top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ο Ελληνοφύλακας της Ευρωβουλής: Εμμανουήλ Φράγκος της Ελληνικής Λύσης

26.2.2021

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Σε θεματοφύλακα των ελληνικών ιδεωδών και συμφερόντων, στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αναδεικνύεται από το 2019 και εντεύθεν, ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κύριος Εμμανουήλ Φράγκος. Κι αυτό, επειδή στη διάρκεια της παρουσίας και δράσης του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό όργανο αποτελεί τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ Έλληνα ευρωβουλευτή που ουδέποτε πρόδωσε τα εθνικά μας ιδανικά και που έχει, ταυτόχρονα, να επιδείξει το σημαντικότερο -ποιοτικά και αριθμητικά- έργο στα θεσμικά όργανα της Ευρωβουλής!

Ο κ. Φράγκος εξελέγη ευρωβουλευτής, ως πρώτος Επιλαχών του ψηφοδελτίου της Ελληνικής Λύσης, στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2019. Μετά την παραίτηση του πρώτου σε ψήφους στις ευρωεκλογές, υποψηφίου της Ελληνικής Λύσης και προέδρου της, κυρίου Κυριάκου Βελόπουλου -για να αφοσιωθεί αυτός στο έργο του διαρκώς ανερχόμενου πατριωτικού κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο-, ο Εμμανουήλ Φράγκος ανέλαβε τα μεγάλα του καθήκοντα, να προασπίζεται τον ελληνισμό στα ανώτατα διεθνή και ευρωπαϊκά fora. Και το κατόρθωσε, επί δεύτερο πλέον συναπτό έτος, όντας ο άνθρωπος που εκφράζει τον Έλληνα λόγο στη Βουλή των Ευρωπαίων, ο Ελληνοφύλακας στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες!

Ο Εμμανουήλ Φράγκος έχει αυτή τη στιγμή δύο αδιαμφισβήτητα “ρεκόρ”: α) είναι ο Έλληνας ευρωβουλευτής με τις περισσότερες ερωτήσεις στην Ευρωβουλή (και 8ος στο γενικό σύνολο των ευρωβουλευτών!) και β) είναι, επίσης, ο μοναδικός εκ των 21 Ελλήνων ευρωβουλευτών, που ουδέποτε ψήφισε κατά των ελληνικών συμφερόντων, παρά μόνο υπέρ της Ελλάδος!

Πιο συγκεκριμένα... Ο κ. Φράγκος, ο Ελληνοφύλακας, είναι -εκ μέρους, βεβαίως, της Ελληνικής Λύσης και εκ μέρους του κόμματος των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR)- ο πρώτος σε ευρωκοινοβουλευτικό έργο Έλληνας ευρωβουλευτής, την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019-αρχών 2021: με 102 ερωτήσεις προπορεύεται όλων των υπολοίπων, όχι μόνο των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των δήθεν “πρωταθλητών” της Νέας Δημοκρατίας, η οποία πιάνει “πάτο” στην προσφορά της σε ευρωπαϊκό επίπεδο... Η ποιότητα των ερωτήσεων του κυρίου Φράγκου, εμφανής: από τη σθεναρή υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων, έως τα οικονομικά, αγροτικά κτλ. θέματα του ελληνισμού, όπως επίσης και τη δημοσιοποίηση μεγάλων αποκαλύψεων που πρόλαβαν αρνητικές εξελίξεις για το έθνος και τον λαό μας! Κι αυτό, την ώρα που οι ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων “αγρόν ηγόραζαν”...

Επίσης, ο Εμμανουήλ Φράγκος ψήφισε πάντοτε υπέρ της Ελλάδας και των ιδανικών της, σε κάθε ζήτημα και σε κάθε βαθμό, πέρα από κόμματα και παρατάξεις της Ευρωβουλής! Κι ενώ, ακόμη κι οι δήθεν “πατριώτες” ευρωβουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Κωνσταντίνου (πρώην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητος) και Ιωάννης Λαγός (πρώην Χρυσαυγίτης, επίσης, και νυν επικεφαλής της ΕΛΑΣΥΝ) ψήφισαν -δυστυχέστατα- ενίοτε κατά της Ελλάδας και... υπέρ της Τουρκίας (ο μεν πρώτος υπέρ της χρηματοδότησης της Τουρκίας από την Ε.Ε. στις 10.7.2020, ο δε δεύτερος καταψηφίζοντας το ψήφισμα κατά της Τουρκίας για την Κύπρο, στις 26.11.2020), ο κ. Φράγκος της Ελληνικής Λύσης παρέμεινε αντιθέτως όρθιος, να στηρίζει μόνος απ' όλους τα ελληνικά συμφέροντα στα ανώτατα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ο κ. Εμμανουήλ Φράγκος, ένας νέος ηλικιακά άνθρωπος (28 μόλις ετών!), αλλά ώριμος πνευματικά και εθνικά, δίνει καθημερινώς τη μάχη στην Ευρωβουλή υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Μέσα σε συνθήκες δυσοίωνες και ζοφερές, έχει πετύχει τις μεγαλύτερες νίκες, υπέρ του λαού που τον ανέδειξε και της χώρας που εκπροσωπεί. Εξ' ού και ο χαρακτηρισμός του ως Ελληνοφύλακα, ως μαχητή των ελληνικών ζητημάτων στην Ευρωβουλή, είναι πέρα για πέρα δίκαιος και ιστορικός.



718 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page