top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Εγκαθίδρυση Παγκόσμιας Αστυνομίας, για μια «νέα τάξη» στον πλανήτη!

Έγινε ενημέρωση: 12 Μαΐ 2020

20.1.2020

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Με αφορμή την ασφάλεια στο Μουντιάλ του Κατάρ (2022)…


Νέα δεδομένα δημιουργούν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, αρχής γενομένης από την τριμερή συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για τον αγωγό «EastMed» και φθάνοντας στην εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από τους Αμερικανούς κομάντος. Η όλη εικόνα που δημιουργείται φανερώνει μία γενική αναμπουμπούλα, ικανή να ανατρέψει κεκτημένες καταστάσεις και ισορροπίες δεκαετιών. Γεωπολιτικοί συσχετισμοί, διεθνείς συμφωνίες και κρατικά σύνορα, όλα αυτά απειλούνται πλέον ευθέως από τις αναδυόμενες νεώτερες συνθήκες.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, αναδεικνύεται ξανά από συγκεκριμένους κύκλους το ζήτημα της θεσμοθέτησης παγκόσμιων θεσμών, οι οποίοι να καλύπτουν ένα ευρύ (πλανητικό) φάσμα δραστηριοτήτων. Η όλη κουβέντα άνοιξε και πάλι με αφορμή το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί -για πρώτη φορά- σε μία ισλαμική χώρα, και μάλιστα χώρα θεωρούμενη ως σκληροπυρηνική βάση των ισλαμιστών, το Κατάρ. Επειδή ακριβώς η χώρα αυτή -από τις πλουσιότερες παγκοσμίως- χαρακτηρίζεται από σοβαρές ιδιορρυθμίες, το θέμα της σύμπραξης παγκοσμίου βεληνεκούς θεσμών τέθηκε επίσημα επί τάπητος, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πορεία της παγκοσμιοποίησης.

Ποιες είναι οι ιδιομορφίες του μουντιάλ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, σε σχέση τουλάχιστον με τα προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα ποδοσφαίρου; Είναι μια σειρά ιδιομορφιών, όπως π.χ. ότι οι αγώνες θα λάβουν χώρα τον μήνα Δεκέμβριο -και όχι το καλοκαίρι, ως συνήθως-, όταν δηλαδή η μέση θερμοκρασία στη χώρα αυτή θα είναι ανεκτή, της τάξεως των 22 βαθμών Κελσίου. Επίσης, στη διάρκεια των αγώνων θα απαγορεύεται αυστηρά η δημόσια κατανάλωση αλκοόλ από τους φιλάθλους, πέρα από ειδικά κατασκευασμένους χώρους γι’ αυτόν τον σκοπό. Τέλος, μια σειρά τεχνολογικών καινοτομιών (γήπεδα κατασκευασμένα από αποσυναρμολογούμενα υλικά πάνω σε προκυμαίες, πλωτά ξενοδοχεία κτλ.) γεννούν αν μη τι άλλο έντονο ενδιαφέρον για το τι μέλλει να συμβεί στο εν λόγω παγκόσμιο κύπελλο.

Εκείνο όμως που έχει σίγουρα τη μεγαλύτερη σημασία, είναι το ότι οι Αρχές του Κατάρ έχουν ήδη ζητήσει τη συνδρομή τοπικών, εθνικών και διεθνών οργανισμών προκειμένου η ασφάλεια των αγώνων να είναι η πλέον άρτια. Πράγμα που έμπρακτα σημαίνει ότι για πρώτη φορά αστυνομικοί από διάφορες χώρες θα ταξιδέψουν στο Κατάρ, για να συνδράμουν στο ζήτημα της ασφάλειας, από τη στιγμή που ισλαμιστές φονταμενταλιστές απειλούν με χτυπήματα στη διάρκεια των αγώνων. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον σημείο: η σύμπραξη των διεθνών αυτών δυνάμεων ασφαλείας θα γίνει υπό ένα κοινό κέλυφος, υπό μία Παγκόσμια Αστυνομία!

Δίνει λοιπόν τη λαβή το μουντιάλ του 2022 για τη διαμόρφωση μίας αστυνομικής δύναμης, η οποία να μπορεί να δρα παντού ανά τον πλανήτη; Πρόκειται για έναν βαθύτερο σχεδιασμό, που είναι ήδη εν λειτουργία σε εμβρυακό στάδιο, αφού ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) έχει θεσμοθετήσει εδώ και κάποια χρόνια την περίφημη UNPOL, ήτοι την «Αστυνομία των Ηνωμένων Εθνών». Ένα πρόπλασμα, ουσιαστικά, της Παγκόσμιας Αστυνομίας η οποία κυοφορείται για να τεθεί σε δράση και επίσημα, πέραν των όποιων μυστικών της δραστηριοτήτων.

Τα παραπάνω δεν είναι καθόλου μυθιστορηματικά. Είναι γεγονός ότι από τον Ιούνιο του 2016 και ύστερα, περισσότεροι από 100 αρχηγοί εθνικών Αστυνομιών συγκεντρώνονται κάθε έτος στη λεγόμενη UN COPS, τη «Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Αστυνομίας». Είναι άραγε ένα άλλο προστάδιο του σχηματισμού, και με τη βούλα των κρατών-μελών του ΟΗΕ, της Παγκόσμιας Αστυνομίας; Η απάντηση είναι θετική, από τη στιγμή που κύρια θέματα των ανά έτος συνόδων είναι η αντιμετώπιση της παγκόσμιας τρομοκρατίας, η αποτροπή εγκληματικών πράξεων σε κάθε μήκος και πλάτος της υφηλίου και, βέβαια, η «κοινοπραξία» των αστυνομικών δυνάμεων από διάφορες χώρες με τη δημιουργία του απαραίτητου νομοθετικού πλαισίου (θέσπιση ειδικής διάταξης στο διεθνές δίκαιο που να προβλέπει αυτή τη δυνατότητα).

Τα παραπάνω δεν αποτελούν, λοιπόν, υπερβολές ούτε αποκύημα επιστημονικής φαντασίας. Αντιθέτως, είναι διακαής πόθος των εκφραστών μιας «παγκόσμιας τάξης» που να διέπει τον κόσμο μας. Σε άρθρο του με τίτλο «Προς μια Παγκόσμια Αστυνομία», που δημοσιεύθηκε προ 10 και πλέον ετών (στις 13 Οκτωβρίου 2009), ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Η Καθημερινή» κ. Νίκος Κωνσταντάρας, σημείωνε μεταξύ άλλων τα εξής αξιοπρόσεκτα:

«Το ισχυρό αίσθημα ανασφάλειας των τελευταίων χρόνων μπορεί να μειώνει τις αντιστάσεις των πολιτών στην ιδέα μιας Παγκόσμιας Αστυνομίας με παγκόσμιο φακέλωμα. Αρκετοί μπορεί να αισθανθούν ότι ο πόλεμος εναντίον του εγκλήματος και της τρομοκρατίας απαιτεί και κάποιες θυσίες. Αλλά αν η ασύλληπτη δύναμη ενός παγκόσμιου ιστού αστυνόμευσης τεθεί στη διάθεση χωρών ή οργανισμών που δεν έχουν ως προτεραιότητα την ελευθερία και ευημερία των πολιτών (και ήδη δεν είναι λίγες), φανταστείτε τον κόσμο του μέλλοντος»…

Οπωσδήποτε, όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με την ιδέα της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, στη διάθεση της οποίας τίθεται η Παγκόσμια Αστυνομία. Μια κεντρική και ενιαία πλανητική εξουσία παρουσιάζεται ως αναπόφευκτη, λόγω των διαφόρων κινδύνων και των άμεσων απειλών που αντιμετωπίζει ήδη ο πλανήτης (καταστροφή περιβάλλοντος, οικονομικό κραχ, τρύπα του όζοντος, εξωπλανητικοί παράγοντες όπως π.χ. καταιγίδες μετεωριτών ή σύγκρουση με αστεροειδείς κτλ.). Πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα έκαναν λόγο, εδώ και χρόνια, για την αναγκαιότητα ύπαρξης υπερεθνικών θεσμών ασφαλείας και παγκόσμιας υπερκυβέρνησης.

Το 2005, στη διάρκεια της ορκωμοσίας του προέδρου της δημοκρατίας Παπούλια, η τότε πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη είπε στην προσφώνησή της, πως «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων»…

Αλλά και το 2010, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, σε ομιλία του στο διεθνές συνέδριο του «Economist», ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε τα παρακάτω: «Είναι γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα»!

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την επανεκλογή του το φθινόπωρο του 2015, δήλωσε από το βήμα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τα ακόλουθα, υπερθεματίζοντας για την παγκόσμια ειρήνη και διακυβέρνηση: «Χρειαζόμαστε ένα παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα».

Παγκόσμια Αστυνομία, λοιπόν, αμέσως μετά τις εξελίξεις της νέας δεκαετίας που αναμένονται δραματικές. Οι φόβοι για επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο (θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα ή Αρμαγεδδών) ολοένα και αυξάνονται. Και έτσι φθάνουμε στη δημιουργία της ανάγκης ενός διεθνούς ρυθμιστή των αναδυόμενων προκλήσεων, για την «τάξη και ασφάλεια»: της Παγκόσμιας Αστυνομίας, που θα λειτουργεί ως η «μακρά χειρ» του ενιαίου κέντρου λήψης αποφάσεων, της κεντρικής κυβέρνησης του πλανήτη. Μιας κυβέρνησης με έναν μοναδικό Ηγέτη.

Παντεπόπτης Οφθαλμός σε κάθε σημείο του πλανήτη

Όλα αυτά αποτελούν σίγουρα ραγδαίες εξελίξεις, με ταχύτητα τέτοια που ο μέσος ανθρώπινος εγκέφαλος να αδυνατεί να τις παρακολουθήσει. Η ύπαρξη ενός παγκοσμίου δικτύου αστυνόμευσης δεν είναι καν μυστικό, για όποιον παρατηρεί καταστάσεις και γεγονότα. Κι ετούτο, διότι πριν από μερικά χρόνια (2009) σε συνέδριο που διοργάνωσαν ο ΟΗΕ και η Interpol υιοθετήθηκε το «δόγμα παγκόσμιας αστυνόμευσης». Σύμφωνα μ’ αυτό, προβλέπεται η δημιουργία «ενός ασφαλούς δικτύου επικοινωνίας και συμμετοχή σε ένα τεράστιο αρχείο πληροφοριών, όπως αρχεία DNA, δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες».

Μάλιστα, ο επί σχεδόν 15ετία γενικός γραμματέας της Interpol, Ρόναλντ Νόουμπλ, στενός φίλος των Ομπάμα και Κλίντον, είχε τότε δηλώσει: «Έχουμε ένα όραμα. Οι αστυνομικοί θα εκπαιδεύονται και θα εξοπλίζονται έτσι ώστε όταν σταματούν κάποιον να τον ελέγξουν, θα έχουν στη διάθεσή τους μια παγκόσμια βάση δεδομένων για την εξακρίβωση των στοιχείων του». Με δυο λόγια, μας μίλησε για τον επερχόμενο Παντεπόπτη Οφθαλμό, έναν «Μεγάλο Αδελφό», που επαληθεύει (και ξεπερνάει) τις προβλέψεις που έκανε ο Τζορτζ Όργουελ στο κλασικό πια «1984»…

1.303 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page