top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ψυχοιστορική ερμηνεία των Αυτοκρατοριών Σοβιετική Ένωση – Ευρωπαϊκή Ένωση: «καίγονται» στα… 70!

Έγινε ενημέρωση: 14 Μαΐ 2020

5.2.2017

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Σε ανάλυσή μας, της 11ης Δεκεμβρίου 2016, σημειώναμε τις εκπληκτικές πράγματι ομοιότητες ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τις δύο αυτές, φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους, «ενώσεις» τις αποκαλέσαμε «γίγαντες με πήλινα πόδια», εφόσον κρίνουμε ότι αμφότερες στηρίχθηκαν σε τελείως σαθρές βάσεις και, επιπρόσθετα, οδήγησαν τους λαούς τους στο αδιέξοδο και τη δυστυχία. Πέραν αυτών, οι ιδεολογικές τους ρίζες είναι επίσης κοινές: τόσο η ΕΣΣΔ όσο και η ΕΟΚ βασίστηκαν στο αίσθημα της ΑΘΕΪΑΣ και της ΑΡΝΗΣΙΠΑΤΡΙΑΣ.

Εάν κάνει κάποιος τον κόπο και ξαναδιαβάσει την ως άνω αναφερθείσα ανάλυσή μας, θα δει ότι σ’ αυτή ερευνούμε διεξοδικά τις εκπληκτικές ταυτίσεις χαρακτηριστικών ανάμεσα στις δύο αυτές «ενώσεις», αλλά και τους λόγους που κάθε μία εξ αυτών οδηγήθηκε σταδιακά στην παρακμή και την κατάρρευση. Κλείναμε δε, εκείνο το άρθρο μας με το εξής συμπέρασμα: «Και να λοιπόν, καταρρέει με πάταγο το ευρωπαϊκό σαθρό οικοδόμημα, όπως πριν 25 χρόνια κατέρρευσε και το σοβιετικό: επειδή δεν βασίζεται στο κοινό καλό των λαών, αλλά επειδή υπηρετεί μία άθλια γραφειοκρατία. Επειδή την ΕΕ ΔΕΝ την θέλουν πια οι λαοί της, όπως ΔΕΝ ήθελαν και την ΕΣΣΔ οι δικοί της λαοί! Επειδή, τέλος, ΕΕ και ΕΣΣΔ είναι αμφότερες «ενώσεις» που δημιουργήθηκαν από τον ίδιο σκοτεινό εγκέφαλο του Κακού: τον ίδιο τον Σατανά»…

Για την ΕΟΚ (ΕΕ) είχε πει σχετικά ο Άγιος Παΐσιος πριν από αρκετές δεκαετίες τα εξής (βλ. στο βιβλίο μας «Άγιος Παΐσιος», εκδ. «M-Press», νέα βελτιωμένη και συμπληρωμένη έκδοση του 2016): «Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ! Λίγα όμως είναι τα ψωμιά της»!... Είπε επίσης ο Άγιος αυτός Γέροντας της Ορθοδοξίας μας (βλ. πάλι στο παραπάνω έργο μας) και τα ακόλουθα: «Στην Ιταλία θα παρουσιασθεί ένας νέος Μουσολίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ θα διαλυθεί! Η ΕΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την Αμερική. Η Αμερική μοιάζει μ’ έναν αργαλειό, που αφομοιώνει όλα τα κουρέλια, ενώ στην ΕΟΚ υπάρχουν αντιτιθέμενα και διαπλεκόμενα συμφέροντα».

Αλλά και στο βιβλίο του κ. Μιλτιάδη Γ. Βιτάλη «Έρχεται το ποθούμενο» (εκδ. «Αγαθός Λόγος», 2016), διαβάζουμε τα κάτωθι λεγόμενα του θεόπνευστου Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη: «Τώρα, όσο για την Ε.Ο.Κ., η ενοποίηση δεν θα γίνει, ούτε με οξυγονοκόλληση! Δεν θα θελήσουν οι Δυνάμεις (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία κ.ά.) να ενωθούν, επειδή έχουν παλιούς λογαριασμούς. Και ο άλλος λόγος είναι ότι δεν γίνεται ο πλούσιος συνέταιρος με τον φτωχό». Στο ίδιο αυτό βιβλίο του κ. Βιτάλη αναφέρονται και τα λόγια του Αγίου Παϊσίου που ακολουθούν: «Δώδεκα χαλιά (τότε ήταν 12 τα μέλη της Ε.Ε.) ακόμη κι αν τα ράψεις ΔΕΝ γίνονται ένα. Πριν από 50 χρόνια οι μεγάλοι της Ε.Ο.Κ. αιματοκύλισαν τον κόσμο και έχουν τόσο εγωισμό, που δεν ζήτησαν συγγνώμη και δεν ομονοούν μέχρι σήμερα. Είναι δυνατόν να κάνουν κοινό κράτος με κοινά συμφέροντα, όταν θα πρέπει κάθε κράτος να ξεχάσει τα δικά του συμφέροντα; ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ η Ε.Ο.Κ. εξαιτίας του εγωισμού των μεγάλων».

Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν όπως Σοβιετική Ένωση. Αυτό είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανές, σε όσους τουλάχιστον διαθέτουν κοινό νου και όχι… κυνό νου (μυαλό σκύλου)! Υπάρχει όμως, πέρα από τις ομοιότητες, κάποιος μηχανισμός της επιστήμης της ψυχοϊστορίας, ο οποίος να ορίζει την ιστορική πορεία και συμπεριφορά αυτών των «ενώσεων», που κάποιοι αποκαλούν «αυτοκρατορίες»; Υπάρχει δηλ. κάτι που να δείχνει ότι «αυτοκρατορίες» (υπερεθνικές ενώσεις) τέτοιου τύπου υπάγονται σε έναν ευρύτερο ψυχοϊστορικό κανόνα και έχουν μία συγκεκριμένη αρχή, μέση και τέλος; Ας δούμε παρακάτω αν αυτό μπορεί να ισχύει σε γενικές γραμμές.

Η Σοβιετική Ένωση ιδρύθηκε επίσημα το 1922, πέντε χρόνια μετά τη Ρωσική επανάσταση (1917). Πέρασε από πολλές και διάφορες διακυμάνσεις, διευρύνθηκε μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο με τις βαλτικές χώρες, ενώ ουσιαστικά είχε άτυπα «ενσωματώσει» και τις δορυφορικές της χώρες, που ήταν μέλη της ΚΟΜΕΚΟΝ (οικονομικής ένωσης του κομμουνιστικού μπλοκ) και του Συμφώνου της Βαρσοβίας, στρατιωτικού αντίβαρου του ΝΑΤΟ. Από ένα σημείο και ύστερα η ΕΣΣΔ ήταν φανερό ότι παρέπαιε και στα τέλη της δεκαετίας του 1980 ολόκληρο το σύστημα του ανατολικού συνασπισμού άρχισε να γνωρίζει μία παράξενη εσωτερική κατάρρευση (καθίζηση). Μεταξύ 1989 και 1991 το σύστημα διαλύθηκε τελείως, ώσπου στις 25 Δεκεμβρίου του 1991 (ανήμερα Χριστούγεννα!) η Σοβιετική Ένωση έπαψε πια να υπάρχει… Το σύστημα της ΕΣΣΔ άντεξε περί τα 70 χρόνια.

Τώρα, την ίδια ακριβώς πορεία ακολουθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ είναι μετεξέλιξη της ΕΟΚ, η οποία είχε ιδρυθεί επίσημα στις 25 Μαρτίου του 1957 με τις συνθήκες της Ρώμης. Όμως στην πραγματικότητα η ίδρυση της «Ενωμένης Ευρώπης» πηγαίνει μερικά χρόνια πίσω. Στις 9 Μαΐου του 1950 ο Ρομπέρ Σουμάν, τότε υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, υπέβαλε τη γνωστή πρόταση για τη δημιουργία ενός κοινού γαλλογερμανικού οργανισμού διαχείρισης των βιομηχανιών του άνθρακα και του χάλυβα. Η ιδέα αυτή μετεξελίχθηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ) που ιδρύθηκε με τη συνθήκη των Παρισίων (18 Απριλίου 1951) και τέθηκε σε ισχύ στις 23 Ιουλίου του 1952. Τότε θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ όμως τώρα (2017) μοιάζει όλο και περισσότερο με την ΕΣΣΔ και τον ανατολικό συνασπισμό προ 30 περίπου ετών. Η ΕΣΣΔ «πέθανε» μέσα σε 70 χρόνια (επτά δεκαετίες, ήτοι 7 x 10). Η ΕΕ, αντίστοιχα, «ψυχορραγεί» σήμερα, πλησιάζοντας κι αυτή τα 70 χρόνια ζωής, τα οποία αν λάβουμε υπ’ όψιν το 1952 ως ιδρυτικό της έτος συμπληρώνονται περί το 2022.

Με την άποψη που εκφράζουμε, ότι δηλ. ΕΣΣΔ και ΕΕ ακολουθούν τον ίδιο κύκλο γέννησης, ακμής, παρακμής και θανάτου, συμφωνεί και ο Αμερικανός πρέσβης στις Βρυξέλλες, κ. Τεντ Μάλοχ, που είναι άνθρωπος του Ντόναλντ Τραμπ και προσωπική επιλογή του. Ο Μάλοχ λοιπόν «ξαναχτύπησε» μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά τη γνωστή δήλωσή του ότι «το ευρώ τελειώνει σε 18 μήνες». Ιδού τι εκπληκτικό δήλωσε σε ερώτηση δημοσιογράφου: «Είχα μια προηγούμενη καριέρα σε μια διπλωματική θέση, όπου βοήθησα στη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Οπότε ίσως υπάρχει μια άλλη Ένωση που χρειάζεται δουλειά σε αυτόν τον τομέα»!!! Απίστευτο πραγματικά, το πώς ο Τραμπ και το σύστημά του «τελειώνουν» την ΕΕ… Άρα, η ΕΕ σήμερα όντως βαδίζει στα προ μιας γενιάς βήματα της ΕΣΣΔ προς ένα ξαφνικό και θλιβερό τέλος.

Δυο «ενώσεις» λοιπόν, δυο «αυτοκρατορίες» -ΕΣΣΔ και ΕΕ- με κοινή μοίρα. Μόνο οι φανατικοί ευρωλάγνοι δεν μπορούν πλέον να καταλάβουν ότι η τύχη της αγαπημένης τους ΕΕ θα είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη της Σοβιετικής Ένωσης. Δύο ψεύτικες «αυτοκρατορίες», οι οποίες δεν βασίστηκαν πάνω σε γερά θεμέλια, αλλά σε πλάνη του ίδιου του Διαβόλου! Γι’ αυτό και κράτησαν αμφότερες 70 χρόνια και όχι παραπάνω. Διότι, όπως έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος, το κακό του Σατανά δεν βαστά πάνω από τρεις γενιές, έτσι ώστε να έχει απομείνει «μαγιά» από πριν, για να μάθει η καινούρια γενιά (τα εγγόνια) από τους παλιούς και να επανέλθουν τα πράγματα στον ορθό δρόμο. ΕΣΣΔ και ΕΕ, «αυτοκρατορίες του κακού» και οι δυο τους -για να θυμηθούμε λίγο και τον αξέχαστο Ρόναλντ Ρέιγκαν-, έφτασαν στη σήψη 70 ετών και απότομα γνώρισαν έναν ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ· την ΕΣΣΔ την διέλυσε ο Ρέιγκαν, την ΕΕ τώρα την διαλύει ο Τραμπ.

Με όρους ψυχοϊστορίας, εκείνες οι (πραγματικές) αυτοκρατορίες που τελικώς εδραιώνονται είναι χιλιετούς διάρκειας. Αυτό συνέβη τόσο με την αρχαία κινεζική αυτοκρατορία, όσο και αργότερα με τη βυζαντινή κτλ. Πρόκειται για αυτοκρατορίες, οι οποίες υπάγονται σε έναν άλλο ψυχοϊστορικό μηχανισμό, ισοδύναμο χρονικά με το ήμισυ μίας ευρύτερης κυκλικής εποχής γεγονότων (διάρκειας 2.000 ετών). Τώρα, η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμπίπτει με το οριστικό πέρας της λεγόμενης «εποχής των Ιχθύων» και την αφετηρία της Νέας Εποχής (ή «εποχής του Υδροχόου»). Αυτή η Νέα Εποχή άρχισε με την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου του 2017 και είναι η περίοδος που η Εκκλησία μας αποκαλεί «οι έσχατοι καιροί».

134 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page