top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ο επικίνδυνος Ντόναλντ Τραμπ

5.11.2016

Του Σολομών Πασί

πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Βουλγαρίας


Όταν το ένα άκρο δυναμώνει, δυναμώνει νομοτελειακά και το άλλο άκρο. Και τα δυο μαζί, ισχυρά, αποτελούν απειλή για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το ένα άκρο. Η εξτρεμιστική ομάδα του «Ισλαμικού Κράτους», το άλλο. Κάθε δήλωση, κάθε απόφαση και κάθε κίνηση του Τραμπ στον προεκλογικό του αγώνα βοηθά και ισχυροποιεί το «Ισλαμικό Κράτος». Κι αυτό συμβαίνει, είτε ο Τραμπ το καταλαβαίνει, είτε δεν το καταλαβαίνει. Αλλά είναι γεγονός ότι συμβαίνει. Κι αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο.

Πρόσφατα, ο επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο (πρίγκιπας) Ζαΐντ Ραάντ Αλ Χουσεΐν, προειδοποίησε για τον κίνδυνο που εγκυμονεί η εκλογή του Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ. Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τραμπ για τις λεγόμενες «ευάλωτες κοινότητες», δηλαδή τους μουσουλμάνους πρόσφυγες που κατά τον ίδιο είναι εν δυνάμει τρομοκράτες, ο Ιορδανός πρίγκιπας σχολίασε ως εξής: «Αν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί βάσει αυτών που λέει, θεωρώ ότι αυτό θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο από πλευράς διεθνών σχέσεων».

Η ρητορική αυτή του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων ακροδεξιών λαϊκιστών και δημαγωγών, ισχυροποιεί αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι χτυπά: την προπαγάνδα του «Ισλαμικού Κράτους» να εντάξει στις τάξεις του όλο και περισσότερους νέους μουσουλμάνους απ’ όλο τον κόσμο. Ο Τραμπ και οι υπόλοιποι ακροδεξιοί ανά τον κόσμο, εξυπηρετούν, ηθελημένα ή αθέλητα, τα πιο βαθιά και σκοτεινά σχέδια των εξτρεμιστών. Γι’ αυτό, στις 8 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι καλό θα ήταν να σκεφτούν δύο φορές πριν ψηφίσουν έναν ακροδεξιό λαϊκιστή, του οποίου η ύπαρξη εξαρτάται από αυτό ακριβώς: από την όσο γίνεται μεγαλύτερη ισχυροποίηση του άλλου άκρου.


121 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Περί Κορανίου

bottom of page