top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Τουρκικός ηλεκτρονικός εφιάλτης για τον ελληνισμό!

Έγινε ενημέρωση: 12 Μαΐ 2020

22.11.2019

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Προηγμένα συστήματα τεχνολογίας θα «μπλοκάρουν» την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου


Η τουρκική εξωτερική πολιτική έναντι του ελληνισμού, σε Ελλάδα και Κύπρο, δεν εξαντλείται μόνο στα συνήθη διπλωματικά, ενίοτε και στρατιωτικά μέσα. Στη σύγχρονη εποχή έξαρσης της τεχνολογίας δύναται να αποκτήσει και άλλες επιθετικές μορφές, οι οποίες συνιστούν για τη χώρα μας τον μέγιστο ίσως κίνδυνο…

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύπτουμε σήμερα την ύπαρξη και δράση ενός ολόκληρου κατάλληλα επεξεργασμένου από τους αρμόδιους της Άγκυρας συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης της Ελλάδας, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει δολιοφθορές νέου τύπου, όπως για παράδειγμα ηλεκτρικό μπλακ-άουτ στη χώρα, αλλά και να υπονομεύσει τα συμβατικά μέσα άμυνας της πατρίδας μας. Ο Τούρκος «Μεγάλος Αδελφός», που αναβιώνει τον οργουελικό εφιάλτη στις νεώτερες συνθήκες γεωπολιτικής ανάπλασης της γειτονιάς μας, έχει μία κωδική ονομασία: «Panopticum 2011».

Τι ακριβώς συμβαίνει; Το εν λόγω σύστημα προηγμένης ηλεκτρονικής παρακολούθησης αποτελεί καρπό εργασιών πολλών ετών -τουλάχιστον από τα μέσα της δεκαετίας του 1980- και ολοκληρώθηκε το 2011, εξ ’ου και η ονομασία του. Είναι στην ουσία ένα υποσύνολο του ευρύτερου προγράμματος «Cyber-Turk», αποτελώντας σύμπραξη του τουρκικού Δημοσίου με ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογιών αιχμής, με χαρακτηριστικότερη όλων την «Aydin». Φυσικά, η λέξη με την οποία βαπτίστηκε το όλο σύστημα μας θυμίζει μακάβρια το περίφημο Panopticon: τη φυλακή υψηλότατης επίβλεψης που είχε σχεδιάσει εν έτει 1785 ο Άγγλος Τζέρεμι Μπένθαμ με σκοπό την «ολιστική» παρακολούθηση των κρατούμενων και, ουσιαστικά, την καταστροφή της ψυχολογίας τους.

Γενικός υπεύθυνος του όλου σχεδιασμού είναι ο «σκοτεινός» και θεωρούμενος ως εκ των «εγκεφάλων» της παγκόσμιας κυβερνητικής επιστήμης Σουλεϊμάν Ανίλ. Ο κύριος αυτός ανέλαβε επίσημα επικεφαλής του τουρκικού «Κρίκου κυβερνοάμυνας και αντίμετρων» -έτσι ονομάζεται το απόρρητο τμήμα που δημιούργησαν από κοινού ο τουρκικός Στρατός και η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ- και το έργο του εγκρίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το ίδιο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι είναι τόσο μεγάλη η επιστημονική αξία του Ανίλ, ώστε μέχρι και το ΝΑΤΟ ζήτησε τη συνδρομή του και μάλιστα τον όρισε για ένα διάστημα και υπεύθυνο ασφαλείας των ηλεκτρονικών συστημάτων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας! Αυτό, για να κάνουν ορισμένοι συγκρίσεις με τη «μετεξεταστέα» σε θέματα ηλεκτρονικής άμυνας Ελλάδα.

Ο Ανίλ δημιούργησε, πάντοτε με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνώντων στην Τουρκία, ένα ισχυρό σύστημα αντιμετώπισης ηλεκτρονικών ιών, ενώ έθεσε ως βασικό στόχο η Ελλάδα να δέχεται 100 ηλεκτρονικές επιθέσεις την ημέρα, με σκοπό να εξαντληθούν τα αμυντικά αντισώματα και αντανακλαστικά της. Πρόκειται δηλαδή για έναν καθαρό κυβερνοπόλεμο που εξαπέλυσε η Τουρκία κατά του ελληνισμού, ο οποίος στο πλαίσιο των ανακατατάξεων που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό στην περιοχή αποτελεί ύψιστο κίνδυνο για το ελληνικό έθνος.

Υπό την επίβλεψη και διεύθυνση του Ανίλ λειτουργεί μία δυναμική ομάδα νέων ανθρώπων -ειδικών επιστημόνων ηλεκτρονικών υπολογιστών και πρακτόρων της ΜΙΤ-, αποτελούμενη από την ελίτ των Τούρκων «χάκερς». Οι άνθρωποι αυτοί είναι πλήρως εξειδικευμένοι στο να μπορούν να «σπάσουν» άκρως απόρρητους κωδικούς νευραλγικών εχθρικών οργανισμών, προξενώντας ανεπανόρθωτες πολλές φορές βλάβες, όπως εξάλειψη πολύτιμων ηλεκτρονικών αρχείων κτλ. Δεν μπορούμε εδώ παρά να θυμηθούμε το πόσες φορές τα τελευταία χρόνια δημόσιοι, αλλά και ιδιωτικοί φορείς της χώρας μας έπεσαν θύματα των τουρκικών κυβερνο-επιθέσεων…

Το «Panopticum 2011» περιλαμβάνει συστήματα προηγμένης νανοτεχνολογίας, αρχιτεκτονικής ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και παρακολούθησης (εποπτείας) εξωτερικών και εσωτερικών χώρων. Το υπερφιλόδοξο αυτό τουρκικό πρόγραμμα έχει μάλιστα ενσωματωμένο στο λογισμικό του και έναν ειδικό «ρυθμιστή» ανώτερης υφής, μέσω του οποίου έχει την τεχνική δυνατότητα να μπορεί να παρακολουθεί κυριολεκτικά τα πάντα στην ευρύτερη περιοχή. Καθίσταται με τον τρόπο αυτό ο υπερ-ελεγκτής ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο «παντεπόπτης οφθαλμός» της Άγκυρας στις πλέον νευραλγικές ζώνες των πλανητικών εξελίξεων.

Το ακόμη σημαντικότερο είναι το εξής: σύμφωνα με τις πάντοτε άριστα ενημερωμένες «πηγές» μας, για λόγους εθνικής ασφαλείας κρίθηκε από τους ιθύνοντες νόες που εδρεύουν στην Άγκυρα και ελέγχουν τις κινήσεις του παρασκηνίου να «εξάγουν» αυτό το προηγμένο σύστημα εκτός τουρκικής εδαφικής επικράτειας. Έτσι, το έχουν εγκαταστήσει σε έδαφος ευρισκόμενο μεν υπό τη δικαιοδοσία της Τουρκίας κατά το διεθνές δίκαιο, αλλά εντός των ορίων ξένης χώρας της περιοχής (συγκεκριμένα στο κράτος των Σκοπίων). Φυσικά, κατά τα διπλωματικά ειωθότα, είναι αδύνατος κάθε έλεγχος στον συγκεκριμένο χώρο όπου έχει τοποθετηθεί το «Panopticum 2011». Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε εδώ περισσότερο, το υπονοούμενό μας είναι σαφές. Ο νοών νοείτω.

Κάποτε, όλα τα παραπάνω ίσως να αποτελούσαν απλώς επιστημονική φαντασία, ένα αποκύημα υπερβολικής σκέψης. Σήμερα όμως, με δεδομένη την ιλιγγιώδη ανάπτυξη των μικροτεχνολογιών και των πάσης φύσεως ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης, όλα αυτά καθίστανται μία τρομακτική πραγματικότητα. Το ζήτημα είναι εάν η Ελλάδα διαθέτει κατάλληλα και επαρκή συστήματα αντιμετώπισης του νέου αυτού κινδύνου εξ ανατολών (και εκ βορρά). Διότι, εάν εξαιρέσει κανείς το σημαντικό έργο που έχει να επιδείξει στον τομέα αυτό η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) της χώρας, κατά τα άλλα οι Έλληνες αρμόδιοι περί άλλων τυρβάζουν.

Τουρκικός υποϊμπεριαλιστικός σταθμός και στα Εξαμίλια της Αλβανίας! 
 
 Η Άγκυρα, με την επεκτατική πολιτική που ακολουθεί, αναζητεί την εξάπλωσή της σε νέους ζωτικούς χώρους (Βαλκάνια, Κύπρος) και, ουσιαστικά, σε μια απώτερη επανίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Περικυκλώνει στρατιωτικά τον ελληνισμό, και μάλιστα από βορρά, αφού μετά την αναίμακτη κατάκτηση εκ μέρους της του κράτους των Σκοπίων έχει μετατρέψει επίσης τη νότια Αλβανία σε μια τεράστια ζώνη εξυπηρέτησης των συμφερόντων της. 
 Δεν είναι μόνο η Αυλώνα, που αποτελεί εδώ και καιρό ναυτική βάση των Τούρκων. Είναι και η περιοχή Ξαμίλι (Εξαμίλια) της νότιας Αλβανίας, όπου οι Τούρκοι έχουν τοποθετήσει με έξυπνο τρόπο συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου των κινήσεων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ειδικοί επιστήμονες και στρατιωτικά στελέχη της Άγκυρας εργάζονται στην περιοχή, έχοντας έναν και μοναδικό σκοπό: την κρίσιμη ώρα της πολεμικής ελληνοτουρκικής αναμέτρησης στο Αιγαίο να «μπλοκάρουν» ηλεκτρονικά και ενεργειακά ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο! Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε εδώ τις συνέπειες που θα προκύψουν για τον ελληνισμό σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Απλώς, θα υπενθυμίσουμε τη ρήση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, από τον 18ο αιώνα: «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια». Είναι άραγε τα εν λόγω Εξαμίλια εκείνα της Κορίνθου, όπως πιστεύουν πολλοί, ή όχι; Σημείωση: ο Πατροκοσμάς έκανε την παραπάνω πρόρρηση λίγο πιο πάνω από τα αλβανικά Εξαμίλια (γνωστό ότι κήρυξε κυρίως στη Βόρεια Ήπειρο, όπου και μαρτύρησε)… 

164 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page