top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Ασθένεια Έμπολα: ο ιός της Αποκάλυψης

Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ (ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ) ΠΟΛΕΜΟΣ

12.8.2014

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Να λοιπόν που στον κίνδυνο του ξεσπάσματος ενός θερμού Γ΄ παγκοσμίου πολέμου προστέθηκε τις τελευταίες μέρες με άκρως δραματικό τρόπο ο περιβόητος «ιός Έμπολα»: ένας από τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης του Ιωάννη που σκορπίζουν στο διάβα τους τον μαζικό θάνατο (ο Λοιμός)!

Πράγματι, έτσι ακριβώς χαρακτηρίζουν τον επικίνδυνο ιό ακόμη και γιατροί-επιστήμονες, εφόσον θεωρείται από τα πιο ύπουλα και θανατηφόρα μικρόβια που μπορούν να χτυπήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό... Ήδη αποδεκατίζει ολόκληρους πληθυσμούς στην αφρικανική ήπειρο, με ρυθμούς και διαστάσεις τέτοιες, ώστε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγκάστηκε να κηρύξει τον πλανήτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Πολλές χώρες ανέβασαν το επίπεδο του υγειονομικού τους συναγερμού στο υψηλότερο σημείο του, κάτι που δείχνει πως η όλη κατάσταση τείνει να ξεφύγει εκτός ελέγχου και να χτυπήσει το «κόκκινο» της παγκόσμιας αγωνίας...

Αξίζει να πούμε δυο λόγια για τον «ιό Έμπολα». Προκαλεί ακατάσχετες αιμορραγίες, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας από την ασθένεια αυτή φτάνει στο ποσοστό-ρεκόρ του 90% (εννιά στους δέκα μολυσμένους πεθαίνουν)! Μεταδίδεται μέσω επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή άλλων ζωντανών οργανισμών. Ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία εν έτει 1976 με επιδημίες στο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Οι γιατροί ανακοίνωσαν πως (δυστυχώς) στη θανατηφόρο αυτή ασθένεια δεν υπάρχει θεραπεία: κανένα απολύτως φάρμακο δεν βρέθηκε ακόμη που να μπορεί να την αντιμετωπίσει...

Η προέλευσή του οφείλεται σε κάποιες νυχτερίδες της Αφρικής, που θεωρούνται φυσικοί ξενιστές του ιού. Από τις λεγόμενες φρουτονυχτερίδες ο «ιός Έμπολα» μεταδόθηκε αρχικά σε άλλα ζώα (γορίλες, χιμπαντζήδες, αντιλόπες κτλ.), αλλά και στον άνθρωπο... Πιθανές διαδρομές του: η κατανάλωση μολυσμένων ζώων και η επαφή με αντικείμενα ή επιφάνειες που έχουν εκτεθεί στον ιό.

Συνέπεια: ο θάνατος, ο οποίος επέρχεται από πολυοργανική ανεπάρκεια και νέκρωση των ιστών! Τρεις είναι συγκεκριμένα οι στόχοι του ιού αυτού στο ανθρώπινο σώμα: α) τα ηπατοκύτταρα (τα λειτουργικά κύτταρα του ήπατος), β) τα ενδοθηλιακά κύτταρα (στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων) και γ) τα φαγοκύτταρα (κύτταρα που απορροφούν τα ξένα σώματα).

Αυτός ο φοβερός ιός λοιπόν θεωρείται ήδη από πολλούς ως ο Λοιμός της Αποκάλυψης! Η αρρώστια που θα εξαλείψει το μεγαλύτερο μέρος εμβίων οργανισμών του πλανήτη... Μάλιστα μπροστά στον «Έμπολα» ακόμα και το περιβόητο «Έιτζ» (ο ιός Η1Ν1) θεωρείται... «παιδική χαρά»!!! Αυτό για να καταλάβει ο καθένας πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με έναν ιό, τα συμπτώματα του οποίου ΔΕΝ διαφέρουν σε τίποτα απολύτως από τα συμπτώματα ενός απλού κρυολογήματος!... Γι’ αυτό άλλωστε και είναι περίπου αδύνατη η οποιαδήποτε πρόληψη, φτάνοντας έτσι στο τρομακτικό ποσοστό του 90% θνησιμότητας... Πώς να αντιμετωπίσεις κάτι που δεν φαίνεται καθόλου; Όταν πια ο ιός γίνεται αντιληπτός είναι εξαιρετικά αργά: ο θάνατος του ανθρώπου έχει επέλθει!

Ιδού τι αναφέρεται στο θεόπνευστο βιβλίο της Αποκαλύψεως του Αγίου Ιωάννη [ΣΗΜ.: χρησιμοποιούμε τη μετάφραση-ερμηνεία που έκανε ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Τρεμπέλας, με την έγκριση όλων των Πατριαρχείων και Αρχιεπισκοπών]:

«Και είδα και ιδού ένα άλογον κίτρινον και εκείνος, που εκάθητο επ’ αυτού, εξεπροσώπει τας μολυσματικάς ασθενείας και επιδημίας, και είχεν όνομα ο θάνατος. Και ακολουθούσε μαζί του ο Άδης δια να παραλαμβάνη τας ψυχάς εκείνων, που θα απέθαιναν. Και τού εδόθη εξουσία επί του τετάρτου των κατοίκων της γης, να τους φονεύση με ρομφαίαν και με πείναν και με θάνατον και να κατασπαραχθούν μερικοί από τα θηρία της γης» (Αποκάλυψις Ιωάννου, κεφάλαιο Στ’, εδάφιο 8).

Αλλά και στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο γίνεται λόγος για τις δραματικές ημέρες, τις οποίες θέλουν να επιβάλλουν σήμερα στην ανθρωπότητα αρρωστημένοι εγκέφαλοι-σχεδιαστές μιας άλλης (νέας) τάξης:

«Όταν δε ακούσετε, ότι γίνονται πόλεμοι και επαναστάσεις και διασαλεύσεις της τάξεως, μη ταραχθήτε νομίζοντες, ότι αυτά είναι σημάδια, που προαναγγέλουν το τέλος. Διότι σύμφωνα με το θείον σχέδιον πρέπει αυτά να γίνουν πρώτον, αλλά δεν θα έλθη αμέσως το τέλος [...] Θα σηκωθή το έν έθνος κατά του άλλου έθνους και το έν βασίλειον θα σηκωθή κατά του άλλου βασιλείου. Και θα γίνουν σεισμοί μεγάλοι εδώ και εκεί, και πείνες και επιδημίαι μολυσματικαί και φαινόμενα, που θα προκαλούν φόβον, και σημεία από τον έναστρον ουρανόν μεγάλα» (Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, κεφάλαιο Κα’, εδάφια 9-11).

Κάποιοι εκφράζουν έντονες ανησυχίες ότι και η Ελλάδα θα χτυπηθεί άσχημα από τον «ιό Έμπολα» εξαιτίας της αθρόας και ανεξέλεγκτης έλευσης στη χώρα μας δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών, που μάλιστα καταφτάνουν από χώρες της Αφρικής που έχει ήδη εξαπλωθεί αρκετά ο ιός. Το θέμα είναι κρισιμότατο!

Τι συμβαίνει λοιπόν; Θα είναι ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος μόνο θερμός ή μήπως θα είναι και... βακτηριδιακός; Διότι ο «ιός Έμπολα» υπάρχει ο κίνδυνος να εξαπλωθεί παντού πάνω στη Γη... Σε μια παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα, όπου οι μετακινήσεις πληθυσμιακών ομάδων είναι καθημερινό φαινόμενο, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί! Και πάντως παντού γύρω μας τα «σημεία των καιρών» είναι πια πολλά. Πάρα πολλά... Και μάς προειδοποιούν ότι όπου να ’ναι το παγκόσμιο δράμα κορυφώνεται! Και τότε είναι που θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα... Ο «τέταρτος καβαλάρης» της Αποκάλυψης καραδοκεί!


617 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page