top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Σε παγκόσμια πρωτεύουσα ανακηρύσσει την Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ «ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ…

11.12.2017

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Οι εξελίξεις στην περιοχή μας, αλλά και στον πλανήτη γενικότερα, λαμβάνουν πλέον τη μορφή μιας ασύλληπτης «χιονοστιβάδας»! «Τα γεγονότα θα έρχονται καλπάζοντας με τόση ταχύτητα, που δεν θα προλαβαίνουμε να αντιδράσουμε!», είχε πει κάποτε ένας άγιος Γέροντας της πίστης μας… Και να που τώρα, στο σωτήριο έτος 2017 πια, φτάσαμε όντως πράγματα και καταστάσεις να συνιστούν ΣΗΜΕΙΑ και ΤΕΡΑΤΑ, τα οποία πέφτουν «καταρρακτωδώς» στις ζωές μας, ενώ σε ένα και μόνο εικοσιτετράωρο συμβαίνουν εξελίξεις που άλλοτε συνέβαιναν σε εβδομάδες ή και μήνες ολόκληρους.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα είχαμε «κατακλυσμό» κοσμοϊστορικών γεγονότων. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τήρησε την προεκλογική του υπόσχεση προς τους Ισραηλίτες και αναγνώρισε τελικά την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ξεσηκώνοντας κύμα βίαιων αντιδράσεων σε όλο τον αραβικό-μουσουλμανικό κόσμο, ενώ μία νέα «Ιντιφάντα» τρόμου είναι επί θύραις με τις ΗΠΑ και τους απανταχού Εβραίους να είναι στόχος ανθρωποκτονιών και άλλων επιθέσεων από τους «τρελούς του Αλλάχ»! Απ’ την άλλη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκε την πατρίδα μας, ενώ στη Θράκη πραγματοποίησε το πρωτοφανές: να σχηματίσει με τα τέσσερα δάχτυλα του δεξιού του χεριού τον χαιρετισμό «ραμπιά», αυτοανακηρυσσόμενος σε τελευταίο Ιμάμη της «προφητείας» του Ισλάμ, στον περίφημο «Μαχντί» των εσχάτων χρόνων, ο οποίος θα δοξάσει τον Λόγο του «Προφήτη» και θα γίνει «σωτήρας» της ανθρωπότητας!

Από σήμερα και μετά… οι τρομακτικές αυτές εξελίξεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση! Οι γνωρίζοντες, σε κάθε μήκος και πλάτος του κόσμου μας, ξέρουν ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται πια στο χείλος της αβύσσου, με έναν νέο καταστρεπτικό παγκόσμιο πόλεμο (που θα μετατραπεί σε θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα και «Αρμαγεδδώνα» της Αποκάλυψης) να είναι ολοένα και πιθανότερος, ενώ οι συνέπειες των όσων αποφασιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα σε Δύση και Ανατολή δύνανται να είναι ΜΟΙΡΑΙΕΣ για τη μελλοντική εξέλιξη του πλανήτη. Ήδη ο αραβικός-μουσουλμανικός κόσμος ξεκίνησε ουσιαστικά τον πόλεμο αυτό, αφού ο Τραμπ δεν θα ανακαλέσει ασφαλώς την απόφασή του για την Ιερουσαλήμ, κι έτσι οδεύουμε απ’ ευθείας για συνταρακτικά γεγονότα που θα αλλάξουν τελείως την όψη της πραγματικότητας, όπως τουλάχιστον την γνώρισε η γενιά μας…

Το έχουμε ξαναγράψει μέσα από τις σελίδες αυτές: εισήλθαμε πια με τρόπο βίαιο σε μια Νέα Εποχή, σε «αχαρτογράφητα ύδατα», στους καιρούς του αναπάντεχου και του απροσδιόριστου. Όπως πολύ σωστά είχε προβλέψει ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, «θα γίνει τρελοκομείο… κάθε λίγο θα ακούμε για κάτι καινούργιο… θα βλέπουμε να γίνονται τα πιο απίθανα πράγματα… τα γεγονότα θα περνάνε τάκα-τάκα»! Μήπως στις ημέρες μας αυτό ακριβώς δεν συμβαίνει; Όταν τα έλεγε αυτά ο Άγιος Παΐσιος (πριν 25-30 χρόνια) ο κόσμος μας είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα· επικρατούσε μια σχετική διεθνής και παγκόσμια σταθερότητα. Τώρα, καθόλου δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά θα λέγαμε το εντελώς αντίθετο!

Σήμερα λοιπόν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σπεύδει για την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, τον Ερντογάν. Η συνάντησή τους αυτή δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά έλαβε τη μορφή του «επείγοντος», μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία λαμβάνει χώρα μόλις πέντε ημέρες μετά την απόφαση του Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, όπως ασφαλώς δεν είναι σύμπτωση ότι γίνεται αμέσως μετά την επίσκεψη την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή του Ερντογάν στην Ελλάδα. Άλλωστε οι δύο πλευρές, Ρωσία και Τουρκία, ανακοίνωσαν επίσημα ότι το βασικό θέμα συνομιλιών των δύο ηγετών θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δηλ. η λήξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Τραμπ.

Μάλιστα Πούτιν και Ερντογάν, σε τηλεφωνική τους συνομιλία την προηγούμενη εβδομάδα (αμέσως μετά την εξέλιξη με την Ιερουσαλήμ την περασμένη Τετάρτη), συμφώνησαν απολύτως πως η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ θα επηρεάσει αρνητικά την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής. Η συμφωνία αυτή των δύο αντρών, και στο θέμα της Ιερουσαλήμ, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη σημαντικότατη προσέγγιση που έγινε ανάμεσα στις δύο χώρες εντός του 2017: ενώ πέρυσι τέτοιον καιρό οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας βρέθηκαν στο ναδίρ (με τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Τουρκία κτλ.), τώρα μπορούμε πια να μιλάμε για άξονα Μόσχας-Άγκυρας, κάτι βεβαίως που προκάλεσε και η απότομη στροφή της κυβέρνησης Τσίπρα στην Αθήνα υπέρ των ΗΠΑ και της Δύσης…

Είναι φανερό ότι η Ρωσία καλεί την Τουρκία να προσχωρήσει ανοιχτά στη μεγάλη πρωτοβουλία που ετοιμάζει το Κρεμλίνο για το επόμενο χρονικό διάστημα: στη δημιουργία ενός νέου στρατιωτικού διεθνούς οργανισμού (ενός «αντι-ΝΑΤΟ»), που να αναβιώνει τρόπον τινά το άλλοτε Σύμφωνο της Βαρσοβίας και τον Ψυχρό πόλεμο Δύσης-Ανατολής που έληξε το 1991 με ήττα των Σοβιετικών. Απλώς, στη θέση κάποιων πρώην κομμουνιστικών χωρών που έχουν προσχωρήσει τα τελευταία χρόνια στο ΝΑΤΟ (από την Πολωνία και την Ουγγαρία έως τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία), αλλά και κάποιων πρώην σοβιετικών Δημοκρατιών -π.χ. των Βαλτικών χωρών- που εντάχθηκαν στον δυτικό κόσμο, ο Πούτιν σχεδιάζει να εντάξει στο νέο σχήμα τις φίλα προσκείμενες στη Μόσχα πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες (π.χ. τη Λευκορωσία, το Καζακστάν κτλ.), καθώς και χώρες του ισλαμικού κόσμου, όπως το Ιράν, αλλά και… την Τουρκία, η οποία ετοιμάζεται γι’ αυτόν τον λόγο να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ!

Πρέπει εδώ να επισημανθεί η στροφή της Τουρκίας του Ερντογάν σε γεωπολιτικό-πλανητικό επίπεδο, αφού τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα έχει πλέον ξεκαθαρίσει ότι ΔΕΝ ενδιαφέρεται τελικά να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ παράλληλα ο Ερντογάν ενέταξε την Τουρκία ως κράτος-παρατηρητή στο Σύμφωνο της Σαγκάης (ευρασιατικό οργανισμό-«αντίβαρο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση), όπου συμμετέχουν χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν κ.ά. Με τον ίδιο τρόπο, ο Ερντογάν προσπαθεί τώρα να απεμπλακεί η χώρα του και από το ΝΑΤΟ (στο οποίο η Τουρκία προσχώρησε, μαζί με την Ελλάδα, το 1952) και έτσι να ενταχθεί αργότερα στο «αντι-ΝΑΤΟ» του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω από μόνα τους αποτελούν συγκλονιστικά γεγονότα που αλλάζουν άρδην τη μορφή του κόσμου μας, ειδικά δε την όψη της τόσο κρίσιμης γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά περιοχής μας! Διότι, συν τοις άλλοις, έρχονται σε πλήρη συμφωνία και επιβεβαιώνουν απόλυτα το σχέδιο ανάπλασης της περιοχής μας με την κωδική ονομασία «Φάρος της Ανατολής», ασχέτως αν παλαιότερα έμοιαζε με… σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Να όμως που, για μια ακόμη φορά, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία.


Κωνσταντινούπολη, κέντρο της Ευρασίας και… του πλανήτη!

Κάποτε ο Μέγας Ναπολέων είχε πει την εξής ιστορική φράση: «Αν ο κόσμος ήταν ένα ενιαίο κράτος, η Κωνσταντινούπολη θα ήταν η πρωτεύουσα»! Δεν χρειάζεται εδώ να επισημάνουμε τους λόγους για τους οποίους η άλλοτε Βασιλεύουσα του χριστιανικού ορθόδοξου κόσμου αποτελεί το επίκεντρο του πλανήτη μας. Πρέπει όμως να πούμε ότι την παραπάνω αλήθεια που είχε εκστομίσει πριν από τόσον καιρό ο Μέγας Ναπολέων την γνωρίζει άριστα ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θέλει να δει όντως την αγαπημένη του Κωνσταντινούπολη (της οποίας είχε διατελέσει δήμαρχος) ως το ΚΕΝΤΡΟ του κόσμου και ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης!

Δεν ξέρουμε αν η επιδίωξή του αυτή είναι άσχετη με την άλλη του επιδίωξη, να προβληθεί δηλ. ως ο ΗΓΕΤΗΣ ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου (εκπληρώνοντας έτσι και την παλιά ισλαμική «προφητεία» για τον τέταρτο και τελευταίο Ιμάμη, τον Μαχντί, που θα κυβερνήσει τον πλανήτη…), αλλά είναι γεγονός ότι την εποχή αυτή στην ανατολική όχθη της Πόλης, συγκεκριμένα στην περιοχή Τσάμλιτζα, οικοδομείται ο… «Ναός» του Ερντογάν, ένα υπερσύγχρονο παλάτι ενός νέου «σουλτάνου» μιας μεγάλης ισλαμοτουρκικής αυτοκρατορίας!

Έχοντας κατά νου όλα τα προηγούμενα, η έκτακτη σύνοδος του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο Ερντογάν για την ερχόμενη Τετάρτη (13 Δεκεμβρίου) στην Κωνσταντινούπολη, αποκτά άλλες διαστάσεις. Η σύνοδος αυτή γίνεται βέβαια με αφορμή την απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, αλλά έχει και άλλες εντυπωσιακές προεκτάσεις. Όπως, για παράδειγμα, ότι η Κωνσταντινούπολη προβάλλεται πια ως το ΚΕΝΤΡΟ του ισλαμικού κόσμου, όπου και θα παίρνονται οι κρίσιμες πλανητικής σημασίας αποφάσεις! Ή ότι ο Ερντογάν προωθεί πλέον φανερά τον εαυτό του ως τον ΗΓΕΤΗ ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου, ξεκινώντας μια εκστρατεία κατά των Εβραίων και της Δύσης, που «πρόσβαλαν» το Ισλάμ με την απόφαση των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ την περασμένη εβδομάδα…

Πληροφορίες από την Τουρκία κάνουν λόγο για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο του Ερντογάν να σχηματιστεί μία «Ευρασιατική Ένωση», η οποία να ενώνει όχι μόνο τον κόσμο του Ισλάμ, αλλά… ΚΑΙ τον κόσμο της ανατολικής (σλαβικής) Χριστιανοσύνης, όπως αυτός εκφράζεται μέσω της Ορθοδοξίας! Δηλ. η «Ευρασιατική Ένωση» θα περιλαμβάνει χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν, καθώς και το σύνολο του αραβικού κόσμου, μαζί όμως με τη Ρωσία και τους δικούς της «δορυφόρους». Επικεφαλής της «Ευρασιατικής Ένωσης» φιλοδοξεί να γίνει ο ίδιος ο Ερντογάν, αν και δεν ξέρουμε ακόμη τη γνώμη του Πούτιν για το όλο ζήτημα…

Κλείνοντας, αξίζει να κάνουμε αναφορά στη σκέψη του Ερντογάν ότι τώρα που η Κωνσταντινούπολη θα γίνει κέντρο του κόσμου, στην Πόλη έχουν θέση ΚΑΙ οι Έλληνες (Ρωμηοί, στα τουρκικά «Rum Orthodox»), οι οποίοι με το ταλέντο και τις ικανότητές τους θα μπορούσαν να συμβάλλουν πολύ στους στόχους της «Ευρασιατικής Ένωσης» και… της «νέας Τουρκίας»!!! Εντυπωσιακά όλα τα παραπάνω; Κι είμαστε ακόμη μόνο στην αρχή…


76 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page