top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Μεγάλος Σταυρός πάνω απ’ την Αθήνα-μήνυμα ελπίδας και νίκης!

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ ΝΟΕΡΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ…

25.5.2017

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Έχουμε εδώ και πολύ καιρό, στην αρθρογραφία μας, τονίσει την αξία του ΘΑΥΜΑΤΟΣ μέσα στην ανθρώπινη ιστορία! Στο έργο μας για τον Άγιο Παΐσιο (εκδόσεις «M-Press», δεύτερη βελτιωμένη και ενισχυμένη έκδοση, Ιούλιος 2016) έχουμε ειδική ενότητα περί του θέματος, όπου και εξηγούμε τον λόγο για τον οποίο το ΘΑΥΜΑ υπάρχει πολλές φορές στις ζωές μας. Από την πανάρχαια εποχή του Έλληνος ανθρώπου έως και τη χριστιανική μας περίοδο, αμέτρητα είναι τα ΘΑΥΜΑΤΑ που καταγράφηκαν ιστορικά. Υπερφυσικές εμφανίσεις του Θεού στην καθημερινότητά μας, που καμία δυτικότροπη ευρωπαϊκή «ορθολογική» λογική δεν μπορεί να εξηγήσει… Μόνο η «καθ’ ημάς Ανατολή», δηλ. η Ελληνορθοδοξία, έχει το μέγα προνόμιο να αποτελεί την αληθινή πίστη των Ουρανών, και γι’ αυτό ο τόπος τούτος είναι ιερός και εμείς ο εκλεκτός ή περιούσιος λαός του Κυρίου.

Και τώρα, στους δύσκολους για Ελλάδα-Ορθοδοξία καιρούς μας, όπου η πίστη μας πολεμιέται από τις καταχθόνιες δυνάμεις του σατανισμού, όπου το Σκότος προσπαθεί να διαγράψει το Φως, έχουμε και πάλι ΘΑΥΜΑΤΑ και ανεξήγητες για τους «ορθολογιστές» καταστάσεις! Τα αναδεικνύουμε συχνά, αλλά ουδέποτε διαψεύδονται από τους «ορθολογιστές», οι οποίοι αδυνατούν να τα ερμηνεύσουν και, βεβαίως, να τα καταρρίψουν. Μάλιστα, πολλές φορές το ΘΑΥΜΑ συμβαίνει και ενώπιον ανθρώπων απίστων (έως τότε), οι οποίοι συγκλονισμένοι έρχονται αμέσως μετά στον δρόμο του Χριστού! Και, ασφαλώς, έχουμε συχνά μαρτυρίες σημαντικών και σοβαρών προσωπικοτήτων, με δημόσια προσφορά και συγγραφικό έργο, που επιβεβαιώνουν και αυτές με τη σειρά τους θαυμαστά γεγονότα και καταστάσεις ή «σημεία των καιρών».

Μία από τις μορφές αυτές, με πλούσιο πνευματικό έργο και μεγάλη προσφορά στην πίστη και την πατρίδα, είναι ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Πρόκειται για μία προσωπικότητα που ΕΓΚΑΙΡΑ προειδοποίησε για τα δραματικά γεγονότα που ήδη άρχισαν να συμβαίνουν, σ’ αυτή την αποκαλυπτική και εσχατολογική εποχή που ζούμε! Τώρα, από το μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδας, ο Πατέρας Νεκτάριος έφερε στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Βύρωνα, τη θαυματουργή ιερά εικόνα της Θεοτόκου, καθώς και τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και του Αγίου Σεραφείμ Σάρωφ. Τα παραπάνω βρίσκονται στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μεταμορφώσεως 1 και Κερασούντος, Βύρωνας, τηλ. 210 7624200), όπου και τελούνται ιερές ακολουθίες.

Και να που το ΘΑΥΜΑ συνέβη! Το επικαλείται ο ίδιος ο Γέροντας Νεκτάριος, με μήνυμα που μας απέστειλε, στο οποίο περιγράφει εν ολίγοις το μεγάλο σημάδι που συνέβη πάνω από την Αθήνα και την Αττική, πριν λίγα εικοσιτετράωρα, που η θαυματουργός εικόνα και τα ιερά λείψανα έφθασαν στην ελληνική πρωτεύουσα! Το νέο αυτό θαυμαστό συμβάν έρχεται να προστεθεί στα τόσα άλλα που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, ενώ η συχνότητά τους δείχνει πλέον περίτρανα ότι ο Ουρανός μας στέλνει σαφή ΜΗΝΥΜΑΤΑ για μετάνοια, νηστεία κι εξομολόγηση… Όσο είναι καιρός, διότι είναι σαφές ότι, ως «ο νέος Ισραήλ», ζούμε τα λεγόμενα «παιδαγωγικά μέτρα» του Κυρίου, δηλ. δοκιμασίες, οι οποίες πρέπει να μας επαναφέρουν στον δρόμο του Θεού που χάσαμε με όλες αυτές τις ανοησίες περί «Μεταπολίτευσης», «γενιάς του Πολυτεχνείου» και «Ευρωπαϊκών Ενώσεων»… Μας λέει λοιπόν στο μήνυμά του ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης τα εξής:

«Καλησπέρα, είμαι ο Γέροντας Νεκτάριος από το Τρίκορφο. Δεν ξέρω αν το πρόσεξες, αλλά φέρνοντας η ταπεινότητά μου από το μοναστήρι της Φωκίδος την θαυματουργό εικόνα ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ και τα άγια λείψανα του Ιωάννου του Προδρόμου και του όσιου Σεραφείμ του Σάρωφ στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βύρωνος ΣΧΗΜΑΤΙΣΑΝ έναν αόρατο ΣΤΑΥΡΟ προστασίας πάνω από την Αττική. ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ το Άξιον Εστί της Θεοτόκου και τα άγια λείψανα που προανέφερα στον ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βύρωνος. ΔΥΤΙΚΑ το ιερό λείψανο της αγίας Βασίλισσας ΕΛΕΝΗΣ στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας, περιοχή Αγίας Βαρβάρας. ΒΟΡΕΙΑ το Τίμιο Ξύλο και το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαγδαληνής από το Άγιον Όρος στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Φιλαδελφείας και ΝΟΤΙΑ το άγιο εικόνισμα της Παναγίας Σουμελά στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου Πειραιώς. Σύμπτωση όλα αυτά; Φυσικά και όχι. Ένας μεγάλος Σταυρός πάνω από την Αθήνα, πάνω από την Αττική. Μήνυμα ελπίδας, νίκης, δυνάμεως και θριάμβου, εδώ που ο περισσότερος κόσμος υποφέρει στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, αλλά και στα δυσκολότερα χρόνια που έρχονται. Θα νικήσουμε ΕΛΛΗΝΕΣ, φωνάζει ο Ουρανός. Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ. Κανένας προδότης της Πίστεως και της Πατρίδος. Η Νίκη ανήκει στον Κύριό μας. Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης».

Αυτά μας έγραψε ο Γέροντας Νεκτάριος, που επαναλαμβάνουμε είναι όχι απλώς από τις πλέον φωτισμένες και μαχητικές μορφές της σύγχρονης Ορθοδοξίας, με τεράστιο έργο και προσφορά, αλλά και πέρα για πέρα προορατικός, αφού πριν από πάρα πολλά χρόνια προέβλεψε ένα προς ένα όλα αυτά τα εφιαλτικά που βιώνει σήμερα το γένος μας, προειδοποιώντας δημόσια για τα δραματικά μελλούμενα να συμβούν γεγονότα στην πατρίδα μας, και όχι μόνο… Γι’ αυτό κι εμείς αναδεικνύουμε το πλούσιο έργο του αγαπητού μας Πατέρα Νεκτάριου, τον οποίο ιδιαίτερα σεβόμαστε και εκτιμούμε, όπως αναδεικνύουμε και κάθε τι που υποπίπτει στην αντίληψή μας από τον χώρο της μαχόμενης Εκκλησίας του Χριστού, της πραγματικής και όχι εκείνης που προσκυνά τον Πάπα και μας ετοιμάζει την περίφημη Πανθρησκεία…

Ακολουθούν δύο διαδικτυακά ρεπορτάζ σχετικά με την άφιξη και την έκθεση της θαυματουργού εικόνας και των ιερών λειψάνων στον Βύρωνα των Αθηνών. Στο πρώτο διαβάζουμε:

«Ενώπιον του αντιγράφου της εφεστίου εικόνας της Παναγίας του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» τελέσθηκε το μυστήριου του Ιερού Ευχελαίου το απόγευμα της 22ας Μαΐου 2017 στον Ιερό ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα. Νωρίτερα το απόγευμα τελέσθηκε ο Εσπερινός και ακολούθησε η καθιερωμένη εσπερινή ομιλία του Γέροντα π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, Καθηγουμένου του Ιερού Ανδρώου Ησυχαστηρίου Τρικόρφου Φωκίδος.

H θαυματουργός εικόνα της Θεοτόκου, μαζί με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, προέρχονται από το Μοναστήρι του Τρικόρφου και θα παραμείνουν στο ναό για προσκύνημα μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαΐου το απόγευμα. Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ομιλίες».

Το δεύτερο αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, και τα ακόλουθα:

«Το προσκύνημα συνεχίζεται στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Βύρωνος για 8η συνεχόμενη ημέρα, όπου πλήθος πιστών περνούν καθημερινά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, για να προσκυνήσουν ευλαβικά την εικόνα της Θεοτόκου «Άξιον Εστί», η οποία για πρώτη φορά ήρθε στον Βύρωνα, καθώς και τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου (τεμάχιο εκ της δεξιάς χειρός) και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, που έχουν έρθει από την Ι. Μ. Φωκίδος, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που κατά την διάρκεια της ημέρας, ουρές σχηματίζονται για την προσκύνηση των ιερών σεβασμάτων.

Εχθές τελέστηκε Ιερό Ευχέλαιο ενώπιον της εικόνος «Άξιον Εστί», ενώ ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ομίλησε με θέμα: «Πώς μπορεί ο άνθρωπος να συναντήσει τον Θεό». Έως αργά το βράδυ ουρές σχηματίστηκαν για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα, καθώς και να πάρουν την ευχή του Γέροντα Νεκταρίου. Το προσκύνημα της θαυματουργού εικόνος και των ιερών λειψάνων θα συνεχιστεί έως 31 Μαΐου 2017 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος (Τηλ.: 210 7624200)».

69 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page