top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Οι Μουσουλμάνοι συνεργάτες των Ναζί

14.3.2015

Του William Goulielmos


Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε κάποιες σχετικά άγνωστες πτυχές του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και την συνεργασία των Αράβων και άλλων Ισλαμιστών με τις δυνάμεις του Άξονα.

Ο Ψευδο-Παλαιστίνιος ηγέτης Al Husseini ξεκίνησε την καριέρα του το 1914-1916 ως αξιωματικός στον Τούρκικο στρατό!!! Μετά το πέρας του Α΄ παγκοσμίου πολέμου και τις καταλήψεις της χώρας από τους Βρετανούς, ο Al Husseini οδηγούσε τους Άραβες σε εξέγερση και σε ισλαμικό τζιχάντ κατά των Άγγλων και των ντόπιων Εβραίων και καταδικάστηκε. Κατόπιν στήριξε τους Σύριους τζιχαντιστές στην επανάστασή τους κατά των Γάλλων.

Ο Al Husseini ονειρευόταν ένα ενωμένο παν-Αραβικό κράτος. Μέσα σε περίεργες συνθήκες ο Al Husseini από εξόριστος βρέθηκε στην θέση του Μουφτή της Ιερουσαλήμ. Από το 1933 ο Al Husseini άρχισε τις επαφές με τον Ναζιστή Γερμανό ύπατο Heinrich Wolff και από εκεί ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Αδόλφο Χίτλερ!!! Το 1936 έως το 1939 ο Al Husseini ευθύνεται για την εξέγερση των τζιχαντιστών κατά των Βρετανών κατακτητών και των ντόπιων Εβραίων. Ανάμεσα στα θύματα οι Άγγλοι αξιωματικοί Lewis Yelland Andrews, ο Pirie-Gordon και εκατοντάδες ντόπιοι Εβραίοι πολίτες!!! Ο Al Husseini μεταμφιεσμένος δραπέτευσε πολλές φορές από τους Βρετανούς και τελικά κατέφυγε στο Ιράκ.

Την 1η Απριλίου του 1943 στο Βρετανικό Ιράκ ο πρώην Πρωθυπουργός Rashid Aali al-Gaylani έκανε πραξικόπημα και εξεδίωξε από την εξουσία τις μαριονέττες, το νεαρό βασιλιά Faisal III και τον θείο του και επίτροπο Abdul Ilah. Το πραξικόπημα του Rashid Aali al-Gaylani στήριξε ο εξόριστος Al Husseini. Στην Βαγδάτη ο Al Husseini, στις 9 Μαΐου, κήρυξε ιερό Τζιχάντ κατά των Βρετανών!!! Ο Rashid Aali al-Gaylani αμέσως δήλωσε την στήριξή του υπέρ του Άξονα και κατά των Βρετανών κατακτητών. Οι Γερμανοί στρατηγοί Werner Junck και Hans Jeschonnek στάλθηκαν με τμήμα του Lufwaffe για να στηρίξουν τους Ιρακινούς επαναστάτες, μαζί με Ιταλούς και Γάλλους (του Vichy). Από τις 2 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου οι Βρετανοί, υπό τους Edward Quinan, William Slim, Arthur Tedder και άλλους, νίκησαν τους επαναστάτες. Τους Βρετανούς στήριξαν Ινδοί, Ασσύριοι Χριστιανοί και Εβραίοι μαχητές του Irgun υπό τον David Raziel. Κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στην Βαγδάτη βρήκαν τραγικό θάνατο 120 Εβραίοι πολίτες!!! Το πολεμικό αεροπλάνο του David Raziel καταρρίφθηκε από Ναζιστικά πυρά!!! Οι Βρετανοί επανέφεραν τις μαριονέττες τους Faisal III και Abdul Ilah. Μετά την ήττα τους ο Rashid Aali al-Gaylani και ο φίλος του ο Al Husseini κατέφυγαν στο Ιράν.

Στις 25 Αυγούστου οι Βρετανοί και οι Ρώσοι εισέβαλαν στο Ιράν. Οι σύμμαχοι εξεδίωξαν τον Reza Shah Pahlavi, ως φιλο-Γερμανό και τοποθέτησαν τον γιό του Mohammad Reza Shah Pahlavi ως Βασιλέα-μαριονέττα. Στις 8 Οκτωβρίου, όταν η Περσία καταλήφθηκε, ο Ιρακινός Rashid Ali al-Gaylani και ο ψευδο-Παλαιστίνιος Al Husseini κατέφυγαν στην Τουρκία και από εκεί στην Ιταλία και τέλος στο Βερολίνο, στο αφεντικό τους Αδόλφο Χίτλερ!!!

Ταυτόχρονα, οι Άραβες της Συρίας και του Λιβάνου μαζί με Γάλλους (του Vichy) και Γερμανούς υπό τον Henri Fernand Dentz κήρυξαν τον πόλεμο κατά των Βρετανών. Ένας κατά πολύ μικρότερος Βρετανικός στρατός με Γάλλους, Τσέχους και Εβραίους, υπό τους Archibald Percival Wavell, Henry Maitland Wilson και άλλους, εισέβαλαν στην χώρα. Στις 18 Ιουνίου οι Αυστραλοί κατέλαβαν την Βηρυτό. Στα τέλη του μήνα οι Βρετανοί κατέλαβαν και την Δαμασκό!!! Κατά τις μάχες διακρίθηκαν ο αργότερα πρόεδρος του Ισραήλ Yitzak Rabin και ο θρυλικός στρατηγός και Υπουργός Αμύνης Mose Dayan. Ο τελευταίος έχασε το μάτι του σε μάχη!!!

Ο Αιγύπτιος Hasan al-Banna το 1928 ίδρυσε την Μουσουλμανική αδελφότητα. Οι Μουσουλμάνοι αδελφοί στήριξαν την επανάσταση των ψευδο-Παλαιστινίων κατά των Βρετανών και προσπάθησαν να τους εκδιώξουν και από την Αίγυπτο. Οι Μουσουλμάνοι Αδελφοί βασικά εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των Ναζί. Στο El Alamein στις 11 Νοεμβρίου ο Βρετανός Bernard Montgomery νίκησε τον Γερμανό Erwin Rommel!!! Και οι δύο πλευρές στράτευσαν ντόπιους Αιγύπτιους. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Anwar Saddat κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συνελήφθη από τους Βρετανούς διότι ζητούσε από τους Ναζί (δυνάμεις του Άξονα) να επέμβουν στην χώρα του και να εκδιώξουν τους κατακτητές Βρετανούς. Ο Anwar Saddat επίσης δήλωνε θαυμαστής του Μουσταφά Κεμάλ!!! Το καλοκαίρι του 1973 η Αίγυπτος του Anwar Saddat με Σοβιετική στήριξη και μαζί με άλλα Αραβικά κράτη κήρυξε πόλεμο κατά του Ισραήλ και της Δύσης.

Οι Ιταλοί επίσης στην αποικία τους την Λιβύη είχαν στρατεύσει αρκετούς ντόπιους Άραβες. Έως τις 9 Φεβρουαρίου του 1941 ο μικρότερος Βρετανικός στρατός, υπό τον Archibald Wavell, Henry Maitland Wilson και άλλους, νίκησε τους Ιταλούς.

Από τον Φεβρουάριο του 1943 έως τον Δεκέμβρη του 1944 Ισλαμιστές Βόσνιοι υπό Γερμανούς αξιωματικούς πολεμούσαν υπέρ του Άξονα. Ο Χίτλερ διέταξε τον Ψευδο-Παλαιστίνιο εξόριστο ηγέτη Al Husseini να οργανώσει τους Βόσνιους. Σώζεται φωτογραφία όπου ο Al Husseini μαζί με τον Γερμανό στρατηγό Karl-Gustav Sauberzweig επιβλέπουν Βοσνιακό απόσπασμα και χαιρετούν Ναζιστικά. Οι Ναζί Βόσνιοι έσφαξαν χιλιάδες Σέρβους παρτιζάνους και χωρικούς. Βόσνιοι υπό τον Γερμανό Gustav Lombard πολέμησαν κατά των Ρώσων στην Ουγγαρία.

Τσάμηδες και Κοσοβάροι Αλβανοί μουσουλμάνοι υπό τον Balli Kombetar πολέμησαν υπέρ του Άξονα. Οι Αλβανοί υπό τον Γερμανό August Schmidhuber πολέμησαν κατά των Σέρβων παρτιζάνων και σκόπευαν να καταλάβουν την Νότια Ήπειρο. Οι Κοσοβάροι Αλβανοί ευθύνονται για τον θάνατο τουλάχιστον 281 Εβραίων πολιτών της Πρίστινας!!! Ο εκ Πρεβέζης καταγόμενος Τσάμης Xhemil Dino μάλιστα διορίστηκε από τους Γερμανούς διοικητής στην Θεσπρωτία, με έδρα την Παραμυθιά!!! Οι Nuri Dino και Mazzar Dino στις 29 Σεπτεμβρίου του 1943 εκτέλεσαν 201 Έλληνες αξιωματικούς και χωρικούς, στην Παραμυθιά!!! Μετά το πέρας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι περισσότεροι Τσάμηδες εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα.

Οι Ναζί δημιούργησαν επίσης ένα τάγμα Τουρκομάνων του Καυκάσου. Ο στρατός όμως ήταν ολιγάριθμος, κακά προετοιμασμένος και αποστάτησε όταν επέλασε ο Ρώσικος στρατός στην περιοχή. Η Τουρκία που έκανε πογκρόμ κατά των Εβραίων και τους απέλασε από την χώρα λίγα χρόνια πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είχε σε μεγάλο βαθμό συμπάθειες προς τον Άξονα. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως ο Αδόλφος Χίτλερ δήλωνε θαυμαστής του Μουσταφά Κεμάλ!!! Ευτυχώς, όμως, η Τουρκία παρέμεινε ουδέτερη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στις μέρες μας, ακροδεξιές, αλλά φυσικά και ακροαριστερές ομάδες στην Αμερική και στην Ευρώπη έχουν επαφές με ισλαμικούς πυρήνες...


Ο William Goulielmos είναι ιστορικός - συγγραφέας.


397 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page