top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Εμβολιασμός και χάραγμα

2.4.2021

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Αν και η επίσημη χριστιανική Εκκλησία, σε Δύση κι Ανατολή (τόσο η καθολική όσο και η ορθόδοξη), ταυτίστηκε απόλυτα με τους χειρισμούς της κοσμικής-πολιτικής εξουσίας στο θέμα του κορωνοϊού/Covid-19, αποδεχόμενη κατ' ουσίαν τον περιορισμό της επιρροής της στις σύγχρονες κοινωνίες προς όφελος μιας πιο παγκοσμιοποιημένης διεθνούς κοινότητας, εν τούτοις υπάρχουν Χριστιανοί οι οποίοι εκφράζουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με την εκστρατεία “Ελευθερία” περί εμβολιασμού της ανθρωπότητας κατά του θανατηφόρου ιού. Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός που διεξάγεται από τον Δεκέμβριο του 2020 και μετά, σε παγκόσμια κλίμακα, δεν έχει καμία σχέση με την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά αποτελεί έναν σχεδιασμό υποδούλωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας σε μία παγκόσμια ελίτ, οι αληθινοί σκοποί της οποίας παραμένουν άδηλοι. Με δυο λόγια: θεωρούν ότι το εμβόλιο αυτό δεν είναι παρά ένα “χάραγμα” (ή “σφράγισμα”), που ενσωματώνει στον ανθρώπινο οργανισμό άγνωστες ουσίες με σατανικές παρενέργειες και αλλοιώνει το ανθρώπινο DNA...

Η θέση των αντινεοταξιτών στο θέμα του εμβολιασμού είναι εν πολλοίς αντιφατική. Ξεκινούν από τη θεωρία ότι “δεν υπάρχει ιός” κι ότι η σύγχρονη πανδημία είναι μία παγκόσμια συνωμοσία, αλλά καταλήγουν στη θέση ότι... πίσω από τον Covid-19 είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μετάλλαξης του ανθρώπου, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του δικτύου 5G ανά την υφήλιο, συνεπώς τελικά αποδέχονται ότι ο κορωνοϊός υπάρχει! Παρόμοια άλματα λογικής και έλλειψης συνοχής στη σκέψη των εχθρών της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, τους καθιστούν γραφικές φιγούρες στα μάτια των απλών πολιτών, χάνοντας κατ' αυτό τον τρόπο το όποιο δίκιο μπορεί να έχουν σε άλλα σημαντικά ζητήματα.

Στην πραγματικότητα, το όλο θέμα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τους υπερ-συντηρητικούς κύκλους των προτεσταντών (“τηλε-ευαγγελιστές”) των ΗΠΑ. Αποτελεί, δε, ειρωνεία μάλλον το γεγονός, ότι με τους εν λόγω Αμερικανούς φανατικούς διαμαρτυρόμενους Χριστιανούς -αιρετικούς και εχθρούς της Ορθοδοξίας, κατά την πατερική/γεροντική μας παράδοση- ευθυγραμμίζονται πλήρως στην Ελλάδα οι λεγόμενοι “Γ.Ο.Χ.” [Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί] ή “παλαιοημερολογίτες”, γνωστοί για τη μαχητική στάση τους κατά του οικουμενισμού και της πανθρησκείας και την εμμονή τους στα πατροπαράδοτα θρησκευτικά ήθη κι έθιμα. Οι Έλληνες Γ.Ο.Χ. αναπαράγουν διαρκώς τη φημολογία περί “666” και “Αντιχρίστου” ακραίων προτεσταντών συγγραφέων των ΗΠΑ και εχθρών της παγκοσμιοποίησης, όπως η Mary Stewart Relfe και ο Texe Marrs.

Πράγματι, στα βιβλία τους “Το νέο σύστημα χρήματος” και “Η ηλεκτρονική ταυτότητα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης”, η Relfe και ο Marrs αντίστοιχα, θεωρούν ότι ο περιβόητος γραμμωτός κώδικας [bar-code] των προϊόντων παγκοσμίως βασίζεται πάνω στον αριθμό 666 του Θηρίου της Αποκάλυψης του Ιωάννη, επειδή όντως σε κάθε συστοιχία με μπάρες του εν λόγω κώδικα υπάρχουν μονίμως τρεις ράβδοι που αντιστοιχούν ο καθένας στον αριθμό 6: άρα, 3 φορές το 6 = 666. Προεκτείνουν μάλιστα τη σκέψη τους αυτή, αναφέροντας πως μετά τα εμπορεύματα και τη “χάραξή” τους με τον ανίερο αυτό αριθμό, έπεται και το “σφράγισμα” του ανθρώπου με έναν διεθνή κωδικό αριθμό, για όλες τις χρήσεις, που θα εμπεριέχει επίσης τον αριθμό “χξς΄” του 13ου κεφαλαίου της Αποκάλυψης (“καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´”). Συμπέρασμα: η λήψη αυτού του αριθμού από τον άνθρωπο, είτε διαμέσου μίας παγκόσμιας κάρτας του πολίτη είτε διαμέσου εμφυτεύματος ενός μικροτσίπ στο σώμα του, θα φανερώνει την υποταγή του στον επερχόμενο Ψευτομεσσία...

Την άποψη αυτή συμμερίζονται ορισμένες ακραίες μορφές της σύγχρονης Ορθοδοξίας, πλήρως αντίθετες με την υποχωρητική πολιτική συμβιβασμού έναντι της Νέας Τάξης Πραγμάτων που ακολουθούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο πρώην μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, για παράδειγμα, δήλωσε ότι “το εμβόλιο θα συνοδεύεται με το τσιπάκι και τον αριθμό 666 του Αντίχριστου”. Αλλά και ο γνωστός γέροντας Ελπίδιος ανέφερε ότι μέσω του εμβολίου θα εισαχθεί στο μεταλλαγμένο ανθρώπινο DNA ένας ειδικός κώδικας (αριθμός), ο οποίος κατόπιν θα συνδεθεί με έναν υπερ-υπολογιστή -το περίφημο “Θηρίο”-, που θα χειρίζεται ο ίδιος ο “Αντίχριστος” και οι δικοί του, ασκώντας πλέον την απόλυτη εξουσία. Ο δε πατήρ Κλεομένης, εδώ και καιρό, έχει εξαπολύσει μία ολόκληρη εκστρατεία κατά του επερχομένου “σφραγίσματος” και κάθε προσπάθειας εκκοσμίκευσης της Εκκλησίας, φθάνοντας ακόμη και σε ενέργειες βίας (εξάλλου και ο ίδιος ο Χριστός, βία χρησιμοποίησε μέσα στον Ναό κατά των εμπόρων). Εν κατακλείδι, οι ανωτέρω κύκλοι εχθρεύονται την τάση της χριστιανικής ορθόδοξης Εκκλησίας να προσαρμοστεί στα σύγχρονα πλανητικά δεδομένα, όπως άλλωστε ιστορικώς πάντοτε έπραττε, αποδεχόμενη κάθε φορά τις εξελίξεις των καιρών και μη διστάζοντας να αναθεωρεί μέχρι τότε κεντρικές της θέσεις.

Συνοπτικά, η θέση των αρνητών του εμβολιασμού κατά του ιού είναι ότι το εμβόλιο αυτό ταυτίζεται με το χάραγμα του αποκαλυπτικού Θηρίου, το οποίο δεν θα είναι κάτι το ορατό που θα μπορεί να αφαιρεθεί από το ανθρώπινο σώμα, αλλά κάτι το αόρατο, αφού θα είναι ένα με το DNA του ανθρώπου, δηλαδή με την ίδια τη ζωή του. Κατά συνέπεια, η επαναφορά του ανθρώπινου DNA στην αρχική του κατάσταση θα είναι αδύνατη: όσοι λάβουν, λοιπόν, το “χάραγμα”-”σφράγισμα” θα είναι εφ' όρου ζωής δέσμιοι αυτής της καταστρεπτικής τους απόφασης και θα ανήκουν πια στον Σατανά, χάνοντας για πάντα την ψυχή τους και απολήγοντας στην αιώνια κόλαση...

Τα όσα πιστεύουν οι φανατικοί αυτοί ορθόδοξοι χριστιανικοί κύκλοι περί εμβολιασμού ενισχύονται από μερικά σημαντικά γεγονότα και λεπτομέρειες. Όπως, π.χ., την εμμονή των παγκοσμίων Αρχών στην έκδοση ενός “ψηφιακού πιστοποιητικού” (“υγειονομικού διαβατηρίου”), το οποίο θα αποτελεί αφενός απόδειξη εμβολιασμού του κατόχου του κατά του ιού και αφετέρου θα είναι ένα έγγραφο πιστοποίησης για την ψηφιακή ταυτότητα. Η ιδέα αυτή, μέσω του σχεδιασμού “ID2020”, τέθηκε δημόσια ήδη από τον Ιανουάριο του 2019 -έναν χρόνο πριν την πανδημία-, όταν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο Αμερικανός μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς έκανε λόγο περί αντικατάστασης των παραδοσιακών δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων και άλλων εντύπων εγγράφων με ένα ενιαίο ψηφιακό (άυλο) έγγραφο, που μέσω της χρήσης τεχνολογίας μικροτσίπ θα πιστοποιεί την ταυτότητα του ατόμου.

Για το πρόγραμμα αυτό, που πάει βαθύτερα πίσω στο παρελθόν, η καναδική εφημερίδα “National Post” είχε αναφέρει σε δημοσίευμα της 9ης Ιουλίου 2014, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής: “Με τη βοήθεια ενός από τους πιο γνωστούς δισεκατομμυριούχους του κόσμου, μια αμερικανική εταιρεία αναπτύσσει ένα μικροσκοπικό εμφύτευμα το οποίο θα λειτουργεί ως αντισυλληπτικό για 16 χρόνια – και μπορεί να απενεργοποιηθεί με τηλεχειριστήριο. Το μικροτσίπ ελέγχου αντισύλληψης χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, θα αποθηκεύει την ποσότητα μιας ορμόνης ισάξιας δύο δεκαετιών και θα απελευθερώνει 30 μικρογραμμάρια την ημέρα. Σε συζήτηση του Gates με τον καθηγητή Robert Langer, ανέφερε πως το τσιπ θα μπορεί να αφαιρείται μετά που οι γυναίκες αποφασίσουν να εγκυμονήσουν. Ο καθηγητής Langer συνέδεσε το ίδρυμα με το MicroCHIPS, μια εταιρεία της Μασσαχουσέτης αδειοδοτημένη για χρήση τεχνολογίας μικροτσίπ με ελεγχόμενη αποδέσμευση (controlled-release microchip technology)”.

Περιέργως ή όχι, οι ενέργειες του Μπιλ Γκέιτς έρχονται σε παραλληλισμό με τα όσα συμβαίνουν -ειδικά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην κινεζική πόλη Ουχάν- στην Κίνα και το εκεί “σφράγισμα” των ανθρώπων με bar-code “πιστοποίησης εμβολίου”. Ήδη τον Νοέμβριο του 2020 ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, στο πλαίσιο της 15ης συνόδου του G20 (που διεξήχθη ηλεκτρονικά λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης του πλανήτη), πρότεινε τη χρήση ατομικού QR κώδικα -δηλ. δισδιάστατου bar-code με μεγάλη χωρητικότητα και γρήγορη αναγνωσιμότητα- από τους πολίτες, με χρώματα που θα δείχνουν το κατά πόσο αυτοί είναι θωρακισμένοι κατά του ιού: 1) Το πράσινο χρώμα του γραμμωτού κώδικα θα σημαίνει ότι ο πολίτης δεν είναι φορέας του ιού, άρα θα μπορεί να εισέρχεται σε καταστήματα, να ταξιδεύει κτλ. 2) Το πορτοκαλί χρώμα θα φανερώνει ότι ο πολίτης είναι πιθανώς φορέας του ιού, άρα θα μπαίνει σε κατ' οίκον περιορισμό για επτά ημέρες. 3) Το κόκκινο χρώμα, τέλος, θα αποτελεί ένδειξη ότι ο πολίτης είναι φορέας του ιού· δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί, ούτε να ταξιδέψει.

Το θέμα έχει βαθύτατες μεταφυσικές ρίζες. Έχει να κάνει με την αληθινή διάσταση της ανθρώπινης προσωπικότητας, που κατά τον Χριστιανισμό είναι αθάνατη: με το “σώμα-φυλακή” που εκφράζει στον κόσμο τούτο η ύλη. Είναι δυνατόν η σάρκα να προσδιορίζει και να δεσμεύει την ψυχή του ανθρώπου, και μάλιστα αιωνίως; Πρόκειται για κεντρικό ερώτημα. Κατά τη χριστιανική αντίληψη, ο άνθρωπος μετά θάνατον παραδίδει πνεύμα, και όχι ύλη: “καὶ φωνήσας φωνῇ μεγάλῃ ὁ Ἰησοῦς εἶπε· πάτερ, εἰς χεῖράς σου παρατίθεμαι τὸ πνεῦμά μου· καὶ ταῦτα εἰπὼν ἐξέπνευσεν” (Λουκ., 23,46). Αυτό φώναξε ο Χριστός πάνω στον σταυρό, ολίγο προ του θανάτου Του. Εάν το υλικό σώμα συνιστά δεσμευτικό όρο για τη μεταθανάτια ζωή, τότε και οι Χριστιανοί που υπέστησαν φρικτά μαρτύρια στο παρελθόν από τους ειδωλολάτρες και των οποίων τα σώματα “χαράχθηκαν” ανεξίτηλα παρέδωσαν ενώπιον του Κυρίου φθαρτή ύλη· είναι ποτέ αυτό δυνατόν, άγιοι δηλαδή της πίστης μας να προέταξαν στον παράδεισο ένα κατεστραμμένο κορμί και όχι το ευγενές πνεύμα τους; Αλλά και στην περίπτωση των μεταμοσχεύσεων, σε ποιον άραγε ανήκει π.χ. η καρδιά που ο νεκρός “δωρίζει” στον ασθενή; Εάν η ύλη προσδιορίζει τη μετά θάνατον πορεία της ανθρώπινης οντότητας, και όχι η ψυχή, τότε τι συμβαίνει με την τύχη των μεταφερθέντων οργάνων από το ένα σώμα στο άλλο;

Προέκταση των παραπάνω, αποτελεί το κομβικό για τη σωτηρία του ανθρώπου ζήτημα του χαράγματος. Ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 μπορεί μεν να είναι χάραγμα, μέσω της νανοτεχνολογίας και του συνακόλουθου εμφυτεύματος, αλλά αποτελεί χάραξη όχι της ψυχής-πνεύματος, αλλά του σώματος και μόνον! Εάν κάποιος λάβει το χάραγμα, υπό οιανδήποτε μορφή (συμπεριλαμβανομένου και του εμβολιασμού), και κατά τρόπο καταναγκαστικό, είναι άραγε κάτι τέτοιο δεσμευτικό για το μέλλον της ψυχής του, δηλαδή για τη μετά θάνατον ζωή; Όχι, εάν το πνεύμα εξακολουθεί να παραμένει ελεύθερο· αυτό δεν συνέβαινε, για παράδειγμα, και στις διώξεις των Χριστιανών επί Νέρωνα και επί Διοκλητιανού; Και την εποχή εκείνη, το σώμα των ανθρώπων το χάραζαν κατά τρόπο υποχρεωτικό και επιβαλλόμενο δια του νόμου, όμως οι χριστιανικές ψυχές πετούσαν ελεύθερες προς τον ουρανό. Άρα, το χάραγμα που επέβαλλαν άλλοτε με διατάγματα θανάτωσης οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες, ακόμη και με χρήση του κωδικού αριθμού “χξς΄” [κατά την εβραϊκή αριθμοσοφία, το όνομα ΝΕΡΩΝ ισούται με τον αριθμό 666!], με καυτή σφραγίδα επί του ανθρώπινου δέρματος, δεν σήμαινε καθόλου ότι χάνονταν οι ψυχές των Χριστιανών μαρτύρων: το αντίθετο.

Έτσι και τώρα, νέοι διωγμοί εμφανίζονται στον ορίζοντα. Κατά το όραμα της Αποκάλυψης του Ιωάννη, μόλις 144.000 άνθρωποι επί του πλανήτη δεν θα λάβουν το χάραγμα, αρνούμενοι έως το τέλος τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Επί συνόλου δηλ. άνω των 7,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων (επίσημη απογραφή του ΟΗΕ, του έτους 2018), μόνο μία μικρή μειοψηφία φανατισμένων εκλεκτών δεν θα σφραγιστεί· όλοι αυτοί θα καταφύγουν πάνω στα βουνά, ως απόβλητοι της νέας οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, την οποία το σύστημα αποκαλεί ως “νέα κανονικότητα”. Οι υπόλοιποι θα λάβουν το χάραγμα, ακολουθώντας τον σύγχρονο τρόπο ζωής, με την ανθρωπότητα να μετατρέπεται πια σε έναν ενιαίο χώρο διοίκησης του επερχόμενου “Μεσσία”. Σημασία, επομένως, έχει όχι αυτή καθ' εαυτή η πράξη αποδοχής του χαράγματος -που δύναται να είναι προϊόν εξαναγκασμού-, αλλά η βούληση του κάθε ενός ανθρώπου, ξεχωριστά: εάν το χάραγμα που τελικώς θα λάβει θα αλλοιώσει δια παντός τον ψυχικό του κόσμο και θα παραμορφώσει την προσωπικότητά του, η οποία είναι κατασκευασμένη ως “εικόνα και ομοίωση Θεού”.

13 Προβολές0 Σχόλια
bottom of page