top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Η πέτρα και το αυγό

5.1.2017

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


«Είτε η πέτρα χτυπήσει το αυγό, είτε το αυγό την πέτρα… το αυγό θα σπάσει»! Είναι φυσικός νόμος. Εάν εξακολουθείς να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο, με όσο μεγάλη μανία και να το χτυπάς, δεν θα σπάσει ο τοίχος· θα σπάσει το κεφάλι… Ο φυσικός αυτός νόμος δεν ισχύει μόνο στην καθημερινότητα, ισχύει και σε κάθε έκφανση της ανθρώπινης (και όχι μόνο) ζωής. Ισχύει και στις κοινωνικές επιστήμες, και μάλιστα στην πολιτική. Κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν από «επίδοξους επαναστάτες», από εκείνους που -όπως ισχυρίζονται- θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα.

Ας δούμε τι συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια της μνημονιακής κρίσης στην Ελλάδα. Έχουμε απ’ τη μια πλευρά τους δεδηλωμένους μνημονιακούς, τους παλαιούς και τους όψιμους. Αυτοί προτίμησαν να εξυπηρετήσουν το συμφέρον της διεθνούς τοκογλυφίας, όχι των Ελλήνων. Ως εδώ καλά. Κατανοητά τα κίνητρά τους. Να θυμούνται μόνο ότι «την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς». Το μείζον πρόβλημα δεν είναι στο μνημονιακό δωσιλογικό στρατόπεδο. Το μείζον πρόβλημα είναι σε όσους δηλώνουν «αντιμνημονιακοί». Εκεί είναι η τραγωδία του σύγχρονου ελληνισμού.

Τι έχουν καταφέρει οι «αντιμνημονιακοί» όλα αυτά τα χρόνια της φοβερής κρίσης που μας μαστίζει; Απολύτως τίποτα το θετικό! Το αντίθετο: δυνάμωσαν, με τα παιδαριώδη λάθη τους, το… μνημονιακό στρατόπεδο! Το οποίο από το 49% του 2010 (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ) αυξήθηκε στο… 80% το 2015 (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, «Ποτάμι», κόμμα Καμμένου, ΠΑΣΟΚ)!!! Και γιατί συνέβη αυτό; Μα, επειδή οι «αντιμνημονιακοί» είναι σκορποχώρι… Επειδή οι «αντιμνημονιακοί» φαντασιώθηκαν, με τους πάσης φύσεως «Αγανακτισμένους», ότι πηγαίνοντας στο Σύνταγμα και βαρώντας τους τεντζερέδες μπροστά στη βουλή θα… έπεφτε το σύστημα! Ότι με φωνασκίες, ως «κεκράκτες», και απλές διαπιστώσεις θα έφευγαν από τη χώρα μας η Τρόικα και τα Μνημόνια…

Και ιδού τώρα τ’ αποτελέσματα. Όχι μόνο δεν έφυγε το πρώτο Μνημόνιο του 2010, αλλά πάμε… για τέταρτο Μνημόνιο! Ενώ χειροτερεύουν τα πράγματα, ο ελληνικός λαός έχασε την πίστη του και την αγωνιστικότητά του. Πού είναι οι μαζικές διαδηλώσεις, ο χαμός που γινόταν μεταξύ 2010 και 2012; Ένα γενικευμένο «μούδιασμα» διαπερνά την ελληνική κοινωνία… Κι οι «αντιμνημονιακοί», ειδικά εκείνοι της άκρας Αριστεράς; Πάλι τα ίδια! Λες και είναι βαλτοί από το ίδιο το σύστημα. Ενώ (υποτίθεται) ότι είναι «κατά των Μνημονίων», την ίδια ώρα υποστηρίζουν μετά μανίας τον εποικισμό της πατρίδας μας από ισλαμιστές λαθρομετανάστες. Αλλά ούτε και στο θέμα του νομίσματος έχουν σωστή θέση. Αντί να λένε το αυτονόητο: σταδιακή απαγκίστρωση από το ευρώ (δηλ. συντεταγμένη έξοδος από την ΟΝΕ), αλλά με παράλληλη ενίσχυση της εγχώριας-εθνικής παραγωγής.


113 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page