top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ο Χριστός σταμάτησε στους λοιμωξιολόγους.. .

9.5.2021


Του Λευτέρη Πανούση


Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα, κατά τας Γραφάς

[Σύμβολο της Πίστεως]Ναι, δεν λέω... Μπορεί να εξυπηρετεί η μετάθεση της ώρας της αναστασιμης ακολουθίας. Σου λέει ο λοιμωξιολόγος, μπορεί ρε παιδί μου, να τους τη δώσει και αμέσως μετά την Ανάσταση, αν γινει μεταμεσονύχτια, να τρέξουνε σε κορωνοπάρτυ! [Διότι πουθενά αλλού δεν βλέπω γιατί ωφελεί να “αναστήσουμε” στις εννιά κι όχι στις δώδεκα - εξόν και αν ο κοβίδιος πάει για ύπνο με τις κότες...]

Τώρα θα μου πεις ότι, πάλι θα τρέξουνε σε κορωνοπάρτυ, ακόμα και αν αναστήσουνε τον Χριστό στις 2 το μεσημέρι... Αλλά προφανώς αυτό, δεν αφορά τους λοιμωξιολόγους. Καθότι κυρία μου, οι πάσης φυσεως λοιμωξιολόγοι, δεν διορίστηκαν στις επιτροπές για να σκέπτονται. Διορίστηκαν για να υπακούουν στα όσα τους προστάζουν οι εγχώριοι εργολάβοι της Πλανητικής Πανεξουσίας...

Βάλε λοιπόν την ανάσταση στις 9 το βράδυ, βάλε και τον επιτάφιο στις 6 το απόγευμα. Πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το καταλάβουν. Άλλωστε το τι ώρα θα γίνουν οι τελετές, δεν έχει να κάμει με την Χριστιανική Πίστη, για την πλειοψηφία των Γραικών. Έχει να κάμει με το πότε θα φάνε τη μαγειρίτσα...

Και μέχρις εδώ, καλά... Λοιμωξιολόγοι είναι αυτοί, κανένας δεν περιμένει να σεβαστούν τα όσια του έθνους μας... Το παπαδαριό όμως; Οι ιεράρχες; Η κυρία Αριστοτελία; [Η οποία μετά το κράξιμο που έπεσε στο τουΐτερ, μοστράρεται και με σταυρουδάκι στο στήθος... Ουαί!] Και προπαντός η εξ' Αποκαλύψεως αλήθεια των γραφών; Του Χριστιανισμού ολόκληρου; Των Ευαγγελίων; Καθότι κυρία μου, με κάποια πράγματα δεν παίζουνε! Βλέπεις τα ιερά βιβλία και τα δόγματα της Πίστης μας, δεν είναι σαν τα μπεστ σέλλερ, που εκδίδονται, για να περνάνε την ώρα τους οι σιτεμένες κυρίες στα κομμωτήρια. Τα ευαγγέλια είναι λόγος Θεϊκός. Λόγος αμετάτρεπτος, μυστικός, μυητικός και αμετάκλητος. Ή τον πιστεύεις ή όχι. Μέσες λύσεις, κοπτοραπτικές, μαλαγανιές ή συμβιβασμοί, δεν νοούνται!

Ο Ιερός Λόγος των Ευαγγελίων, δεν είναι συνεπώς ζήτημα των λοιμωξιολόγων. Μπορείς βεβαίως να τον πιστέψεις ή να τον απορρίψεις. Δικαίωμα του καθενός! Δεν μπορείς όμως να τον χρησιμοποιήσεις, κατά τα γούστα σου, δεν μπορείς να τον μεταποιήσεις και δεν μπορείς να τον εξευτελίζεις, ερμηνεύοντάς τον, καταπώς ερμηνεύουν λόγου χάριν τον σοσιαλισμό, οι σημερνοί “σοσιαληστές”!

Όχι! Ο Χριστός κυρία μου, δεν σταματάει στους λοιμωξιολόγους. Άλλο τώρα, αν η φαμίλια Μητσοτάκη, στην προσπάθειά της να καταεξευτελίσει την Ορθοδοξία, διαλύει ύπουλα τα δόγματά της και τα ιερά της κείμενα [κάπως έτσι διέλυσαν πρώτα και την ιστορία των Ελλήνων...] ώστε να τους καταντήσει έρμαια μιας νέας Δεσποτείας.

Κι επειδή οι προπαγανδόροι του καθεστώτος έχουν ξαμολυθεί και προσβάλουν την εξ Αποκαλύψεως Αλήθεια του Χριστού [που αν δεν είναι εξ' Αποκαλύψεως, καταρρέει ολόκληρος ο Χριστιανισμός] να σας δώκω εδώ πέντε σταράτες κουβέντες, για το Μέγα Παράπτωμα, να μετατεθούν οι θείες λειτουργίες και δη, η της Αναστάσεως του Κυρίου. Η οποία γίνεται το πρώτο λεπτό μετά την 24η ώρα του Μ. Σαββάτου - ήτοι το πρώτο λεπτό της ημέρας της Λαμπρής [Κυριακή] - όχι επειδή έτσι γουστάρουμε, αλλά επειδή έτσι ορίζουν και καθορίζουν τα Ιερά Κείμενα!

Το πώς και το γιατί, ακούστε το από έναν άνθρωπο, που γνωρίζει άριστα τα θεολογικά ζητήματα και στον οποίο απευθύνθηκα, για να λάβω την έγκυρη γνώμη του. Και σας το προλέγω, να το ξέρετε... Μια τόσο απλή αλλά ξεκάθαρη απάντηση, δεν θα βρείτε πουθενά αλλού...

Πάμε λοιπόν...

Γιατί δεν μπορεί να μετατεθεί η ώρα του “Χριστός Ανέστη”...

Φίλου [αληθώς Ορθοδόξου]

Αγαπητέ Λευτέρη,

σχετικά με την μετάθεση της ώρας της Αναστάσεως που με ρωτάς, έχω να σου πω τα εξής...

Ένας που δεν έχει πραγματικά σχέση με εκκλησία, αλλά απλά πηγαίνει κάποιες φορές το χρόνο, θα πει, α πολύ ωραία, μια χαρά, θα φάμε και τη μαγειρίτσα πιο νωρίς, τι πειράζει αν κάνουμε την ανάσταση λίγες ώρες πιο πριν;

Όμως θεολογικά, είναι μεγάλο παράπτωμα αυτό που πρότεινε η ΔΙΣ (Διαρκής Ιερά Σύνοδος).

Επί της ευκαιρίας βλέπεις ότι με πρόσχημα τον Κορονοϊό, έχουν καταργήσει το Συνοδικό σύστημα διοίκησης της Εκκλησίας μας (και οι 100 περίπου επίσκοποι μαζί να συνέρχονται και να ψηφίζουν) και το περιόρισαν σε μια "κλίκα" που είναι η ΔΙΣ (10 περίπου), και αλλάζει νομίζω κάθε χρόνο, με τη σειρά.

1ο πρόβλημα: Το Μ. Σάββατο το πρωί έχει Θεία Λειτουργία. Άρα την ίδια ημέρα ΔΕΝ μπορεί να ξαναγίνει Θ. Λειτουργία στον ίδιο ναό ή από τον ίδιο ιερέα. Άρα μετά την "Ανάσταση" στις 9 μ.μ., δεν μπορεί να ακολουθήσει η μοναδική αναστάσιμη Θ. Λειτουργία (οι πιστοί ξέρουν πόσο όμορφη είναι).

Στην Ορθοδοξία απαγορεύεται αυστηρά να κάνεις 2 Θείες Λειτουργίες στην ίδια Αγία Τράπεζα. Βέβαια αυτό το έχουν ήδη καταργήσει στην πράξη αφού έκαναν και 2 και 3 Θείες Λειτουργίες, απλά αντί για την ίδια Αγ. Τράπεζα, βάζουν ένα πρόσθετο επάνω, για να πούν ότι τάχα δεν είναι η ίδια Αγ. Τράπεζα.

Άρα αν πράγματι μεταφέρουν την Ανάσταση στις 9 μ.μ., άρα και την Θεία Λειτουργία που ακολουθία να τελεστεί την ΙΔΙΑ ημέρα (ενώ τελέστηκε και το πρωί του Μ. Σαββάτου...) αυτό είναι βαριά αντικανονική ενέργεια. Και επίσης για τον ίδιο λόγο δεν επιτρέπεται ο χριστιανός να κοινωνήσει 2 φορές την ίδια ημέρα.

2ον: Ο Χριστός σταυρώθηκε-θανατώθηκε την Παρασκευή. Τρίτη ημέρα είναι η Κυριακή (ή Σάββατο βράδυ μετά τις 12 μ.μ.). ΔΕΝ είναι το Μ. Σάββατο η 3η ημέρα που αναστήθηκε. Είναι 3ήμερος η Ανάσταση του Κυρίου μας. Δογματικός Όρος της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου (Σύμβολο Πίστεως ή «Πιστεύω»): «Και αναστάντα *τη τρίτη ημέρα* κατά τας Γραφάς»!

3ον: η Α′ Οικουμενική Σύνοδος το 325 μ.Χ. αποφάσισε ότι το Πάσχα θα γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης. Αν η πανσέληνος αυτή συμβεί Κυριακή, τότε θα γιορτάζεται την αμέσως επόμενη Κυριακή.

Με τον τρόπο αυτό το χριστιανικό Πάσχα δεν θα συνέπιπτε ποτέ με το εβραϊκό, ενώ παράλληλα ο εορτασμός του χριστιανικού Πάσχα συνδέθηκε σαφώς με ένα αστρονομικό φαινόμενο, την εαρινή ισημερία και την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης.

Τώρα για 1η φορά θα έχουμε τέλεση Πάσχα ΙΔΙΑ ημέρα με τους Εβραίους!

Αυτά λοιπόν όσον αφορά το ατόπημα της μετάθεσης της Αναστάσεως, από θεολογικής άποψης! Εν ολίγοις, ο Χριστός σταμάτησε στους λοιμωξιολόγους!

Απ' την άλλη, είναι και η κοινή λογική, ρε φούστη μου... Δηλαδή τι θα πείραζε να γίνονταν στην σωστή ώρα η Ανάσταση; Θα αυξάνονταν ο συνωστισμός; Θα έπεφταν οι μάσκες; Θα ξεκινούσαν πιο αργά τα κορωνοπάρτυ; Ό,τι και να λέει η Αριστοτελία μας, εδώ η κοινή λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά!

Πολύ φοβάμαι λοιπόν κυρία μου ότι το πράγμα πηγαίνει αλλού. Στον πάση θυσία εξευτελισμό και υποβιβασμό της Ορθοδοξίας, που αποτελεί συστατικό στοιχείο της ιστορικής εξέλιξης του Ελληνισμού. Μια υποχρέωση που έχουν αναλάβει οι εργολάβοι της Πλανητικής Πανεξουσίας και την προωθούν στα ύπουλα και στα μουλωχτά, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία...

Ειλικρινα σας ομιλώ, θα το προτιμούσα να ομολογούσαν ξεκάθαρα και με παρρησία ότι εγώ κύριε δεν γουστάρω χριστιανισμούς και ορθοδοξίες. Όλα αυτά τα έχω χεσμένα και σας απαγορεύω να τελέσετε τις λειτουργίες σας! Όπως θα το έγραφε κι η κ. Πελώνη στα τουΐτερ, πριν τη διορίσουν κυβερνητική εκπροσωπεύτρια και αναγκαστεί να κοτσάρει σταυρουδάκι – ναι; Όπως το έπραξαν οι κομμουνιστές επί Στάλιν. Όπως το είχε πράξει και ο Διοκλητιανός. Τίμια πράγματα και νοικοκυρεμένα... Να ξέρει το πόπολο με ποιους έχει να κάμει. Όχι να ξεγελάνε τους χριστιανούς μέσα στα μούτρα, με δογματικές ακροβασίες. Νομίζω;

Άειντε και καλό Δεκαπενταύγουστο... [Γιατί αυτό Ανάσταση δεν είναι! Ο Μητσοτάκης σταμάτησε τον Χριστό στους λοιμωξιολόγους...]

125 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Η πουλάδα

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page