χαρακτηριστική φράση «μας προσφέρουν μια πολυκατοικία και μας ζητούν να τους μισθώσουμε το ρετιρέ».

Υπενθυμίζουμε ότι εάν το σχέδιο Άτσεσον γινόταν δεκτό θα επιλυόταν το Κυπριακό ζήτημα σύμφωνα με τα Ελληνικά συμφέροντα, οι Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου θα παρέμεναν στα Ελληνικά αυτά νησιά και το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε και με τους Έλληνες της Πόλης. Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα θα ήταν ότι δεν θα συνέβαινε ποτέ η Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις θα βρίσκονταν σε άλλο επίπεδο, δεν θα ήταν απαραίτητη η ανταγωνιστική κούρσα εξοπλισμών σε σύγκριση πάντα με την Τουρκία και στην περίπτωση αυτή ούτε ο Α. Τσοχατζόπουλος ούτε τα άλλα αρπακτικά του ΠΑΣΟΚ θα είχαν τη δυνατότητα ούτε την ευκαιρία να ληστέψουν και να ρημάξουν τον τόπο αρπάζοντας τις γνωστές μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων… Και βέβαια, δεν θα έμπαινε ποτέ η χώρα στο χορό των Μνημονίων, αφού δεν θα υπήρχαν εξοπλιστικά προγράμματα κι ως εκ τούτου ούτε ρεμούλα ούτε μίζες.

ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΣΧΥΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ, Ο Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ! Φρεσκάρουμε στο σημείο αυτό και τη μνήμη του δύσμοιρου λαού μας, ο οποίος δυστυχώς ξεχνάει εύκολα, τα γνωστά και αλησμόνητα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», «ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ», «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ». Όταν όμως έρρευσε το χρήμα από τα γνωστά πακέτα Ντελόρ, τα περίφημα ΜΟΠ, ο Α. Παπανδρέου έκανε την περίφημη δήλωση: «Το κόστος εξόδου από την ΕΟΚ είναι πολύ υψηλό, και συνεπώς δεν μας συμφέρει να φύγουμε από την ΕΟΚ»!

Όσον αφορά τις περίφημες Νατοϊκές βάσεις του θανάτου, αντί να φύγουν παραμένουν μέχρι σήμερα στη χώρα μας, άλλωστε ο Α. Παπανδρέου τις έδιωξε νοητά από τη χώρα υπογράφοντας το 1982 συμφωνία παραμονής τους στη χώρα με τον τότε περίφημο Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, στρατηγό Αλεξάντερ Χέηγκ.

Πάντως οι «σκληρές» απόψεις του Α. Παπανδρέου μεταβάλλονταν κάθε φορά ειδικά όταν έρρεε το χρήμα άφθονο. Και όλο αυτό το χρήμα του διεφθαρμένου ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ κράτους και του ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ συστήματος ζωής καλούμαστε τώρα εμείς και οι επόμενες γενιές να το εξοφλήσουμε… Δηλαδή όπως λέει ο λαός, άλλος γλεντάει κι άλλος πληρώνει!

Και ξάφνου μετά τον Τζέφρυ ή άλλως Γ. Παπανδρέου, γιό του Α. Παπανδρέου, μας εμφανίστηκε ο νέος «χαρισματικός ηγέτης» για να αποτελειώσει όλη την παραπάνω ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ που άφησε ο τυφώνας όχι Κατρίνα, αλλά ο τυφώνας που φέρει το όνομα «φαινόμενο Παπανδρεϊσμός»! Ο νεαρός, φέρελπις, πολλά υποσχόμενος, κατ’ ουσίαν υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες όπως έκανε κι ο δάσκαλός του, ο Α. Παπανδρέου, είναι ο Α. Τσίπρας... Αυτόν δεν τον έφερε κορυφαίος πολιτικός αλλά τον επέλεξε η τότε κορυφαία δημοσιογράφος Α. Παναγιωταρέα για να δώσει συνέντευξη σχετικά με τις καταλήψεις. Δηλαδή δεν υπήρχαν άλλοι μαθητές από τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για να δώσουν συνέντευξη; Έπρεπε να επιλεγεί ο Α. Τσίπρας;

Όλα τα υπόλοιπα είναι γνωστά και τα βιώνουμε ήδη στο πετσί μας. Ο Α. Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα σχίσει τα μνημόνια. Ως πρωθυπουργός μας επέβαλε το τρίτο υπερμνημόνιο, που αφορά πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ύψους 86 δις ευρώ, πρωτοφανούς στην Παγκόσμια Ιστορία! Και το έκανε αυτό λειτουργώντας με απόλυτο δόλο. Έστειλε στην αρχή τον Γ. Βαρουφάκη ως υπουργό Οικονομικών για να προκαλέσει το έδαφος για ενδεχόμενη σύγκρουση με τους Θεσμούς. Στη συνέχεια, προκήρυξε το παράνομο και απατηλό δημοψήφισμα εξαπατώντας τον Ελληνικό Λαό, ο οποίος ψήφισε κατά παράβαση του Συντάγματος επί ανυπάρκτου ζητήματος, σε κάθε δε περίπτωση ό,τι και να ψήφιζε κανείς το αποτέλεσμα ήταν ένα και μοναδικό: ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

Και το χειρότερο απ’ όλα που καταδεικνύει το δόλο του ανδρός είναι ότι προκήρυξε το κίβδηλο δημοψήφισμα γνωρίζοντας ότι είχε λήξει το προηγούμενο πρόγραμμα διάσωσης και ότι η ΕΚΤ θα τραβούσε την πρίζα, με αποτέλεσμα να στεγνώσουν από ρευστότητα οι Ελληνικές Τράπεζες και να επιβληθούν τα Capital Controls που ισχύουν μέχρι και σήμερα… Μετέτρεψε τη χώρα εν μία νυκτί σε Σομαλία και Σουδάν, με αποτέλεσμα σύσσωμος ο Λαός να του ζητά να φέρει ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα, αρκεί να φέρει απλώς ένα πρόγραμμα.

Ο προβατόμορφος λύκος Α. Τσίπρας επιζητεί τώρα με τις εκλογές της 20/09 να ξεφορτωθεί τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και να εμφανιστεί στο Λαό ως το καημένο το παλλικάρι που πάλεψε με τα «θηρία» αλλά δεν τα κατάφερε… Έχει αποθρασυνθεί τόσο πολύ, που σε λίγο θα μας εμφανιστεί ως… σύγχρονος Εθνομάρτυρας ή με το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου!

ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ! ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΑΤΑΝΑΣ, ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!... ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ!!! ΕΧΕΙ ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΪΣΜΟΥ ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΥ!

ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ, ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑΪΣΜΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΥ! ΔΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 20/09!!!

59 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page