top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Η καταγωγή των προέδρων των ΗΠΑ… από τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

«Ξίφος του Δαβίδ» και Παπανδρέου-Μινέικο!

6.2.2017

Του Δρ. Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Στον κόσμο των βασιλικών οίκων της Ευρώπης υπάρχει ένα αρκετά ενδιαφέρον και μεγάλο παρασκήνιο, αλλά και μπόλικο μυστήριο, εφόσον για πολλούς παραμένει άγνωστο το ιστορικό υπόβαθρο, οι ρίζες, των ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών. Εάν όμως κανείς ερευνήσει σε βάθος (στα άδυτα των αδύτων της απόκρυφης γεωπολιτικής, εκεί όπου κινούνται μυστηριωδώς τα γρανάζια που ορίζουν τις μοίρες μας), θα διαπιστώσει πράγματα εκπληκτικά και συμπτώσεις άκρως ενδιαφέρουσες· έτσι εξηγούνται πάρα πολλά από όσα συνέβησαν κατά καιρούς, και συνεχίζουν να συμβαίνουν, στο προσκήνιο της παγκόσμιας πολιτικής.

Το ερώτημα της προέλευσης των σύγχρονων βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης θα μπορούσε και να… αντιστραφεί! Δηλ. να διερωτηθεί κάποιος εάν οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες του κόσμου έχουν κι οι ίδιοι άμεση ή έμμεση σχέση συγγένειας με τους πατροπαράδοτους βασιλικούς οίκους. Αυτό το ερώτημα έχει τεθεί κυρίως από ανθρώπους οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι πίσω από τη σύγχρονη εξουσιαστική ελίτ του πλανήτη βρίσκεται ένα αόρατο «κύκλωμα» διακυβέρνησης της ανθρωπότητας, που προέρχεται από την ίδια ρίζα και η καταγωγή του πάει αρκετά πίσω στην ιστορία. Ίσως μάλιστα, λένε οι ίδιοι κύκλοι, συνεστιάσεις κλειστού χαρακτήρα (π.χ. της λέσχης Μπίλντερμπεργκ) να έχουν κάποιου είδους «ομφάλιο λώρο» με το ως άνω «κύκλωμα».

Ουσιαστικά, το γενεαλογικό δέντρο ΟΛΩΝ των ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων πηγαίνει αρκετά πίσω: στον 11ο αιώνα και τον Γουλιέλμο Α΄ της Αγγλίας, γνωστότερο ως Γουλιέλμο τον Κατακτητή (έζησε από το 1028 έως το 1087 και ήταν Βασιλεύς της Αγγλίας από το 1066 έως τον θάνατό του). Από εκεί και έπειτα, το βασιλικό δέντρο αρχίζει να ξεδιπλώνει τα κλαδιά του, καλύπτοντας το μεγαλύτερο φάσμα της «γηραιάς ηπείρου». Η ελληνική βασιλική οικογένεια, φερ’ ειπείν, προέρχεται από τον δανέζικο βασιλικό οίκο, ο οποίος με τη σειρά του έχει τις καταβολές του στον αγγλικό Θρόνο.

Λίγο ή πολύ είναι γνωστές οι συγγένειες των σύγχρονων βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Εκείνο που δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι ότι αυτές… σχετίζονται με τους κατά καιρούς προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ)! Ίσως έτσι να εξηγείται μάλιστα και ο διαχρονικός δεσμός ανάμεσα στην προεδρευόμενη δημοκρατία των ΗΠΑ και στο αγγλικό Στέμμα (μοναρχία). Οι στενές σχέσεις Ουάσιγκτον-Λονδίνου είναι παραπάνω από εμφανείς και, οπωσδήποτε, σ’ αυτό παίζει ρόλο και η γεωπολιτική διάσταση, εφόσον αμφότερες είναι θαλασσοκρατικές (ατλαντικές), δηλ. ναυτικές δυνάμεις, με κοινά συμφέροντα και επιδιώξεις.

Ακολουθεί ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα μιας έρευνας που πραγματοποίησε μία… 12χρονη, η Μπρίτζαν Νταβινιόν από την Καλιφόρνια! Η μικρή αυτή κοπέλα, πριν από μερικά χρόνια (επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ) δημιούργησε ένα πρωτοποριακό οικογενειακό δέντρο που συνδέει τους 43 από τους 44 Αμερικανούς προέδρους με έναν κοινό, και μάλλον απρόσμενο, πρόγονο: τον βασιλιά Ιωάννη της Αγγλίας! Συγκεκριμένα, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» για την ανακάλυψή της, η νεαρή ανέφερε ότι χρειάστηκε επί πολλούς μήνες να ερευνήσει περισσότερα από 500.000 ονόματα, ώστε να εντοπίσει τόσο τους αρσενικούς, όσο και τους θηλυκούς προγόνους των Αμερικανών προέδρων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνάς της, ο μόνος ηγέτης των ΗΠΑ, ο οποίος δεν συνδέεται με το βασιλιά Ιωάννη είναι ο 8ος πρόεδρος της χώρας, ο Μάρτιν Βαν Μπιούρεν, ο οποίος είχε ολλανδική καταγωγή.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι πριν την έρευνα της 12χρονης, οι γενεαλόγοι που ερεύνησαν κι εκείνοι το θέμα είχαν καταλήξει σε παρόμοιο συμπέρασμα. Απ’ την πλευρά τους είχαν καταφέρει να συνδέσουν μόνο 22 Αμερικανούς προέδρους, πιθανότατα επειδή είχαν επικεντρωθεί μόνο στους αρσενικούς προγόνους τους. Το πόρισμα όμως όλων αυτών είναι κοινό και δεν μπορεί να είναι τυχαίο: υπάρχει ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΣ δεσμός ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, και μάλιστα ο δεσμός αυτός έχει να κάνει με την ΑΓΓΛΙΚΗ βασιλική οικογένεια! Και έτσι, μπορεί κάποιος να εξηγήσει καλύτερα τους στενότατους δεσμούς ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου: πέραν της κοινής γεωπολιτικής τους κατεύθυνσης, τους ενώνει και το βασιλικό αίμα…

Υπενθυμίζουμε ότι ο βασιλιάς Ιωάννης, γνωστός επίσης και ως «Ακτήμονας», έμεινε στην ιστορία για την υπογραφή της περίφημης «Magna Carta» («Μεγάλη Χάρτα») το 1215, η οποία περιόρισε τη δύναμη του μονάρχη, προστάτεψε τα δικαιώματα των υπηκόων του και βοήθησε στη διαμόρφωση του βρετανικού κοινοβουλίου. Με τον τρόπο αυτό η ιστορία μας πηγαίνει και πάλι πίσω στον Γουλιέλμο τον Κατακτητή και τον 11ο αιώνα μ.Χ. Τόσο ο αγγλικός Θρόνος όσο και ο Λευκός Οίκος της Ουάσιγκτον συνεπάγεται ότι κατάγονται από τον Γουλιέλμο Α΄ της Αγγλίας!

Θα μπορούσε με όλα τα παραπάνω να σχετίζεται και η ελληνική πολιτική σκηνή, έστω εν μέρει; Η απάντηση είναι καταφατική, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον μία πασίγνωστη ελληνική πολιτική οικογένεια που άλλαξε τον ρου της ιστορίας μας. Πρόκειται για την οικογένεια… Παπανδρέου και τη σύνδεσή της με «άγνωστο» βασιλικό οίκο της παλιάς Ευρώπης! Ίσως έτσι να εξηγείται και η στενή φιλία του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρίγκιπα Νικόλαο, αλλά και το γεγονός ότι ο τελευταίος διαμένει σε σπίτι που ανήκει στην οικογένεια Παπανδρέου, στην περιοχή Εκάλη των Αθηνών, ενώ οι δύο άνδρες (ΓΑΠ και Νικόλαος) είναι επίσης και γείτονες, αφού τα σπίτια τους είναι το ένα δίπλα στο άλλο… Εδώ να υπενθυμίσουμε και το αμερικανορωσικό σχέδιο «Ιωάννης Βατάτζης», το οποίο προωθεί το δίδυμο ΓΑΠ-Πρίγκιπα Νικολάου για μελλοντική διακυβέρνηση ενός μείζονος χώρου γύρω από το Αιγαίο, με επίκεντρο την Κωνσταντινούπολη.

Στο έργο του γράφοντος «Ποιος είναι ο Γ.Α.Π.;» (2012), το οποίο κυκλοφόρησε σε δεύτερη έκδοση από τις εκδόσεις «Ελληνική Άνοδος», τον Ιανουάριο του 2015, σημειώνουμε τα εξής για τον προπάππο του Γιώργου Παπανδρέου, Πολωνό μηχανικό Ζίγκμουντ Μινέικο: «Ο Ζίγκμουντ Μινέικο υπήρξε μία πολύ «σκοτεινή» μορφή, η ζωή του οποίου καλύπτεται με έναν παχύ πέπλο μυστηρίου. Προερχόταν από οικογένεια Πολωνών ρωμαιοκαθολικών μεγαλογαιοκτημόνων ευγενών της Λιθουανίας και διακρίθηκε για την πολυποίκιλη δράση του στη Ρωσία και τα Βαλκάνια».

Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επισκεφτεί την Πολωνία τη δεκαετία του 1980, ο τότε Πολωνός ηγέτης στρατηγός Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκι του είχε κάνει ως δώρο το γενεαλογικό δέντρο των Μινέικο (η μητέρα του Ανδρέα, Σοφία Μινέικο, ήταν κόρη του Ζίγκμουντ). Δεν προκύπτει βεβαίως καμία εβραϊκή καταγωγή των Μινέικο, όμως είναι αληθές ότι ο Ζίγκμουντ Μινέικο υπήρξε μέγας τέκτονας. Οι Μινέικο ήταν ευγενείς (αριστοκράτες), κάτοχοι παλιών πύργων και φέουδων στη Λιθουανία και την Πολωνία και θεωρούνται… συγγενείς με τους βασιλείς των σκανδιναβικών κρατών! Κατά συνέπεια, είναι έμμεσοι (μακρινοί) συγγενείς και της αγγλικής βασιλικής οικογένειας, η οποία έχει απ’ την άλλη πλευρά στενότατους δεσμούς αίματος με τον ελληνικό Θρόνο· να μην λησμονούμε ότι πέραν των παλαιών συγγενικών δεσμών των ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων, ο σύζυγος της Αγγλίδας Βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππος, είναι θείος του Βασιλέως των Ελλήνων Κωνσταντίνου του Β΄.

Το ότι η οικογένεια Μινέικο έχει απ’ ευθείας συγγενική σύνδεση με τους βορειοευρωπαϊκούς βασιλικούς οίκους μπορεί να εξηγηθεί κι από το γεγονός ότι στα ύστερα μεσαιωνικά χρόνια οι περισσότεροι κάτοχοι γης (τσιφλικιών) στην Ευρώπη, Δυτική και Ανατολική, ήταν λιγότερο ή περισσότερο ξαδέλφια με τους τότε Βασιλείς της «γηραιάς ηπείρου». Έτσι και στην περίπτωση των Μινέικο, φαίνεται ότι υπάρχει κάποιου είδους συγγενική σχέση με το βασίλειο της Δανίας, γι’ αυτό και σήμερα υπάρχει αυτή η, κατά πολλούς ανεξήγητη, φιλία και συσχετισμός ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Πρίγκιπα Νικόλαο.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε και μία άλλη παράξενη συγγένεια. Αντιγράφουμε από το έργο μας «Ποιος είναι ο Γ.Α.Π.;» το εξής ενδιαφέρον απόσπασμα: «Ο πατέρας του [του Γεωργίου Παπανδρέου, «γέρου της δημοκρατίας»], παπα-Ανδρέας Σταυρόπουλος, ήταν ιερέας στην Πάτρα και απ’ αυτόν προέρχεται το επώνυμο «Παπανδρέου». Η καταγωγή της οικογένειας Σταυρόπουλου ήταν από το χωριό Καλέντζι της Αχαΐας, η δε μητέρα του, Παγώνα Παπαδοπούλου, καταγόταν από τον διπλανό οικισμό της Αγίας Μαρίνας […] Από την Αγία Μαρίνα καταγόταν και η οικογένεια του ηγέτη του καθεστώτος της 21ης Απριλίου, Γεωργίου Παπαδόπουλου (ο οποίος γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι Αχαΐας). Μάλιστα ο Παπαδόπουλος υπήρξε ξάδελφος του Ανδρέα Παπανδρέου, αφού ήταν συγγενείς από τους πατεράδες τους! Στην πραγματικότητα οι προπαππούδες τους υπήρξαν αδέλφια κι αυτό εξηγεί το ενδιαφέρον του Γεωργίου Παπανδρέου για τον Παπαδόπουλο μετά το περίφημο «σαμποτάζ του Έβρου», αλλά και το γεγονός ότι τα μέλη της οικογένειας του μετέπειτα Απριλιανού κυβερνήτη ήταν πάντοτε ψηφοφόροι του «Γέρου της Δημοκρατίας» στον νομό Αχαΐας»…

Και κάπου εδώ… μπαίνει στον χορό η περίφημη «υπερστοά» της Βοστώνης «Ξίφος του Βασιλιά Δαβίδ»! Τι ακριβώς είναι αυτή η στοά; Είναι η οργάνωση εκείνη, κλειστού φυσικά χαρακτήρα, που «ενώνει» τους προέδρους των ΗΠΑ με τους Βασιλείς της Αγγλίας!!! Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αμερική την αποκαλούν «αγγλοαμερικανική λέσχη» και στις συνεδριάσεις της μετάσχουν οι επικεφαλής των δύο ατλαντικών υπερκρατών, δηλ. των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Το εκπληκτικό εδώ, ποιο είναι; Ότι, όπως αποκαλύφτηκε παλαιότερα (σε άρθρο του Δήμου Μπότσαρη, στην εφ. «Ελεύθερος Τύπος» της 22ας Απριλίου 1986), μέλος της στοάς αυτής έγινε ο… Ανδρέας Παπανδρέου κάπου τη δεκαετία του 1950, ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας! Την πληροφορία αυτή δεν την διέψευσε ποτέ ο τότε πρωθυπουργός Α. Παπανδρέου. Τι συμβαίνει λοιπόν; Μήπως εδώ έχουμε μία ακόμη απόδειξη των όσων αποκαλύπτουμε στις αμέσως προηγούμενες παραγράφους της έρευνάς μας;…

127 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page