top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Κάρτα του πολίτη και ηλεκτρονική διακυβέρνηση της Νέας Εποχής

Έγινε ενημέρωση: 12 Μαΐ 2020

ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

25.2.2018

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Η δεκαετία του 1980 έκρινε την πορεία της ανθρωπότητας για τις επόμενες δεκαετίες, βασικά για το πρώτο ήμισυ του 21ου αιώνα: τότε, πριν από 30 και πλέον χρόνια, ήταν που «έγειρε η πλάστιγγα» και ορίστηκε η κατεύθυνση του ανθρώπινου γένους «προς τα μέσα» και όχι «προς τα έξω», όπως ήταν η φιλοδοξία των αμέσως προηγούμενων δεκαετιών.

Πράγματι, τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του 1980 και τα υπερφιλόδοξα διαστημικά προγράμματα των υπερδυνάμεων, ο άνθρωπος επιθυμούσε να κατακτήσει το διάστημα, τον χώρο που απλώνεται πάνω απ’ τον πλανήτη μας. Όταν αυτό έγινε σαφές ότι δεν είναι καθόλου εφικτό -βάσει της πενιχρής για κάτι τέτοιο τεχνολογίας μας και του απολύτως εύθραυστου σε διαστημικά ταξίδια ανθρώπινου οργανισμού- τα διαστημικά προγράμματα ΗΠΑ, ΕΣΣΔ και άλλων δυνάμεων ατόνησαν και, κατ’ ουσίαν, εγκαταλείφθηκαν· είχε έρθει η ώρα της «στροφής» προς την ανάπτυξη των μικρο- και νανο-τεχνολογιών, προς την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των νέων ψηφιακών τεχνολογιών!

Έτσι, από τότε και μετά ο άνθρωπος έγινε πιο «εσωστρεφής», επικεντρώθηκε στον άϋλο ψηφιακό κόσμο και στον κυβερνοχώρο του διαδικτύου. Η προηγούμενη «εξωστρέφειά» του, το μέγα όνειρο της αποίκισης άλλων πλανητών και των συχνών διαστημικών ταξιδιών, μοιάζει σήμερα πιο απόμακρη από ποτέ: είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαστημικές τεχνολογίες σήμερα… είναι απολύτως οι ίδιες με εκείνες των δεκαετιών του 1960 και του 1970! Καμία πρόοδος δεν έχει συμβεί, π.χ. στην αρχιτεκτονική των διαστημικών λεωφορείων ή την πολυπλοκότητα των διαστημικών σταθμών, έκτοτε. Αντιθέτως, ο άνθρωπος ανακάλυψε μια νέα «Μεγάλη Ιδέα», ένα νέο «διάστημα», στην ανάπτυξη των τεχνολογιών του διαδικτύου, της κινητής τηλεφωνίας, των νέων υπερ-υπολογιστών κτλ. Όντας εγκλωβισμένη μέσα σε μια πλανητική «φυλακή» (τον πλανήτη Γη), η ανθρωπότητα «πέταξε» προς την τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που επιδίωκε: τα περίφημα «ταξίδια στον Άρη» γίνονται πλέον με τη μορφή εικονικής πραγματικότητας και ολογραφημάτων, όπως στην «κλασική» ταινία του Χόλιγουντ «Ολική επαναφορά» (1990), με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ…

Οδεύουμε λοιπόν, αναπόφευκτα, προς την ψηφιοποίηση των πάντων και σε εκείνο που καλείται «παγκόσμια διακυβέρνηση». Η ενοποίηση του πλανήτη «επιβάλλεται» σήμερα όσο ποτέ από μια εξουσιαστική υπερ-εθνική κάστα, λόγω των «κοινών απειλών» που αφορούν το σύνολο του κόσμου μας και του ανθρώπινου γένους, οι οποίες θα μπορούν στο άμεσο μέλλον να αντιμετωπιστούν «αποτελεσματικότερα», αν οι όποιες λύσεις λαμβάνονται από ένα «κεντρικό» συμβούλιο λήψης αποφάσεων, και όχι από ένα περίπλοκο δίκτυο τοπικών κυβερνήσεων κτλ., όπως συμβαίνει τώρα. Με δυο λόγια, θα είναι π.χ. απείρως ευκολότερο και πιο «ωφέλιμο» για την ανθρωπότητα οι βασικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον να παίρνονται όχι από ευρείες -και λίαν δύσκολες- «συναινέσεις» μεταξύ κρατών, κυβερνήσεων κτλ., αλλά από ένα υπερ-ανθρώπινο «συμβούλιο σοφών», το οποίο και θα αποφασίζει για τα κρίσιμα ζητήματα, καθοδηγώντας παράλληλα το σύνολο του πλανήτη προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Η πλέον απαραίτητη, λοιπόν, προϋπόθεση για μια μελλοντική παγκόσμια διακυβέρνηση είναι η ψηφιοποίηση κάθε έμβιου όντος, αλλά και κάθε τι του «υπαρκτού», πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια επιτεύχθηκε, φερ’ ειπείν, η ψηφιοποίηση των τηλεφωνικών γραμμών (από αναλογικές που ήταν προηγουμένως)· έτσι, σήμερα κάθε γραμμή τηλεφωνίας, σε κάθε σημείο της υφηλίου, δύναται τεχνικά να ελέγχεται από ένα και μόνο «παγκόσμιο τηλεφωνικό κέντρο», εφ’ όσον η ψηφιακή πραγματικότητα επιτρέπει την άμεση εποπτεία των επικοινωνιών όπου Γης από οποιοδήποτε άλλο σημείο του κόσμου! Αρκεί βεβαίως να υπάρχει ο ανάλογος τεχνολογικός εξοπλισμός (που τον διαθέτει, οπωσδήποτε, η πλανητική «ελίτ»), κάτι που δεν ήταν καθόλου εφικτό προηγουμένως, με τις αναλογικές τηλεφωνικές γραμμές.

Πάμε, λοιπόν, για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που όμως δεν επιτυγχάνεται αν δεν υπάρχει το κατάλληλο εργαλείο «ανάγνωσης» της προσωπικότητας εκάστου ατόμου, που δεν είναι παρά το περίφημο «δελτίο ταυτότητας». Το οποίο, σε συνθήκες τεχνολογικής ανάπτυξης της Νέας Εποχής, μεταμορφώνεται σε «κάρτα του πολίτη», δηλ. σε ένα πιο «σφιχτό» και απροσπέλαστο τεχνικά έγγραφο, πλαστικών προδιαγραφών, που σχεδόν εκμηδενίζει την πλαστογράφηση ή την αντιγραφή του.

Έτσι, στις πρώτες φάσεις της Νέας Εποχής του 21ου αιώνα, βιώνουμε τη μετάβαση από τα «παραδοσιακά» έγγραφα ατομικής ταυτοποίησης -τα «δελτία ταυτότητας», αλλά και τα έγγραφα διεθνούς χρήσης, όπως π.χ. τα διαβατήρια-, που είναι βεβαίως αναλογικής φύσης, στα ψηφιακής κατασκευής «εργαλεία» που μπορούν να έχουν ενιαία χρήση σε κάθε μήκος και πλάτος του κόσμου, από τη στιγμή που μπορούν να «διαβάζονται» από τα κατάλληλα μηχανήματα που θα είναι τοποθετημένα σε κάθε σημείο της υφηλίου. Πράγματι, η ελληνική ψηφιακή «κάρτα του πολίτη» θα μπορεί να «περνάει» κανονικά -σαν να πρόκειται για παγκόσμιας χρήσης έγγραφο- από τα ηλεκτρονικά συστήματα ΟΛΩΝ των χωρών του κόσμου, κάτι που δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συμβεί με τα «παραδοσιακά» ελληνικά δελτία ταυτότητας…

Με το πάτημα, λοιπόν, ενός και μόνο κουμπιού -όπως, με την πληκτρολόγηση του αποκλειστικού ατομικού αριθμού εκάστου ατόμου (στην Ελλάδα, είναι ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή ΑΜΚΑ, που καθιερώθηκε το 2008)- η κεντρική διοίκηση του κόσμου μας θα μπορεί να «ανιχνεύει» και να πληροφορείται για τις κινήσεις, τις προτιμήσεις, τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα κτλ. του κάθε ξεχωριστού προσώπου και, στην πραγματικότητα, όλων των όντων που θα κατοικούν επί του πλανήτη και θα θεωρούνται «ζώντες οργανισμοί» τη δεδομένη χρονική στιγμή!

Αυτός ο παγκόσμιος έλεγχος, βεβαίως, που οδηγεί στην πραγματική «παγκοσμιοποίηση» των κατά τόπους κοινωνιών, θα μπορούσε -αναλόγως της πολιτικής φύσης της κεντρικής πλανητικής διοίκησης- να εξυπηρετεί αγαθούς ή… σκοτεινούς σκοπούς. Γιατί; Διότι εάν η παγκόσμια υπερ-κυβέρνηση αποτελείται όντως από ένα «συμβούλιο των σοφών», με τους καλύτερους εκπροσώπους της ανθρωπότητας να μετάσχουν σ’ αυτό, τότε θα ήταν βέβαιο ότι δεν θα οδεύαμε ποτέ προς παγκόσμια δικτατορία και προς αυστηρότατο έλεγχο επί των ζωών των ανθρώπων. Εάν όμως η παγκόσμια κεντρική εξουσία δεν αποτελείται από «καλές κ’ αγαθές» προσωπικότητες, τότε τι ακριβώς θα μπορούσε να σημαίνει μία μελλοντική π.χ. κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων εκάστου ατόμου που ζει πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη;

Η Ελλάδα προσαρμόστηκε, επιτέλους, με το πνεύμα της Νέας Εποχής δια μέσου του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ Α΄ 138), που ψηφίστηκε το 2011 από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (Γ.Α.Π.). Ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, εξάλλου, είχε εκφραστεί πολλάκις δημόσια -είτε εντός της Βουλής των Ελλήνων, είτε ομιλώντας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών- υπέρ της εφαρμογής μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, «όσο γίνεται πιο γρήγορα», προκειμένου -κατά την επιχειρηματολογία των παγκοσμιοποιητών- να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά οι «κοινές για όλους μας παγκόσμιες προκλήσεις».

Το άρθρο 16 του ως άνω νόμου επιβάλλει την «Ηλεκτρονική ταυτοποίηση-Κάρτα πολίτη», συνεπώς πρόκειται ήδη για ισχύουσα νομοθεσία, η οποία απλώς αναμένει την εφαρμογή της από μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση, όταν η τελευταία κρίνει ότι οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες. Συμβαίνει δηλ. το αντίστοιχο της κατάργησης του θρησκεύματος από τα ελληνικά δελτία ταυτότητας, που ψηφίστηκε μεν το 2000 (επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη), η εφαρμογή της όμως επιβλήθηκε μόλις το 2005, επί κυβέρνησης πλέον Κώστα Καραμανλή. Έτσι και με τον νόμο περί «Ηλεκτρονικής ταυτοποίησης-Κάρτας πολίτη», αυτός ισχύει ήδη από το 2011, απλώς δε, δεν έχει τύχει ακόμη εφαρμογής.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποιαδήποτε, είναι βέβαιο ότι θα αποπειραθεί άμεσα να εφαρμόσει το παραπάνω μέτρο, την επιβολή δηλ. της κάρτας του πολίτη στις ζωές μας, αντικαθιστώντας τα παλιά -και τεχνολογικά τελείως ξεπερασμένα- δελτία ταυτότητας. Αυτό θα συμβεί, κατόπιν διεθνών πιέσεων, για δύο κύριους λόγους:

α) Ήδη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) έχουν εδώ και χρόνια καθιερωθεί οι ηλεκτρονικές κάρτες ταυτοποίησης προσώπων, δηλ. οι κάρτες του πολίτη. Αυτές, περιλαμβάνουν ειδικό μικροτσίπ, ενσωματωμένο μέσα στο έγγραφο, προκειμένου να υποβοηθιέται η «ανάγνωση» του εγγράφου από τα σχετικά μηχανήματα. Ακόμη και χώρες της Ε.Ε. που δεν διαθέτουν ατομικά έγγραφα ταυτοποίησης -όπως π.χ. το Ηνωμένο Βασίλειο και μερικές ακόμη-, εντούτοις οι υπήκοοί τους χρησιμοποιούν διαβατήρια με τη μορφή «κάρτας του πολίτη», απολύτως ισότιμα με τα εγχώριας χρήσης ατομικά «δελτία ταυτότητας».

β) Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να πατάξει και να θέσει υπό έλεγχο το φαινόμενο της λαθραίας μετανάστευσης στη χώρα του, έχει ήδη βάλει σε λειτουργία αυστηρότατα πλαίσια μετάβασης και ταξιδιών από και προς τις ΗΠΑ. Βασική προϋπόθεση πολιτών τρίτης χώρας, για να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα είναι πλέον η ψηφιοποίηση των ταξιδιωτικών τους εγγράφων. Χώρες, όπως η Ελλάδα, που δεν έχουν ακόμη καθιερώσει ψηφιακού τύπου ταυτότητες ή διαβατήρια, θα είναι ανεπιθύμητες στις ΗΠΑ του «πλανήτη Τραμπ», κατατασσόμενες στην κατηγορία των «υπόπτων τρομοκρατίας» χωρών του αντιαμερικανικού «άξονα του κακού».

Κάτω από αυτές τις ασφυκτικές, λοιπόν, συνθήκες η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή το πρόγραμμα ψηφιοποίησης των ατομικών εγγράφων των Ελλήνων πολιτών, δηλ. την αντικατάσταση των σημερινών εγγράφων προσωπικής ταυτοποίησης (δελτία ταυτότητας, διαβατήρια) με την «κάρτα του πολίτη» για εγχώρια και διεθνή χρήση και με ψηφιακό -με «τσιπάκι»- διαβατήριο, με τη μορφή «πιστωτικής κάρτας», για διεθνή χρήση.

Έτσι, η Ελλάδα θα προσαρμοστεί στην απαίτηση της Ε.Ε. -μέσω σχετικής «κοινοτικής οδηγίας»- για την έκδοση ηλεκτρονικών (ψηφιακών) ατομικών εγγράφων, προκειμένου να μπορούν οι Έλληνες πολίτες να ταξιδεύουν απερίσπαστα εντός της «ζώνης του Σένγκεν» και χωρίς να υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς, πολλές φορές, συνοριακούς ελέγχους, καθώς και σε άλλα «εξευτελιστικά» μέτρα που ισχύουν πλέον για τους εκτός «συνθήκης του Σένγκεν» πολίτες στις «πύλες εισόδου» -π.χ. αεροδρόμια- των ευρωπαϊκών χωρών. Αλλά θα προσαρμοστεί επίσης η Ελλάδα και στην απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ και «πλανητάρχη» Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα διατηρήσει τη χώρα μας στον κατάλογο των χωρών του προγράμματος «Visa Waiver» μόνο υπό έναν αυστηρό όρο: την άμεση αντικατάσταση των σημερινών «χαλαρών» και πεπαλαιωμένων ελληνικών δημοσίων εγγράφων με ψηφιακής τεχνολογίας «κάρτες», οι οποίες θα γίνονται δεκτές από τους Αμερικανούς και έτσι η Ελλάδα δεν θα εκπέσει ξανά στην κατηγορία των «ανεπιθύμητων» και «ύποπτων» κρατών για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.


Κάρτα του πολίτη και «αναλαμπή της Ορθοδοξίας»

Όλα τα παραπάνω -που τα αναπτύξαμε υπό το πρίσμα του τεχνοκρατικού πνεύματος- έχουν και βαθύτατες θεολογικές διαστάσεις. Ήδη εδώ και πολλά χρόνια ο θεόπνευστος προορατικός Λόγος των Γερόντων της Ελληνορθοδοξίας -π.χ. ο Άγιος Παΐσιος που ήδη από τη δεκαετία του 1980 μίλησε για το θέμα- έχει προειδοποιήσει κλήρο και λαό για τις επερχόμενες εξελίξεις πάνω στο θέμα της επιβολής «νέων ταυτοτήτων» που θα αποτελούν πρόκληση για τα παραδοσιακά θρησκευτικά «Πιστεύω» του ελληνισμού.

Υπάρχει, για παράδειγμα, η καχυποψία -σε μια μερίδα «ακραίων» Ορθοδόξων Χριστιανών, όπως είναι οι λεγόμενοι «Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί» (Γ.Ο.Χ.) αλλά και η Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους- ότι οι «νέες ταυτότητες» (δηλ. οι «κάρτες του πολίτη») ενδέχεται να περιλαμβάνουν εντός τους, σε αόρατη μορφή, τον αριθμό 666 του Αντιχρίστου! Τον φόβο αυτόν που εκφράζουν οι μαχητικοί «παλαιοημερολογίτες» δεν συμμερίζονται οι πιστοί του «νέου Ημερολογίου» -της επίσημης «Εκκλησίας της Ελλάδος»-, καθώς και των υπολοίπων (πλην Εσφιγμένου) Ιερών Μονών του Αγίου Όρους· όλοι αυτοί οι τελευταίοι δεν έχουν πρόβλημα να λάβουν την «κάρτα του πολίτη», διότι δεν πιστεύουν ότι σ’ αυτήν θα εμπεριέχεται ο αριθμός «χξς΄» του δευτέρου Θηρίου της Αποκάλυψης του Αγίου Ιωάννη…

Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπ’ όψιν, απαραίτητα, η χρονική συγκυρία, όπως και οι επικρατούσες -σε διεθνές επίπεδο- συνθήκες. Και είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι η Νέα Παγκόσμια Τάξη, που αποπειράθηκε να εγκαθιδρύσει ένα είδος «παγκοσμίου ολοκληρωτικού ελέγχου» αμέσως μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, «πνέει τα λοίσθια»· ο γενικότερος σχεδιασμός της απέτυχε, αφού δεν μπόρεσε τελικά ποτέ να «ενοποιήσει» την ανθρωπότητα κάτω από τις «πολυπολιτισμικές» αξίες και το «πνεύμα του καπιταλισμού» που προώθησε. Έτσι, η ιστορία του ανθρώπινου γένους απέβαλλε οριστικά αυτόν τον σχεδιασμό -ο οποίος υποχωρεί θεαματικά στα άλλοτε ισχυρά «κέντρα» που τον εξέφραζαν, δηλ. σε Δυτική Ευρώπη και ΗΠΑ-, ενώ την ίδια ώρα προελαύνει και εξαπλώνεται θεαματικά πάνω στην υφήλιο ο προγραμματισμός του περίφημου «πλανήτη Τραμπ», δηλ. μια «παγκοσμιοποίηση με ανθρώπινο πρόσωπο»!

Έχει λοιπόν τεράστια σημασία ποιος θα αποπειραθεί να εφαρμόσει παγκοσμίως την πλανητικής χρήσης «κάρτα του πολίτη» και, κατ’ επέκταση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Σε συνθήκες «πλανήτη Τραμπ» ευνοείται τα μέγιστα η ραγδαία άνοδος, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, του αυτοκρατορικού ελληνισμού (της Ελληνορθοδοξίας), αφού τα δραματικά γεγονότα των ημερών μας οδηγούν αναπόφευκτα σε ελληνοτουρκική πολεμική σύρραξη, διάλυση της Τουρκίας και… αναβίωση μίας νέας «Βυζαντινής αυτοκρατορίας», που θα αφορά την επέκταση του ελληνισμού στις δύο όχθες του Αιγαίου! Κέντρο της «αυτοκρατορίας» αυτής θα είναι η Κωνσταντινούπολη, η οποία -λόγω της, επίσης αναπόφευκτης, κατακλυσμιαίας εισβολής εκατομμυρίων Ασιατών λαθρομεταναστών («προσφύγων»)- καθίσταται «πλανητικό κέντρο» και έδρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για το «προσφυγικό ζήτημα»· οπότε η Κωνσταντινούπολη γίνεται «παγκόσμια πρωτεύουσα» και θα φιλοξενεί μια «πλανητική κυβέρνηση» που θα αντιμετωπίσει όχι μόνο το «προσφυγικό», αλλά και όλες τις «προκλήσεις» που θα αφορούν το μέλλον της ανθρωπότητας.

Αυτό ακριβώς το υπερ-εθνικό «διοικητικό κέντρο», μιας αυτοκρατορικής (υπερ-εθνικής) Κωνσταντινούπολης θα εφαρμόσει -με την άδεια του Κυρίου- την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και θα επιβάλλει την κάρτα του πολίτη. Επαληθεύοντας έτσι τον θείο Λόγο και γονιμοποιώντας τις προρρήσεις της πίστης μας περί «αναλαμπής της Ορθοδοξίας», δηλ. περί εξάπλωσης του αληθινού Ευαγγελίου σε ολόκληρη την υφήλιο. Τα φοβερά αυτά γεγονότα θα σημάνουν και την πλήρη εισαγωγή της ανθρωπότητας στους «έσχατους καιρούς» που θα απολήξουν στην εμφάνιση του αποκαλυπτικού Θηρίου, τον Αρμαγεδδώνα και, τέλος, στη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού…

397 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page