top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Οι Ελληνογενείς Ιρλανδοί, διδάσκουν!

10.11.2020

Του Τάσου Συμιγδαλά

Εκδότη “Ήλεκτρον”


Οι πρώτοι κάτοικοι της Ιρλανδίας ήσαν Έλληνες άποικοι! Συγκεκριμένα ο Πρίγκιπας Πάρθολος, ο λεγόμενος και Παρθολάνος, αποβιβάστηκε στο νησί με 24 ζευγάρια Ελλήνων από τη Μέση Ελλάδα, όπου εκεί εγκαταστάθηκε. (F. Guivand, "Παγκόσμιος Μυθολογία" εκδόσεις Τενενέ, σελ. 250, Ξ. Λίβα: Αιγηίς Αθήνα 1956 σελ. 80).

Αργότερα έφθασε εκεί ο Νεμίδης με πολεμιστές και με πλήθος Μιλησίων.

Η νήσος αφιερώθηκε στην Ίριδα, γι' αυτό κατόπιν ονομάστηκε "Χώρα της Ίριδας" (Ιρ - Λάντ) και έτσι οι Ιρλανδοί έχουν Ελληνική καταγωγή, είναι Ελληνογενείς.

Και θαυμάζει κάποιος στους Ιρλανδούς και τον αγώνα επιβιώσεώς τους πλάι στον Αγγλικό λέοντα, αλλά περισσότερο εκτιμά την προσπάθειά τους να διατηρήσουν και να εξυψώσουν το Εθνικό τους φρόνημα τόσο μέσα στη Χώρα τους, όσο και εκτός αυτής, όπου υπάρχουν Ιρλανδοί.

Δημοσιεύουμε στη συνέχεια μια απόδειξη απλή κάποιου "SUPER MARKET", που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας στείλει κάποια φίλη πριν από λίγα χρόνια, για να αντιληφθεί κάποιος τον πολύ έξυπνο τρόπο εξυψώσεως του Εθνικού τους φρονήματος και τον ψυχολογικό επηρεασμό που επιτυγχάνεται για τη στήριξη των Ιρλανδικών προϊόντων. Είναι τόσο απλό, μα και τόσο αποτελεσματικό που μένει κάποιος άφωνος από την εφευρετικότητά τους.

Η απόδειξη έχει όπως φαίνεται στην εικόνα. Διακρίνεται ξεκάθαρα το μήνυμα που φέρει τυπωμένο μέσα σε πλαίσιο η απόδειξη αυτή: "Proud to be Irish". Δηλαδή "έσο υπεφήφανος που είσαι Ιρλανδός".

Όπως δε, μας διευκρίνισε η Συνεργάτιδά μας, πολλά καταστήματα παντός είδους δεν περιορίζονται μόνον στο μήνυμα του πλαισίου, που είναι σχεδόν καθολικό (Pround to be Irish) αλλά στο τέλος της αποδείξεως αναγράφουν την ένδειξη ότι "τόσα χρήματα (ποσόν χρημάτων) δώσατε σήμερα για να αγοράσετε Ιρλανδικά προϊόντα!". Προσπαθούν δηλαδή οι Ιρλανδοί με κάθε τρόπο, όχι εξαναγκαστικό και χωρίς κάποια έξοδα, να προτρέψουν τους Ιρλανδούς να αγοράζουν Ιρλανδικά προϊόντα για να ενισχύσουν την οικονομία τους.

Γιατί χωρίς να το θέλει κάποιος, βλέποντας το τελικό ποσό πληρωμής και την αναλογία που έχει με το ποσό των Ιρλανδικών προϊόντων, άθελά του, την επόμενη φορά που θα πάει να αγοράσει προϊόντα, θα φροντίσει ώστε αυτά που θα πληρώσει για τα Ιρλανδικά προϊόντα να είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα δώσει για τα ξένα. Είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος ψυχολογικού επηρεασμού, πολύ περισσότερο αποδοτικός από οποιαδήποτε διαφήμιση, όσο ακριβή κι αν είναι. Είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοσθεί και στην Πατρίδα μας; Αλλά εδώ αμέσως θα βρεθούν οι διεθνιστές και προοδευτικοί εγκέφαλοι να το κατηγορήσουν ως "ρατσιστικό φαινόμενο"!


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΟΜΙΛΟΥΣΑΣ ΠΕΝΑΣ,

βιβλίο του Αναστάσιου Συμιγδαλά

Η χρονιά που εκδόθηκε τούτο το βιβλίο, ήταν μια χρονιά δύσκολη για την Ελλάδα. Μια χρονιά που η Χώρα μας, προδόθηκε, λεηλατήθηκε, απειλήθηκε, μπήκε σε νέους περιορισμούς.

Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να κράτησαν από αυτή τη χρονιά στο νου τους, το Μακεδονικό, τις εκλογές, τα νέα μέτρα αλλά στο παρασκήνιο κάθε "μεγάλης" ιστορίας, υπάρχουν όλες αυτές οι λεπτομέρειες που καθορίζουν την έκβαση των γεγονότων και τις αληθινές προθέσεις των πράξεων του πολιτικού μας γίγνεσθαι.

Αυτές τις λεπτομέρειες, με αιχμηρό, αλλά ουσιαστικό τρόπο, ανέδειξε η πένα του Τάσου Συμιγδαλά, αγωνιζόμενη για την αλήθεια πίσω από τα ψεύδη, για την έντιμη ενημέρωση πίσω από την παραπληροφόρηση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου), δες εδώ.)


160 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page