top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Η ανεργία των νέων και η υπογεννητικότητα

27.1.2019

Του Στέφανου Σωτηρίου

Ιστορικός Βαλκανιολόγος και Δημογράφος (μάχιμος)


Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ


Πέραν της συγκέντρωσης ολόκληρης της ελληνικής νεολαίας στην Αθήνα (και λιγότερο στην Θεσσαλονίκη), διαβάζουμε στις ανακοινώσεις του ΟΑΕΔ, ότι η ανεργία των πτυχιούχων νέων φτάνει το 64% και ότι όλοι σχεδόν οι νέοι επιθυμούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, διαμαρτυρόμενοι για τα πολλά πτυχία που έχουν, τα οποία η πατρίδα αφήνει αναξιοποίητα!


ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ


Ξεκινάμε από το γεγονός ότι στην Ελλάδα γεννιούνται περίπου 75.000 Ελληνόπουλα (Οι τρίτες μικρότερες γεννήσεις στον κόσμο, μεταξύ των 182 κρατών μελών του ΟΗΕ) κατ’ έτος (τα τελευταία έτη μαζί με τα παιδιά των λαθρομεταναστών). Όταν όλα αυτά τα παιδιά τελειώνουν το Λύκειο, και όταν στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ υπάρχουν 90.000 θέσεις, στις οποίες εισάγονται με γενικό βαθμό 3 και 4 (7 μονάδες κάτω από την βάση), τότε ξεκινάμε στραβά για την νεολαία.

100.000 πτυχιούχοι λοιπόν κατ’ έτος (όλοι τελειώνουν το Λύκειο και όλοι μπαίνουν σε κάποια βοϊδοσχολή), χωρίς να περισσεύει κανένας να σπουδάσει τσαγκάρης, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, κουρέας…! Χωρίς να περισσεύει κανένας να ασχοληθεί με την γεωργική παραγωγή, που έχει τα προβλήματά της μεν, διότι υπάρχει πρόβλημα διάθεσης των προϊόντων, πρόβλημα υψηλών τιμών και αναδασμού γης, που είναι ο μόνος που θα έφερνε μείωση των τιμών κι ανταγωνιστικά προϊόντα. Και δεν ομιλώ για τις σκεπαστές καλλιέργειες (δενδρώδεις) που βρίσκονται κυρίως στην νότια Ελλάδα, όπου τα 25 στρέμματα αποδίδουν (αφορολόγητα μάλιστα διότι διατίθενται στις λαϊκές της Αθήνας) όσο 100 στρέμματα ανοιχτής καλλιέργειας στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία (δηλαδή 25 στρέμματα πορτοκάλια στο Άργος αποδίδουν διπλάσιο και τριπλάσιο κέρδος, με μηδενικά έξοδα, και αφορολόγητα, από 100 στρέμματα σιτάρι στην Καστοριά, με τεράστια έξοδα, πανάκριβα μηχανήματα, ρεύμα και καύσιμα και καθημερινή επίπονη εργασία).


ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Ακούμε καθημερινά λοιπόν ότι οι νέοι μεταναστεύουν και ότι θέλουν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, όπου θα αξιοποιηθούν τα πτυχία τους. Και ερωτώ: Ποια πτυχία; Η Φιλοσοφική, που απορροφά τους μισούς φοιτητές των ΑΕΙ, η Πάντειος, τα τόσα ΤΕΙ… είναι πτυχία που έχουν πέραση στο εξωτερικό; Θα προσλάβει ο Γερμανός ή ο Φιλανδός εργοδότης τον Φιλόλογο; Να τον κάνει τι;

Η καλύτερη ΕΝΤΙΜΗ εργασία που μπορεί να βρει μία κοπέλα απόφοιτη φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μία ευρωπαϊκή χώρα, είναι καμαριέρα ή καθαρίστρια σε ξενοδοχείο. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα με τις Ρωσίδες, οι οποίες εργάζονταν σε ιδρύματα ψηλού επιστημονικού κύρους την εποχή της Σ. Ένωσης. Οι οποίες έχουν πτυχία αληθινά, από πανεπιστήμια κύρους κι όχι της φιλοσοφικής Αθηνών, και τα θεωρητικά ΣΟΡΟιδρύματα, Αθηνών Παντείου, Μακεδονίας… αλλά το μόνο έντιμο που μπορούν να κάνουν στις ξένες χώρες, είναι καθαρίστριες και καμαριέρες.


ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΩΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ


Και τίθεται το ερώτημα: Είναι πιο αξιοπρεπής εργασία να καθαρίζει μία Ελληνίδα πτυχιούχος τα αποχωρητήρια των Γερμανών, από το να επιστρέψει στο χωριό της, να κάνει οικογένεια με κάποιο αγρότη και να εργαστεί στα χωράφια και στην κτηνοτροφία;;; Γιατί οι νέοι μαζεύονται και παραμένουν στην Αθήνα; Εντάξει, εκμεταλλεύτηκαν το σύστημα για να αποκτήσουν κάποιες επιπλέον γνώσεις κι ένα πτυχίο, το οποίο είναι μεν θετικό, αλλά γιατί δεν επιστρέφουν μετά στο χωράφι τους να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, τομέας που έχει τεράστια πέραση, μιας και η Ελλάδα εισάγει το 90% του κρέατος και του γάλακτος που καταναλώνει; Γιατί δεν υπάρχουν γυναίκες σε καμιά σχεδόν επαρχία της Ελλάδος για να παντρευτούν οι νέοι αγροτοκτηνοτρόφοι και είναι όλοι οι νέοι της επαρχίας άγαμοι, δεν βρίσκουν γυναίκα να κάνουν οικογένεια, τη στιγμή που οι γυναίκες στην Ελλάδα, απογραφικά, είναι μισό εκατομμύριο περισσότερες από τους άντρες (πάνω από 1 εκ., αν ληφθούν υπόψη και οι ανδρίδες του «gay pride»).

Ποιος ο λόγος να μένουν στην Αθήνα, το καλοκαίρι να βουλιάζουν την Μύκονο (και το Σεπτέμβριο τα «εκτρωσογιατρεία» της Αθήνας), γυμνές και μεθυσμένες, εξευτελίζοντας κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και μέτρου, χωρίς προοπτική εργασίας και φυσικά, χωρίς καμία περίπτωση να κάνουν οικογένεια και παιδιά, που είναι ο βιολογικός τους ρόλος, που είναι επίσης η μεγαλύτερη επένδυση για την πατρίδα και το έθνος;;;


ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Οι λύσεις είναι απλές φυσικά, αλλά δεν υπάρχουν Έλληνες κυβερνήτες στην Αθήνα για να τις εφαρμόσουν. Οι Πακιστανοί να ’ναι καλά. Κι αν χρειαστούμε νεολαία κι εργάτες, θα εισάγουμε. Αυτή είναι η εθνομηδενιστική φιλοσοφία της Αθήνας!


Τον Μάιο του 2018 βγήκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ πρόγραμμα για νέους αγρότες. Μια βραχυκέρατη αγελάδα (αρχαία ελληνική φυλή) επιδοτείται από την Ε. Ένωση με 1.000 € το κεφάλι ανά έτος, αν είναι ελευθέρας βοσκής (50 αγελάδες, 50.000 €!). Λίγο λιγότερο αν είναι σταβλισμένη… Οι άλλες αγελάδες έχουν άλλα δικαιώματα, τα πρόβατα άλλα… Γιατί οι νέοι απόφοιτοι των Βοϊδοσχολών άνευ αντικειμένου και ειδίκευσης, δηλ. της Παντείου, των ΤΕΙ, των Φιλοσοφικών… να φεύγουν για εργάτες των 400 € στην Γερμανία και να μην πάνε στο χωριό τους;;; Να συνεισφέρουν στον εαυτό τους, στην οικογένεια τους, στην πατρίδα γενικά. Διότι τόσο είναι πλέον το μεροκάματο και στην Γερμανία. Διότι δεν είναι μόνον οι άνεργοι Έλληνες που πάνε προς τα κει. Είναι και οι άνεργοι Ισπανοί (πάνω από 7 εκατομ. άνεργοι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Πολωνοί, οι πάνω από 20 εκατομ. άνεργοι Ουκρανοί…). Και όλοι αυτοί θεωρούνται ανωτέρας μόρφωσης κι εκπαίδευσης από τα ελληνόπουλα, καθότι είναι απόφοιτοι σοβαρότερων Πανεπιστημίων (Μόνο οι Ιατρικές και οι νοσηλευτικές της Ελλάδος έχουν πέραση στο εξωτερικό).

Για τις δουλειές του ποδαριού οι Γερμανοί και οι άλλοι Βορειοερωπαίοι, έχουν πλέον τους Αφγανούς. Όσους χρειάζονται δηλαδή γιατί «μέσα μπαίνουν» με τα κοινωνικά επιδόματα που τους δίνουν και πάντως έχουν πάρα πολλούς, όχι όσους έλεγαν οι κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ότι τους θέλει η Γερμανία για φθηνά εργατικά χέρια!!! Η Γερμανία έχει 5 εκατομμύρια Πολωνούς και 30 εκατομ. Ουκρανούς ανέργους στην αναμονή. Οι οποίοι ξέρουν τι είναι το κατσαβίδι. Και πληρώνονται όσο και ο Αφγανό-Πακιστανός, που εισέβαλε βίαια στην Ευρώπη. Αφγανός, που το μόνο «εργαλείο» που έπιασε ποτέ στην ζωή του, είναι το μαχαίρι, για να σφάξει και να γδάρει! Επιστροφή στο χωριό λοιπόν, Αναζωογόνηση της Ελλάδος!


38 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page