top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Πατρίδα του αυτονόητου

30.5.2017

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Ελλάδα, η χώρα του αυτονόητου… Όπου κανένας δεν πηγαίνει πέρα απ’ αυτό… Συζητούν επί ώρες, «ανευθυνοϋπεύθυνοι» πολιτικάντηδες και φαφλατάδες «διανοούμενοι», για τα ίδια και τα ίδια, για τα αυτονόητα. Μένουν πάντοτε στο «άλφα» και δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πάνε στο «βήτα». Και το κακό διαιωνίζεται. Η χώρα βουλιάζει αύτανδρη και μένουν οι «αρμόδιοι» να σκέφτονται, να γράφουν και να μιλούν για το αυτονόητο. Για το πώς «πρέπει» να είναι τα πράγματα. Ποτέ για το πώς θα τα αλλάξουμε. Οι διαπιστώσεις, περισσεύουν. Λύσεις, μηδέν.

Μιλούν οι συστημικοί, όλοι αυτοί που ανήκουν στο καθεστώς που κυβέρνησε τη χώρα από το 1974 και ύστερα, και περιορίζονται μόνο στο τι «πρέπει» να γίνει, έτσι θεωρητικά, σαν από καθέδρας. Βάζουν τον λαό σε μια «πειραματική γυάλα» και κάνουν πειράματα με την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Διαλύουν μία ολόκληρη χώρα, με ημίμετρα ή «έκτακτα μέτρα» μετά από καταστροφές, αλλά ποτέ δεν έχουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Ελλάδας και ευημερίας των κατοίκων της. Νιώθουν, με δυο λόγια, σαν «περαστικοί» της εξουσίας, προσπαθώντας να αρπάξουν ό,τι μπορούν στο σύντομο χρονικό διάστημα που την διαχειρίζονται.

Τα ίδια, δυστυχώς, και από τους περισσότερους των «αντισυστημικών». Τη συντριπτική τους πλειοψηφία. Κι αυτοί μένουν στα αυτονόητα: «αλήτες προδότες πολιτικοί», «να καεί το μπουρδέλο η βουλή», «επανάσταση» και άλλα παρόμοια. Καμία σοβαρή πρόταση για το μέλλον του τόπου, κανένα εναλλακτικό πρόγραμμα στην καταστροφή που βιώνουμε σήμερα στην πατρίδα μας. Λεκτικά σχήματα μόνο, ενίοτε και γραφικότητες. Δεν απαντούν όμως στο κεντρικό ερώτημα που είναι τι θα κάνουν όλοι αυτοί οι «αντισυστημικοί» σε περίπτωση που αναλάβουν κάποτε την εξουσία; Και δεν απαντούν, διότι ΔΕΝ θέλουν να την αναλάβουν ποτέ και ξέρουν πως ποτέ ΔΕΝ θα την αναλάβουν!

Έτσι πορεύεται η χώρα στα τέλη της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Με ένα άθλιο πολιτικάντικο σύστημα, αλλά και με έναν μίζερο δήθεν «πνευματικό» κόσμο. 43 χρόνια Μεταπολίτευσης και μείναμε ακόμη στα αυτονόητα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα, κι όμως πέρασαν τόσες δεκαετίες. Είναι λοιπόν εμφανές ότι καμία αλλαγή δεν θα προέλθει από το παρόν πολιτικό και πνευματικό κατεστημένο! Διότι, απλούστατα, το κατεστημένο αυτό δεν θέλει καμία αλλαγή. Και γι’ αυτό ακριβώς ανακυκλώνει τις ίδιες… παπαρολογίες μέσα στον ανούσιο και άγονο «αστερισμό» του αυτονόητου…


65 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page