top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

1 Αυγούστου 1973: ο θάνατος του Νίκου Ζαχαριάδη οδήγησε στο Πολυτεχνείο και τη Μεταπολίτευση!

1.8.2013

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Ακριβώς σαν σήμερα, 40 χρόνια πριν: 1 Αυγούστου 1973. Στο Σοργκούτ της Σιβηρίας (Σοβιετική Ένωση), στον τόπο της παγωμένης εξορίας του, βρίσκεται απαγχονισμένος ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ, ο Νίκος Ζαχαριάδης! Η επίσημη αιτιολόγηση του θανάτου του: θάνατος από καρδιακή προσβολή... Όμως οι σοβιετικές αρχές είπαν ψέματα! Και το ΚΚΕ, που γνώριζε εξ αρχής την αλήθεια, απέκρυψε την αλήθεια. Διότι ο Νίκος Ζαχαριάδης, 70 ετών τότε, δεν πέθανε από καρδιακή προσβολή, αλλά... ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ!!!

Κάμποσα χρόνια αργότερα, στα τέλη του 1991, τις ημέρες που η Σοβιετική Ένωση έπαυε να υπάρχει, περάσαμε στη δεύτερη φάση του ψέματος από Μόσχα και ΚΚΕ. Τότε, και ενώ το λείψανο του Ζαχαριάδη μεταφέρθηκε στην Ελλάδα για να τελεστεί η δεύτερη κηδεία του νεκρού αρχηγού, μας είπαν ότι ο Νίκος Ζαχαριάδης τελικά δεν είχε πεθάνει από την καρδιά του, αλλά είχε αυτοκτονήσει! Κρεμάστηκε μέσα στην καλύβα της εξορίας του, περνώντας ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του...

Πέρασαν τα χρόνια. Το 2011 το ΚΚΕ αποκατέστησε τους Ζαχαριάδη και Στάλιν! Για να βγει σιγά σιγά στη φόρα η πραγματικότητα. Ότι δηλ. ο Ζαχαριάδης είχε δολοφονηθεί... Και ο δολοφόνος του δεν ήταν παρά το περιβόητο Κόκκινο Ιερατείο της Μόσχας, δηλ. οι Χαζάροι της ΕΣΣΔ, οι οποίοι με τον βίαιο θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ έθεταν σε πλήρη λειτουργία έναν απίστευτο πλανητικό μηχανισμό γεωπολιτικών ανακατατάξεων!

Στο έργο μας «Τα αρχεία του Νίκου Ζαχαριάδη», που προλογίζει ο Ιφικράτης Αμυράς, έχουμε τα σχετικά στοιχεία, από τα οποία βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Ζαχαριάδης εκτελέστηκε από τους «κόκκινους εγκεφάλους» που εδρεύουν στη Μόσχα. Άλλωστε ο ίδιος, βλέποντας το τέλος του να πλησιάζει με δραματική ταχύτητα, ζήτησε να μεταφερθεί στην... Ελλάδα του επαναστατικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου!!! Προτιμούσε να είναι δεσμώτης του Παπαδόπουλου, παρά του Μπρέζνιεφ! Και αυτό το, σε πρώτη ματιά παράλογο γεγονός, έχει την εξήγησή του.

Το 1973 ήταν έτος ραγδαίων αλλαγών παντού στον πλανήτη. Εν μέσω της περίφημης πετρελαϊκής κρίσης λάμβαναν χώρα οι σχεδιασμοί εκείνοι που θα ανέτρεπαν το παλαιό παγκόσμιο status quo και θα προετοίμαζαν τον νέο κόσμο που κατέφτανε. Έναν χρόνο προηγουμένως, το 1972, στη Μόσχα, ΕΣΣΔ και ΗΠΑ συμφώνησαν τη «Νέα Γιάλτα». Έτσι, ο ξαφνικός θάνατος του Ζαχαριάδη απελευθέρωσε τις εγκλωβισμένες εκείνες δυνάμεις που «σάρωσαν» στην Ελλάδα τα πάντα! Ο Παπαδόπουλος προχώρησε στη «φιλελευθεροποίηση» του καθεστώτος του, με τον Μαρκεζίνη, προκηρύσσοντας εκλογές για τον Φεβρουάριο του 1974 (10 ακριβώς χρόνια μετά τις τελευταίες του 1964). Τότε το Κόκκινο Ιερατείο της Μόσχας, εν αγνοία του ΚΚΕ, διοργάνωσε την προβοκάτσια της 17ης Νοεμβρίου του 1973 στο Πολυτεχνείο (γι’ αυτό και το ΚΚΕ κατήγγειλε τα γεγονότα ως προβοκάτσια!).

Αποτέλεσμα; Η πτώση του Παπαδόπουλου και το τέλος της προσπάθειας «φιλελευθεροποίησης» της Ελλάδας και μιας αναίμακτης Μεταπολίτευσης. Τις ίδιες ημέρες το «σεμινάριο της Ρώμης» αποφάσισε τη διχοτόμηση της Κύπρου. Έτσι, η Μεταπολίτευση στην Ελλάδα τελικά έγινε, αλλά από την αντίστροφη! Με τον Καραμανλή για «εθνάρχη» (αντί του Παπαδόπουλου) και με τον εδαφικό ακρωτηριασμό της Κύπρου... Έτσι, το Κόκκινο Ιερατείο μετέτρεψε Ελλάδα και Κύπρο σε προτεκτοράτα του και έθεσε την Ανατολική Μεσόγειο υπό τον έλεγχο του Ισραήλ των Χαζάρων!

73 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page