top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ιδρυτικός φόνος

23.9.2017

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Διάλογος μαζί Του, 20 Ιανουαρίου 2007: «Δεν αντέχω άλλο αυτό το βάρος, είναι ανυπόφορο»... Εκείνος: «Φύγε τώρα και στη μέση του δρόμου θα δεις ένα σημάδι· θα το καταλάβεις. Ως το τέλος του δρόμου θα έχεις βρει την απάντηση, θα έχεις φτάσει στη λύση».

«Μια νέα τάξη πραγμάτων γεννιέται… Ο «εγγονός», δηλ. ο πρωταγωνιστής της τρίτης γενιάς, διά πράξεων ή διά ολέθριων παραλείψεων, καταλύει σταδιακά ή απότομα και βίαια, μια παλιά τάξη πραγμάτων… Ο «φόνος» είναι ιδρυτικός και υποδηλώνει ένα βαθύ πολιτειακό μετασχηματισμό».

Η Ώρα-Χ, η Μεγάλη Στιγμή, θα έρθει ξαφνικά και απότομα· όταν κανείς δεν θα το αναμένει, θα φανεί στον ουρανό ως «κεραυνός εν αιθρία». Από εκεί και πέρα τα γεγονότα, που ήδη θα έχουν λάβει τη μορφή πολιτικής και κοινωνικής χιονοστιβάδας, θα αποκτήσουν μια απίθανη, μια διαστημική υπερταχύτητα, που δεν θα δύναται να συλλάβει κανένας ανθρώπινος νους! Τότε θα έχουμε πια μπει για τα καλά στους «έσχατους χρόνους» μιας ολόκληρης εποχής και στην απαρχή μιας Νέας Εποχής, που οι αστρολόγοι εννόησαν παλιά ως «εποχή του Υδροχόου».

Πενήντα χρόνια κοντεύουν από την 13η Δεκεμβρίου του 1967 και το «αντιπραξικόπημα» του Βασιλέως Κωνσταντίνου κατά του απριλιανού καθεστώτος των στρατιωτικών. Πλησιάζουμε δηλ. στην τρίτη γενιά. Στην τρίτη γενιά η παλιά κατάρα... «Ποιος θα πληρώσει το ανεξόφλητο χρέος του γονέα; Οι απόγονοι ή ο ίδιος σε μεταθανάτια ζωή;... Ποια κακότυχη γενιά έχει το αρνητικό προνόμιο να επιβαρυνθεί με τα προγονικά βάρη; Μέχρι ποια γενιά κρατά η παλιά κατάρα; Ο Αισχύλος δεν διστάζει να την ονομάσει: «Γιατί ως την τρίτη λογαριάζω γενιά το παλιό εκείνο κρίμα βαστάει» (Επτά επί Θήβας)».

Πάμε λοιπόν για τη Μεγάλη Επιστροφή, πάμε για το «αιώνιο δευτερόλεπτο», το «αιώνιο παρόν» της επανίδρυσης του κράτους. Δηλ. της οικοδόμησης μιας νέας πολιτείας, βασισμένης πάνω σε νέα υλικά, όχι πάνω στα σαθρά παλαιοκομματικά υλικά της Μεταπολίτευσης. Προσοχή όμως: «Δυστυχώς, μόνο με αίμα παιδάκι μου θα γίνει η νέα αρχή» (Εκείνος που Πρέπει, άνοιξη του 2008)! Κι επίσης, είπε Εκείνος: «Δεν πρέπει να υπάρξει έλεος, σε κανέναν και καμία τους! Κι εγώ μεν θα χάσω την ψυχή μου και θα καίγομαι στην αιώνια κόλαση, θα έχει σωθεί όμως η ψυχή του έθνους των Ελλήνων»…


122 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page