top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

ΚΚΕ: «Ρήξη και ανατροπή»… με το σύστημα μαζί!

31.1.2016

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Επαγγέλλονται τη… «ρήξη και ανατροπή», παριστάνουν την «αντισυστημική» δύναμη, αλλά όλο και κάτι συμβαίνει και αναβάλουν την «επανάσταση» για αργότερα! Όπως και μιλάνε για τα οικονομικά των «άλλων», κατηγορούν τους πάντες ως «κακούς καπιταλιστές», όταν την ίδια ώρα οι ίδιοι αρνούνται να ξεκαθαρίσουν τα δικά τους οικονομικά (π.χ. δεν δέχονται οικονομικούς κτλ. ελέγχους), ενώ βροχή πέφτουν οι καταγγελίες ότι στις επιχειρήσεις τους επικρατεί ο εργασιακός μεσαίωνας… «ΚΚΕ, το κόμμα σου λαέ!» ή μήπως… «ΚΚΕ, κόκκινε καπιταλισμέ»;

Όχι, δεν θα αναφερθούμε σήμερα στο πώς το ΚΚΕ από επαναστατική δύναμη εκτός νόμου κατήντησε μετά τη νομιμοποίησή του το 1974 να είναι ο βασικός στυλοβάτης (ο «βαστάζος») του σάπιου και διεφθαρμένου ανθελληνικού συστήματος της Μεταπολίτευσης. Αυτά όλα είναι θέμα μιας άλλης ανάλυσης, και πάντως σε όλους μας έμεινε η εικόνα πώς το «κόμμα του λαού» προστάτευσε πριν από μερικά χρόνια τον «ναό της δημοκρατίας» τους και δεν άφησε χιλιάδες εξοργισμένων Ελλήνων να εισβάλλουν τότε στο κοινοβούλιο. Στο παρόν θα αναφέρουμε κάποια εισαγωγικού τύπου στοιχεία-κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν κατά του ΚΚΕ, για τα οποία όμως το λαλίστατο στα ανούσια ζητήματα ΚΚΕ ήπιε… το «αμίλητο νερό» και «περί άλλων τυρβάζει»…

Το… «καθαρό» λοιπόν ΚΚΕ είναι γνωστό ότι πριν από μερικά χρόνια (επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) ΑΡΝΗΘΗΚΕ τον κρατικό έλεγχο επί των οικονομικών του! Μάλιστα η τότε γενική του γραμματέας, Αλέκα Παπαρήγα, έφτασε στο σημείο να πει ότι δεν θα επιτραπεί σε ελεγκτές του ΣΔΟΕ η είσοδος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος! «Κράτος εν κράτει» το ΚΚΕ, είπατε; Το… «τίμιο» ΚΚΕ έφτασε δε, στο σημείο να πει ότι απορρίπτει τον έλεγχο ΚΑΙ σε όλα τα άλλα (εξίσου ένοχα) κόμματα της «δημοκρατικής» Μεταπολίτευσης, κι ετούτο μόνο και μόνο για να αποφύγει τον έλεγχο στα ΔΙΚΑ ΤΟΥ οικονομικά! «Είναι… ο κομμουνισμός, ηλίθιε»!!!

Γιατί δεν αντέδρασε η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ σ’ αυτή την ασχήμια, την παρανομία του ΚΚΕ; Ένας λόγος είναι ότι οι παλαιοκομματικοί των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ανέκαθεν ΕΝΟΧΟΙ πολλών σκανδάλων οικονομικής (και όχι μόνο) φύσεως, κατά συνέπεια «δεν έχουν δικαίωμα δια να ομιλούν» για τα οικονομικά σκάνδαλα των άλλων. Τι να πούνε οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το ΚΚΕ, όταν οι ίδιοι βαρύνονται με ανάλογα, και ακόμη χειρότερα, οικονομικά σκάνδαλα ύψους πολλών δις;… Εξάλλου, η ΝΔ κατηγορήθηκε (δια στόματος, τότε, Θόδωρου Πάγκαλου) ότι είχε συστήσει ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ κοινές οικονομικές κτλ. επιχειρήσεις! Είναι να τρελαίνεσαι… Η «δεξιά» ΝΔ μαζί με το ΚΚΕ σε κοινές μπίζνες; Αυτή είναι η «πατριωτική» Νέα Δημοκρατία;

Διαβάζουμε σε σχετικό διαδικτυακό δημοσίευμα (9 Ιουλίου 2007) του «Press-gr» τα κάτωθι πολύ ενδιαφέροντα που διατηρούν πάντα την επικαιρότητά τους:

«Τι υπαινίσσεται ο Θ. Πάγκαλος κάνοντας λόγο για «κοινές επιχειρήσεις με συγκεκριμένο οικονομικό αποτέλεσμα» ανάμεσα στο ΚΚΕ και τη ΝΔ; Αναφέρεται στην εξαγορά της γνωστής εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ από την Cosmote. Ο Θ. Πάγκαλος είπε, κατά το ήμισυ δημόσια, αυτό που λένε, ιδιωτικά, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλοι παράγοντες: Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ήταν εταιρεία που χρηματοδοτήθηκε από το ΚΚΕ. Ο ιδιοκτήτης της Πάνος Γερμανός ήταν στέλεχoς και «ταμίας» του.

Η κρατική Cosmote την εξαγόρασε σε εξόφθαλμα ακριβή τιμή γιατί η διαφορά -πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- πήγε στο κομματικό ταμείο του ΚΚΕ που σε αντάλλαγμα στηρίζει, με πλάγιο τρόπο, στις δύσκολες στιγμές την κυβέρνηση σε βάρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτό λένε οι «πράσινοι» και το διαψεύδει (θα μπορούσε να το επιβεβαιώσει;) ο Περισσός.

Το θέμα δεν είναι πάντως καινούργιο. Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2006 (σχεδόν πριν από ένα χρόνο!!!) το Press-gr έγραφε για τη σιωπή του ΚΚΕ απέναντι σε αυτό το σκάνδαλο. Και απεκάλυπτε (μόνο το Press-gr...) ότι το ΚΚΕ δεν είχε στείλει καν εκπρόσωπο στη συζήτηση της συμφωνίας εξαγοράς, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Αλλά τότε δεν έρχονταν εκλογές και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε να τα βάλει με το ΚΚΕ»…

Φυσικά, όλα τα παραπάνω (το δημοσίευμα είναι προ δεκαετίας) έμειναν τελείως αναπάντητα από το ΚΚΕ. Κι όταν λέμε «αναπάντητα», δεν εννοούμε ασφαλώς τις γνωστές «κορώνες» τους περί «προβοκάτσιας» και άλλες ανάλογες μαρξιστικές αρλούμπες, αλλά αναφερόμαστε σε μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ απάντηση πάνω σε όλες αυτές τις επώνυμες κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί κατά του κόμματος-«φρούριο» του Περισσού.

Και μιας και ο λόγος για κόμμα-«φρούριο»… Αλήθεια, υπάρχει ΚΑΛΥΤΕΡΑ φρουρούμενο κτίριο σε ολόκληρη την Αθήνα και την Ελλάδα; Καμία ξένη πρεσβεία, ούτε καν η αμερικανική, δεν είναι τόσο αυστηρά φυλασσόμενη όσο το γνωστό κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά του ΚΚΕ, στον Περισσό των Αθηνών! Το περίφημο «σπίτι του λαού», όπου και πολλοί πιστεύουν ότι παίρνονται άλλου είδους αποφάσεις, και ότι μόνο… κεντρικά ενός «κομμουνιστικού κόμματος» δεν μπορεί να είναι τα γραφεία αυτά! «Σκαλίζουμε» όμως μεγάλες υποθέσεις. Πρέπει, και θα υπάρξει συνέχεια. Διότι τα διάφορα σκάνδαλα, οικονομικά, κατασκοπευτικά και όχι μόνο, του «κόμματος του λαού» δεν έχουν τελειωμό…


Τι απέγιναν άραγε τα 2,5 δις που «έφαγε» το ΚΚΕ από τη Ρωσία;

Λαλίστατο το ΚΚΕ όταν είναι να χτυπήσει… τον «φασισμό» των Ελλήνων (δηλ. την προσήλωσή μας στα εθνικά και θρησκευτικά μας ιδανικά), εν τούτοις καταπίνει τη γλώσσα του, όταν του απευθύνονται συγκεκριμένες κατηγορίες για πολλά και διάφορα που αφορούν τα «κρυφά» οικονομικά του! Όπως ένα παλιό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» (5 Νοεμβρίου 1992), το οποίο ανασύραμε από το αρχείο μας και τιτλοφορείται «2,5 δις έφαγε το ΚΚΕ από τη Ρωσία – Τα ζητάει πίσω ο Εισαγγελέας της Μόσχας». Σύμφωνα με το ως άνω δημοσίευμα:

«Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το ΚΚΕ, εξαιτίας των κεφαλαίων που είχε εισπράξει από την πρώην Σοβιετική Ένωση, στα πλαίσια των «κονδυλίων αλληλεγγύης» που το ΚΚΣΕ μοίραζε στα κομμουνιστικά κόμματα των άλλων χωρών. Με την αλλαγή του καθεστώτος, η Ρωσία απαιτεί να της επιστραφούν τα εκατομμύρια δολάρια που το κομμουνιστικό καθεστώς είχε δώσει κατά καιρούς προς τα «αδελφά κόμματα» των άλλων χωρών.

Έτσι, μετά από πολύμηνες διαδικασίες, φαίνεται ότι έφτασε και η σειρά του ελληνικού κόμματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων εφημερίδων, καθώς και τηλεγραφήματα ειδησεογραφικών πρακτορείων, ο γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας να τον βοηθήσει να βρεθούν τα κεφάλαια της πρώην Σοβιετικής Κρατικής Τράπεζας, που δόθηκαν σε υπευθύνους του ΚΚΕ. Κατά τον εισαγγελέα της Ρωσίας, δόθηκαν στο ΚΚΕ 10 εκατομμύρια 825 χιλιάδες δολάρια, 45 και πλέον εκατομμύρια δραχμές και άλλα ποσά σε ξένο συνάλλαγμα, που παρελήφθησαν από προσωπικότητες του ΚΚΕ κατά τη χρονική περίοδο 1971-1990.

Ο εισαγγελέας υποστηρίζει άλλωστε, ότι το ΚΚΕ έλαβε και ποσότητες δημοσιογραφικού χαρτιού αξίας 4 εκατομμυρίων αμερικανικών δολαρίων. Να σημειωθεί ότι ο επίτιμος πρόεδρος του ΚΚΕ έχει παραδεχθεί κατά καιρούς ότι το ΚΚΕ είχε οικονομικές δοσοληψίες με την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς και με άλλες χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Μετά την πρόσφατη διάσπαση άλλωστε του ΚΚΕ, οι «ανανεωτικοί» που αποχώρησαν από τον Περισσό είχαν καταγγείλει ότι το επονομαζόμενο ως «ταμείο αλληλεγγύης» είχε χαθεί πριν το 13ο συνέδριο του ΚΚΕ».


13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page