top of page
  • Εικόνα συγγραφέα.

«Ανυποχώρητοι στο όνομα… Αδύνατον η υπόθεση να χαθεί»!!!

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ

28.1.2018

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη


Ένα βιβλίο, μια ιστορία, ένας ΘΡΥΛΟΣ… «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας. Εβραϊκές πηγές και μαρτυρίες για την Μακεδονία», με συγγραφέα τον αείμνηστο δικηγόρο, πολιτικό και στοχαστή Νικόλαο Μάρτη (1915-2013). Ίσως είναι το σημαντικότερο σύγχρονο έργο που αποδεικνύει την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και αποτελεί μία ηχηρή ΣΦΑΛΙΑΡΑ στο πρόσωπο της πανάθλιας σκοπιανής προπαγάνδας! Διότι τα όσα περιέχονται μες στις σελίδες της προσεγμένης και εξαιρετικής αυτής έκδοσης (που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1983 και δύο χρόνια αργότερα, το 1985, τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών) βασίζονται αποκλειστικά σε αναμφισβήτητες ιστορικές και θεολογικές «πηγές», πάνω στην ιστορική και θρησκευτική παράδοση δύο λαών: του ελληνικού και του εβραϊκού…

Ο Νικόλαος Μάρτης γεννήθηκε το 1915 στο χωριό Μουσθένη του όρους Παγγαίου της Μακεδονίας, στα όρια του νομού Καβάλας. Τελείωσε τη νομική στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και από το 1946 άρχισε να ασκεί τη δικηγορία. Το 1961 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική, εκλεγόμενος για πρώτη φορά βουλευτής Καβάλας με τον Ελληνικό Συναγερμό του στρατάρχη Αλέξανδρου Παπάγου στις εκλογές του 1951. Ακολούθησε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1956 στην ΕΡΕ (Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση) και υπήρξε από τους πιο στενούς του φίλους και συνεργάτες. Υφυπουργός εμπορίου από το 1956 έως το 1958 και υπουργός βιομηχανίας από το 1958 έως το 1961, έγραψε ιστορία μετά τη Μεταπολίτευση ως υπουργός Βορείου Ελλάδας, από το 1974 έως το 1981…

Ο Νικόλαος Μάρτης, ένας σοβαρός και ευπρεπής διανοούμενος, χωρίς ακρότητες και υπερβολές, προειδοποίησε ΕΓΚΑΙΡΑ για τις ανόητες και ανιστόρητες σκοπιανές διεκδικήσεις, από τότε που το μετέπειτα κρατίδιο ήταν μέρος της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Στο προαναφερθέν αθάνατο, πράγματι, έργο του διαβάζουμε τα εξής προειδοποιητικά προς τους Έλληνες: «Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας βλάπτει ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος, γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η γη της, αλλά και η ιστορία της και η πολιτιστική κληρονομιά της, τμήμα της οποίας είναι και η ιστορία της Μακεδονίας. Ο τίτλος του βιβλίου «Πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας» είναι αρκετά εύγλωττος για το περιεχόμενό του που στοχεύει στην ενημέρωση της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης για τη μορφή και το ιστορικό της παραποίησης της ιστορίας της Μακεδονίας. Κείμενα και επιγραφές καθώς και έγκυρες ιστορικές μαρτυρίες που μνημονεύονται στο βιβλίο, δεν αφήνουν περιθώρια για οποιαδήποτε αμφισβήτηση σχετικά με τη συμβολή της Μακεδονίας ανά τις χιλιετηρίδες στον Ελληνικό πολιτισμό και δεν επιτρέπουν ούτε το άλλοθι της άγνοιας για την παρερμηνεία της ιστορικής πορείας της Μακεδονίας ως αναπόσπαστου τμήματος του Ελληνισμού».

Ο γράφων, φίλες και φίλοι, έζησε στο εξωτερικό την εμπειρία ξένοι στοχαστές να έχουν στα χέρια τους ξένες μεταφράσεις μέρους του βιβλίου του αξέχαστου Νικολάου Μάρτη και να παραδέχονται ότι έως τότε ΕΣΦΑΛΛΑΝ επειδή είχαν πειστεί από την άθλια προπαγάνδα των Σκοπίων σχετικά με το «Μακεδονικό» ζήτημα! Θα έπρεπε λοιπόν το ίδιο το ελληνικό κράτος, εδώ και πολλά χρόνια, να έχει προωθήσει τη μοναδική αυτή μελέτη του Νικολάου Μάρτη, να την μεταφράσει η ίδια η πολιτεία μας σε διάφορες ξένες γλώσσες, έτσι ώστε οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη να ενημερωθούν από «πρώτο χέρι» -μέσα από τις πλούσιες ιστορικές «πηγές»- για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τους φαιδρούς ισχυρισμούς των Σκοπιανών ότι… οι ίδιοι είναι (δήθεν) «κληρονόμοι» των αρχαίων Μακεδόνων!

Ο μέγας Έλλην Μακεδών Νικόλαος Μάρτης «έφυγε» στις 12 Νοεμβρίου 2013, σε ηλικία 98 ετών… Πριν κοιμηθεί, πρόλαβε να πει ΠΟΛΛΑ και σημαντικά για τη Μακεδονία μας, όπως για παράδειγμα ότι εκείνο που τον συγκλόνισε σχετικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας υπήρξε η ανακάλυψη του τάφου του Βασιλέως Φιλίππου (πατέρα του Μεγαλέξανδρου) στη Βεργίνα, το 1977, από τον αείμνηστο επίσης καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικο. Ένα σπουδαίο ιστορικό ντοκουμέντο, μέρος του οποίου παρουσιάζουμε σήμερα, είναι η τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Νικόλαος Μάρτης! Αυτή δόθηκε το 2005 στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Νοιάζομαι» (www.noiazomai.net), και από αυτή σας παραθέτουμε ορισμένα συγκλονιστικά αποσπάσματα:

«ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ - Σε ερώτηση του «Ν» σχετικά με τις προτάσεις Νίμιτς, τις χαρακτήρισε με μια λέξη «απαράδεκτες»! ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ - Στο σημείο αυτό ο κ. Μάρτης τόνισε πως «δεν γίνεται να δεχτούμε τις προτάσεις του κ. Νίμιτς!» και θύμισε τον Καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο, ο οποίος είχε κάνει την ανυπολόγιστης σημασίας ανακάλυψη των βασιλικών τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, και ο οποίος σχολίασε κάποτε τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών λέγοντας: «Αντιμετωπίσαμε τις διεκδικήσεις των Σκοπίων με δειλία, σαν να είμαστε εμείς οι ένοχοι»!

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ… - «Αυτό κάνουμε και εμείς σήμερα» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Μάρτης. «Ενώ έχουμε τέτοια στοιχεία, δεν τα χρησιμοποιούμε και δεν τα προβάλουμε! Έχουμε ήδη 14 ομόφωνα ψηφίσματα από Πολιτείες της Αμερικής, που αναγνωρίζουν ότι είναι ελληνική η ταυτότητα των Μακεδόνων! Έχουμε το πόρισμα μελέτης του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας που γράφει επί λέξη «οι Ευρωπαίοι Υπουργοί δεν γνωρίζουν Ιστορία! Δεν γνωρίζουν ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν Είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο»! Έχουμε τη δήλωση του ίδιου του αειμνήστου Προέδρου όμως Γαλλίας Φρανσουά Μιττεράν, ο οποίος όταν είδε τα ευρήματα της Βεργίνας ομολόγησε συγκλονισμένος: «δεν εγνώριζα για τις ανασκαφές!..»! Έχουμε ήδη στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών μια συλλογή από 5.000 αρχαίες ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας μας! Επίσης έχουν συγκεντρωθεί 11.000 ονόματα Μακεδόνων! Όλα ελληνικά! Αυτό γράφω και στην επιστολή μου προς τον κ. Όλι Ρεν, αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση της Ε.Ε. Ας έρθουν όλοι οι Επίτροποι να τα δουν! Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες! Να κληθούν όλοι οι Πρεσβευτές των χωρών της Ε.Ένωσης να τα δούνε! Και ας μας δείξουν οι Σκοπιανοί από την άλλη μεριά, μονάχα ΜΙΑ, μόνο ΜΙΑ επιγραφή της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας τους»!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ! - Ν – Λέτε δηλαδή να μείνουμε ανυποχώρητοι στο ζήτημα της ονομασίας; Μ – «ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ!!! Και να προβάλουμε τα ντοκουμέντα και τα δίκαιά μας και τις ατράνταχτες αποδείξεις μας»!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ - Ν – Κύριε Μάρτη, το Νοιάζομαι, που συστηματικά πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση και στήριξη του παγκόσμιου Ελληνισμού ιδίως στην υπεράσπιση της Μακεδονίας μας, βλέπεται και διαβάζεται από τους Έλληνες όλου του κόσμου και από τους Έλληνες του Εξωτερικού, που είναι και οι μεγάλοι, συχνά μοναχικοί υπερασπιστές των εθνικών δικαίων. Θα θέλαμε λοιπόν μέσω του Νοιάζομαι, να σας ζητήσουμε να στείλετε σχετικά με τη Μακεδονία μας, ένα μήνυμα σε αυτόν όλο τον απανταχού, πικραμένο, Παγκόσμιο Ελληνισμό, σε εσωτερικό και εξωτερικό, μετά και τις θλιβερές εξελίξεις Νίμιτς.

Μάρτης – Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, ότι είναι αδύνατον η υπόθεση να χαθεί!!! Τα κραυγάζοντα μάρμαρα της αλήθειας, θα διαλαλούν στους αιώνες τα δίκαιά μας! Διότι θα είναι αντιληπτά ακόμη και από επιστήμονες με στοιχειώδη μόλις γνώση!... Είμαι τελικά αισιόδοξος! Ας το καταλάβει ο κόσμος, να αγωνιστεί!

ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ - Ν- Κύριε Μάρτη, είχατε μιλήσει με το γνωστό Γέροντα Παΐσιο; Μ – Βέβαια! Και είχε γράψει ένα ποίημα για μένα! Μου είχε πει μάλιστα «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του ’21, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας»…

 

Ο Άγιος Παΐσιος για το θέμα της Μακεδονίας!

(αποσπάσματα από το βιβλίο «Άγιος Παΐσιος» του Ησαΐα Κωνσταντινίδη, εκδ. «M-Press»)

Τα πρώτα έτη της έντασης της Ελλάδας με τη μετέπειτα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (Π.Γ.Δ.Μ.) ο Γέροντας Παΐσιος παρακολουθούσε και ο ίδιος ανήσυχος τις εξελίξεις γύρω από την απόπειρα κλοπής του ελληνικού ονόματος από τους βόρειους γείτονες. Αλλά και πάρα πολλοί επισκέπτες του τον ρωτούσαν επίμονα για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτή τη νέα πληγή στο τόσο ταλαιπωρημένο σώμα της πατρίδας μας, που πάντοτε νιώθει περικυκλωμένη από πάσης φύσεως ορατούς (αλλά και «αόρατους») εχθρούς.

Τι άραγε θα συνέβαινε με την ελληνικότατη Μακεδονία; Θα χανόταν οριστικά το όνομα για το Ελληνικό Έθνος; Θα είχαμε άλλου είδους αρνητικές συνέπειες για τον Ελληνισμό στο εγγύς ή το απώτερο μέλλον;

Ο Παΐσιος, λοιπόν, πήρε ξεκάθαρη και δυναμική θέση για το μείζον θέμα της Μακεδονίας. Με το που ξεκίνησε η κρίση, πήγε και ανάρτησε στο αρχονταρίκι του το γνωστό από την Παλαιά Διαθήκη κείμενο του προφήτη Δανιήλ, όπου και γίνεται σαφέστατος ο προαιώνιος ελληνικός χαρακτήρας της Μακεδονίας. Μάλιστα, για να δείξει την αποφασιστικότητά του, ο Γέροντας έβαλε δίπλα στο κείμενο την πολύ ωραία εικόνα ενός αγγέλου από ένα σερβικό μοναστήρι. Ο άγγελος έδειχνε με το δάχτυλό του το κείμενο αυτό του προφήτη Δανιήλ.

Στους επισκέπτες του παρομοίαζε το κρατίδιο των Σκοπίων με ένα σαθρό οικοδόμημα, το οποίο είναι χτισμένο με τούβλα από… χαλβάδες Φαρσάλων, που βέβαια έπεται αργά ή γρήγορα να καταρρεύσει. Έλεγε μάλιστα περιπαικτικά στους ανήσυχους Έλληνες, που τον ρωτούσαν με περισσή αγωνία, και τα εξής εύθυμα σε ό,τι αφορά τα Σκόπια και τις ενδόμυχες επιδιώξεις τους: «Βρε παιδιά… Ο τσιγγάνος αν βάλει φουστανέλλα γίνεται τσολιάς»;

Όλα τα παραπάνω έδιναν κουράγιο στους Έλληνες πατριώτες, που ήταν πια πεπεισμένοι ότι οι παράλογες διεκδικήσεις των Σκοπίων τελικά θα έπεφταν στο απόλυτο κενό και, αργά ή γρήγορα, θα έφτανε η στιγμή κατά την οποία οι γελοίοι ισχυρισμοί τους θα καταρρίπτονταν άπαξ και δια παντός!

Μια φορά ο Γέροντας Παΐσιος επικαλέστηκε και τον Πατροκοσμά τον Αιτωλό στο θέμα της Μακεδονίας. Ήταν όταν και πάλι ρωτήθηκε τι άραγε θα γίνει με την τύχη της ελληνικότατης αυτής περιοχής και τότε ο Γέροντας είπε τα εξής:

«Το είπε και ο Άγιος Κοσμάς. Φως φανάρι είναι! Αυτοί ούτε δύναμη έχουν ούτε δίκιο έχουν. Πολλά χωριά θα καταστραφούν, αλλά στις τρεις χώρες μια θα μείνει»!

Συνεπώς, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Γέροντας έβλεπε την - κατά πολλούς αναπόφευκτη - διάλυση του κρατιδίου των Σκοπίων, το οποίο και πιθανόν θα διαμοιραστεί ανάμεσα στα γειτονικά του κράτη.

Πάντως, κάποια άλλη φορά λέγεται ότι ανέφερε και τα όσα είχε αναφέρει ο Πατροκοσμάς, για «δύο Πασχαλιές», που θα συμπέσουν μαζί, πραγματοποιήθηκε ήδη το 1912, όταν απελευθερώθηκε η Μακεδονία από τον τουρκικό ζυγό! Πράγματι, τότε ο εορτασμός του Πάσχα είχε συμπέσει με εκείνον της 25ης Μαρτίου. Άρα, βγάζουν κάποιοι το συμπέρασμα ότι τη λευτεριά της Μακεδονίας εννοούσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στη θρυλική εκείνη προφητεία του.

Βέβαια, να σημειώσουμε εδώ απαραίτητα ότι τέτοιου είδους προφητείες δεν είναι καθόλου μονοσήμαντες και είναι πάρα πολύ πιθανό μια προφητεία να επαληθευτεί σε παραπάνω από ένα μελλοντικά γεγονότα. Συνεπώς, αυτά τα περί «διπλής Πασχαλιάς» δεν αποκλείεται να ίσχυσαν μεν στην περίπτωση της απελευθέρωσης της Μακεδονίας, αλλά να υπονοούν και ένα άλλο Ποθούμενο, που θα λάβει χώρα στο μέλλον.

Με δυο λόγια, και στο λεγόμενο «μακεδονικό» ζήτημα, ο Γέροντας Παΐσιος ήταν πολύ αισιόδοξος και ανέμενε μια μέρα να δικαιωθεί ο Ελληνισμός, που τόσα χρόνια υπέφερε στα εθνικά του ζητήματα. Δεν ανησυχούσε ιδιαίτερα για τις επεκτατικές βλέψεις των Σκοπιανών, τους οποίους θεωρούσε πρόσκαιρους και ακίνδυνους. Η όλη του έγνοια, όσον αφορά το θέμα της Μακεδονίας, ήταν να μη λησμονήσουν οι ίδιοι οι Έλληνες την αθάνατη φράση: «Το όνομά μας είναι η ψυχή μας».

 

62 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page