top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Η ανατολικοποίηση του κόσμου

11.10.2014

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Πριν από μερικά μόλις χρόνια γινόταν πολύς λόγος για την περιβόητη «δυτικοποίηση» του κόσμου. Μερικοί εξειδίκευαν ακόμη περισσότερο αυτό το φαινόμενο, ομιλώντας για «αμερικανοποίηση» του πλανήτη. Είτε το ένα, είτε το άλλο σήμαιναν αμφότερα την επικράτηση «ιδανικών» βασισμένων πάνω στον (κατά μαρξισμό-λενινισμό) «χυδαίο υλισμό»: υπερκαταναλωτισμός, έλλειψη κάθε μέτρου, επιδειξιομανία, επικράτηση του εφήμερου, αποπνευματικοποίηση των πάντων... Η Ελλάδα, ειδικά από το 1974 και έπειτα, υπέπεσε πλήρως σ’ αυτήν την ανελέητη πολιτισμική «ρουφήχτρα»: ο Έλληνας έχασε το εθνικό του φιλότιμο και κατήντησε γραικύλος.

Σήμερα παρατηρούμε μία αντίστροφη πορεία. Η Δύση, είναι αυτό εμφανέστατο, έφθασε σε πλήρες αδιέξοδο. Κατέρρευσε κάτω από το βάρος των εγγενών της αμαρτιών, με τον καπιταλισμό να βρίσκεται πλέον σε «υπαρξιακό» αδιέξοδο. Πολιτισμικά, κοινωνιολογικά, οικονομικά, στρατιωτικά, δημογραφικά... παντού, σε κάθε τομέα, η Δύση φθίνει! Και στη θέση της, ως κυρίαρχης πλανητικής αξίας, έρχεται αργά αλλά σταθερά η Ανατολή... Στο ένα (με το ζόρι) παιδί της γυναίκας της Δύσης αντιστοιχούν οι υπερπολύτεκνες μητέρες της Ανατολής. Ένας κόσμος πεθαίνει, ένας κόσμος ορθώνεται.

Όπως έχουμε και άλλες φορές γράψει, κατά το παρελθόν, Ρωσία και Κίνα έχουν ουσιαστικά συστήσει τον Ευρασιατικό Άξονα: τη συμμαχία σε πολλαπλά επίπεδα που αναπόφευκτα μια μέρα θα συντρίψει τη Δύση και θα κυβερνήσει τον κόσμο!... Η Ρωσία δείχνει ήδη τη δύναμή της σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, την ώρα που η Κίνα κατακτά οικονομικά τον κόσμο. Ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στη νέα αυτή υπερδύναμη της Ανατολής που υψώνεται; Κανένας, είναι η απάντηση. Διότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες σχηματισμού μιας ιδιότυπης «παγκοσμιοποίησης», της παγκοσμιοποίησης που θα υπαγορεύεται από την Ανατολή, όχι από τη Δύση: ενιαίο νόμισμα (το «γκλόμπο»), νέο πλανητικό νομισματικό ταμείο στη θέση του καταρρέοντος ΔΝΤ, αλλά και παγκόσμιος στρατός βασισμένος στα «μιλιούνια» των στρατιωτών της Άπω Ανατολής και της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης. Αυτός είναι ο «νέος θαυμαστός κόσμος» που αναδύεται!

79 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page