top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ο βιογράφος του Ερντογάν, οι πατριδοκάπηλοι του Τύπου και τα λεφτά του Πέτσα

11.7.2020

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


“Κλαίει” κι “οδύρεται”, με πρωτοσέλιδά της η εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”, για τις προθέσεις του Τούρκου “σουλτάνου” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει την Αγία Σοφία της Βασιλεύουσας του ελληνισμού σε ισλαμικό τέμενος... Δακρύβρεχτα πρωτοσέλιδα της περιθωριακής φυλλάδας, με μπόλικες “προφητείες” να διανθίζουν τις λειψές σελίδες της, και άλλα ευτράπελα. Η πατριδοκαπηλεία τους, δεν έχει τέλος· κι η υποτίμηση της νοημοσύνης του κοινού, κανένα έλεος.

Θα μπορούσαμε όλα τα παραπάνω να τα θεωρήσουμε, ασφαλώς, γραφικά. Τι να πει, εξάλλου, κανείς για μια εφημερίδα, εκ των βασικών αρθρογράφων της οποίας κατάντησε να είναι... ο (γραφικότατος) Κωστής Αϊβαλιώτης! Ναι, ο πρώην βουλευτής του “εθνικού κωλοτούμπα” Καρατζαφέρη, ο οποίος προξενεί με τις κατά καιρούς θέσεις του άφθονο γέλωτα στο νοήμον κοινό. Αυτή όμως η γραφικότητα της “Ελεύθερης Ώρας” είναι, ταυτόχρονα, επικίνδυνη: διότι με παρόμοια πρωτοσέλιδα, με αρθρογράφους του βεληνεκούς “Αϊβαλιώτηδων”, η εφημερίδα που ίδρυσε το 1981 ο μακαρίτης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος δεν κατορθώνει παρά να αποστρέφει τους σοβαρούς ανθρώπους από τις έννοιες της πατρίδας και της πίστης, να γελοιοποιεί με τις ανοησίες της, ό,τι οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι έχουν όσιο και ιερό...

“Κακός” σήμερα, για την “Ελεύθερη Ώρα”, ο Ερντογάν, ο “σουλτάνος” που θέλει να κάνει την Αγία Σοφία τζαμί. Μάλιστα... Και πώς συμβιβάζεται αυτό, κύριε Γιώργο Μιχαλόπουλε, εκδότη της εφημερίδας και υιού του Γρηγόρη βεβαίως-βεβαίως, από τη στιγμή που ο βασικότερος αρθρογράφος της εφημερίδας σου είναι... ο βιογράφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; (!!!) Ναι, σωστά διαβάσατε, φίλοι αναγνώστες. Κεντρικός αρθρογράφος-σχολιαστής της “Ελεύθερης Ώρας” είναι ο εν Ελλάδι βιογράφος του ισλαμιστή Ερντογάν, ο “βετεράνος δημοσιογράφος” -όπως αυτάρεσκα δηλώνει- ονόματι Βαγγέλης Παπαδόπουλος.

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος, με χρόνια υπηρεσία στην κρατική ΕΡΤ, αλλά και αργότερα σε άλλα μικρότερα κανάλια. Ανάμεσα σε αυτά, στο τότε ΤΗΕΛΑΣΤΥ του “κωλοτούμπα” Γιώργου Καρατζαφέρη, του οποίου ο Παπαδόπουλος υπήρξε υποψήφιος υπερνομάρχης Αθηνών (εν έτει 2006). Προτού, βεβαίως, τον εγκαταλείψει και αρχίσει να εκτοξεύει εναντίον του άρθρα, από τις σελίδες της “Ελεύθερης Ώρας”, με δηλητηριώδη πολλές φορές υπονοούμενα. Λεπτομέρεια: με τον συνδυασμό του ΛΑΟΣ, το 2006, πλάι στον Βαγγέλη Παπαδόπουλο, υποψήφιος νομάρχης Αθηνών ήταν ο... Άδωνις Γεωργιάδης! Ναι, ο μετέπειτα βουλευτής και γραμματέας του ΛΑΟΣ, τον οποίο πρόδωσε το 2012 για να μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία, να γίνει υπουργός και αντιπρόεδρός της, κτλ. Φυσικά, ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος ξέχασε τις παλιές του “φιλίες” με τον Άδωνι, τον οποίο έχει περάσει γενεές δεκατέσσερις σε σειρά άρθρων του, κατά καιρούς... Μιλάμε για πολλή συνέπεια, όλων των παραπάνω!

Βιογράφος του Ερντογάν, λοιπόν, ο κύριος αρθρογράφος της “Ελεύθερης Ώρας”. Πράγματι, το 2012 ο εν λόγω Παπαδόπουλος δημοσίευσε το ογκώδες βιβλίο (800 σχεδόν σελίδων!), με τον τίτλο -στα τουρκικά!- “Recep Tayyip Erdoğan”. Πρόκειται για μία εξαντλητική βιογραφία του Τούρκου ηγέτη, την οποία ούτε οι συμπατριώτες του, οι ισλαμιστές, δεν τόλμησαν να εκδώσουν! Από τις σελίδες του ως άνω βιβλίου βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος θαυμάζει τον Ερντογάν, για τον οποίο δεν διστάζει -ανάμεσα σε πολλά άλλα εγκωμιαστικά- να γράψει και τα εξής: “...είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης που διεμβολίζει την παγκόσμια πραγματικότητα και εισάγει την Τουρκία στον 21ο αιώνα, ως μεγάλη ισλαμική δημοκρατική δύναμη με όλη την ιστορική της κληρονομιά”.

Καλά διαβάσατε. Αυτά πιστεύει ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος για τον Ερντογάν, και ασφαλώς αντιλαμβανόμαστε το ισχυρό σοκ που προκαλούν τα ως άνω γραφόμενα στους αφελείς αναγνώστες της “Ελεύθερης Ώρας” που δίνουν από το υστέρημά τους για να διαβάζουν τις αμπελοφιλοσοφίες αρθρογράφων του επιπέδου Αϊβαλιώτη... Καλό τους κουράγιο.

Για να τελειώνουμε με τη βιογραφία του Ερντογάν, αξίζει να παραθέσουμε και το εξής απόσπασμα από το βιβλίο του Παπαδόπουλου. Γράφει, λοιπόν, στη σελίδα 762, τα εξής σχεδόν απίστευτα (που όμως τα έγραψε... Έλληνας δημοσιογράφος!): “Προσβλέπουμε στον Ερντογάν για μια ειρηνική συμβίωση των λαών μας. Επί των ημερών του δημιουργήθηκε το κλίμα για να μπορούμε να δούμε την άλλη πλευρά μ' άλλη ματιά... Λέτε να διαψευσθούμε”; Αυτά γράφει ο Παπαδόπουλος, και πράγματι διαψεύστηκε ο “βετεράνος της δημοσιογραφίας”, αφού ο Ερντογάν αμφισβητεί την ελληνικότητα του Αιγαίου και μετατρέπει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Δεν πρέπει όμως να μας εκπλήσσουν οι “κωλοτούμπες” της “Ελεύθερης Ώρας”. “Κλαίγεται” σήμερα η εφημερίδα, διότι αποκλείστηκε από την πρόσφατη κυβερνητική χρηματοδότηση του Τύπου. Και τα βάζει, με πρωτοσέλιδά της, κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα. Αυτός ο ίδιος ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, όμως, δεν ήταν που προ μηνών... χαρακτήριζε “άριστο” και “καλύτερο” κυβερνητικό εκπρόσωπο όλων των εποχών τον Πέτσα; (!) Αλλά τώρα που δεν πήρε τα λεφτά της κρατικής ενίσχυσης η “Ελεύθερη Ώρα”, ο Πέτσας έγινε αίφνης “κακός” και οι ίδιοι που τον “έγλυφαν” δεν διστάζουν να τον “σταυρώσουν”. Μιλάμε για πολλή... “συνεπή” δημοσιογραφία, έτσι; Και σε “ανώτερα”, ή μάλλον ΣΕ ΚΑΤΩΤΕΡΑ, κύριε Γιώργο Μιχαλόπουλε, με όλα αυτά τα “μπουμπούκια” που μάζεψες κοντά σου ως αρθρογράφους!


376 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page