top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

Από το 1983 είχε μιλήσει ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης για την εμφάνιση του πρώτου Θηρίου!

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ: «ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ»…

7.9.2017

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Ζούμε αναμφίβολα σε χρόνια αποκαλυπτικά, ίσως δε και εσχατολογικά. Είναι φανερό ότι έχουμε εισέλθει στους έσχατους καιρούς μίας ολόκληρης εποχής και ότι, ακόμη και αστρονομικά-ημερολογιακά, παρήλθε οριστικά η προηγούμενη εποχή (αυτή που χαρακτηρίζεται ως «εποχή των Ιχθύων») και βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα -την εισαγωγική φάση- της περίφημης Νέας Εποχής ή «εποχής του Υδροχόου». Η καινούρια αυτή εποχή ξεκίνησε ήδη, με το «μεγάλο τράνταγμα» στο οποίο είχε αναφερθεί ο Άγιος Παΐσιος (το βιώνουμε καθημερινά, ως διεθνή και ελληνική «αναμπουμπούλα»), θα συνεχιστεί αμέσως μετά με την «αναλαμπή της Ορθοδοξίας» που φέρνει αναπόφευκτα και μοιραία ο «πλανήτης Τραμπ» που δημιουργείται, για να ολοκληρωθεί τελικά με τα τελευταία δραματικά γεγονότα που περιγράφοντα στην Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη: την εμφάνιση και επιβολή επί του πλανήτη Γη του αποκαλυπτικού Θηρίου, τον φοβερό Αρμαγεδδώνα και, τέλος, τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού…

Αυτά όλα αποτελούν το γενικό περίγραμμα των όσων ξεκίνησαν ήδη να συμβαίνουν και, κυρίως, των όσων δραματικών μέλλει να συμβούν στη διάρκεια των επομένων ετών. Άλλωστε, η Αγία Σοφία της Κλεισούρας (1883-1974), αυτή η σπουδαία μορφή της Ελληνορθοδοξίας μας, είχε πει άλλοτε κατά λέξη τα εξής (τα παραθέτουμε όπως καταγράφηκαν από αυτόπτες μάρτυρες): «Με δείχνει ο Κύριος χωράφια και αγκάθια. Αυτή είναι η γη που ζούμε εδώ. Και με λέει: - Βλέπεις αυτά τα αγκάθια; Αυτά είναι η αμαρτία, αυτά όλα θα καθαριστούν! Θα γίνει μεγάλο κακό, αλλά θα καθαριστεί ο κόσμος»…

Αυτός ο καθαρισμός δεν είναι παρά η αρχαιοελληνική ΚΑΘΑΡΣΙΣ, η οποία ακολουθείται από τη ΝΕΜΕΣΗ, δηλ. την απόδοση ευθυνών και την επιβολή τιμωριών σε όλους όσους έβλαψαν τον τόπο μας και τον άνθρωπο. Όλα αυτά ασφαλώς, μέσα στο πλαίσιο του «πλανήτη Τραμπ», ο οποίος με τις κινήσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εδώ και μήνες δημιουργεί τις προϋποθέσεις της εμφάνισης και της ανάπτυξης της «αναλαμπής της Ορθοδοξίας», με νέα Βυζαντινή αυτοκρατορία στον ελληνοτουρκικό χώρο (κέντρο της, αλλά και επίκεντρο-κομβικό σημείο του πλανήτη, θα είναι η Κωνσταντινούπολη) και με διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού σε όλο τον κόσμο. Διότι πώς αλλιώς το δεύτερο Θηρίο της Αποκαλύψεως θα πολεμήσει τον αληθινό Λόγο του Κυρίου, εάν προηγουμένως αυτός δεν έχει διαδοθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, ακόμη και στον τελευταίο κάτοικο του κόσμου τούτου;

Φωτισμένες μορφές της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης έχουν κατά καιρούς μιλήσει για την ως άνω προοπτική. Εδώ και δεκαετίες, αλλά και αιώνες (βλ. Πατροκοσμάς), αγιασμένες προσωπικότητες της Ορθοδοξίας έκαναν σαφέστατα λόγο για τα δραματικά να συμβούν μελλοντικά γεγονότα.

Ο αγαπητός μας Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης αποτελεί μία από τις μορφές αυτές, που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κυριολεκτικά σε χρόνο ανύποπτο, μίλησε καθαρά για την προοπτική του αποκαλυπτικού ή εσχατολογικού μας μέλλοντος. Βέβαια η προσφορά του Γέροντα Νεκτάριου Μουλατσιώτη προς την πίστη, την πατρίδα και τον συνάνθρωπο είναι σε γενικές γραμμές γνωστή, έστω και αν ο ίδιος ταπεινά δεν την επιδεικνύει καθόλου, αλλά αντιθέτως αφήνει να «μιλάει» από μόνο του το τεράστιο χριστιανικό και πατριωτικό του έργο. Εμείς από την πλευρά μας, επειδή καταγράφουμε τους πάντες και τα πάντα («Από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς», Ματθ. 7, 16), δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να προβάλλουμε το γιγάντιο ελληνορθόδοξο έργο του Γέροντα Νεκτάριου, το οποίο ήδη θεωρείται σημαντικό σε Ελλάδα και εξωτερικό· είναι γνωστό, και το διαπιστώσαμε και εμείς από την παραμονή μας εκτός Ελλάδος, ότι ο Γέροντας Νεκτάριος είναι σεβαστότατος και από τους λαούς των ορθοδόξων χωρών (Ρωσία, Βουλγαρία, Σερβία κτλ.), αλλά και από μη ορθοδόξους λαούς.

Λοιπόν, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης μίλησε με σαφήνεια για τον ερχομό και τη δημόσια εμφάνιση του Θηρίου (που ο ίδιος αποκαλεί ως «Αντίχριστο») ήδη από το 1983! Πριν από 34 ολόκληρα χρόνια δηλ., όταν και σε σχετική του ομιλία είπε πράγματα φοβερά και τρομερά, τα οποία βρίσκουμε σήμερα μπροστά μας… Το επόμενο δε έτος, το 1984, κυκλοφόρησε ένα θεωρούμενο ως «κλασικό» σήμερα σύγγραμμα, με τίτλο «Πότε θα γίνει η Δεύτερη Παρουσία του Κυρίου μας;», το περιεχόμενο του οποίου είναι πράγματι εντυπωσιακό! Είναι χαρακτηριστικό ότι το έργο αυτό, το οποίο πρέπει να μελετηθεί από κάθε σωστό Έλληνα Χριστιανό Ορθόδοξο, έχει μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες και έχει κυκλοφορήσει και σε άλλες, πέραν της Ελλάδας, χώρες.

Στο παρόν κείμενό μας, με αφορμή την ομιλία εκείνη και το ως άνω βιβλίο του Πατρός Νεκταρίου, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κάποιους ορισμούς και έννοιες, επειδή πολλοί φίλοι και συναγωνιστές μας έχουν μπερδέψει μερικούς όρους και γι’ αυτόν τον λόγο (και για να μην σημειώνονται περιττές παρερμηνείες) αρκετοί μας ζήτησαν, εδώ και καιρό, να το κάνουμε. Ακολουθεί λοιπόν ένα σύντομο «λεξικό» ορισμών-εννοιών, που σχετίζονται με τα μελλούμενα να συμβούν δραματικά κοσμοϊστορικά γεγονότα.

«ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»: Είναι η (σύντομη σχετικά) περίοδος, κατά την οποία θα επικρατήσει στον κόσμο το ΚΑΛΟ, μέσω μιας «κεντρικής κυβέρνησης» της Κωνσταντινούπολης ως «νέο Βυζάντιο», στη διάρκεια της οποίας ο αληθής Λόγος του Κυρίου, δηλ. το Ευαγγέλιο, θα διαδοθεί και στους πλέον απίστους και αλλοθρήσκους λαούς του πλανήτη.

ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ: «Αντίχριστος» σημαίνει «αντί του Χριστού», μία λέξη που δεν απαντάται πουθενά στην Αποκάλυψη του Ιωάννη· ως τέτοιος εννοείται το δεύτερο αποκαλυπτικό Θηρίο, το οποίο έρχεται μετά την «αναλαμπή της Ορθοδοξίας» και μέλλει να επιβάλλει επί των ζωών μας μία σατανική παγκόσμια δικτατορία.

ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ: Το παγκόσμιο θερμοπυρηνικό ολοκαύτωμα, που θα λάβει χώρα στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ως αποκορύφωμα του Γ΄ παγκοσμίου πολέμου, που με τη σειρά του αποκορυφώνει τον «σπονδυλωτό» Πλανητικό πόλεμο μίας γενιάς (περί τα 30 έτη), ο οποίος ξεκίνησε το 1999 με το νατοϊκό χτύπημα κατά της Σερβίας και έπεται να ολοκληρωθεί γύρω στο 2026-2030.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ: Πρόκειται για την ένδοξη επανεμφάνιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο οποίος θα φανεί να κατέρχεται εκ νέου στον πλανήτη Γη από τον ουρανό με τρόπο εντυπωσιακά που θα γίνει ορατός από όλους τους ζώντες κατοίκους της υφηλίου· αμέσως μετά ο κόσμος αυτός θα παρέλθει οριστικά και θα περάσουμε σε άλλες, πνευματικότερες διαστάσεις «αραιής ύλης», που στην Αποκάλυψη περιγράφονται ως «καινός ουρανός» και «καινή γη».

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ («ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ»): Η χρονική περίοδος που έρχεται μετά το οριστικό πέρας της παλαιάς εποχής («εποχής των Ιχθύων»), η οποία και είχε ξεκινήσει με τα γεγονότα γύρω από τη γέννηση, την εμφάνιση και τη δράση του Ιησού Χριστού· κάθε τέτοια γενική εποχή καλύπτει γεγονότα διάρκειας περίπου 2.000 ετών, όμως η Νέα Εποχή θα αποκορυφωθεί με τα δραματικά γεγονότα της Αποκαλύψεως του Ιωάννη και θα σηματοδοτήσει το τέλος του ορατού (υλικού) κόσμου τούτου.

«ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΡΑΜΠ»: Δεν είναι παρά η χρονική περίοδος που εισάγει την ανθρωπότητα σε συνθήκες Νέας Εποχής, ξεκίνησε δε με την εκλογή και ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στη θέση του 45ου προέδρου των ΗΠΑ· στη διάρκειά της θα τεθεί σε εφαρμογή του θείο Σχέδιο, μέσω της «Νέας Γιάλτας», δηλ. της αμερικανορωσικής σύμπραξης κατά του κοινού ισλαμοκινεζικού κινδύνου της Ανατολής και νομοτελειακά θα οδηγηθούμε, μέσω αυτής, στην «αναλαμπή της Ορθοδοξίας».

ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ: Τα δύο Θηρία περιγράφονται καθαρά στο 13ο κεφάλαιο του θεόπνευστου βιβλίου της Αποκαλύψεως του Αγίου Ιωάννη, τελευταίου βιβλίου χρονολογικά της Αγίας Γραφής· το πρώτο Θηρίο, το «αναβαίνον εκ της θαλάσσης», είναι ο Ψευτομεσσίας που θα επιβάλλει την παγκόσμια δικτατορία του αμέσως μετά το πέρας της «αναλαμπής της Ορθοδοξίας», ενώ το δεύτερο Θηρίο, το «αναβαίνον εκ της γης», είναι ο Ψευδοπροφήτης που προπαρασκευάζει το έδαφος για την πλανητική κυριαρχία του πρώτου Θηρίου.

113 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page