top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ναός του Σολομώντα: το παρασκήνιο

28.2.2012

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Έχει χτιστεί κρυφά ο Τρίτος Ναός;


Ένα θέμα, το οποίο επανήλθε τον τελευταίο καιρό και πάλι στο διεθνές παρασκήνιο, προκαλώντας σχετικές συζητήσεις, αλλά και σύγχυση και ανησυχία, είναι αυτό που σχετίζεται με τον περιβόητο Ναό του Σολομώντα και την πολυθρύλητη ανοικοδόμησή του από τους Εβραίους. Αυτό, κατά τη θεολογική μας παράδοση, δεν είναι παρά ένα από τα «σημεία» της επερχόμενης συντέλειας των αιώνων και του τέλους αυτού του ορατού κόσμου. Συνεπώς, πάντοτε με τα όσα έχουν πει Άγιοι της Εκκλησίας μας, είναι ένα γεγονός που όταν συμβεί θα σημαίνει ότι «ο καιρός γαρ εγγύς»...

Ως γνωστόν, ο θρύλος του εβραϊκού λαού κάνει λόγο για τον «πρώτο Ναό», ο οποίος είχε χτιστεί από τον θρυλικό τους βασιλιά, τον Σολομώντα, στη διάρκεια επτά ετών, από το 962 έως το 955 π.Χ. (είναι φανερός εδώ ο συμβολισμός του αριθμού 7, όπως π.χ. και στις 7 μέρες της Δημιουργίας κτλ.). Όμως αυτός ο «υπέρλαμπρος Ναός», το στολίδι της Ιερουσαλήμ, της ιστορικής δηλ. πρωτεύουσας των Εβραίων (όπως είναι αντίστοιχα για τους Έλληνες η Κωνσταντινούπολη), καταστράφηκε από την επίθεση των Βαβυλωνίων, εχθρών των Εβραίων, κατά το έτος 587 π.Χ. Αυτό αποτέλεσε ιστορική προσβολή για τον εβραϊκό λαό, με τους υπηκόους του βασιλείου του Ισραήλ να ορκίζονται να τον ξαναχτίσουν ακόμα πιο λαμπρό απ’ ό,τι την πρώτη φορά!

Τελικά ο Ναός ανοικοδομήθηκε («δεύτερος Ναός»), γύρω στο 520 με 530 π.Χ., επί περσικής αυτοκρατορίας, με κυβερνήτη της περιοχής τον Ζοροβάβελ, ο οποίος στηρίχθηκε σε σχετικό διάταγμα του Πέρση αυτοκράτορα Κύρου. Το 20 π.Χ. έγινε και μία ανακαίνιση, θα λέγαμε, του Ναού από τον Ηρώδη, ώσπου τελικά καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Ρωμαίους εν έτει 70 μ.Χ.! Έτσι εκπληρώθηκε με τρόπο μοναδικό ο προφητικός Λόγος του Ιησού Χριστού, ο οποίος μερικές δεκαετίες νωρίτερα είχε σαφώς αναφέρει ότι «δεν θα μείνει πέτρα» στον Ναό αυτό, που αποτελούσε ανέκαθεν το «σήμα-κατατεθέν» του λαού του Ισραήλ... Έκτοτε ο χώρος του πρώην Ναού παρέμεινε κενός, ώσπου μερικούς αιώνες αργότερα χτίσθηκε από τους μουσουλμάνους το τέμενος του Ομάρ, ένα από τα πλέον ιερά μέρη του Ισλάμ.

Στο μεταξύ, τον 4ο μ.Χ. αιώνα, ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιουλιανός, φανατικός αντίχριστος ο ίδιος, προσπάθησε να... βοηθήσει τους Εβραίους στο να ξαναχτίσουν τον Ναό του Σολομώντα! Τους έστειλε λοιπόν ισχυρή οικονομική βοήθεια, εργάτες, εργαλεία κτλ. και πράγματι όλοι μαζί ξεκίνησαν με χαρά την ανοικοδόμηση του Ναού. Μεγάλη ευτυχία κυριαρχούσε τότε ανάμεσα στους Εβραίους, αφού – κατά τη λαογραφική τους παράδοση – αμέσως μετά την ανοικοδόμηση του Ναού θα έρθει ο βασιλιάς τους, ο «Χριστός» που αυτοί ακόμα αναμένουν (εφόσον τον κανονικό δεν τον αποδέχονται) και έτσι θα κυβερνήσουν τον κόσμο όλο. Τελικά όμως συνέβη το εκπληκτικό: φοβεροί σεισμοί και διάφορες άλλες φυσικές καταστροφές ξέσπασαν τις ημέρες εκείνες στην Ιερουσαλήμ, σαν από θεϊκό θαύμα, και κατατρομαγμένοι οι Εβραίοι μαζί με τους Ρωμαίους συνοδοιπόρους τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την ιδέα της ανοικοδόμησης του Ναού του Σολομώντα! Ποτέ όμως δεν ξέχασαν ότι κάποια μέρα θα έπρεπε οπωσδήποτε να το κάνουν...

Πότε ακριβώς έγινε το τέμενος του Ομάρ; Χτίστηκε το 638 μ.Χ., όταν οι Άραβες Μουσουλμάνοι κατέλαβαν την περιοχή και ο χαλίφης Ομάρ διέταξε στον λόφο όπου κάποτε έστεκε ο ναός του Σολομώντα να γίνει ένας ιερός χώρος για τους Μωαμεθανούς. Πάντως για μια περίοδο στη θέση εκείνη έστεκε ρωμαϊκός ναός του Καπιτωλίου Διός!

Ιδού τώρα τα νεώτερα εκπληκτικά στοιχεία που περιήλθαν εις γνώση μας από τον αόρατο δια γυμνού οφθαλμού κόσμο του διεθνούς παρασκηνίου. Σύμφωνα λοιπόν με μια αρκετά «παράξενη» κινητικότητα που παρατηρείται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ, όπου πηγαινοέρχονται ειδικοί «αρχαιολόγοι» (ή μήπως... πράκτορες καλυμμένοι υπό τη μορφή των «αρχαιολόγων»;), εκεί πέρα «κάτι» ετοιμάζεται. Κάτι το συγκλονιστικό, αφού όλα αυτά θα πρέπει να ιδωθούν και υπό το πρίσμα του ανελέητου αυτή τη στιγμή πολέμου που διεξάγεται στο παρασκήνιο των μυστικών υπηρεσιών και ομάδων, ο οποίος από μόνος του φανερώνει ότι απίστευτα γεγονότα μας περιμένουν. Και μάλιστα ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!

Ήδη λοιπόν διακινείται – γιατί άραγε ακριβώς τώρα; - το εξής σενάριο: ότι ο Ναός του Σολομώντα... έχει ήδη ανοικοδομηθεί!!! Αυτό το απίστευτο νέο που μας ήρθε από «ειδική» πηγή βασίζεται πάνω στον ισχυρισμό ότι, με δεδομένη τη φοβερή αστάθεια στην οποία βρίσκεται σήμερα ο κόσμος (όπου όλοι πια βλέπουν ότι έρχονται τρομακτικές αλλαγές...), έχει πλέον πλησιάσει ο καιρός της εμφάνισης του Βασιλιά των Ιουδαίων! Αυτού δηλ. που θα κυβερνήσει τον πλανήτη, δοξάζοντας το εβραϊκό έθνος, τον «εκλεκτό λαό» του Κυρίου... Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, και επειδή «μερικοί»... βιάζονται (!), χτίστηκε με απόλυτη μυστικότητα ο Ναός αυτός και, επομένως, αναμένεται η ανατίναξη του τεμένους του Ομάρ (με αφορμή τον επερχόμενο πόλεμο Ιράν-Ισραήλ) και η ανόρθωση του Ναού του Σολομώντα στο ιστορικό του μέρος!

Εδώ αξίζει να παραθέσουμε και μια άλλη άκρως ενδιαφέρουσα πληροφορία, που σχετίζεται πολύ με τα παραπάνω και – τουλάχιστον για τους μυημένους – δείχνει πάρα πολλά και σπουδαία. Λέγεται λοιπόν ότι το 1981, όταν είχαν γίνει σχετικές ανασκαφές στο μέρος αυτό, οι Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έντρομοι κάτω απ’ τη γη το... άγαλμα του Μπαθομέτ! Αυτής της πανάρχαιας θεότητας της Μέσης Ανατολής, που ήταν τραγόμορφη και μερικοί έφτασαν στο σημείο να θεωρήσουν ακόμα και «υποχθόνια» ή «σατανική»... Τι άραγε σημαίνουν όλα αυτά; Και γιατί η κυβέρνηση του Ισραήλ τα αποκρύπτει «με νύχια και με δόντια»; Το θέμα είναι τεράστιο.


Η «πνευματική ανοικοδόμηση» του Ναού του Σολομώντα


Σε πνευματικό επίπεδο, ο κεντρικός στόχος του τεκτονισμού – όπως τον περιγράφουν οι ίδιοι οι τέκτονες – είναι «η πνευματική ανοικοδόμηση του Ναού του Σολομώντα»! Με ό,τι βέβαια μπορεί να σημαίνει αυτό. Παραθέτουμε, λοιπόν, εδώ τα σχετικά αποσπάσματα από ένα θεμελιώδες βιβλίο της τεκτονικής βιοθεωρίας και διδασκαλίας, υπό τον τίτλο «Το συμβολίζει ο μύθος του Χιράμ εν τη μασονία» του γνωστού Μεγάλου Διδασκάλου και μύστη των απόκρυφων γνώσεων Papus. Γράφει λοιπόν αυτός ο μεγάλος τέκτονας του παρελθόντος επακριβώς τα εξής στο ως ένω έργο του και υπό τον τίτλο ενότητας «Σκοπός της μασονίας»:

«Ο αλληγορικός σκοπός της Μασονίας είναι η ανοικοδόμησις του ναού του Σολομώντος. Ο πραγματικός σκοπός της είναι η ανασύστασις της κοινωνικής ενότητος δια της ενώσεως του λογικού προς την πίστιν και η αποκατάστασις της ιεραρχίας συμφώνως προς τας γνώσεις και τας αρετάς, με την μύησιν και τας δοκιμασίας ως βαθμούς. Ως βλέπετε, ουδέν είναι ωραιότερον, αξιολογώτερον και μεγαλειωδέστερον τούτων των ιδεών και τούτων των τάσεων. Δυστυχώς αι δοξασίαι της ενότητος και η υποταγή εις την ιεραρχίαν δεν διετηρήθησαν εν τη παγκοσμίω Μασονία, και μετ’ ου πολύ, εγεννήθη μία ετερόδοξος Μασονία, αντίθετος προς την ορθόδοξον Μασονίαν, και τα μεγαλείτερα δεινά της Γαλλικής επαναστάσεως υπήρξαν το αποτέλεσμα τούτου του σχίσματος».

Το παραπάνω απόσπασμα, για όσους μπορούν να κατανοήσουν τι κρύβεται πίσω από αυτές τις λέξεις του Papus, λέει πολλά! Καταρχάς, συμφωνεί απόλυτα με αυτό που ισχυριζόμαστε και εμείς στα γραπτά μας: ότι ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει κάποιος τη γενικότερη τεκτονική μυητική διαδικασία, εάν προηγουμένως δεν έχει διεισδύσει στα μυστήρια της εβραϊκής βιοθεωρίας και, συνολικότερα, εάν δεν είναι γνώστης της λαϊκής παράδοσης του Ισραήλ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο σωστός ελευθεροτέκτονας οφείλει να μαθαίνει και να γνωρίζει πρώτιστα το εβραϊκό αλφάβητο, μες στο οποίο εμπεριέχεται όλη η αρχαία σοφία των πληθυσμών της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

Συνεπώς, ο ορθόδοξος τεκτονισμός – το λέει πεντακάθαρα πιο πάνω ο ίδιος ο μέγας τέκτονας Papus – είναι αυτός που ακολουθεί την εβραϊκή μυητική παράδοση! Βεβαίως, ο τεκτονισμός εμπλουτίστηκε αργότερα και με πλήθος άλλων φιλοσοφικών παραδόσεων (συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής) και έλαβε κατά καιρούς διάφορες μορφές, υπό τη μορφή ιπποτικών ταγμάτων, κλειστών αδελφοτήτων, σχολών σκέψης κτλ. Τα παραπάνω όμως δεν σημαίνουν ότι παύει ο συνεκτικός ιστός, ο θεμελιώδης δηλ. δεσμός, του ελευθεροτεκτονισμού να είναι η εβραϊκή σκέψη... Και πολύ σωστά επισήμανε ο Papus ότι η ετερόδοξη μασονία, αυτή η ιστορική εκτροπή της βασικής τεκτονικής ιδέας, υπήρξε η αιτία πολλών δεινών σε παγκόσμιο επίπεδο, με χαρακτηριστική βεβαίως τη γαλλική επανάσταση του 1789. Διότι ο τεκτονισμός θα πρέπει να βλέπεται πρώτα απ’ όλα ως μία παγκόσμιου βεληνεκούς οργανωμένη δομή, με τις διάφορες συνιστώσες της, που ουκ ολίγες φορές έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους, εκφράζοντας ουσιαστικά διαφορετικά συμφέροντα (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά κτλ.).

Από εκεί και πέρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία άλλη ερμηνεία, την οποία ακούσαμε και εμείς οι ίδιοι και θεωρούμε απαραίτητο να την παραθέσουμε. Σύμφωνα λοιπόν μ’ αυτή, τα πραγματικά μυστήρια του τεκτονισμού δεν είναι ούτε εβραϊκά, αλλά ούτε και ελληνικά. Είναι όμως... ισλαμικά και βασίζονται πάνω στις αρχικές μωαμεθανικές μυστηριακές πρακτικές! Αυτή η απίστευτη κατά πολλούς ερμηνεία έχει να κάνει με ό,τι πιο βαθύ στην αποκρυφιστική διδασκαλία δεδομένων ισλαμικών ταγμάτων, τα οποία μιλάνε ευθέως για «κυκλική διεργασία του σύμπαντος κόσμου», για «στροβιλισμό της φύσης και του χωροχρόνου» [ΣΗΜ.: σαν τους Δερβίσηδες του μουσουλμάνου διδασκάλου Mevlana Celaleddin Rumi, δηλ. «Ρωμηού»!], αλλά και για «πράσινη-φωσφορίζουσα ακτινοβολία που προέρχεται από το Βιβλίο της Γνώσης»!...

Επανερχόμενοι τώρα στο θέμα της σχεσιολογίας τεκτονισμού και ναού του Σολομώντα, πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε – επειδή οι περισσότεροι το αγνοούν – ότι ο ίδιος ο τεκτονισμός, ούτως ή άλλως, ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ. Και όλος ο μύθος του αρχιτέκτονα Χιράμ (Χι-Ραμ = Η σοφία του Ραμ), τον οποίο προσέλαβε ο Εβραίος βασιλιάς Σολομώντας για να κτίσει στα Ιεροσόλυμα τον μεγαλοπρεπή ναό, αυτό το στολίδι της Ανατολικής Μεσογείου και «αντίβαρο» του ελληνικού Παρθενώνα των Αθηνών, περιγράφεται λεπτομερώς στο ως άνω αναφερόμενο κλασικό έργο του μύστη Papus. Από το έργο αυτό αξίζει να παραθέσουμε ένα ακόμα κομμάτι, που επίσης φανερώνει πάρα πολλά:

«Ο Σολομών, επιθυμών να εγείρη ένα Ναόν εις τον Θεόν, εζήτησε την βοήθειαν του γείτονός του, του βασιλέως της Τύρου. Ούτος τω απέστειλε τους πλέον επιδεξίους των εργατών του και, μεταξύ άλλων, τον επιφορτισμένον να επιβλέπη και να διευθύνη τας εργασίας του Ναού άνθρωπον, ένα αρχιτέκτονα καλούμενον Χιράμ.

Ο Χιράμ ήτο τόσον αυστηρός όσον και πεπαιδευμένος. Ανατραφείς εν τω μέσω των αγρίων δασών, είχεν ως μόνον διδάσκαλον την Φύσιν. Εξιχνίαζεν αυτής τα πλέον βαθέα μυστήρια δια μόνης της δυνάμεως της θαυμαστής του διαισθήσεως.

Μόλις αφίχθη ο Χιράμ, διεμοίρασε τους εργάτας εις τρεις μεγάλας τάξεις. Προς τα δεξιά του παρετάχθησαν όσοι ειργάζοντο τα ξύλα, αριστερά του όσοι ησχολούντο με τα μέταλλα και τέλος εν τω μέσω ευρίσκοντο όσοι ειργάζοντο τους λίθους.

Όταν η κατά τάξεις, συμφώνως προς το επάγγελμα, διαίρεσις επετελέσθη, ο Χιράμ υποδιήρεσεν εκάστην των τάξεων εις τρία μέρη κατά τας γνώσεις εκείνων, οίτινες την απετέλουν.

Οι ήττον πεπαιδευμένοι απετέλεσαν εν εκάστη τάξει τους Μαθητάς. Οι όντες επιδέξιοι εις τας εκτελουμένας εργασίας, εγένοντο οι Εταίροι και τέλος οι διευθύνοντες τους άλλους, κατέστησαν οι Διδάσκαλοι.

Ίνα εμποδισθή πάσα σύγχυσις μεταξύ των ταγμάτων τούτων, έκαστον των μελών έλαβεν μίαν μυστηριώδη λέξιν, δεικνύουσαν την θέσιν του εν τη ιεραρχία. Οι Μαθηταί, ανεγνωρίζοντο προφέροντες την λέξιν Ζακέν, οι Εταίροι, λέγοντας Μποάζ και οι Διδάσκαλοι, προφέροντες γράμμα προς γράμμα την μυστηριώδη τετράδα των μυστών: ΙΕΒΕ»...

Σχόλιο: δηλαδή (όπως το αποδίδουμε, λόγω της ιδιαιτερότητας της εβραϊκής προφοράς)... «ΓΙΑΧΒΕ»! Ή, ακόμα πιο ελληνικότερο, «ΙΕΧΩΒΑ»... Ο νοών νοείτω.


Ολοκαίνουριος Ναός του Σολομώντα... από τον ουρανό!


Παραθέτουμε κάτωθι σε αποκλειστικότητα όσα είπε για το θέμα του Ναού του Σολομώντα σε «κλειστό κύκλο» ένας Εβραίος σιωνιστής. Όπως υποσχεθήκαμε στην «πηγή» μας (και εμείς τηρούμε πάντοτε τις υποσχέσεις μας), δημοσιεύουμε την άποψη του Εβραίου σιωνιστή εντελώς ασχολίαστη από τη δική μας πλευρά. Ιδού, λοιπόν, τι είπε ο άνθρωπος αυτός, χωρίς προσθαφαιρέσεις ούτε και σχόλια δικά μας στα λεγόμενά του:

«Το Μεγάλο Ισραήλ είναι προαπαιτούμενο της σωτηρίας του ανθρώπου! Είναι ανάγκη κάτω από τον αληθινό Θεό-Γιαχβέ να υποταχθεί κάθε βέβηλο έθνος, οι εθνικοί... Το Μεγάλο Ισραήλ εμποδίζουν με κάθε τρόπο οι λαοί που μας έστειλε προς παραδειγματισμό για να μας ταλαιπωρούν ο Θεός-Γιαχβέ. Αυτούς τους λαούς το Μεγάλο Ισραήλ είναι γραμμένο, πως θα νικήσει και θα φέρει στον ορθό δρόμο της φανέρωσης του αληθινού Θεού-Γιαχβέ.

Θα δείξει ο αληθινός Θεός-Γιαχβέ το θαύμα του! Θα χτίσει σε κλάσματα του δευτερολέπτου τον ναό μας, αυτόν τον ίδιο που έχτισε κάποτε ο μεγάλος βασιλιάς του Ισραήλ, ο Σολομών! Από τον ουρανό θα κατέλθει ο ναός και θα εγκατασταθεί έτοιμος, σαν τα παλιά χρόνια, εκεί που είναι πάντα η θέση του. Στο κέντρο της ιερής μας πόλης, της Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσας του Μεγάλου πνευματικού Ισραήλ.

Οι εθνικοί και οι βέβηλοι λαοί θα τρομάξουν και θα σπρώξουν κάτω τα είδωλα! Θα ηττηθούν και θα παραδεχθούν αυτή την ήττα οι ηγέτες τους. Δεν υπάρχει άλλος λαός από τον εκλεκτό του Θεού-Γιαχβέ! Και δεν υπάρχει άλλος αληθινός Θεός παρά ο αληθινός Θεός του Ισραήλ! Το Μεγάλο Ισραήλ είναι η πνευματική απεικόνιση του Θεού-Γιαχβέ στο δημιούργημα του κόσμου του»...


Το Σχέδιο: ανατίναξη του τεμένους του Ομάρ – τοποθέτηση του Ναού του Σολομώντα


Υπάρχει μία τρομακτική παράμετρος του πλανητικού παρασκηνίου: εκείνη που κάνει λόγο για εφαρμογή τρομακτικών παγκοσμίων πολιτικών, που βασίζονται αποκλειστικά και μόνο σε ένα απόκρυφο «πρόγραμμα» επαλήθευσης παλαιών προφητικών παραδόσεων. Τι εννοούμε; Ότι συγκεκριμένοι εξουσιαστικοί κύκλοι προσπαθούν να κάνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ προκειμένου να τύχουν επιβεβαίωσης διάφορες προφητείες του παρελθόντος, ακολουθώντας έναν δεδομένο και προδιαγεγραμμένο σχεδιασμό. Θέλουν, με δυο λόγια, να προκαλούν ΟΙ ΙΔΙΟΙ τα μελλοντικά γεγονότα! Κάτι που, ασφαλώς, είναι ασύλληπτο για τον υγιή νου ενός κανονικού ανθρώπου...

Τα παραπάνω βρίσκουν την τέλεια εφαρμογή τους στην περίπτωση του ναού του Σολομώντα, ο οποίος έδρευε στην Ιερουσαλήμ. Ως γνωστόν σήμερα στη θέση του ναού εκείνου βρίσκεται το μωαμεθανικό τέμενος του Ομάρ, που για τους απανταχού Μουσουλμάνους είναι το δεύτερο σε σημασία ιερό μέρος του Ισλάμ αμέσως μετά τη Μέκκα. Ασφαλώς υπάρχει η «πνευματική ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα», που είναι ένας από τους στόχους του παγκοσμίου τεκτονισμού. Όμως, παράλληλα, υφίστανται σιωνιστικοί κύκλοι, αποτελούμενοι από φανατικούς Εβραίους εθνικιστές (εντός και εκτός του κράτους του Ισραήλ), οι οποίοι λαμβάνουν τον θρύλο της ανοικοδόμησης του ναού του Σολομώντα... κυριολεκτικά!

Σύμφωνα με τη θρησκευτική αυτή δοξασία, απαραίτητο προαπαιτούμενο για τον ερχομό του «Μεσσία» αποτελεί η ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα. Όταν λοιπόν χτιστεί εκ νέου ο ναός αυτός, τότε μέσα σ’ αυτόν θα στεφθεί «βασιλιάς των Εβραίων» ο επερχόμενος «Μεσσίας», που ταυτόχρονα θα γίνει και κυρίαρχος όλου του κόσμου! Μ’ αυτόν τον τρόπο το Ισραήλ θα δοξαστεί σε ολόκληρο τον πλανήτη και όλα τα έθνη θα προσκυνήσουν τον «Μεσσία»-«βασιλιά των Εβραίων»...

Βεβαίως, η χριστιανική τοποθέτηση στα παραπάνω είναι ξεκάθαρη: ο Μεσσίας έχει ήδη έρθει στον κόσμο ετούτο! Ήταν ο Θεάνθρωπος Ιησούς, που ασφαλώς αναμένεται να εμφανιστεί εκ νέου στη Δευτέρα Παρουσία Του. Κατά συνέπεια ο αναμενόμενος «Μεσσίας» του σιωνισμού είναι -πάντα κατά τους Χριστιανούς- ο Αντίχριστος, ο αντί του Χριστού, ο οποίος θα πολεμήσει και θα υποτάξει τη χριστιανική Εκκλησία...

Όμως τον Ιούλιο του 2014 διαβάσαμε την ενδιαφέρουσα είδηση με τίτλο: «Έτοιμος ο Ναός του Σολομώντα;». Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ: «Μετά από περίπου 3 χρόνια, ολοκληρώθηκε το χτίσιμο του ναού του Σολομώντα στη Βραζιλία. Μάλιστα, το προηγούμενο Σάββατο στις 19 Ιουλίου του 2014, έπειτα από 40 μέρες νηστείας πραγματοποιήθηκε και ο καθαγιασμός του ναού. Τα επίσημα εγκαίνια του ναού θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιουλίου». Όλα αυτά επιβεβαιώνουν βεβαίως τους φόβους πολλών ότι... θα υπάρξει απίστευτη πλανητική προβοκάτσια με τον ναό, που (δεν είναι απίθανο) να προκαλέσει τρομακτική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και ακόμη και έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο!

Τι θα πράξουν λοιπόν οι νόες εκείνοι που, με τον ως άνω τρόπο, ωθούν τα πράγματα προς παγκόσμια ανωμαλία; Δηλ. προς ένα θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα-Αρμαγεδδώνα, που θα κατακάψει τον πλανήτη και θα απειλείσει τη ζωή πάνω σ’ αυτόν με πλήρη εξαφάνιση; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο ανοικοδομηθείς ήδη «ναός του Σολομώντα» θα πάρει τη θέση του τεμένους του Ομάρ... από τον ουρανό! Αφού φυσικά πρώτα κάποια προβοκατόρικη έκρηξη καταστρέψει ολοσχερώς το ισλαμικό αυτό ιερό τζαμί... Και ύστερα στη θέση του λόφου, πλάι στο περιβόητο «τείχος των δακρύων», θα ανεγερθεί και πάλι «λαμπρός και ένδοξος» ο ναός του ισραηλιτικού λαού, μέσα στον οποίο θα στεφθεί ο «Μεσσίας»! Πράγματι, αποκύημα τρομακτικής φαντασίας όλα τα παραπάνω...


Η Ιερουσαλήμ, ο Ναός του Σολομώντα, η «Ιντιφάντα» και ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος


Οδηγούμαστε λοιπόν σε μία νέα πλανητική σύρραξη, σε έναν Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα («Αρμαγεδδών») και σε καταστροφή της ζωής πάνω στη Γη μας; Αυτό φοβούνται όσοι μελετούν προσεκτικά τις Γραφές και έχουν γνώση των πανάρχαιων προορατικών παραδόσεων της πίστης μας.

Κατ’ αυτούς, η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από την υπερατλαντική υπερδύναμη των ΗΠΑ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για το πάγιο εβραϊκό όραμα, στη θέση του σημερινού ιερού -για τους μουσουλμάνους- τεμένους του Ομάρ στα Ιεροσόλυμα να ανοικοδομηθεί ο Ναός του Σολομώντα! Γιατί; Διότι τούδε και στο εξής οι Ισραηλινοί θα ελέγχουν πλέον απόλυτα την Ιερουσαλήμ (τόσο τη δυτική όσο και την ανατολική πόλη), συνεπώς θα μπορούσαν μέσα στα επόμενα χρόνια να προχωρήσουν το σχέδιο της ανέγερσης του Ναού του αρχαίου βασιλιά τους…

Κάτι τέτοιο το γνωρίζουν ασφαλώς καλύτερα απ’ όλους οι Άραβες (και ειδικά οι Παλαιστίνιοι που εδώ και δεκαετίες βιώνουν στο πετσί τους την ισραηλινή κατοχή), γι’ αυτό και ένα νέο βίαιο κύμα αραβικής «Ιντιφάντα» («εξέγερσης») αναμένεται να αρχίσει, κι ετούτο όχι μόνο εντός του Ισραήλ, αλλά ΚΑΙ των ΗΠΑ -που για τους φανατικούς του Ισλάμ θεωρούνται «σατανικό κράτος»-, καθώς και κάθε χώρας που είναι προσκείμενη υπέρ του Ισραήλ και των Εβραίων! Δεν είναι τυχαίο που η θεωρούμενη από ΗΠΑ, ΕΕ και Ισραήλ ως «τρομοκρατική» οργάνωση «Χαμάς» κάλεσε δημόσια τον αραβικό κόσμο σε νέα «Ιντιφάντα», εάν τελικά η Ιερουσαλήμ γίνει δεκτή ως πρωτεύουσα του Ισραήλ απ' την παγκόσμια κοινότητα.

Ασφαλώς, όλα αυτά δίνουν «τροφή» στα όνειρα κάποιων θρησκόληπτων Ισραηλιτών, οι οποίοι ονειρεύονται ένα «μεγάλο Ισραήλ» με την εμφάνιση ενός «Μεσσία» («του αναμενόμενου Χριστού των Ιουδαίων») που θα εξαπλώσει τις εβραϊκές αξίες ανά τον πλανήτη, λυτρώνοντας την ανθρωπότητα από τον παγκόσμιο θερμοπυρηνικό εφιάλτη που έρχεται…


Τι λέει η χριστιανική παράδοση για τον ναό του Σολομώντα


α) Ο Απόστολος Παύλος: «ώστε αυτόν (τον Αντίχριστον) εις τον ναόν του Θεού ως θεόν καθίσαι, αποδεικνύντα εαυτόν ότι εστί θεός» (Β' Θεσ. β', 3-4).

β) Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός: «Και θα μπει όχι στο ναό του Θεού, τον δικό μας, αλλά στον παλιό, τον ιουδαϊκό. Γιατί δεν θα εισέλθει σε μας αλλά στους Ιουδαίους· δεν θα είναι υπέρ του Χριστού αλλά κατά του Χριστού και των οπαδών του, γι’ αυτό λέγεται και αντίχριστος».

γ) Ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων: «Σε ποιόν ναό άραγε; Των Ιουδαίων, λέγει, ο οποίος έχει καταστραφεί. Μη γένοιτο, να εννοεί αυτόν στον οποίο βρισκόμαστε. Γιατί το λέγω αυτό; Για να μη θεωρηθεί ότι χαριζόμαστε στους εαυτούς μας. Διότι, εφόσον έρχεται ως Χριστός στους Ιουδαίους, θέλει ασφαλώς και να προσκυνείται από Ιουδαίους, και για να τους απατήσει περισσότερο, δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για τον ναό, δίνοντάς τους έτσι την εντύπωση, ότι αυτός είναι από τη γενιά του Δαβίδ, ο οποίος θα ανοικοδομήσει τον ναό που ο Σολομών είχε οικοδομήσει».

δ) Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Δεν θα οδηγήσει εκείνος στην ειδωλολατρία, αλλά θα είναι κάποιος αντίθεος, και θα καταλύσει όλους τους θεούς, και θα προστάξει να προσκυνούν αυτόν αντί του Θεού, και θα καθίσει στο ναό του Θεού, όχι μόνο στον ναό των Ιεροσολύμων, αλλά και στις Εκκλησίες που βρίσκονται παντού».

ε) Ο Άγιος Ιππόλυτος: «Ανέδειξε ο Χριστός την ιδίαν σάρκα ως ναόν, και ανέστησε τον εαυτόν Του μετά από τρεις ημέρες και αυτός θα πράξει ακριβώς το ίδιο και θα αναστήσει μέσα σε τρεις ημέρες στα Ιεροσόλυμα τον λίθινον ναόν. Και κατόπιν θα οικοδομήσει τον ναόν στα Ιεροσόλυμα και θα τον ανυψώσει ταχύτατα και θα τον αποδώσει στους Ιουδαίους».

363 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page