top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Βοτανικός Α.Ε.

(Ισλάμ, Παναθηναϊκός, ΣΥΡΙΖΑ, ΣτΕ και Βωβός)

28.12.2012

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Ένα θρίλερ, που τα έχει πράγματι όλα, είναι η υπόθεση του Βοτανικού-Ελαιώνα των Αθηνών. Σ’ αυτή την υποβαθμισμένη περιοχή της πρωτεύουσας, όπου σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από την Ακρόπολη, το λίκνο του παγκοσμίου πολιτισμού, βρίσκεται η πιο βρώμικη ίσως περιοχή (η «χωματερή») των Βαλκανίων, παίζεται ένα παρασκηνιακό παιχνίδι με φοβερές και τρομερές διεθνείς προεκτάσεις! Θα λέγαμε ανεπιφύλακτα ότι ο Βοτανικός, με τα όσα γίνονται στο ημίφως της επικαιρότητας γύρω από το εν λόγω θέμα, είναι εδώ και καιρό ένα «καυτό» ζήτημα μιας πλανητικής σύγκρουσης με απίστευτες διαστάσεις και προεκτάσεις...

Ως γνωστόν, η Ελληνική Πολιτεία είχε αποφασίσει στην περιοχή του Βοτανικού-Ελαιώνα να χτισθεί το καινούριο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την περίφημη «διπλή ανάπλαση»: δηλ. την ανακατασκευή αφενός του υποβαθμισμένου Βοτανικού και αφετέρου του χώρου του σημερινού (παλιού) σταδίου του Παναθηναϊκού στους Αμπελοκήπους, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η αναβάθμιση του Βοτανικού θα περιελάμβανε – εκτός από την κατασκευή του γηπέδου – και τη διάνοιξη σταθμού του μετρό (ήδη έγινε και είναι εδώ και μερικά χρόνια εν λειτουργία), καθώς και τη δημιουργία μεγάλου εμπορικού κέντρου, που χαρακτηρίστηκε ότι θα είναι το μεγαλύτερο των Αθηνών και της Ελλάδας.

Όμως επίσης στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης του Βοτανικού επρόκειτο να χτισθεί εκεί το περιβόητο τζαμί, προς εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών των εκατομμυρίων πλέον μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα και οι οποίοι στερούνται ανάλογου επίσημου χώρου, γι’ αυτό και πραγματοποιούν τα θρησκευτικά τους δρώμενα σε αυτοσχέδια «τζαμιά» (σε υπόγεια πολυκατοικιών κτλ.).

Απ’ την άλλη πλευρά, στη θέση του σημερινού γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» προτάθηκε η δημιουργία πάρκου, με την παράλληλη μετάλλαξη της λεωφόρου Αλεξάνδρας σ’ εκείνο το σημείο – δημιουργία υπόγειας σήραγγας και «ανισόπεδης διάβασης» – και την ανακαίνιση των πεπαλαιωμένων προσφυγικών κτιρίων που βρίσκονται απέναντι από το συγκεκριμένο στάδιο...

Αρχικά, η σκέψη για τη δημιουργία του νέου γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν αυτό να γίνει στην περιοχή του Γουδίου (λεωφόρος Κατεχάκη). Για το δε τζαμί των μουσουλμάνων η πρώτη πρόταση υπήρξε η περιοχή της Παιανίας, πολύ κοντά στο νέο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Όμως τα ως άνω προσχέδια ενοποιήθηκαν και έτσι προτιμήθηκε η περιοχή του Βοτανικού-Ελαιώνα, με το σκεπτικό ότι έτσι θα αναβαθμιζόταν ένας όχι απλά υποβαθμισμένος, αλλά ένας τελείως παρηκμασμένος χώρος της πρωτεύουσας, όπου – μεταξύ των άλλων – βρίσκονται οι καταυλισμοί τσιγγάνων, αλλά και είναι μαζεμένες σχεδόν όλες οι μεταφορικές εταιρείες της πρωτεύουσας (καθημερινώς η κίνηση σ’ αυτό το σημείο – κυρίως στις οδούς Ορφέως και Αγίας Άννης – είναι σε πραγματικά εφιαλτικά επίπεδα, με τα οχήματα να κινούνται με μόλις... 5 χλμ. την ώρα ανά Μ.Ο.!).

Παρ’ όλα αυτά, παρ’ όλη τη βούληση της Πολιτείας και τις σχετικές αποφάσεις, τα έργα στον Βοτανικό ποτέ δεν προχώρησαν. Τουλάχιστον μέχρι τώρα... Η «διπλή ανάπλαση» έχει μπλοκαριστεί έπειτα από σχετικές κινητοποιήσεις όλα αυτά τα χρόνια βασικά του κόμματος του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με απόφαση που έβγαλε το 2009 το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), σύμφωνα με την οποία οι εργασίες που είχαν ξεκινήσει στον Βοτανικό είναι νομικά άκυρες και έπρεπε να διακοπούν (όπως και εν τέλει έγινε).

Παρατηρήθηκε λοιπόν και σ’ αυτό το θέμα μία «συμπόρευση» θα μπορούσε να πει κανείς ανάμεσα στο ισχυρό – πλέον – κόμμα της Αριστεράς και στον ανώτατο δικαστικό θεσμό της χώρας. Μία «συμπόρευση» που ήρθε μετά από ανάλογες «συμμαχίες» ΣΥΝ-ΣτΕ σε μια σειρά άλλων παρομοίων γιγαντιαίων έργων στην ελλαδική επικράτεια που επίσης μπλοκαρίστηκαν: π.χ. η εκτροπή του ποταμού Αχελώου, η δημιουργία σύγχρονων λιγνιτικών και λιθανθρακικών σταθμών, η εξόρυξη χρυσού, η επέκταση των διυλιστηρίων, η κατασκευή έργων της τουριστικής «βιομηχανίας» και πολλά ακόμα...

Το ενδιαφέρον εδώ, ποιο είναι; Ότι ενώ στην περίπτωση του αντίστοιχου γηπέδου της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Νέο Φάληρο ο Συνασπισμός δεν κινητοποιήθηκε ποτέ εναντίον του, εντούτοις το έπραξε αυτό για την περίπτωση του Βοτανικού. Αλλά και ενώ δεν έχει φέρει ποτέ καμία απολύτως αντίρρηση με έργα που συνδέονται με συγκεκριμένους μεγαλοεπιχειρηματίες (που όλοι τους συνδέονταν με το άλλοτε ανατολικό-κομμουνιστικό μπλοκ), αντιθέτως ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ έφερε πλήθος εμποδίων στον – πρόσφατα καταρρεύσαντα – κατασκευαστικό γίγαντα Μπάμπη Βωβό. Χτυπήθηκε δηλ. από τις «οικολογικές» συνιστώσες του Συνασπισμού δεδομένη κατασκευαστική εταιρεία, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιες συνιστώσες... «χάιδευαν» άλλες, αντίπαλες της παραπάνω, κατασκευαστικές εταιρείες!

Όμως υπάρχουν και απίστευτες γεωπολιτικές προεκτάσεις στο όλο θέμα (όπως προαναφέραμε). Ύστερα από την αρχική ακύρωση των έργων στον Βοτανικό εμφανίστηκε – κυριολεκτικά από το πουθενά – ο περιβόητος Άραβας «πρίγκιπας», ο οποίος ενδιαφέρθηκε να αγοράσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, βγάζοντάς την από τη μακροχρόνια κρίση διοίκησης που την μαστίζει. Κάποιοι εξαρχής σκέφτηκαν ότι δεν θα μπορούσε να είναι τυχαίο το ενδιαφέρον (;) του Άραβα «πρίγκιπα» για τον ΠΑΟ, με δεδομένο ότι το γήπεδο της εν λόγω ομάδας πήγαινε πλέον «πακέτο» με την οικοδόμηση του τζαμιού των μουσουλμάνων Ελλάδας... Μήπως λοιπόν – διερωτήθηκαν μερικοί – πίσω από το «ενδιαφέρον» του Άραβα «πρίγκιπα» δεν είναι παρά το «βαθύ Ισλάμ», που (με πρόσχημα την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ και την εξυγίανση της «άρρωστης» σήμερα ιστορικής ομάδας) θα δημιουργήσει στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύσουσας ένα... ισλαμιστικό «κρατίδιο»; Ίσως ένα ιδιόρρυθμο «Βατικανό» των μωαμεθανών εν Ελλάδι! (;)

Άλλοι παρατήρησαν τη σημειολογία της εκπληκτικής σύμπτωσης ανάμεσα στον Άραβα «πρόγκιπα» με τον περίφημο Πράσινο Πρίγκιπα της Ανατολής, για τον οποίο κάναμε λόγο με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά μας στον Τύπο, το Σάββατο 5 Μαρτίου 2011!... [ΣΗΜ.: στο πρωτοσέλιδο εκείνο δημοσιεύσαμε μία ΜΟΝΑΔΙΚΗ απεικόνιση του Πράσινου Πρίγκιπα, καθώς και τη σημαία της «Ισλαμικής Τζαμαχίρια της Ελλάδας» με την ημισέληνο!!!]. Αμέσως μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που κάναμε τότε, βγήκαν στη φόρα πληροφορίες για την ύπαρξη ολόκληρης ισλαμιστικής εξτρεμιστικής ομάδας με την επωνυμία «Πράσινος Πρίγκιπας» (προφανώς προς τιμή του προσώπου αυτού που εμπνέει τους απανταχού φανατισμένους ισλαμιστές...), δικαιώνοντας πλήρως τις θέσεις!

Τι κρύβεται, λοιπόν, πίσω από το ζήτημα του Βοτανικού; Πράσινος πρίγκιπας και... Άραβας «πρίγκιπας»; Πράσινο Ισλάμ και... πράσινη ΠΑΕ; «Αντισυστημικός» ΣΥΡΙΖΑ και συστημικό ΣτΕ; Και στη μέση η διαμάχη των δις ευρώ ανάμεσα στις κατασκευαστικές ετιαρείες... Αλλά ΔΕΝ θα μπορούσε να είναι καθόλου σύμπτωση ότι στην απόκρυφη γεωπολιτική του Ισλάμ ο Βοτανικός παραπέμπει στο «βότανο» (το περίφημο «μαντζούνι») της μουσουλμανικής εξάπλωσης και προσηλυτισμού! Όπως και Ελαιώνας είναι η «ελιά»-σύμβολο της Αθήνας (με αρχαία πολιούχο τη θεά Αθηνά, που πρόσφερε το δέντρο της ελιάς ως το κατ’ εξοχήν σήμα-κατατεθέν της ιστορικής πόλης)...

Οι προεκτάσεις του θέματος είναι όντως συγκλονιστικές. Σε σημείο που να ΜΗΝ μπορεί να τις αντέξει ένας συνηθισμένος ανθρώπινος νους! Το βέβαιο είναι ότι παίζεται κι αυτή την ώρα στις πλάτες του ελληνικού λαού ένα ανατριχιαστικό παρασκήνιο αιώνων... Οι δυνάμεις των «Ποσειδωνίων Ατλάντων» ετοιμάζονται για τη ρεβάνς κατά των Ελλήνων, μετά από πολλούς-πολλούς αιώνες. Το προσωπείο τους αυτή τη φορά είναι η ισλαμική «μαντίλα»... Στόχος: η ισλαμοποίηση της Ελλάδας! Στον Βοτανικό-Ελαιώνα πιθανόν να κριθεί το ίδιο το μέλλον του ελληνισμού.


171 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page