top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ανίερη συμμαχία Βατικανού-Φαναρίου! «ΙΕΡΕΣ» ΜΠΙΖΝΕΣ…

5.7.2016

Tου Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Είναι άραγε αιρετικοί όλοι όσοι συμμετείχαν στη (λεγόμενη) «Πανορθόδοξη» σύνοδο της Κρήτης και συμφώνησαν σε «διαλόγους» και «συνεννόηση» με το Βατικανό; Έτσι πιστεύουν ακραίοι ορθόδοξοι χριστιανικοί κύκλοι -οι λεγόμενοι Γ.Ο.Χ.-, ισχυριζόμενοι ότι οι ως άνω συμμετέχοντες στον διαθρησκευτικό διάλογο από πλευράς Ορθόδοξης Εκκλησίας έχουν θέσει εαυτόν ΕΚΤΟΣ της Εκκλησίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, που είναι μόνο ΜΙΑ και είναι η Ορθοδοξία! Όσο για τον περίφημο «διάλογο των Εκκλησιών», περί τίνος ακριβώς πρόκειται; Υπάρχουν δηλ. πολλές «Εκκλησίες»; Δεν είναι ΜΙΑ η αληθινή Εκκλησία του Χριστού; Αυτή είναι η άποψη των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών...

Και συνεχίζουν: τι ακριβώς είναι το Βατικανό; Πρόκειται μήπως για θεσμό με την υπόσταση ΚΡΑΤΟΥΣ; Και μάλιστα ΜΑΦΙΟΖΙΚΟΥ κράτους, που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για πολλά και διάφορα (αφήνουμε στην άκρη όλες αυτές τις υποθέσεις παιδοφιλίας κτλ. που το συγκλόνισαν)… Π.χ. όταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ξέσπασε το σκάνδαλο της ιταλικής μασονικής στοάς Ρ-2 (Propaganda Due), τότε το Βατικανό βρέθηκε μπλεγμένο μαζί της, όπως επίσης και με τη μαφία, αλλά και με την τρομοκρατία των «Ερυθρών Ταξιαρχιών», καθώς επίσης και με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες… Ο κόσμος του Βατικανού: «Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος».

Ας δούμε εδώ, τι έφεραν στο φως μετά από σχετική έρευνα οι έγκριτοι «Financial Times»… Σύμφωνα με την έρευνα, το «Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων», όπως είναι γνωστή η Τράπεζα του Βατικανού, πήρε τη σημερινή της ονομασία το 1942, αποκτώντας αμιγώς τραπεζικό χαρακτήρα. Διοικείται από έναν πρόεδρο-γενικό διευθυντή και επιβλέπεται από πέντε καρδινάλιους. Έχει 19.000 πελάτες απ’ όλον τον κόσμο, 33.000 λογαριασμούς, ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία εκτιμούνται στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ!...

Η εν λόγω «αγία» τράπεζα έχει κυριολεκτικά «πλημμυρίσει» από δωρεές και μετρητά από τους... δίσκους της κυριακάτικης λειτουργίας και φιλανθρωπικές δωρεές! Το 25% των συναλλαγών της τράπεζας γίνεται σε μετρητά, χαρακτηριστικό που έθεσε σε επιφυλακή τις ελεγκτικές αρχές.

Η πιο γνωστή περίπτωση εμπλοκής του Βατικανού σε σκάνδαλο αφορά την υπόθεση της «Banco Ambrosiano», της «Τράπεζας των Παπάδων», που είχε μεγαλομέτοχο την τράπεζα του Βατικανού. Η «Banco Ambrosiano» χρεοκόπησε το 1982, προκαλώντας απώλειες 400 εκατ. δολαρίων στο Βατικανό. Ο πρόεδρος της τράπεζας, Ρομπέρτο Κάλβι, γνωστός και ως «τραπεζίτης του Θεού», βρέθηκε απαγχονισμένος σε μια γέφυρα του Λονδίνου… Εισαγγελείς της Ρώμης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δολοφονήθηκε από τη Μαφία, ωστόσο δεν καταδικάστηκε κανείς.

Τέσσερα χρόνια πριν από τον φόνο αυτό, ο θάνατος του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Α΄ συνδέθηκε με τις σκοτεινές μπίζνες του Βατικανού με την εν λόγω τράπεζα. Τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το βιβλίο του Μάρκο Πολίτι και του Καρλ Μπερνστάιν το 1996 («Η Αυτού Αγιότης»), ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄ συστηματικά χρηματοδοτούσε τη δεκαετία του 1980 την πολωνική «Αλληλεγγύη» του Λεχ Βαλέσα μέσω ενός παπικού λογαριασμού σε μια προσπάθεια να πλήξει τον κομμουνισμό στην Ανατολική Ευρώπη. Επρόκειτο βέβαια για το σχέδιο του Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι: δύο πολωνικής καταγωγής ισχυρότατοι παράγοντες του κόσμου της Δύσης (ο Πάπας Κάρολ Βοϊτίλα και ο Μπρεζίνσκι) ενίσχυσαν τον συμπατριώτη τους, τον Βαλέσα, για να ρίξουν το κομμουνιστικό καθεστώς…

Στα πρόσφατα χρόνια η τράπεζα αυτή χρησιμοποιείται για να κατευθύνει κεφάλαια, συχνά κρυφά, για ευπαθείς χριστιανικές ομάδες σε Κούβα και Αίγυπτο. Πρακτική που πιθανότατα να αφήνει μια «ανοιχτή πόρτα» σε φοροδιαφυγή και οργανωμένο έγκλημα… Ιδού τι έχει δηλώσει ένα ανώτατο τραπεζικό της στέλεχος: «Μόλις αρχίσεις τις συναλλαγές με ένα ίδρυμα, οι άνθρωποι δεν ξέρουν πού και πότε να σταματήσουν. Αυτό που αρχικά ξεκίνησε με την αποστολή χρημάτων στην Πολωνία, ξέφυγε από κάθε έλεγχο»… Ενώ ένας αξιωματούχος του Βατικανού επισημαίνει: «Δεν υπήρχαν κανόνες. Έτσι, εάν προσθέσεις και κάποιον με εγκληματικά κίνητρα, είσαι τελειωμένος»!

Η οικονομική κρίση του 2008 προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς και στην Τράπεζα του Βατικανού. Πρώην στέλεχός της δήλωσε τα εξής: «Μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία πίεση προς την τράπεζα να «καθαρίσει» τις ενέργειές της, είτε μέσω ελεγκτών είτε μέσω αξιωματούχων της Αγίας Έδρας. Ωστόσο, η οικονομική κρίση τα άλλαξε όλα αυτά».

Πιέσεις από διεθνείς οργανισμούς οδήγησαν στην ταυτοποίηση των κρατών που δεν τηρούσαν τους διεθνείς κανονισμούς. Την ίδια στιγμή, οι εισαγγελείς στη Ρώμη έλεγχαν ύποπτες συναλλαγές, έχοντας ως στόχο ένα παρακλάδι της «UniCredit», της μεγαλύτερης ομολογιακής ιταλικής τράπεζας. Ο έλεγχος «χτύπησε» σε παρατυπίες στις συναλλαγές της με την Τράπεζα του Βατικανού. Όπως αναφέρουν πηγές, πληρωμές από ανώνυμους κατόχους τραπεζικών λογαριασμών του Βατικανού βρέθηκαν στο παρακλάδι αυτό, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι έρευνες για ξέπλυμα χρήματος. Η έρευνα τελείωσε κάποτε, αλλά όχι χωρίς επιπτώσεις για το Βατικανό. Η «UniCredit» υποστηρίζει ότι έχει κόψει κάθε επαφή με την Αγία Έδρα…

Ο άνθρωπος που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» για την Τράπεζα του Βατικανού είναι ο Νούντσιο Σκαράνο, που συνελήφθη, επειδή επιχείρησε να φέρει 20 εκατ. ευρώ σε μετρητά στη χώρα από ελβετικές τράπεζες. Ο Σκαράνο, γνωστός και ως «Μονσινιόρ Σινκουεσέντο» επειδή συνήθιζε να κουβαλάει μαζί του χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, ήταν ο οικονομικός διαχειριστής του «Apsa», οργανισμού ακίνητης περιουσίας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μετά κι απ’ αυτό το σκάνδαλο, ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε, με στόχο την αύξηση της διαφάνειας, τη δημιουργία ειδικής επιτροπής για τη ριζική αναδιάρθρωση της Τράπεζας του Βατικανού με επικεφαλής τον Ελβετό δικηγόρο Ρενέ Μπρούελχαρτ, ενώ ο επικεφαλής της τράπεζας είναι ο Γερμανός δικηγόρος Ερνστ φον Φράιμπεργκ, μέλος του Τάγματος της Μάλτας τον διορισμό του οποίου είχε εγκρίνει ο Πάπας Βενέδικτος, λίγο πριν αποσυρθεί.

Οι δυο τους έχουν ήδη αλλάξει αρκετά: ο Μπρούελχαρτ δημιούργησε μια... Task Force που ελέγχει τους λογαριασμούς και τις μεταφορές χρημάτων. Aναμένεται έτσι να έχουν κλείσει εκατοντάδες λογαριασμοί, αυτοί που είτε ανήκουν σε πρόσωπα που πλέον δεν έχουν σχέσεις με την Αγία Έδρα, είτε αυτοί που δεν έχουν ακριβείς πληροφορίες κυρίως σε ό,τι αφορά στις μεταφορές χρημάτων.

Πέραν αυτών, ας ρίξουμε μια ματιά στο παρακάτω διαδικτυακό ρεπορτάζ: «Με «προίκα» από τον Μουσολίνι και κάτω από άκρα μυστικότητα και offshore δίκτυα κατάφερε να δημιουργήσει μια αμύθητη περιουσία, που αποτελείται κυρίως από ακίνητα στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στην Ελβετία. Ανάμεσα στα ακίνητα-περιουσιακά στοιχεία είναι το κτίριο που στεγάζει το κοσμηματοπωλείο Bvlgari στη New Bond Street του Λονδίνου!

Σύμφωνα με την «Guardian», η Αγία Έδρα μέσα από σκοτεινές δραστηριότητες και μυστικές συναλλαγές κατάφερε να αποκτήσει την περιουσία αυτή, για την οποία πουθενά δεν φαίνεται ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Η εφημερίδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναζήτησε τους ιδιοκτήτες των ακινήτων μέσω της εταιρείας επενδύσεων που εμφανίζεται να έχει αγοράσει τα ακίνητα στη Βρετανία, και δεν βρήκε κανέναν.

Η λύση δόθηκε όταν οι δημοσιογράφοι του «Guardian» άρχισαν να ερευνούν παλαιά αρχεία για να καταλήξουν μέσα από έναν λαβύρινθο μεταβιβάσεων από εταιρεία σε εταιρεία, στον πραγματικό δικαιούχο, που δεν είναι άλλος από το Βατικανό.

Όλα ξεκίνησαν το 1929 με τα χρήματα που έδωσε ο Μουσολίνι στο Βατικανό ως αντάλλαγμα για την παπική αναγνώριση του φασιστικού καθεστώτος. Ο επενδυτής του Πάπα, Νογκάρα, ήταν άκρως δημιουργικός στον τρόπο που επένδυσε τα χρήματα. Αρχεία του 1931 δείχνουν ότι ίδρυσε μια offshore στο Λουξεμβούργο για να κατέχει τα ακίνητα που αγόραζε στην ηπειρωτική Ευρώπη. Το Λουξεμβούργο ήταν μία από τις πρώτες χώρες που έγιναν φορολογικοί παράδεισοι από το 1929. Η εταιρεία λεγόταν Groupement Financier Luxembourgeois (Groloux). Το βρετανικό παράρτημα ιδρύθηκε την επόμενη χρονιά. Όταν ξέσπασε ο πόλεμος, υπό την απειλή της γερμανικής κατοχής, ο έλεγχος των επιχειρήσεων μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ και στην ουδέτερη Ελβετία. Τον τελικό έλεγχο φέρεται να διατηρούσε η εταιρεία Profima, που ήταν η εταιρεία επενδύσεων του Βατικανού, η οποία κατηγορήθηκε από τους συμμάχους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για σκοτεινή δραστηριότητα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε έδρα στη Λωζάνη και ήταν υπό τον έλεγχο του Νογκάρα. Οι Βρετανοί, μάλιστα, σκέφτονταν να βάλουν την Profima σε «μαύρη λίστα», καθώς εκτιμούσαν ότι ο Νογκάρα προσπαθούσε να μεταφέρει τις μετοχές δύο γαλλικών εταιρειών ακινήτων που ανήκαν στο Βατικανό στην ελβετική εταιρεία, για να αποφύγει τον «στιγματισμό» από τη γαλλική κυβέρνηση. Αντίστοιχα, ο Νογκάρα είχε κατηγορηθεί το 1943 ότι μετέφερε μετοχές ιταλικών τραπεζών στη Profima για να τις «ξεπλύνει» και να εμφανίζεται ότι οι τράπεζες είναι υπό τον έλεγχο των ουδέτερων Ελβετών. Οι Βρετανοί «περιέγραφαν αυτές τις ενέργειες ως χειραγώγηση των οικονομικών του Βατικανού για να εξυπηρετήσει εξωτερικούς πολιτικούς σκοπούς.

Ενώ η μυστικότητα σχετικά με τη φασιστική προέλευση του παπικού πλούτου μπορεί να είναι κατανοητή σε καιρό πολέμου, αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι γιατί το Βατικανό συνέχισε να διατηρεί μυστικότητα όσον αφορά τα holdings στη Βρετανία, ακόμη και μετά την οικονομική αναδιοργάνωσή του το 1999.

Εκτός από το κτίριο στην New Bond το Βατικανό διατηρεί και άλλα ακίνητα φιλέτα. Το 2006, στην κορύφωση της φούσκας ακινήτων, το Βατικανό άντλησε 15 εκατομμύρια στερλίνες από τα κεφάλαιά του για να αγοράσει ένα ακίνητο στο νούμερο 30 της πλατείας St. James, ενώ στο περιουσιολόγιο του συμπεριλαμβάνονται και το ακίνητο όπου στεγάζεται η επενδυτική τράπεζα Altium Capital, στη γωνία της St. James και Pall Mall.

Η Αγία Εδρα διαθέτει και άλλα κτίρια γραφείων στην Bond Street και το Κόβεντρι, ενώ έχει κάνει αγορές και στο Παρίσι και στην Ελβετία.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το Βατικανό χρησιμοποίησε κάθε δυνατό μέσο για να κρύψει τα εκατομμύρια που έλαβε από τον Μουσολίνι και τις επενδύσεις. Για αυτό ως ιδιοκτήτρια των ακινήτων στη Βρετανία εμφανίζεται η British Grolux Investment Ltd, όπου δεν φαίνεται το Βατικανό. Ως κυριότεροι μέτοχοι δηλώνονται δύο επιφανείς καθολικοί τραπεζίτες, ο Τζον Βάρλεϊ της Barclays και ο Ρόμπιν Χέρμπερτ της εμπορικής τράπεζας Leopold Joseph.

Ο «Guardian» επικοινώνησε μαζί τους αλλά δεν έλαβε απαντήσεις, ούτε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας. Το σίγουρο πάντως είναι ότι με τα χρήματα του Μουσολίνι έκαναν «χρυσές» δουλειές στο Βατικανό».

Και μιας και ο λόγος για… μπίζνες! Τώρα που αποφάσισαν Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος να τα βρουν οι δυο τους, τι μέλλει γενέσθαι; Να ξέρετε, φίλοι αναγνώστες, ότι όλα όσα περιγράφοντα πιο πάνω, είναι πέρα για πέρα αληθινά. Απομένει τώρα να δούμε πού ακριβώς στοχεύουν οι δύο προκαθήμενοι, οι οποίοι απ’ ό,τι φαίνεται από το ρεπορτάζ μας… δεν ασχολούνται και τόσο με θέματα πνευματικά και θεολογικά! Αλλά πίσω απ’ αυτά τα υποκριτικά κρύβουν τις «χρυσοφόρες» δουλειές τους…

Ιδού τι μας λέει το ρεπορτάζ μας από την Τουρκία, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον Βαρθολομαίο! Ότι οι παγκοσμιοποιητές (οι κοσμοεξουσιαστές) έχουν αποφασίσει -όπως πολλές φορές έχουμε γράψει στο παρελθόν- να καταστήσουν την Κωνσταντινούπολη παγκόσμια πρωτεύουσα. Εκεί θέλουν να εγκαταστήσουν αφενός το διοικητικό κέντρο του πλανήτη (παγκόσμια κυβέρνηση), αφετέρου το… θρησκευτικό του κέντρο, δηλ. την έδρα της περίφημης Πανθρησκείας! Και εδώ ακριβώς υπεισέρχεται ο ρόλος του Βατικανού.

Επειδή λοιπόν Φανάρι και Βατικανό, Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος, τα έχουνε βρει σε όλα, έπεται τώρα η μετατροπή του Φαναρίου σε ένα ιδιότυπο θρησκευτικό… City, όπου θα εδράζεται ο «ενιαίος Χριστιανισμός» με επικεφαλής (ποιον άλλο;) τον Πάπα! Ήδη ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην περιοχή έχουν αγοραστεί από κύκλους προσκείμενους στο Βατικανό, ενώ το όλο θέμα έχει και πολιτική χροιά: την ανακήρυξη του Φαναρίου σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ κράτος, που θα έχει ως επίσημη «θρησκεία» του την… Πανθρησκεία!!! Θα είναι το πρώτο κράτος παγκοσμίως που θα επισημοποιήσει την Πανθρησκεία, προς όφελος των συμφερόντων του Βατικανού…


Παπικές… μπίζνες στο Άγιο Όρος! Στόχος: η άλωση του τελευταίου κάστρου της Ορθοδοξίας...


Ετοιμάζουν, άραγε, την ΑΛΩΣΗ της Ορθοδοξίας, την υποταγή της στο Βατικανό, μέσω της περιβόητης «ένωσης» των Εκκλησιών; Ουκ ολίγοι πιστεύουν, ότι αυτό ακριβώς το τρομερά θλιβερό γεγονός πιστοποίησε η πρόσφατη «Πανορθόδοξη Σύνοδος» στην Κρήτη, η οποία επιβεβαίωσε το σχίσμα που υφίσταται κατ’ ουσίαν στους κόλπους της Ορθοδοξίας παγκοσμίως και την τάση μερίδας Ορθοδόξων ιεραρχών να τα «βρουν» με τον Πάπα και να αποδεχθούν τα «πρωτεία» του… Μία εφιαλτική πραγματικότητα, η οποία μας γυρίζει πίσω στα χρόνια της «ενωτικής» Συνόδου της Φερράρας-Φλωρεντίας, του 1438-39.

Φανατικοί κύκλοι της Ορθοδοξίας θεωρούν, ότι όποιος συνομιλεί με τον αιρεσιάρχη Ποντίφικα είναι και ο ίδιος αιρετικός και δεν ανήκει πλέον στο σώμα της ορθόδοξης Εκκλησίας μας! Με ποια λογική -λένε αυτοί οι κύκλοι της Εκκλησίας του Παλαιού Ημερολογίου- οι ιεράρχες μας κάνουν συνομιλίες με τον Πάπα, τον οποίο σειρά Αγίων και Μαρτύρων της πίστης μας έχουν χαρακτηρίσει ως αιρεσιάρχη και ως τον κατ’ εξοχήν υπεύθυνο για τα δραματικά γεγονότα που αναμένονται στους έσχατους καιρούς; Δυστυχώς, οι ιεράρχες αυτοί καταργούν την ίδια μας την ορθόδοξη χριστιανική θεολογία, αφού η «ένωσή» τους με τον Πάπα σημαίνει παράλληλα αποδοχή του (δήθεν) «αλάθητού» του, καθώς και ενσωμάτωση στην πίστη μας του αιρετικού δόγματος του «φιλιόκβε»…

Τίποτα δεν μένει όρθιο σήμερα στην Ορθοδοξία! Ελλάς εάλω πολιτικά, μέσω της προσχώρησής μας στην ΕΟΚ/ΕΕ, και Ορθοδοξία εάλω θρησκευτικά, μέσω της «ένωσης» των Εκκλησιών που υποτάσσει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στον καθολικισμό… Και βέβαια, η «ένωση» αποσκοπεί στην ενιαία λατρεία από την ανθρωπότητα κάποιου ακαθόριστου «Υπέρτατου Όντος», δηλ. την Πανθρησκεία· κάτι που θα συνοδεύεται από την κατάργηση των θρησκειών, σε πλανητικό επίπεδο, και την επιβολή μίας μόνο παγκόσμιας λατρείας εντός του πλαισίου της απάνθρωπης και ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης…

Μοιάζουν εξαιρετικά εφιαλτικά όλα τα παραπάνω; Ίσως. Πλην όμως, αποτελούν τη θλιβερή αλήθεια! Διότι η «Κερκόπορτα» άνοιξε και ο εχθρός έχει ήδη εισβάλλει εντός!... Η επιλογή της πολιτικής και εκκλησιαστικής «μας» ηγεσίας για πλήρη στροφή Ελλάδος και Ορθοδοξίας προς τη Δύση (με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται ο όρος αυτός) έχει επιφέρει ήδη τα πρώτα καταστρεπτικά αποτελέσματα επί του ελληνισμού· η οικονομική κρίση δεν είναι παρά το «κερασάκι στην τούρτα» και μόνο, αφού η παρακμή των Ελλήνων είναι γενικότερη και πολυεπίπεδη, είναι πρώτιστα πνευματικά και πολιτισμική. Οι συνέπειες της ένταξής μας στον κόσμο της Δύσης αποδεικνύονται ολέθριες για το μέλλον του γένους…

Ποιο είναι όμως σήμερα το ΜΟΝΑΔΙΚΟ «απόρθητο κάστρο» της Ορθοδοξίας; Ένα και μοναδικό, το Άγιο Όρος, το Ιερό Βουνό της πίστης μας! Το Άγιο Όρος, το οποίο έχει μείνει (προς το παρόν…) εκτός του φάσματος της γενικευμένης άλωσης που επιχειρείται και υλοποιείται σε βάρος της Ρωμηοσύνης. Γι’ αυτό και το Άγιο Όρος αποτελεί τώρα τον υπ’ αριθμόν ένα στόχο των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού και, γενικότερα, των ανθελληνικών και αντιχριστιανικών σχεδιασμών της Δύσης… Το Άγιο Όρος, το οποίο προσπαθούν να το αλώσουν και αυτό, ποικιλοτρόπως, χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα και μεθόδους.

Ιδού λοιπόν το σχέδιο. Είναι γνωστή στους πιο ενημερωμένους η ύπαρξη, εντός των κόλπων του καθολικισμού, της οργάνωσης «Opus Dei» (στα λατινικά: «Έργο του Θεού»). Ιδρύθηκε το 1928 από τον Ισπανό ρωμαιοκαθολικό ιερέα Χοσέ Μαρία Εσκριβά και κατά καιρούς της έχουν αποδοθεί χαρακτηρισμό όπως «το παρακράτος του Βατικανού» και «καθολική μάστιγα»! Ο ρόλος της είναι ιδιαίτερα σκοτεινός και άδηλος, αλλά ο εκάστοτε Ποντίφικας την περιποιείται και προστατεύει. Είναι ολοφάνερο, απ’ όλα αυτά, ότι η «Opus Dei» είναι μία οργάνωση «ειδικών αποστολών» του Βατικανού, κάτι σαν «ομάδα αιχμής» του καθολικισμού, όπως για παράδειγμα… για την άλωση της Ορθοδοξίας! Υπερβολικά όλα αυτά; Όχι και τόσο, εάν ληφθεί υπ’ όψιν η γενικότερη δράση της και η απόπειρά της εδώ και κάποια χρόνια να διεισδύσει στον χώρο της Ορθοδοξίας και, ειδικότερα, στο Άγιο Όρος…

Δεν θα ασχοληθούμε στο σημερινό άρθρο-ανάλυσή μας με το θέμα της ιδιαίτερα πολύπλοκης δράσης της «Opus Dei», σε πλανητικό επίπεδο, τη μεθοδολογία της, τις διασυνδέσεις της κτλ. Θα δούμε όμως μία τουλάχιστον περίπτωση προσπάθειάς της να εισχωρήσει μέσα στο ελληνορθόδοξο Άγιο Όρος, με σκοπό φυσικά προφανή. Μάλιστα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι η εν λόγω παπική απόπειρα έγινε… μέσα στην ηρωική Ιερά Μονή Εσφιγμένου, τη γνωστή για τον αγώνα της κατά της Νέας Παγκόσμιας Τάξης!

Συγκεκριμένα, ένας Γάλλος ρωμαιοκαθολικός ιερέας, ονόματι Υβόν Μπερτορέλλο, μαζί με τον συνεργάτη του, τον Έντυ Νουκουζικιάν, ενδιαφέρθηκε προ μερικών ετών (2005) να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή στο Άγιο Όρος. Οι ως άνω ζήτησαν επανειλημμένως την άδεια της Ιεράς Κοινότητος, με την τελευταία να αρνείται κατηγορηματικά. Τελικά όμως, κατόρθωσαν και μπήκαν στο Άγιο Όρος, μαζί με τον Έλληνα υπήκοο -που ζει στο Παρίσι- Θωμά Ξενάκη, και… πραγματοποίησαν (μαγνητοσκόπησαν κτλ.) το ντοκιμαντέρ (;) τους, χωρίς εν τέλει να έχουν λάβει την απαραίτητη έγκριση! Αποδείχτηκε ότι τουλάχιστον ο Μπερτορέλλο εργάζεται για τη μυστική υπηρεσία του Βατικανού και, επιπρόσθετα, είναι μέλος της περίφημης «Opus Dei»!...

Οι προβοκάτορες λοιπόν αυτοί πραγματοποίησαν κατασκοπεία εντός του Αγίου Όρους και Κύριος οίδε τι ακριβώς περιλαμβάνει το (δήθεν) «ντοκιμαντέρ» που τράβηξαν στον Άθω… Το ενδιαφέρον όμως, όπως προείπαμε, ότι οι εν λόγω τύποι… φιλοξενήθηκαν μέσα στη Μονή Εσφιγμένου, καταφέρνοντας να διεισδύσουν και εκεί (ο σκοπός τους, νομίζουμε, εμφανής…)! Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας της ΕΥΠ, ο Μπερτορέλλο παρέμεινε φιλοξενούμενος στο μοναστήρι του Εσφιγμένου 25 ολόκληρες ημέρες και μετά την αναχώρησή του έστειλε, μέσω του κ. Ξενάκη, και… κάρτα με ευχές!!! Δηλ. η «Opus Dei» μπήκε μέσα στο πλέον αγωνιστικό μοναστήρι του ορθοδόξου χριστιανικού κόσμου, με άδηλα εν τέλει τα αποτελέσματα της «επίσκεψης» αυτής που πραγματοποιήθηκε πριν από 11 χρόνια…

Όλα αυτά έρχονται σε πλήρη «συγχορδία» με όσα είναι εις γνώσιν μας, αναφορικά με την προσπάθεια καθολικών κύκλων να δημιουργήσουν «ιερές μπίζνες» ΚΑΙ μέσα στο Άγιο Όρος! Ο στόχος τους, μέσω της εμπορευματοποίησης του Αγίου Όρους, να χαθεί ο ιερός χαρακτήρας του τελευταίου αυτού προπυργίου της Ορθοδοξίας και έτσι να αρθεί π.χ. το λεγόμενο «άβατον» κτλ. Με τη «λογική» όσων θέλουν «μπίζνες» στο Άγιο Όρος, δεν αποκλείεται μία ημέρα των ημερών να ανοίξουν ακόμη και… μπουζουξίδικα (!) εκεί μέσα, αποσκοπώντας να ισοπεδώσουν κάθε τι το ορθόδοξο χριστιανικό!!! ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ… ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΑΛΩ!


29 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page