top of page

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Μετώπου:

  • Εικόνα συγγραφέα: .
    .
  • 2 Ιουν
  • διαβάστηκε 6 λεπτά

«Ο πατριωτισμός επιστρέφει δυναμικά παντού… Μέτωπο μαζί για την εθνική ανατροπή!» 


02.06.2025

Ο Ησαϊας Κωνσταντινίδης με τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο.
Ο Ησαϊας Κωνσταντινίδης με τον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο.

Συνέντευξη στον Ησαΐα Κωνσταντινίδη 


Ο κ. Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είναι εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Μετώπου, ενός κόμματος με ιστορική πορεία πολλών ετών στον ευρύτερο πατριωτικό / εθνικιστικό χώρο. Συνεπές στη στάση του, το κόμμα αυτό εξακολουθεί και παραμένει πιστό στις αρχές του, δίχως συστημικούς συμβιβασμούς ή «νόθευση» των ιδεών του. Κι αυτό είναι κάτι που εκτιμάται πάρα πολύ από τους γνωρίζοντες, σε μια εποχή μάλιστα κρίσης αξιών ακόμη και δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται ως «πατριωτικές». Ανάλογη είναι άλλωστε και η πορεία του ίδιου του κυρίου Ζαφειρόπουλου, ο οποίος επί σειρά δεκαετιών στον εθνικό αγώνα ουδέποτε πρόδωσε τις θέσεις του και δεν έκανε εκπτώσεις σ’ αυτές. Με αφορμή το επερχόμενο συνέδριο του Εθνικού Μετώπου, στις 15 Ιουνίου 2025, του θέσαμε ορισμένα ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού εθνικισμού… 


1. Τι περιμένετε από το συνέδριο του Εθνικού Μετώπου, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί σε λίγο καιρό; Ποιες είναι οι στοχεύσεις του κόμματος, τόσο σε επίπεδο εσωτερικής δομής όσο και στο πεδίο της γενικότερης πολιτικής του στρατηγικής; 


Στις 15 Ιουνίου θα διεξαχθεί το Συνέδριο του Εθνικού Μετώπου. Όπως γράφει στην κεντρική αφίσα του Συνεδρίου, αυτό θα είναι ένα Συνέδριο θέσεων, προτάσεων, ιδεών. Φυσικά και δεν περιμένουμε το Συνέδριο για να «αποκτήσουμε» ιδέες ή αξίες. Απλά στην πανσπερμία κινήσεων στον λεγόμενο πατριωτικό χώρο, θεωρούμε ότι απαιτείται ένας επαναπροσδιορισμός αξιών όπως η εθνική Ταυτότητα, η εθνική οικονομία, η εθνική πολιτική εν γένει. 

Επίσης, στο Συνέδριο θα εγκριθεί ένα σύγχρονο καταστατικό, θα εκλεγούν όργανα, θα παρουσιαστούν οι θέσεις ενός ολοκληρωμένου πολιτικού προγράμματος. Αυτό είναι απόρροια 4 προσυνεδριακών διασκέψεων, δεκάδων ομιλιών και  συναντήσεων σε όλη την Ελλάδα. Στο Εθνικό Μέτωπο θέλουμε και μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Τακτικές, τρόπους δράσης και επικοινωνίας με την κοινωνία και φυσικά πρόσωπα. Αυτό που δεν μπορεί να αλλάξει είναι οι αξίες που υπηρετεί το Εθνικό Μέτωπο. Η πατρίδα, η υπεράσπιση της Παράδοσης, η κοινωνική δικαιοσύνη. 

Στο Συνέδριο και μετά από αυτό φυσικά θα δείτε εκπλήξεις, σε νέα πρόσωπα και κυρίως σε δράσεις. 


2. Παρατηρούμε στην Ευρώπη και γενικά στον κόσμο την άνοδο πατριωτικών και εθνικιστικών δυνάμεων, από την Αμερική του Τραμπ έως και ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Μ. Βρετανία, ακόμη κι η Ουγγαρία ή η Πολωνία κτλ. Στην Ελλάδα όμως ο εθνικός χώρος παραμένει διασπασμένος, η δε Νέα Δημοκρατία φάνηκε ιδιαίτερα ανθεκτική στην εποχή της κρίσης. Είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε και εδώ την άνθηση του εγχώριου πατριωτισμού, ή μήπως πρόκειται εν τέλει για ουτοπία;


Είναι γεγονός ότι ο πατριωτισμός επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο παντού. Αυτό είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης των κοινωνιών στην πολύχρονη επίθεση που δέχτηκαν στην ίδια την ύπαρξη τους, στην ίδια την φύση τους. 

Οι λαοί ξέρασαν τον δικαιωματισμό, τον πολυπολιτισμό, την πολιτική ορθότητα με την επίθεση στην οικογένεια και την ανθρώπινη φύση. Οι Πατρίδες αντιδρούν, ενστικτωδώς αν θέλετε στην λογική της κυριαρχίας του παγκόσμιου χωριού με την κατάργηση των ελευθεριών, την στυγνή οικονομική εκμετάλλευση. Το σύστημα της παρακμής δεν είναι ανίκητο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψάξει αυτό να βρει εναλλακτικές για τα κέρδη και τους σκοπούς του, λύσεις που μπορεί να έχουν και πατριωτικό προσωπείο. 

Στην Ελλάδα πατριωτική ανατροπή θα υπάρξει όταν οι λύσεις που σερβίρονται δεν θα είναι «παιδιά» του συστήματος του κόμματος των πολιτικών κομμάτων. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίος ο προσδιορισμός των αξιών που σας είπα προηγουμένως αλλά και ο προσδιορισμός στόχων και πολιτικών εχθρών. 


3. Κομβικό θέμα, που θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους μας, είναι η λαθρομετανάστευση που συνεχίζεται αμείωτη στη χώρα σε συνδυασμό με το δημογραφικό ζήτημα του ελληνικού έθνους, δηλαδή την υπογεννητικότητα των Ελλήνων. Είναι σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με έμμεση αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από τριτοκοσμικούς κυρίως παράνομους μετανάστες. Μπορεί τελικά η Ελλάδα να προβεί σε μαζικές απελάσεις όλων όσων βρίσκονται παράτυπα στη χώρα, αλλά και ταυτόχρονα να δώσει κίνητρα στις ελληνικές οικογένειες για την απόκτηση παιδιών, ή κάτι τέτοιο είναι πλέον αδύνατο;


Το μεταναστευτικό θεωρούμε ότι είναι το μεγαλύτερο εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα της Ελλάδας. Η αντικατάσταση πληθυσμού, η δημιουργία εχθρικών πληθυσμών στην χώρα, η απόδοση ιθαγένειας σε μη Έλληνες, η δημιουργία νέων κομματικών στρατών ψηφοφόρων, η γκετοποίηση γειτονιών, η εγκληματικότητα, η οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων προς όφελος των μεταναστών. Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμα. 

Πριν μιλήσουμε για λύσεις όμως, οφείλουμε να δώσουμε την ουσία του θέματος. Αυτό είναι η προσπάθεια, ακόμα και από κινήσεις που μιλούν κατά της μετανάστευσης, να δώσουν έναν αστικό χαρακτήρα στο πρόβλημα. Το Εθνικό Μέτωπο πιστεύει πως η εθνική Ταυτότητα προσδιορίζεται από την εθνική καταγωγή. Γι’ αυτό και η αντίθεσή μας στην λαθρομετανάστευση είναι κάθετη και οριζόντια χωρίς να δίνουμε σε αυτήν τα οποιοδήποτε ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως θρησκευτικά, πολιτισμικά, οικονομικά ή άλλα. Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. 

Λύσεις φυσικά και υπάρχουν. Πρωτίστως είναι η λύση μία απόφαση κυβερνητικής πολιτικής, ενός Εθνικού κράτους βέβαια. Σχηματικά θα πω την πραγματική φύλαξη των συνόρων και από τις Ένοπλες Δυνάμεις, η καταγγελία διεθνών συμφωνιών που καθιστά την Ελλάδα χαβούζα λαθρομεταναστών, το κυνήγι των ντόπιων, πρωτίστως, κυκλωμάτων δουλεμπορίου και των διεθνών, οι κλειστές δομές. Κυρίως όσοι έρχονται εδώ θα πρέπει να ξέρουν ότι δεν θα τους περιμένει ιθαγένεια, βίζα, ΜΚΟ, επιδόματα και τζάμπα σπίτια που τα πληρώνουν οι Έλληνες από την τσέπη τους. 

Πολύ πιο αναλυτικά και με συγκεκριμένες οικονομικές παραμέτρους αλλά και νομικές, θα δείτε στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του Εθνικού Μετώπου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Συνέδριο του. Το ίδιο και για το θέμα του δημογραφικού που ασφαλώς και λύνεται και έχει απόλυτη συνάφεια με το μεταναστευτικό. Το δημογραφικό μαρασμό τον σταματάς με γενναίες αποφάσεις που συνδέονται άμεσα με την πρόταση μας για αποκέντρωση και ένα Κοινοτικό μοντέλο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 


4. Ένα κρίσιμο σημείο για κάθε εθνική πολιτική δύναμη είναι το πεδίο της οικονομικής πολιτικής. Συχνά ο πατριωτικός χώρος κατηγορείται για ασάφεια στις οικονομικές του θέσεις. Ποια είναι η κεντρική πρόταση του Εθνικού Μετώπου για την αντιμετώπιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, η οποία χρονίζει, με αρνητικά επακόλουθα για τις γενιές του μέλλοντος;


Το Εθνικό Μέτωπο σαφέστατα αγωνίζεται για μία Εθνική οικονομία. Μία οικονομία παραγωγής απέναντι στην τυραννία των αγορών, των πολυεθνικών, των επιχειρηματιών- κολλητών της κάθε κυβέρνησης. 

Εσκεμμένα συνδέουν την κρατική παρέμβαση στην οικονομία με τις αποτυχίες των πεθαμένων κομμουνιστικών καθεστώτων. Ένα μεγάλο ψέμα καθώς θεωρούμε ότι σαφώς το κράτος δεν θα κάνει τον επιχειρηματία αλλά, εννοείται, θα επεμβαίνει για το σταμάτημα των κερδοσκόπων, των τοκογλύφων, των καρτέλ της ακρίβειας που έχουν βαφτίσει ως «ελεύθερη αγορά». 

Ακόμα, αγαθά όπως η Παιδεία, η Υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, τα αγαθά καθημερινής κατανάλωσης οφείλουν να έχουν Δημόσιο χαρακτήρα. Προσοχή, Δημόσιο όχι κομματικό όπως συμβαίνει σήμερα με τον μαρξιστικό  ψευτοσυνδικαλισμό που με την διάλυση που επιφέρει, σερβίρει τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας, στον φιλελεύθερο νεοκομμουνισμό. Αυτό που ζούμε σήμερα με την κοινωνία του 10% που έχει τα πάντα και τις πλειοψηφίες που εργάζονται για να βγάλουν τα έξοδα του μήνα. 


5. Η στάση του Εθνικού Μετώπου στο θέμα του ελληνικού ιδιωτικού χρέους, ήτοι των επιβαρυμένων με χρέη ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, είναι σαφέστατη: «Κανένα ελληνικό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!». Κατά πόσο είναι πραγματοποιήσιμο κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον όταν με το δεύτερο Μνημόνιο και το περίφημο PSI του 2012 συνέβη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών; Πώς θα διεκδικήσει ο ελληνικός λαός την απόσβεση των χρεών του, απ’ τη στιγμή που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας διασώθηκαν και αποζημιώθηκαν από την ίδια την πολιτεία;


Επιτρέψτε μου να είμαι λίγο περιγραφικός στις απαντήσεις μου γιατί είναι κρίμα η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από συναγωνιστές για την δημιουργία του προγράμματος να μην ανακοινωθεί στο ορθό μέρος και χρόνο, που είναι το Συνέδριο του Εθνικού Μετώπου. 

Γράφετε για τις τράπεζες που σώθηκαν από το κράτος, με τους φόρους των Ελλήνων που δεν τόλμησαν να τους μειώσουν αυτοδικαίως το ιδιωτικό χρέος. Άρα βλέπετε ότι υπάρχει κυβερνητική υπερκομματική απόφαση να είναι χρεωμένοι οι Έλληνες και η Πατρίδα μας να αποτελεί μία αποικία χρέους. Πώς αλλιώς θα ξεπουλήσουν τα σπίτια μας σε πολυεθνικά καρτέλ, Κινέζους, Τούρκους, Ισραηλινούς και οποιουσδήποτε άλλους; Τολμούν μάλιστα αυτό το ξεπούλημα να το ονομάζουν ανάπτυξη, όπως ανάπτυξη λένε τον υπερτουρισμό του Airbnb, που μαζί με το μεταναστευτικό έχουν δημιουργήσει την κρίση στην αγορά κατοικίας. 

Σε ό,τι αφορά το χρέος, θα πω μόνο ότι και με την εκλογή Τραμπ, αλλά και από άλλες γεωπολιτικές εξελίξεις, ζούμε σε έναν πολυπολικό κόσμο. Αυτή η πραγματικότητα, αν τη χώρα δεν την κυβερνούσε μία πολιτική και οικονομική ελίτ επιπέδου προτεκτοράτου, θα μπορούσε να δώσει «ανάσες» εναλλακτικής ρευστότητας. 


6. Υπάρχουν, κατά τη γνώμη σας, πολιτικές δυνάμεις του ευρύτερου πατριωτικού φάσματος με τις οποίες θα μπορούσε το Εθνικό Μέτωπο να συνεργαστεί, ακόμη και σε εκλογικό επίπεδο; Ή είναι προτιμότερη η αυτοδύναμη δράση και η προσπάθεια δικής του αυτόνομης εκλογικής, και όχι μόνο, ανόδου; 


Θα συμφωνείτε μαζί μου πιστεύω, πως η όποια «ενότητα» δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά μέσο. Μέσο για την επίτευξη ενός σκοπού που είναι η ανατροπή, η πολιτική, του συστήματος εξουσίας που δημιούργησε τα πολλά αρνητικά που περιγράψαμε και πριν. Δεν είναι η «ενότητα», η πολιτική μας δραστηριότητα μία κίνηση για να αντικατασταθούν πρόσωπα μόνο και όχι οι πολιτικές που ρημάζουν την Ελλάδα. Ούτε η εθνική πολιτική είναι η ικανοποίηση προσωπικών στρατηγικών, η αναζήτηση μεσσιών που δεν είναι, το οικονομικό βόλεμα. 

Με την κουβέντα μας μέχρι τώρα, οι αναγνώστες μας, είναι ικανοί να διακρίνουν το αξιακό πλέγμα που θέτει το Εθνικό Μέτωπο για μία συνεργασία. Γιατί αν δεν υπάρχουν οι αξιακές αυτές συνισταμένες, κάθε οικοδόμημα ενότητας θα είναι σαθρό, όπως κάθε τι που αποτελείται από ανόμοια υλικά. Το Εθνικό Μέτωπο πιστεύει στην συνεργασία για το καλό της Πατρίδας, όχι για το καλό του τάδε και του δείνα. Λίγο υπομονή όμως, στις 15 Ιουνίου θα δείτε εκπλήξεις πολλές και ευχάριστες, πιο πολλές μετά βέβαια, γιατί η ουσία είναι ο καθημερινός αγώνας. Θα κλείσω την ερώτηση αυτή και την πολύ όμορφη και ουσιαστική κουβέντα μας με ένα από τα βασικά μηνύματα και συνθήματα του Συνεδρίου του Εθνικού Μετώπου: Μέτωπο μαζί για την Εθνική ανατροπή! 


Commentaires


Les commentaires sur ce post ne sont plus acceptés. Contactez le propriétaire pour plus d'informations.
bottom of page