top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Η επέλαση του Ευρασιατικού Άξονα

16.1.2014

Του Φώτιου Μπαμπάνη


Προσφάτως η Κίνα ανακοίνωσε τη δημιουργία νέας ζώνης εναέριας αναγνωριστικής άμυνας στην ανατολική κινεζική θάλασσα, η οποία ξεπερνά τα όρια που έχουν θέσει τόσο η Νότιος Κορέα όσο και η Ιαπωνία. Επισημαίνουμε εδώ ότι η Κίνα βρίσκετε ήδη σε αντιπαράθεση με την Ιαπωνία με τα θαλάσσια σύνορα στην ανατολική Κινεζική θάλασσα αλλά και για τα νησιά Σενκάκου/Ντιαγού.

Τόσο η Ιαπωνία όσο και η Νότιος Κορέα αντέδρασαν έντονα ζητώντας την άμεση επέμβαση και στήριξη των Η.Π.Α. Από το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και μετά, η Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούσαν και συνήθως επετύγχαναν να ελέγξουν τον εναέριο χώρο σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Το ίδιο ασφαλώς συνέβη και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Στην παρούσα όμως κρίση που ξέσπασε, μετά την παραπάνω Κινεζική ενέργεια, και παρά την Αμερικανική βοήθεια και συμπαράσταση που ζήτησαν τόσο το Τόκιο όσο και η Σεούλ, η στάση της Ουάσιγκτον υπήρξε εντελώς αντιφατική. Βέβαια το Αμερικάνικο Υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εξηγώντας ότι δεν αναγνωρίζει τη νέα Κινεζική ζώνη.

Από την άλλη πλευρά όμως συνέστησε στο Τόκιο να συμμορφωθεί!!! Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται από την Ιαπωνία ως ανησυχητικό δείγμα των πραγματικών Αμερικανικών προθέσεων.

Βέβαια το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις εξηγώντας ότι δεν αναγνωρίζει τη νέα Κινεζική Ζώνη και αφήνοντας να εννοηθεί ότι αξιολογεί την κίνηση του Λονδίνου ως πρόκληση πλην όμως η ρευστότητα της Κίνας της δίνει τη δυνατότητα σήμερα όχι μόνο να αγοράζει Αμερικανικά ομόλογα, αλλά και να παρεμβαίνει καταλυτικά στην Ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Η τελευταία κίνησή της να ανακηρύξει ζώνη εναέριας αναγνωριστικής άμυνας, σίγουρα εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας της στρατηγικής να ακολουθεί πιο σκληρή εξωτερική πολιτική. Αδιαμφισβήτητα αυτή η νέα Κινεζική στρατηγική βρίσκεται σε πλήρη σύνδεση και εναρμόνιση με τη στρατηγική που ακολουθεί πρόσφατα και η Μόσχα. Έτσι λοιπόν ο Ευρασιατικός άξονας Μόσχας-Πεκίνου που ξεκίνησε με την υπογραφή της Συνθήκης της Σαγκάης και που στόχο έχει την παγκόσμια κυριαρχία στη Νέα Εποχή, βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.

Αν αναλογιστεί κανείς τις ήδη δύο διεθνείς επιτυχίες της Μόσχας σε βάρος των Η.Π.Α τόσο στο θέμα της επέμβασης στη Συρία, η οποία όπως είναι γνωστό απετράπει, όσο και στον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αυτή η εν προκειμένω Κινεζική ενέργεια αποτελεί την Τρίτη κατά σειρά νίκη του Ευρασιατικού Άξονα. Συνεπώς το σκορ είναι τρία-μηδέν, και έπεται συνέχεια...

Η Ρωσική αρκούδα και ο Κινεζικός δράκος ενώθηκαν προκειμένου να κατασπαράξουν την γερασμένη και παρηκμασμένη Ευρώπη, και τους Ατλαντικούς συμμάχους της, παντί τρόπο και μέσο. Είτε με την επίδειξη ισχύος, είτε με την οικονομική διείσδυση σε Ευρωπαϊκές χώρες που υποφέρουν από την πρόσφατη οικονομική κρίση όπως π.χ. Ελλάδα- Κύπρος.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση το ζητούμενο είναι, η Ελλάδα να μην καταστεί πεδίο αυτού του ανηλεούς και αδυσώπητου ανταγωνισμού. Να αποφύγει τη στοχοποίηση από τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Όμως με το σημερινό κυβερνητικό δικομματικό έκτρωμα Σαμαρά-Βενιζέλου, το οποίο έχει προσδέσει τη χώρα μας στο άρμα της Μέρκελ, του ΔΝΤ και των Μνημονίων, κάτι τέτοιο φαίνεται εντελώς αδύνατο. Έχουμε ήδη στοχοποιηθεί και θα αποτελέσουμε ένα από τα πρώτα θύματα του επελαύνοντος Ευρασιατικού Άξονα...

Εκτός εάν ο Θεός της Ελλάδας κάνει το θαύμα του και μας απαλλάξει το συντομότερο δυνατόν από το δικέφαλο κέρβερο του δικομματικού κυβερνητικού εκτρώματος που μας κυβερνά! Οψόμεθα...

80 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page