top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ούτε στα χρόνια της Σπιναλόγκας...

23.11.2020

Της Αιμιλίας Λαζαράκη


Επειδή βλέπω απανθρωπιά και κτηνωδία αυτές τις μέρες, όσον αφορά τον συνάνθρωπο από πολλούς, αποφάσισα να γράψω αυτό εδώ! Το αίσχος που γίνεται δεν υφίστατο ούτε στα χρόνια της λέπρας και χολέρας στη Σπιναλόγκα!

1. ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΑ διότι δε βλέπω το συνάνθρωπο ως εστία χολέρας και να φέρομαι σαν κτήνος! Στην τελική, ό,τι είναι να συμβεί θα συμβεί...

2. Δούλεψα κάποια χρόνια στα ιατρικά ραντεβού ΙΚΑ, ενώ φυσικά δεν ήταν αυτό το αντικείμενό μου, έρχονταν κόσμος, έβηχε μπροστά μας, άρρωστος, με μεταδοτικές ασθένειες, και δόξα τω Θεώ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΤΕ! Όμως τότε ο γουρλομάτης δεν ήταν για να τρομοκρατεί ότι θα κολλήσεις και θα πεθάνεις...

3. Αντιμετωπίζω τον κόσμο σαν συνάνθρωπο, θα πλησιάσω να βοηθήσω, θα μιλήσω, θα δεχθώ στο σπίτι μου, χωρίς να ξυπολύω είτε να φιμώνω τον επισκέπτη, το γείτονα, και να 'μαι μια τρελή υποχόνδρια! Μέχρι αυτή την ώρα είμαι υγιής παραδόξως για πολλούς “και καλά”!

4. Δεν παίρνω με τις πέτρες γονείς, θείους, ηλικιωμένους, επειδή θέλουν να με δούνε και να με πλησιάσουν. Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν ξέρεις πόσο θα ζήσουν και μια μέρα θα χτυπάς το κεφάλι σου για την συμπεριφορά σου όταν πια κλείσουν τα μάτια τους!

5. Δεν με πιάνει υστερία επειδή ένας περαστικός με σκούντησε κατά λάθος στο δρόμο! ΑΠ' ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΛΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΓΚΩΝΙΕΣ! ΜΑΝΙΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; Δεν κάνω υστερίες επειδή κάποιοι ήρθαν σε επαφή με τον έξω κόσμο παραπάνω απ' ότι εγώ, με “κοινό” δηλαδή, και να με πιάνει αμόκ όταν μου μιλήσουν από κάπως κοντά!

6. Είμαι ΥΠΕΡ να μη βασανίζονται παιδιά και μαθητές. ΝΑ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΕΡΑ, ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ και εστία! ΑΝΤΙ “ΓΚΟΥΝΤΙΣ” ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ!

7. Όταν είμαι στο μαγαζάκι του γείτονα βάζω φίμωτρο όχι για τον τρομοκράτη ασβό, αλλά για να μην ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ Ο ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΣΑ.

8. Όσοι έχουν συμπεριφορά κάφρου στον συμπολίτη και τους ακούσω, τους “φτιάχνω” κατάλληλα!

9. ΞΕΡΩ ΝΑ ΖΩ... και ως πού φθάνει η ελευθερία του ατόμου, και πού τα δικαιώματά του, δεν καρφώνω το γείτονα επειδή κάνει πάρτυ, έχει καλεσμένους, γελάει, είτε κάνει μπάρμπεκιου!

10. ΕΧΩ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΧΑΣΩ... γιατί εμένα μετά όλοι αυτοί θα μου μείνουν. Ο ΚΑΦΡΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΧΟΛΕΡΑ, ειδικά της ψυχής! ΑΥΤΑ!

83 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page