.

24 Ιαν 20182 λεπτά

Bellum omnium contra omnes (*)

Ενημερώθηκε: 12 Μαι 2020

25.1.2018

Του Ησαΐα Κωνσταντινίδη

«Εγερθήσεται γαρ έθνος επί έθνος και βασιλεία επί βασιλείαν, και έσονται λιμοί και λοιμοί και σεισμοί κατά τόπους» (Ματθ. 24, 7).
 

 
Ζούμε στο χάος. Η ανθρωπότητα εισήλθε ήδη στη Νέα Εποχή, ενώ πλησιάζει για τις ζωές μας το Μεγάλο Γεγονός που θα φέρει τα πάνω-κάτω, και έπειτα από το οποίο τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο. Ο μέσος άνθρωπος ζαλίζεται από την «αναμπουμπούλα» που επικρατεί γύρω του, και δεν είμαστε παρά μόνο στην αρχή. Ένας κόσμος πεθαίνει στο φως, ένας κόσμος γεννιέται στο σκοτάδι…
 
Εκείνος που Πρέπει είχε πει: «Και το νεογνό κολυμπάει στο αίμα όταν τίκτεται». Για να συμπληρώσει (άνοιξη του 2008): «Δυστυχώς, μόνο με αίμα θα γίνει παιδάκι μου η νέα αρχή»… Διότι το προϊστορικό θηρίο των θαλασσών, που ανέρχεται τώρα από την άβυσσο των υδάτων στην επιφάνεια του πλανήτη -ως αποκαλυπτικό πρώτο θηρίο-, δηλ. ο Λεβιάθαν, τρέφεται μόνο με αίμα. «Και εστάθην επί την άμμον της θαλάσσης· και είδον εκ της θαλάσσης θηρίον αναβαίνον, έχον κέρατα δέκα και κεφαλάς επτά» (Αποκάλυψις, 13, 1). Μέσα στο αίμα «βαφτίζεται» το καινούριο πλανητικό σκηνικό που αναδύεται, με επίκεντρο την Ελλάδα.
 
Πλανώνται πλάνη μεγάλη όλοι όσοι σχεδιάζουν το μέλλον τους στον νέο κόσμο βασισμένοι πάνω στα παλιά και φθαρμένα υλικά. Η ακολουθία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων θα «σπάσει» σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο, στη στιγμή της «θερμιδοριανής αντίδρασης». Το είχε «προφητέψει» ο ίδιος ο Τσίπρας στη βουλή των Ελλήνων (30 Μαρτίου 2015), όταν απευθυνόμενος στους Νεοδημοκράτες είχε πει: «Δυστυχώς αν αποτύχουμε έρχονται ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ στα πράγματα»!
 
Και να που τώρα η γενική αναρχία επιτείνεται, αφού ο ένας στρέφεται εναντίον του άλλου. Γι’ αυτό, θα κατέβει εντελώς ξαφνικά, σαν σε «Δευτέρα Παρουσία», όταν δεν τον περιμένει κανένας, Εκείνος που Πρέπει, για να επιβάλλει την ιστορική νομοτέλεια, φωνάζοντας με φωνή στεντόρεια: «Δεν υπάρχει κανένας θεσμός και κανένα Σύνταγμα, αφού ο μόνος Νόμος που μπορεί να υπάρξει είμαι εγώ»…
 

 
(*) Λατινική φράση που προέρχεται από το βιβλίο «Λεβιάθαν» (1651) του Άγγλου πολιτικού στοχαστή Τόμας Χομπς και σημαίνει «Πόλεμος όλων εναντίον όλων».

    3520
    0