top of page
Εικόνα συγγραφέα.

Βρέθηκε η έβδομη Εκκλησία της Αποκαλύψεως!

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ…

6.11.2015

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Το πιο απόκρυφο ιερό βιβλίο της Καινής Διαθήκης και ολόκληρης της Αγίας Γραφής είναι αναμφίβολα η Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη (τελευταίο, στη σειρά, βιβλίο της Γραφής). Αναφέρει στους πρώτους κιόλας στίχους, ο Ιωάννης: «Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, ήν έδωκεν αυτώ ο Θεός, δείξαι τοις δούλοις αυτού ά δει γενέσθαι εν τάχει, και εσήμανεν αποστείλας διά του αγγέλου αυτού τω δούλω αυτού Ιωάννη, ός, εμαρτύρησε τον λόγον του Θεού και την μαρτυρίαν Ιησού Χριστού, όσα είδε»…

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη απευθύνεται προς όλη την ανθρωπότητα, διαχρονικά. Όμως στην εποχή του, ο Ιωάννης απέστειλε την Αποκάλυψή του σε ορισμένους συγκεκριμένους παραλήπτες: στις επτά Εκκλησίες της Ασίας (κεφ. 1, στίχος 3 της Αποκαλύψεως). Ποιες ήταν αυτές οι Εκκλησίες (πού δηλαδή έδρευαν); Ήταν οι εξής: η Έφεσος, η Σμύρνη, η Πέργαμος, τα Θυάτειρα, οι Σάρδεις, η Φιλαδέλφεια και η Λαοδίκεια. Ο πολύ αξιόλογος ερευνητής του θέματος, ο καθηγητής πανεπιστημίου Δημήτρης Κυρτάτας, αναγράφει στο εξαιρετικό του πόνημα «Η Αποκάλυψη του Ιωάννη και οι επτά Εκκλησίες της Ασίας», και τα εξής:

«Οι πόλεις που κατονομάζονται είναι η Έφεσος, η Σμύρνη, η Πέργαμος, τα Θυάτειρα, οι Σάρδεις, η Φιλαδέλφεια, και η Λαοδίκεια. Στις Κολοσσές και την Ιεράπολη, γειτονικές πόλεις της Λαοδίκειαςμ καθώς και στις Τράλλεις και τη Μαγνησία, γειτονικές πόλεις της Εφέσου, είναι βέβαιο ότι την εποχή εκείνη υπήρχαν χριστιανικές κοινότητες. Τις τρεις πρώτες τις γνώριζε ήδη ο Παύλος και την τέταρτη ο Ιγνάτιος Αντιοχείας, στις αρχές του δεύτερου αιώνα. Όλες αυτές οι πόλεις βρίσκονταν στην ίδια ρωμαϊκή επαρχία της Ασίας, που περιλάμβανε ολόκληρα σχεδόν τα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας. Προφανώς χριστιανοί υπήρχαν και σε πόλεις πολλών άλλων επαρχιών, για τις οποίες δεν γίνεται καμιά αναφορά στο κείμενο. Ο συγγραφέας ωστόσο επέλεξε μόνο επτά κοινότητες πιστών για να τους επιβάλλει το σύγγραμμά του. Το επτά είναι αναμφίβολα αριθμός συμβολικός, αλλά για να γίνει η επιλογή χρειάζονταν κάποια κριτήρια».

Για αιώνες πολλούς (και επειδή ο κόσμος αγωνιούσε) παρέμεναν μυστήριο αυτές οι αποκαλυπτικές Εκκλησίες, τουλάχιστον όπως μάς τις περιγράφει ο ίδιος ο Ιωάννης. Μυστήριο, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχει πυκνό σκοτάδι… Μέχρι, βέβαια, που τις ανακαλύψαμε, μία προς μία, κάτι που πιστεύεται ότι είναι μέγα θαυμαστό γεγονός!

Και τώρα… το μέγα αυτό μυστήριο, που προηγούμενό του δεν υπάρχει ανά τους αιώνες, πάει να αποκτήσει σάρκα και οστά! Διότι ήδη, πολύ πρόσφατα, εντοπίστηκε η έβδομη Εκκλησία της Αποκάλυψης, κάτι που συνιστά ραγδαία αλλαγή γενικά για το σύνολο, αλλά και στις καρδιές μας…

Συγκεκριμένα, έχει βγει η συνταρακτική πληροφορία (από την Τουρκία) ότι 1520 σχεδόν έτη μετά, ήρθε ξανά στο φως η αρχαία πόλη της Λαοδίκειας! Ως γνωστόν, όσο δεν ανακαλυπτόταν αυτή η αρχαία πόλη, οι Τούρκοι ξεναγοί μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων, λέγοντας (ψευδώς) ότι… πρόκειται για ρωμαϊκά ή και πρωτοτουρκικά (!) ακόμη ερείπια! Φυσικά, από πλευράς Ελλάδος, ουδείς τόλμησε να προβεί σε κάποια κίνηση αποκατάστασης της ιστορικής δικαιοσύνης, ως προς τους «φίλους» και «συμμάχους» γείτονες… Γι’ αυτό και τώρα παρακολουθούμε, χωρίς φόβο και πάθος, όλα όσα φέραμε στο φως της δημοσιότητας ΚΑΙ εμείς, χρόνια πριν από την ως άνω χρονική συγκυρία. Πρόκειται για όραμα στρατηγικό (και όχι μόνο) και ένας εκ των ανθρώπων που το απεκατέστησε ως παιχνίδι ευφυΐας και μνήμης είναι πολύ -μα πολύ κοντά μας… Ας έχουν γνώση λοιπόν οι φύλακες. «Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι»…

Είναι η ανακάλυψη της πόλης της Λαοδίκειας ένα ακόμη σημείο των καιρών (από αυτά που φανερώνουν ότι έρχεται η Μεγάλη Ώρα); Το πιθανότερο, ΝΑΙ! Πρόκειται για ένα ακόμη σημάδι, ότι «ο καιρός γαρ εγγύς» ή ότι «ελήλυθεν η ώρα»… Ας είμαστε λοιπόν ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ για όλα όσα πρόκειται να λάβουν χώρα τούδε και στο εξής! Διότι όσα αναμένονται είναι δραματικά, είναι κοσμοϊστορικά!...

70 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page