top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ο πλανήτης Άρης: νέα ή παλιά Γη;

Οκτώβριος 2015

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Με επίσημη ανακοίνωσή της η NASA, στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, έκανε λόγο για την ύπαρξη νερού (άρα και ζωής) στον «κόκκινο πλανήτη». Αλλά και πριν την ανακοίνωση αυτή, τον τελευταίο καιρό στον διεθνή Τύπο είχε υπάρξει μία παράξενη «αναβίωση» δημοσιευμάτων σχετικά με την τάση των διαστημικών υπερδυνάμεων να κατακτήσουν τον πλανήτη Άρη και, γενικότερα, τον εξωπλανητικό μας «ζωτικό χώρο».

Το θέμα φυσικά συνεχίζεται και πολλοί θεωρούν, πως έπεται μετά βεβαιότητος αρκετά σύντομα να έρθουν στο φως και άλλα συνταρακτικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα… η επαφή της ανθρωπότητας με εξωπλανητικά όντα και άλλους πολιτισμούς κτλ.!

Πρόσφατα, ήρθε στη δημοσιότητα και η κάτωθι είδηση. Η NASA ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη ενός νέου τύπου κινητήρα ο οποίος θα κάνει… «τούρμπο» τα διαστημικά σκάφη! Αν ο κινητήρας αυτός κατασκευαστεί και αποδειχθεί λειτουργικός, τότε τα ταξίδια στο διάστημα θα γίνονται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι σήμερα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα σκάφος που θα διέθετε αυτό τον κινητήρα θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι από τη Γη στον Αρη (που με τα σημερινά σκάφη διαρκεί έξι μήνες) σε μόλις 39 ημέρες.

Από το 2005 μια εταιρεία στο Τέξας, η «Ad Astra Rocket Company of Webster», έχει δουλέψει για να τελειοποιήσει έναν τύπο κινητήρα που λέγεται VASIMR (Variable Specific Impulse Magnetoplasma Rocket). Αυτός ο τύπος πυραύλου χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για τη θέρμανση του ευγενούς αερίου αργόν, μετατρέποντάς το σε ένα καυτό πλάσμα – μια κατάσταση κατά την οποία τα ηλεκτρόνια δεν δεσμεύονται πλέον από τους ατομικούς πυρήνες. Μαγνητικά πεδία τότε εκτοξεύουν υπέρθερμο πλάσμα από το πίσω μέρος του κινητήρα, δημιουργώντας μια ώση προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το μοντέλο αυτό του πυραύλου εκτοξεύει τα καύσιμα με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι οι συμβατικοί κινητήρες, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται τεράστια επιτάχυνση. Η NASA αποφάσισε να δώσει στην εταιρεία δέκα εκατομμύρια δολάρια για να ολοκληρώσει την κατασκευή του κινητήρα…

Η κινητικότητα λοιπόν γύρω από τον πλανήτη Άρη, τον τελευταίο καιρό, είναι θα λέγαμε πρωτοφανής. Σαν κάτι το συγκλονιστικό να αναμένεται, κάτι που όμως παίζεται πίσω από τις πλάτες των λαών. Να είναι άραγε η παλιά θεωρία (βλ. και σχετικό μας άρθρο, του Δεκεμβρίου 2011), η οποία θέλει τον πλανήτη αυτό να μετατρέπεται από τον άνθρωπο σε… νέα Γη; Σύμφωνα μ' αυτή, επειδή η ζωή πάνω στον δικό μας πλανήτη είναι καταδικασμένη, έχει τεθεί μυστικά σε εφαρμογή η περιβόητη «Εναλλακτική Λύση 3», δηλ. η μεταφορά μίας κάστας ανθρώπων στον Άρη και η δημιουργία εκεί αποικίας (αρχικά) και αργότερα εγκατάστασης του ανθρώπου σε ολόκληρο τον «κόκκινο πλανήτη».

Ίσως άλλοτε τα ως άνω ερωτήματα να έμοιαζαν παράλογα, εξωπραγματικά. Στην εποχή μας όμως τίποτε απολύτως πλέον δεν μπορεί να ιδωθεί πίσω από τη σφαίρα του παραλόγου, ακόμη και το πιο αλλόκοτο! Διότι, ιδού που τα πράγματα στη Γη έχουν φθάσει σε τέτοιο βαθμό απελπισίας, ώστε ολοένα και περισσότεροι να αμφιβάλλουν για το αν η ζωή εδώ πάνω έχει μέλλον… Η υπερθέρμανση του πλανήτη μας, με τη διάνοιξη της τρύπας του όζοντος και όλα όσα το γεγονός αυτό συνεπάγεται, έχει τρομοκρατήσει τους ειδικούς. Το γήινο περιβάλλον γίνεται όλο και πιο πολύ αφιλόξενο για το ανθρώπινο είδος.

Έτσι, η ιδέα της «Εναλλακτικής Λύσης 3», για μεταφορά του ανθρώπου (μιας κάστας εκλεκτών, βεβαίως…) στον Άρη κερδίζει ολοένα και πιο πολύ έδαφος. Θα μετατραπεί λοιπόν ο «κόκκινος πλανήτης» σε μια νέα Γη; Απομένει να το δούμε τα επόμενα χρόνια, με τις κινήσεις των διαστημικών υπερδυνάμεων. Όμως η πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση της NASA δεν μπορεί να είναι καθόλου τυχαία. Γιατί έγινε τη συγκεκριμένη στιγμή; Γιατί συνέπεσε με το εβραϊκό «Σεμιτάχ», που εορτάζεται κάθε επτά χρόνια; Πρόκειται για ερωτήματα μείζονος σημασίας.

Θα μπορούσε όμως κάποιος να αντιστρέψει τα παραπάνω! Και να πει ότι η μετοίκηση του ανθρώπου στον πλανήτη Άρη δεν είναι στην πραγματικότητα παρά… η επιστροφή του εκεί! Ας δούμε τη θεωρία αυτή, που ήδη αναπτύσσεται μέσα στους κύκλους της λεγόμενης Απόκρυφης Γεωπολιτικής. Ο Άρης λοιπόν, αυτός ο μυστικιστικός για πολλούς πλανήτης, θα μπορούσε στο παρελθόν να είναι η κοιτίδα της ανθρωπότητας! Γιατί; Κάποιοι το ερμηνεύουν ψυχολογικά. Πάντοτε στον άνθρωπο, ενδόμυχα κι υποσυνείδητα, υπάρχει μία «έλξη», κάτι σαν παλαιά αρχέγονη ανάμνηση, προς τον συγκεκριμένο πλανήτη. Η συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας έχει συγκρατήσει μνήμες από τον Άρη που πάνε πολύ βαθιά πίσω στο παρελθόν…

Αλλά και ετυμολογικά. Ο Άρης δεν είναι παρά… η γη των Αρίων! Της περίφημης αρίας φυλής, που επίσης πάει πολύ πίσω στον χρόνο σε ό,τι αφορά τις πανάρχαιες παραδόσεις του ανθρώπου. Η αρία φυλή δεν είναι παρά αυτή που ήρθε από τον Άρη· αυτή που ανήκει στον Άρη, τον θεό του πολέμου. Η ρίζα «αρ-» σημαίνει «γη». Πολλές σύνθετες λέξεις της ελληνικής γλώσσας περιλαμβάνουν την εν λόγω ρίζα και σημαίνουν έννοιες και αντικείμενα που συνδέονται με την έννοια της γης. Ιδού μερικές: αρ-ιθμός (αρχικά σήμαινε «έκταση»), άρ-οτρο, άρ-τος, β-άρ-ος, σίδ-αρ-ος (μετέπειτα έγινε «σίδηρος»), άρ-γος (αργότερα μετατράπηκε, δια της μετάθεσης συμφώνων, σε «αγρός»), άρ-ουρα (που σήμαινε «καλλιεργημένη γη») κτλ. Το ίδιο και τοπωνύμια: Αρ-καδία, Αρ-μενία, Αρ-αβία, Βουλγ-αρ-ία, Ουγγ-αρ-ία κτλ.

Ακόμα και η γη, αρχικώς λεγόταν «αργέα», από όπου προήλθε η λέξη «γαία». Η Ρέα ήταν η θεά της γης και αναγραμματισμός της είναι η λέξη «έαρ» (άνοιξη). Στοιχεία του ζωικού βασιλείου, που σύρονται στη γη, όπως η αρ-άχνη ή ο αρ-ουραίος, έχουν την ίδια ετυμολογική προέλευση. Αλλά και «Άριος» σήμαινε εξ αρχής ο «γηγενής». Ο θεός Άρης λοιπόν είναι εκείνος που δημιουργεί την αρ-ετή, την αρ-χή, αλλά και την αρ-σενική ιδιότητα (άρ-ρεν, εκ του Άρεως).

Πιθανότατα λοιπόν, μέσω της ελληνικής γλώσσας (της γλώσσας της σοφίας, που αποτελεί πραγματικό «θησαυροφυλάκιο» γνώσεως!) να έχει διασωθεί μία αρχέγονη μνήμη του ανθρώπου για την προέλευσή του. Ό,τι και αν συμβαίνει, ο πλανήτης Άρης ΔΕΝ είναι τυχαίος! Τα πρόσφατα γεγονότα δείχνουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το θέμα. Ετοιμάζεται και η πρώτη (;) αποστολή για τον πλανήτη Άρη… Τα επόμενα χρόνια, σύντομα ίσως, θα συμβεί κάτι το φοβερά συναρπαστικό (η Μεγάλη Στιγμή), που θα αλλάξει μια για πάντα τις αντιλήψεις μας για τον γύρω μας κόσμο! Αυτό το «κάτι» θα έρθει άραγε από το διάστημα;


Άνθρωπος στον πλανήτη Άρη! (Μυστικές αποστολές στον «κόκκινο πλανήτη» εδώ και 40 χρόνια…)


Οι πρόσφατες επίσημες ανακοινώσεις της αμερικανικής NASA, ότι ανακαλύφθηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό στον πλανήτη Άρη, οδηγούν πιθανότατα στο μεγαλύτερο γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας! Όπως έχουμε κι εμείς επισημάνει, αναμένεται ένα τεραστίων διαστάσεων κοσμοϊστορικό γεγονός, το οποίο θα αλλάξει μια για πάντα τις παραστάσεις μας για τον κόσμο. Επίσης, σε άρθρα και αναλύσεις μας, κάναμε επανειλημμένως λόγο για το πέρασμα της ανθρωπότητας σε μια Νέα Εποχή, όπου οι πατροπαράδοτες αξίες και αρχές μας θα γνωρίσουν πλήρη αμφισβήτηση. Τέλος, παρουσιάσαμε σε δημοσιεύματά μας το θέμα ότι κάτι το φοβερό και τρομερό θα λάβει χώρα εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2015, δηλ. στη διάρκεια του περίφημου εβραϊκού «Σεμιτάχ».

Επαναλαμβάνουμε εδώ ότι το εβραϊκό «Σεμιτάχ» εκφράζει το τέλος ενός χρονικού κύκλου επτά ετών (η περίφημη ψυχοϊστορική «εβδομάδα ετών» της Παλαιάς Διαθήκης), στη διάρκεια του οποίου λαμβάνει χώρα ένα κοσμογονικού χαρακτήρα γεγονός, που αλλάζει την πορεία ολόκληρου του κόσμου μας. Μια ματιά στα τελευταία «Σεμιτάχ» αρκεί για να επιβεβαιώσει τον ως άνω συλλογισμό μας. Σεπτέμβριος 2001: πτώση Διδύμων Πύργων-χτύπημα στο Πεντάγωνο, κάτι που οδήγησε στο δόγμα του «άξονα του κακού» και στους αμερικανικούς πολέμους σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Σεπτέμβριος 2008: κατάρρευση της «Lehman Brothers» στις ΗΠΑ, γεγονός που έφερε την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και την «αραβική άνοιξη» που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για δραματικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις.

Η NASA, λοιπόν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 ότι στον «κόκκινο πλανήτη» υπάρχουν ενυδατωμένα άλατα, τα οποία φυσικά προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού νερού! Άρα, βγαίνει το εύλογο συμπέρασμα, ότι στον πλανήτη Άρη υπάρχει ζωή! Έστω και αν αυτή η ζωή είναι ακόμη μικροβιακή, δηλ. αφορά μικροοργανισμούς, πρόκειται για κάτι το φοβερά σπουδαίο, εφόσον επιτρέπει -θεωρητικά- την πιθανότητα κάποια ημέρα στον πλανήτη αυτό να μεταβεί ο άνθρωπος ή και να μετοικήσει ακόμη! Αλλά και κάτι άλλο: δίνεται έτσι απάντηση στο παμπάλαιο ερώτημα του ανθρώπου εάν όντως «είμαστε μόνοι στο σύμπαν». Η ανακάλυψη της NASA οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υφίσταται τελικά εξωγήινη ζωή!

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί αστροφυσικοί της NASA, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό μελετούσαν φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη (έχοντας εκφράσει υποψίες για παρουσία νερού σε υγρή μορφή), δήλωσαν με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι οι παράξενες γραμμές που αυλακώνουν τις πλαγιές του Άρη δεν είναι παρά ρυάκια αλμυρού νερού. Οι γραμμές αυτές, μήκους εκατοντάδων μέτρων και πλάτους περίπου πέντε μέτρων, εμφανίζονται κατά τη θερμή εποχή του πλανήτη αυτού και εξαφανίζονται την περίοδο κατά την οποία πέφτει η θερμοκρασία.

Ιδού τι δήλωσε ένας εκ των Αμερικανών αστροφυσικών: «Υπήρξε ζωή στον Άρη και μπορούμε να το ανακαλύψουμε; Μήπως ξεκίνησε η ζωή στον Άρη; Μπορούμε να το διαπιστώσουμε είτε στέλνοντας μηχανήματα είτε ανθρώπους και θα είμαι πολύ χαρούμενος να φτάσει αυτή η μέρα»… Και ένας συνάδελφός του ανέφερε τα παρακάτω: «Στον Άρη σημειώθηκε σφοδρή κλιματική αλλαγή και στέγνωσε από νερό. Υπάρχει μεγάλη υγρασία στον πλανήτη. Αυτές οι ανακαλύψεις είναι πολύ σημαντικές. Δεν είναι ο ξηρός πλανήτης που πιστεύαμε. Βρέθηκε τρεχούμενο νερό στον πλανήτη».

Κατά τη NASA, το νερό σε υγρή μορφή κυλά τα καλοκαίρια από λόφους, χαράδρες και πλευρές κρατήρων του Άρη. Τα μικρά ρυάκια αφήνουν σκούρα σημάδια στο έδαφος του πλανήτη, προτού ξεραθούν το φθινόπωρο, καθώς η θερμοκρασία πέφτει. Πάντως, οι επιστήμονες δεν είναι ακόμη βέβαιοι από πού ακριβώς προέρχεται το νερό. Υποθέτουν ότι η πηγή του ίσως να είναι υπόγειοι πάγοι, αλμυροί υδροφόροι ορίζοντες ή προϊόν συμπύκνωσης υδρατμών της αραιής αρειανής ατμόσφαιρας. Επίσης, δεν γνωρίζουν επακριβώς πόσο νερό μπορεί να κυλά σήμερα στην επιφάνεια του Άρη και σε πόσα σημεία. Πιθανολογείται ότι σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη δημιουργείται ρέον νερό από διαφορετικές πηγές είτε του υπεδάφους, είτε της ατμόσφαιρας…

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της NASA Τζον Γκράνσφελντ: «Το μυστήριο του Άρη λύθηκε! Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη που φαίνεται ότι επιβεβαιώνει πως νερό ρέει σήμερα στην επιφάνεια του πλανήτη»… Εδώ να παρατηρήσουμε ότι η NASA ερευνούσε πολύ τον τελευταίο καιρό τον πλανήτη Άρη, θαρρείς και ανέμενε «κάτι» το συνταρακτικό! Η επίσημη θεωρία των αστροφυσικών λέει ότι ο Άρης είχε σαφώς ζεστό και υγρό απώτερο παρελθόν, πριν από δισεκατομμύρια χρόνια. Σήμερα όμως είναι ξηρός και κρύος, ενώ το όποιο νερό έχει απομείνει βρίσκεται κυρίως σε μορφή πάγου.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Σύμφωνα με άκρως προωθημένες πληροφορίες των πλέον ανωτάτων κύκλων της περιβόητης Απόκρυφης Γεωπολιτικής, το ταξίδι του ανθρώπου στη Σελήνη ήταν ένα βήμα μόνο προς τον πραγματικό στόχο: την κατάκτηση του πλανήτη Άρη! Ο άνθρωπος λοιπόν πράγματι, εν έτει 1969, έφτασε στον δορυφόρο της Γης, το «ρομαντικό» Φεγγάρι. Τι συνέβη όμως μετά; Γιατί διακόπηκαν απότομα οι σεληνιακές αποστολές του ανθρώπου;

Ιδού τι συνέβη (σύμφωνα, πάντοτε, με την πληροφόρησή μας). Αφού ο άνθρωπος εγκατέστησε αστροναυτική βάση στη Σελήνη, έκτοτε -κατόπιν μυστικής αμερικανορωσικής συμφωνίας ανωτάτου επιπέδου- προετοίμασε και… ταξίδεψε έως τον πλανήτη Άρη!!! Και πότε ακριβώς συνέβη αυτό; Το 1975! Πριν από σαράντα χρόνια. Κάτι που ποτέ δεν ανακοινώθηκε, για λόγους ασφαλώς εύλογους… Διότι ο σκοπός της κατάκτησης του Άρη είναι αυτός ακριβώς που περιγράφεται στην Εναλλακτική Λύση 3: μία επίλεκτη κάστα ανθρώπων να μεταφερθεί στην αποικία που θα ιδρυθεί στον «κόκκινο πλανήτη», έτσι ώστε οι «εκλεκτοί» να επιβιώσουν από τον όλεθρο τον οποίο είναι καταδικασμένοι να βιώσουν οι εναπομείναντες άνθρωποι εδώ πίσω, στη Γη… Λίγοι (απειροελάχιστοι) θα διασωθούν, καταφεύγοντας στην αποικία του Άρη. Οι υπόλοιποι θα βιώσουν εδώ τον επερχόμενο Αρμαγεδδώνα…


«Ολική Επαναφορά»: νέα Γη... στον πλανήτη Άρη!


Όμως τα «μηνύματα» που μας περνούν οι εξουσιαστές δεν περιορίστηκαν στα παραπάνω, περί Εναλλακτικής Λύσης 3. Το 1990 προβλήθηκε στους κινηματογράφους η αμερικανική υπερπαραγωγή «Ολική επαναφορά» («Total Recall»), με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Μια ταινία αρκετά «παράξενη», που προξενούσε πολλούς και διάφορους υποσυνείδητους συνειρμούς. Βασικό της θέμα, ο εποικισμός του πλανήτη Άρη από το ανθρώπινο είδος. Στον «κόκκινο πλανήτη» ο άνθρωπος είχε καταφέρει να δημιουργήσει μία αποικία, η οποία επικοινωνούσε με τη Γη μέσω υπερεξελιγμένων διαστημικών λεωφορείων, όπου η ζωή κυλούσε παράλληλα με αυτή του μητροπολιτικού πλανήτη.

Η αποικία των ανθρώπων στον Άρη ήταν εγκλωβισμένη μέσα σε ένα είδους «θερμοκήπιο», όπου υπήρχε επαρκής ατμόσφαιρα για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Τον πολύτιμο όμως αέρα τον κρατούσε αποκλειστικά στα χέρια της η εξουσιαστική ελίτ του πλανήτη Άρη, δηλ. η τοπική κυβέρνηση-αντιπρόσωπος της εξουσίας στη Γη: από αυτή και μόνο εξαρτιώταν η ζωή των αποίκων...

Ανάμεσα στους αποίκους υπήρχαν και οι γενετικά «μεταλλαγμένοι». Επρόκειτο περί τερατογενέσεων, που οφείλονταν σε εγγενείς ανωμαλίες-συνέπεια διαφόρων μολύνσεων κτλ. Άνθρωποι με αλλοιωμένα πρόσωπα, γυναίκες με τρία στήθη, άτομα με «φιδίσια» χέρια... Ακόμα και προσωπικότητες που ζούσαν ενσωματωμένες μέσα σε άλλους ανθρώπους! Μία εφιαλτική εικόνα ενός άδηλου μέλλοντος...

Κι όμως την ίδια ακριβώς ώρα πίσω στη Γη ο ρυθμός της ζωής κυλούσε κανονικά. Η ανθρωπότητα δεν είχε ουσιαστικά ιδέα τι κρυβόταν πίσω απ’ όλα αυτά. Μέχρι που ο πρωταγωνιστής της ταινίας (που ενσάρκωνε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ) έπαθε... «ολική επαναφορά», μέσω «επικόλλησης μνήμης», στην προσπάθειά του να κάνει ένα εικονικό ταξίδι στον πλανήτη Άρη, απ’ αυτά που πρόσφερε μια «ταξιδιωτική εταιρεία» άϋλων περιπλανήσεων. Η συνέχεια ήταν συγκλονιστική και ο πρωταγωνιστής... ανέτρεπε όλο το σκηνικό, αλλάζοντας τελείως τον ρου της ιστορίας!

Γνωρίζουμε άριστα ότι το «Hollywood» περνάει, μέσω των ταινιών του, διάφορα «μηνύματα». Πολλά τα παραδείγματα. Τι όμως ήθελε να δείξει με την εν λόγω ταινία; Ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι αναπόφευκτα εκτός Γης, συνεπώς στον πλησιέστερο πλανήτη με συνθήκες ζωής παρόμοιες με του πλανήτη μας: του Άρη! (;) Πάντως, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι «συμπτώσεις» ανάμεσα στην ταινία «Ολική επαναφορά» και το πρόγραμμα «Εναλλακτική Λύση 3». Μήπως... ήδη εδώ και πολλά χρόνια «κάποιοι» εγκαταλείπουν σιγά και αθόρυβα τη Γη μας και εποικίζουν τον «κόκκινο πλανήτη»;


182 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page